15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Eukalyptuksen istuttaminen, hoito ja leikkaaminen ruukkuihin tai kylpyammeisiin: näin se toimii!

Eukalyptuspuu tunnetaan voimakkaasta aromistaan ​​ja sinivihreästä lehdestään, jossa on hopeanhohto. Puu on peräisin Australiasta, ja siksi sitä pidetään aurinkoa ja lämpöä rakastavana kasvina. On kuitenkin myös talvikestäviä lajikkeita, jotka toimivat tässä maassa hyvin konttilaitoksena. Kuinka istuttaa eukalyptus ruukkuihin ja huolehtia siitä oikein, paljastamme artikkelissa.

Eukalyptus ruukussa – todellinen katseenvangitsija sisätiloissa ja ulkona

Sinivihreät eukalyptuslehdet hopeanhohtoisella

Eukalyptuskasvin erityinen ulkonäkö tekee siitä suositun parvekkeilla, terasseilla ja asunnossa. Periaatteessa se on puu, mutta eksoottista kasvia viljellään sekä puuna että pensaana. Mikä kasvumuoto kasvi omaksuu, riippuu pääasiassa leikkauksesta.

Mikä eukalyptus säiliökasvina?

Eukalyptus gunnii siideri purukumi eukalyptus kattilassa terassilla

Maailmassa on yli 600 eukalyptuslajia. Vaikka eukalyptuspuut muodostavat Australiassa kokonaisia ​​metsiä, vain harvat lajit menestyvät leveysasteillamme ilmastoerojen vuoksi. Pakkukumi eukalyptus tai edelleen tunnettu nimellä Eucalyptus gunnii on tämän maan suosituin alalaji. Sitä viljellään sekä ulkona että konttilaitoksena. Suosituimmat lajikkeet ovat Eucalyptus gunni ‘Azura’ ja ‘Silverana’.

Ruukussa viihtyvät eukalyptuslajit Lemon eucalyptus citriadora

Muita suosittuja lajeja ovat sitruuna eukalyptus (Eucalyptus citriodora) ja punainen eukalyptus (Eucalyptus ficifolia). Ensimmäinen tunnetaan voimakkaasta sitrushedelmien tuoksustaan ​​ja toinen lumoaa kauniilla punaisilla kukilla.

Jos haluat pitää kasvin kotona tai parvekkeella tai terassilla, sinun on huomioitava, että suuret määrät sen lehtiä ovat myrkyllisiä koirille ja kissoille. Syynä tähän ovat lehtien sisältämät eteeriset öljyt. Joten laita eukalyptus ruukkuun lemmikkien ulottumattomissa.

Löydä oikea kattila

Eukalyptus kasvi suuressa kuutiossa

Oikean ruukun valinta on eukalyptuskasvin kannalta ratkaisevan tärkeää, varsinkin jos se pysyy ruukussa. Sen tulee olla hyvä viemäröinti, koska tyhjennysreiät tyhjentävät kaiken ylimääräisen veden maaperästä ja estävät ylikastelun. Nuoret kasvit voidaan ensin istuttaa pienempään ruukkuun ja istuttaa tarvittaessa kerran vuodessa, mieluiten keväällä.

Koska eukalyptuksella on hyvin pitkät juuret, kasvi tarvitsee korkean ruukun tai ämpärin. Ihanteellisen astian tilavuuden on oltava kaksi kertaa suurempi kuin viljelyastia.

Milloin ja miten istuttaa eukalyptus ruukkuun?

Eukalyptus istuttaa puun siemeniä

Leviäminen tapahtuu kylvämällä, koska pistokkaita on erittäin vaikea juurruttaa. Siementen kypsyminen puussa voi kestää vuoden tai enemmän, mutta ne voidaan kerätä, jos ne jakautuvat helposti. Alkuperäisiä australialaisia ​​siemeniä löytyy myös erikoisliikkeistä.

Ihannetapauksessa siemenet tulisi kylvää helmikuun puolivälissä. Eukalyptus ei siedä juurihäiriöitä, joten käytetään juurikouluttajia (pitkiä ruukkuja) ja turvetonta maaperää. Jos mahdollista, sinun on varmistettava, että maaperässä on riittävästi lämpöä. Parhaan istutuksen varmistamiseksi taimet on istutettava lopulliseen paikkaansa kesän puoliväliin mennessä.

Näin se toimii askel askeleelta:

Eukalyptus istutus ruukussa

1. Jäähdytä siemenet. Laita siemenpaketti jääkaappiin ja jätä siemenet sinne kahden kuukauden ajaksi. Tätä kutsutaan kerrostumiseksi, ja se auttaa saamaan siemenet pois lepotilasta ja kannustamaan itämään.

