15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Autotallin ovenohjain: Yksilöllinen ilme laadukkaan oviverhouksen ansiosta

Autotallin ovilla on usein maine, joka näyttää tylsältä eikä aivan modernilta. Erityisesti ovilehti voi olla katseenvangitsija tai syy katsoa pois. Jokainen, joka kävelee autotalliin, katsoo tätä elementtiä tietoisesti tai tiedostamatta. Mitä suurempi alue, sitä arvokkaamman sen pitäisi näyttää. Ovilehden koko on yleensä noin 5 neliömetriä. Vakiomitat ovat 2375 × 2000 mm, 2500 × 2125 mm ja 3000 × 2125 millimetriä. Kahden autotallin tapauksessa tarkasteltava alue voi olla merkittävästi suurempi, 4500 × 2125 mm ja 5000 × 2250 mm ovat yleisiä. Jos vierekkäin on useita autotalleja, katselualue kasvaa vastaavasti. Väri, kuvio ja yleinen ulkonäkö vaikuttavat. On erityisen tärkeää, että autotallin ovi näyttää samanaikaisesti modernilta ja ajattomalta ja että värimaailma vastaa näkymää. Ihannetapauksessa autotallin ja autotallin oven muotoilu sopii yhteen oman talosi tai muiden sisäänkäyntien kanssa.

Suunnittele vanha portti uudelleen

Suunnittele ja kaunista vanha autotallin ovi

Jokainen, joka huomaa, että vanha autotallin ovi ei ole enää hyvässä kunnossa, tietää, että on olemassa useita tapoja muuttaa sitä. Nykyaikaiset autotallin ovet ovat yleensä terästä tai puuta. Esimerkiksi täällä maali voi irrota muutaman vuoden kuluttua. Muovisten ovilehtien väri sen sijaan haalistuu ja materiaalista riippuen pinta haurastuu ajan myötä.

Jos autotallin oven ulkonäkö ei enää miellytä, sitä ei tarvitse maalata kokonaan tai vaihtaa heti.

Verhotut autotallit kalvoilla – esimerkkejä ainutlaatuisesta ulkoasusta

Kalvot ja tarrat autotallin oveen

Ainutlaatuinen ulkonäkö voidaan toteuttaa nopeasti korkealaatuisilla ja säänkestävillä kalvoilla. Niin sanotut optiset illuusiot ovat erityisen suosittuja autotallin ovien peittämisessä kalvoilla tai niiden yksilöllisessä suunnittelussa. Hyvä esimerkki ovat pitkät porttien sisäänkäynnit tai “vihreä näkymä”. Autotallin kalvoja ja tarroja valmistetaan monenlaisilla aiheilla.

Tarrojen käyttöikä on erittäin pitkä. Tämä tarkoittaa, että tällainen kalvo voi helposti pysyä autotallin oven päällä useita vuosikymmeniä ja pysyä ilman suuria vaurioita. Tosiasia on, että tarrat ovat säänkestäviä. Sade ja korkeat lämpötilaerot eivät vaikuta kalvoihin.

Kalvo tai digitaalinen tulostus

Autotallin oven peittäminen kalvopainatuksella

Decograin -kalvo (malli: Night Oak) | Duragrain (malli: Rusty Steel): digitaalinen painatus

Kuka haluaa peittää autotallin oven, he voivat valita esimerkiksi digitaalisen tulostuksen tai kalvon luodakseen täysin uuden ilmeen. Prosessi muistuttaa klassista tarraa. Digitaalipainatuksella toisaalta aihe tulostetaan suoraan autotallin ovelle monimutkaisessa prosessissa. Uudet autotallin ovet voidaan usein tilata tehtaalta folio- tai digitaalitulosteella, mikä tietysti säästää paljon aikaa ja vaivaa.