Kerrostuminen toistaa talven lepoajan, joten siemenet heräävät eloon ja itävät, kun ne otetaan ulos jääkaapista.

2. Istuta siemenet myöhään talvella. Eukalyptussiemenet on kylvettävä ruukkuihin sisätiloissa muutama viikko ennen viimeistä odotettua pakkasta. Joten kylvö on tehtävä helmikuun puolivälissä.

3. F.Täytä turveastiat ruukkumaalla. Käytä huokoista kukkivaa maaperää, jossa on runsaasti perliittiä hyvän vedenpoiston takaamiseksi. On myös tärkeää käyttää turpeen ruukkuja, jotka voidaan istuttaa taimien kanssa, koska eukalyptus ei reagoi hyvin istutukseen.

4. Istuta siemenet. Ripottele muutama siemen kukin turveastiaan ruukkumaalle. Peitä jokainen ruukku kevyellä ripauksella puutarhahiekkaa. Tämä pitää siemenet paikallaan ja lämpimänä ja kosteana itämisen aikana.

5. Suihkuta siemeniä säännöllisesti. Kun olet peittänyt siemenet hiekalla, ripottele ne vedellä, jotta ne voivat asettua maahan. Siementen itämisen aikana suihkuta maaperää joka päivä tai kaksi, jotta kasvualusta pysyy tasaisesti kosteana.

6. Pidä siemenet lämpiminä. Laita kattilat lämpimään paikkaan, esim. B. lämmitetyssä kasvihuoneessa tai jääkaapin päällä. Voit myös laittaa ruukut lämmitystyynylle pitämään ne lämpiminä itämisen aikana.

7. Leikkaa heikoimmat taimet pois. Koska olet istuttanut useita siemeniä jokaiseen ruukkuun, useampi kuin yksi taimi voi itää. Tutki jokaista ruukkua ja löydä suurin, paksuin ja tervein taimi. Käytä steriloituja saksia leikkaamaan kaikki heikommat taimet maanpinnan tasolle.

8. Istuta taimet uudelleen. Yritä istuttaa taimet keskikesällä. Siihen mennessä taimet ovat ehtineet vakiinnuttaa itsensä. Lämpimät lämpötilat tähän aikaan vuodesta ovat myös ihanteellisia eukalyptuksen tuomiseen ulos.

Oikea sijainti

Pieni eukalyptus kasvi aurinkoisella paikalla

Jotta eukalyptus saisi täyden loistonsa, se tarvitsee sopivan paikan. Olipa sisällä tai ulkona, ihanteellisen paikan eukalyptukselle pitäisi olla aurinkoinen ja lämmin. Kasvi sietää hyvin suoraa auringonvaloa. Talvella viileämpi lämpötila on myös hyväksyttävää, jos kasvi saa tarpeeksi valoa. Jos auringonvaloa on liian vähän, lehdet haalistuvat. Mutta ole varovainen – täydellisissä olosuhteissa eukalyptus kasvaa erittäin nopeasti.

Eukalyptuksen istuttaminen ämpäriin

Kauhassa oleva eukalyptus voi seisoa ulkona parvekkeella tai terassilla toukokuusta lokakuuhun. Siellä kasvi ei vain toimi kauniina katseenvangitsijana, vaan sen tuoksu voi myös pitää hyttyset poissa. Kasvi on suojattava hyvin tuulelta, joten paikat talon seinälle ovat parhaita.

Eukalyptus pitää paljon valosta, joten sinun on sijoitettava kasvi paikkaan, joka saa vähintään 8-10 tuntia kirkasta auringonvaloa päivässä. Samoin sisätiloissa kasvatetut eukalyptuskasvit on pidettävä lähellä ikkunaa, joka saa runsaasti auringonvaloa.

Mikä maaperä eukalyptukselle ämpäriin?

Mikä maaperä eukalyptukselle potissa

Erityinen ruukkukasvien maaperä on täydellinen potin eukalyptuksen substraatiksi. Ihanteellinen maaperä on hiekka-savimaata, tuoretta, ravinteita ja sen pH on 5–6. Ruukussa tai ämpärissä on myös oltava hyvä vedenpoisto, koska kasvi on herkkä veden kastumiselle. Paisutettu savikerros on hyvä tyhjennyskerros kauhalle.

Eukalyptuksen hoito ruukussa oikein

Eukalyptus huonekasvien hoitovinkkeinä

Periaatteessa eukalyptus on erittäin vaatimaton kasvi. Jos se istutetaan puutarhaan vuosittaisen karsimisen lisäksi, puutarhurin huomiota ei juurikaan tarvita. Ruukussa tai ämpärissä kasvi tarvitsee hieman enemmän hoitoa. Hän kiittää sinua kauniilla lehtimekolla. Seuraavassa esittelemme kaiken asianmukaiseen hoitoon liittyvän.