Moderni muotoilu autotallin oviin: trendit juuri nyt?

autotallin ovi puu näyttää modernilta sähköltä

Nykyään autotallin ovet on suunniteltu erittäin huolellisesti. Kevyet aukot, joissa on muoviset ikkunat, yksilöllinen sisustus tai jopa kasettikuvio, ovat vain muutamia esimerkkejä autotallin oven hienostumisesta. Klassinen valkoinen on edelleen väri, jota ihmiset haluavat käyttää. Lisäksi esimerkiksi antrasiittia sen eri sävyissä on suuri kysyntä uuden autotallin oven tilaamisessa tai olemassa olevan oven maalaamisessa. Myös jalo autotallin oven ulkoasu, jossa on puinen ilme, on yhä enemmän kysytty. Sen ei välttämättä tarvitse olla aitoa puuta. Kalvoilla tai muovipinnoitteilla on usein tärkeä rooli autotallin ovien suunnittelussa.

Suunnitteluvalikoima osio -oviin

Hörmannin ALR F42 -luukkuovi sopii yksittäisverhoukseen

Vaikka myös klassiset kääntöportit tai kokeiltuja ja testattuja yläovia voidaan suunnitella yksilöllisesti, nykyään näet suuren valikoiman poikkileikkausovia.

Tähän voi olla muun muassa kaksi syytä. Toisaalta käytännössä: Verrattuna kääntö- tai ylä- ja yläportteihin, osio-ovet avautuvat pystysuoraan ylöspäin. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi ajoneuvo voi pysäköidä suoraan autotallin eteen vahingoittamatta sitä oven ollessa auki. Toisaalta suunnittelussa: Ovilehtien pinta, joka on joustava ja näyttää kuitenkin yhtenä kokonaisuutena, tarjoaa runsaasti luovuutta.

Aallotettu autotallin ovi helmissä pohjoismaisena kuusena (Hörmann LTH -sarja)

Suunnittelun osalta on huomattava, että poikkileikkausovi koostuu osista. Nämä ovat yksittäisiä oviosia, jotka puolestaan ​​koostuvat useista säleistä. Toisin kuin rullaovi, säleet eivät näy oven ulkopuolella, koska ne on verhottu ohuella peitelevyllä, joka toimii ns. Esimerkiksi neljä säleikköä peitelevyllä voi muodostaa osan. Ulompi kuori muodostaa näkyvän osan koristettavasta ovilehden pinnasta. Tällaisen tavoitteen motiivikalvot leikataan osien mittoihin liuskojen kiinnittämiseksi niihin.

Moderni valkoinen poikkileikkausovi kahdessa helmivaihtoehdossa

vasen: malli 2500 × 2125 L-helmillä (suurempi helmien väli)

oikea: malli 2500 × 2125 M-helmillä (pienempi helmiväli)

Yleinen koriste tämän tyyppisille oville ovat helmet. Nämä ovat vaakasuoria koristeellisia viivoja, jotka on jauhettu osien pintaan. Valitun helmen tyypistä riippuen luodaan uusi ilme. Jotkut asiakkaat haluavat ovia, joissa on mahdollisimman monta koristeviivaa, toiset valitsevat ovet, joissa on vähemmän tai laajemmin sijoitettuja helmiä.

Värien osalta asiakkaiden mielikuvituksella ja toiveilla ei yleensä ole rajoja. Harmaat sävyt tai klassinen valkoinen ovat kuitenkin edelleen yleisimmin valittuja värivaihtoehtoja, riippumatta siitä, onko kyseessä poikkileikkaus-, ylös- ja ylöovi- tai rullaovet.

Peitä autotallin ovi puisella kalvolla

Woodgrain (sahakuvio) ja Golden Oak (Decocolor, puun jäljitelmä)

Previous Post
Vihannesten kerääminen omasta puutarhasta: hyödyllisiä vinkkejä aloittelijoille
Next Post
Hula Hoop Fitness: Ohjeet ja parhaat harjoitukset hoikalle vyötärölle!