Kuinka kaataa eukalyptus kattilaan?

Eukalyptus ruukussa Vinkkejä hoitoon ja sijaintiin

Kattilassa oleva eukalyptus tarvitsee paljon vettä. Toukokuusta lokakuuhun kestävän kasvukauden aikana on aina varmistettava, että maaperä ei kuivu. Juuripallon on aina oltava kostea. Kalkinpoisto (suodatettu) vesi tai sadevesi sopivat parhaiten kasteluun. Talvella sinun ei myöskään pitäisi antaa maaperän kuivua kokonaan, mutta veden määrä voi olla pienempi. Koska kasvi ei siedä kastumista, alustan on annettava kuivua hieman ennen jokaista kastelua.

Lannoittaa

Eukalyptus kattilassa parvekkeella

Eukalyptuspuu suosii ravinteita sisältävää maaperää, joten se ei tarvitse paljon lannoitusta. Hitaasti vapauttava lannoite on paras ratkaisu.

Pitääkö kasvi istuttaa uudelleen?

Eukalyptuskasvit metalliverkosta valmistetuissa saviruukuissa

Ruukkuissa ja kylpyammeissa viljellyt eukalyptuslajit, kuten Eucalyptus gunnii, kasvavat hitaammin kuin muut lajit, mutta voivat silti kasvaa 40 cm vuodessa. Siksi sinun pitäisi istuttaa konttilaitos vuosittain, ensimmäisinä vuosina jopa kaksi kertaa vuodessa.

Leikkaa eukalyptus

Eukalyptus pensas potin oikein leikkaus vinkkejä

Koska eukalyptuspuu kasvaa hyvin nopeasti, karsiminen on välttämätöntä. Verrattuna muihin eukalyptuslajeihin, eukalyptusmehun purukumi kasvaa hitaammin, 40-50 cm vuodessa.

Ruukussa oleva eukalyptus on leikattava kerran tai kahdesti vuodessa. Optimaalinen aika suurten puiden karsimiseen on talven jälkeen. Prosessissa kaikki kuolleet versot katkaistaan ​​ja poikittain kasvavat oksat lyhennetään. Ei saa leikata juuriin.

Muotoilun korjausleikkaus voidaan tehdä milloin tahansa. Voit tehdä tämän leikkaamalla pitkät versot taaksepäin aina tarvittaessa. Tämän seurauksena kasvi kasvaa yhä tuuheammaksi, mikä miellyttää jokaista harrastajaa.

Kuinka eukalyptus hibernate?

Eukalyptus ruukussa huonekasvina pitää vinkkejä paikasta

Mehukumin eukalyptusta pidetään sitkeänä -15 asteeseen asti. Laitoksen tulisi kuitenkin talvehtia sisätiloissa. Talvella sen on oltava erittäin kevyt, muuten kasvi reagoi pudottamalla lehtiä.

Taudit ja tuholaiset

Eukalyptus ämpärissä, jossa on kuolleita lehtiä, miksi

Yleensä eukalyptus ei sisällä suuria sairauksia ja tuholaisia. Sen sisältämät eteeriset öljyt ja voimakas tuoksu pitävät useimmat tuholaiset loitolla. Jos vedestä puuttuu, kasvi voi muuttua alttiiksi kirvoille tai jauhoille. Eukalyptus ei lähes koskaan vaikuta sairauksiin.

Jos optimaaliset paikka- ja maaperäolosuhteet täyttyvät ja kasvi saa oikean määrän vettä, se voi hyvin.

Mikä sopii hyvin eukalyptuksen kanssa ämpäriin?

Mitä istuttaa eukalyptus ämpäriin

Nopean kasvun ja suuren juuripallon vuoksi eukalyptus istutetaan usein yksin kylpyammeisiin. Koska leikatut oksat ovat erittäin kestäviä, niitä voidaan käyttää kauniiden asetelmien luomiseen.

Koristeideoita eukalyptuslehdillä

Koristele asuntosi eukalyptusoksilla

Leikattu eukalyptus voidaan säilyttää maljakossa jopa 10 päivää. Siksi sitä käytetään usein kukkakaupoissa. Erilaiset DIY -projektit, kuten oviseppeleet, vaativat tuoreita tai kuivattuja eukalyptuslehtiä. Tätä voidaan käyttää myös kauniiden kukka -asetelmien tekemiseen, minkä vuoksi yhä useammat morsiamet valitsevat hohtavan lehtineen morsiuskimppuunsa.

Previous Post
Nest Designsin rannalla sijaitseva välimerellinen huoneisto
Next Post
Hula Hoop Fitness: Ohjeet ja parhaat harjoitukset hoikalle vyötärölle!