15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Puutarhapizzauunin rakentaminen – vinkkejä ja suunnitteluideoita jäljittelemiseksi

puutarha pizza uuni savi-rottinki-ruskea-huonekalut-bambu

Pizzat ovat yksi suosituimmista ruokalajeista. Paitsi että ne valmistuvat nopeasti, ne voidaan myös leipoa jokaiseen makuun sopiviksi, sillä kuka tahansa voi täyttää kotitekoisen pizzan haluamallasi tavalla. Jos haluat syödä pizzaa, sinulla on varmasti ilo saada aito tapa leipoa pizzaa. Keittiön yleinen uuni on varmasti hyvä vaihtoehto, mutta mitä pidät omana? Puutarhan pizza -uuni sanoa?

Puutarhan pizza -uuni – vinkkejä rakentamiseen

puutarha pizza uuni kivi takka penkki idea

Voit helposti rakentaa ja asentaa tämän puutarhaan. Tänään haluaisimme selittää sinulle, mitkä vaihtoehdot ovat saatavilla ja mihin sinun kannattaa kiinnittää huomiota. Hanki ihana asuste, josta koko perhe on iloinen. Ja voit myös houkutella ystäviä kotiisi säännöllisesti, koska kuka ei rakasta pizzoja? Mikset järjestäisi ulkona pitsajuhlia, joissa puutarhan pizzauunia käytetään upeasti ja voit luoda italialaisen tunnelman todellisten kiviuunipizzojen avulla.

Puutarhan pizza -uuni viihtyisällä oleskelualueella

puutarha pizza uuni takka-oleskelualue-huonekalut-pergola

Jotta sinun ei tarvitse seistä sateessa, kun paistat pizzaa myös huonolla säällä, on parasta rakentaa puutarhan pizzauuni katon alle. Terassi on hyvä paikka uunille, koska siellä on istuma- tai ruokailutila lähellä ja voit tarjoilla pizzan heti. Television avulla voit myös nauttia pizzasta samalla kun katsot upeaa elokuvaa. Katos suojaa paitsi sateelta myös kesällä voimakkaalta auringolta. Joten jos haluat juhlia juhliasi päivän aikana, tämä ei ole ongelma katon kanssa. Nauti vain pizzasta miellyttävässä varjossa.

Pizzauuni erillään grillistä

puutarha pizza uuni tee-se-itse-idea-käytännöllinen-laitteet-patio

Jos sinulla on ulkokeittiö, voit myös liittää siihen puutarhan pizzauunin. Tämä ei välttämättä tarkoita, että liesi on kiinnitettävä suoraan. Liesi on myös hyödyllinen kaukana siitä. Voit myös yhdistää pienempiä tiloja paneeleihin käytännöllisten hyllyjen tai säilytyspintojen luomiseksi, kuten täällä on tehty. Yritä valita pizza -uunille sama tyyli kuin muulle keittiölle, jotta kaikki näyttää harmoniselta ja vastaa terassin yleistä tyyliä.

Uuni ulkokeittiössä

puutarha-pizza-uuni-ulkokeittiö-välimeren-pesuallas

Tietenkin saat parhaan tuloksen, jos suunnittelet vain ulkokeittiöäsi. Sitten voit integroida puutarhan pizzauunin keittiöön niin, että kaikki on tiiviisti kytketty toisiinsa. Työtasot ja pesuallas tekevät pizzan valmistamisesta helpompaa. Lisäksi on tarpeeksi tilaa, jotta muut perheenjäsenet voivat auttaa tai laittaa oman pizzansa. Ehkä haluat myös integroida pienen jääkaapin puutarhakeittiöön? Sitten voit pitää tuotteet tuoreina, eikä sinun tarvitse aina mennä sisälle ja kantaa monia pieniä asioita ulkona.

Pizzauunin korkeus

puutarha pizza uuni takka-yhdistelmä-lyhty-valaistus-takka

On tärkeää, että määrität uunin oikean korkeuden. Seuraava pätee: Parempi hieman liian matala kuin liian korkea. Sinun pitäisi pystyä liu’uttamaan pizza sisään ja ulos puutarhan pizzauunista ilman ongelmia. Tämän vuoksi aukon tulisi olla suunnilleen rintakehän tasolla. Jos keittiössä on korotettu liesi, voit käyttää sitä mallina mittaamalla korkeuden. Yleensä tämä on työtason vakiokorkeus.

Osasto polttopuille

puutarha-pizza-uuni-perinteinen muotoilu-valkoinen-puuosasto

Ylimääräinen säilytystila on aina hyvä idea. Ja koska puutarhapizzauuni on joka tapauksessa korkeammalla tasolla, voit tai kannattaa käyttää alla olevaa tilaa luodaksesi lokeron, jossa voit säilyttää puuta. Todellinen pizza saa ainutlaatuisen makunsa tulessa paistamisesta. Varmista siis, että sinulla on polttopuut käsilläsi ja sinun ei tarvitse hakea niitä ensin. Se on myös suojattu sateelta ja voidaan jopa kuivata lämmön avulla paistamisen aikana.

Valitse uunin tyyli

puutarha-pizza-uuni-savi-materiaali-maalaismainen-beige-väri

Voit tietysti valita minkä tahansa tyylin puutarhan pizzauunille. Tämä riippuu makustasi ja ilmapiiristä, jonka haluat saavuttaa ulkona. Täällä voit nähdä klassisen välimerellisen pizzauunin. Voit määrittää tyylin muun muassa hyvin erityisillä materiaaleilla. Liesi voidaan rakentaa monella eri tavalla.

Puutarhan pizza -uuni – materiaalit

puutarha-pizza-uuni-suunnittelu-idea-deco-laatta-tiili

Puutarhan pizza -uuni voidaan toisaalta tehdä savesta. Tämän materiaalin avulla voit luoda Välimeren tyylin. Savi on myös loistava muotoilla, joten voit saada myös tämän pyöristetyn muodon. Tiili on toinen vaihtoehto, ja se voidaan valita myös jaloille, kun taas kiviuuni on myös klassikko. Metalliset mallit sen sijaan näyttävät nykyaikaisemmilta. Nämä eivät ole yhtä sopivia itserakentamiseen, mutta ne voidaan ostaa valmiina tai erikoistuotteina. Valitsit minkä tahansa materiaalin, voit myös koristella takkaa jälkikäteen. Levitä laatat paikkoihin, joita ei kuumenneta yhtä paljon, tai rappaa kiukaan jalat.

Avaa tai ovella

puutarha-pizza-uuni-diy-klinkkeri-ovi-metalliteline

Harkitse myös ovea. Niiden avulla voit nostaa lämpötilaa uunin sisällä nopeammin. Mutta se ei ole pakollista. Jos haluat, rakenna ensin puutarhan pizzauuni ilman ovea. Kun olet käyttänyt uunia useita kertoja, huomaat itse, tarvitsetko sitä ja voit lisätä sen milloin tahansa. Siitä on hyötyä, kun tuuli on voimakkaampi. Tämä voi puhaltaa noen savupiipusta ja tahrata terassin, mikä voi olla erittäin epämukavaa, kun olet yhdessä perheen ja ystävien kanssa.

Osta pizzauuni

puutarha-pizza-uuni-tarvikkeet-mobiili-musta-metalli-polttopuut

Jos sinulla ei ole aikaa rakentaa puutarhan pizzauunia, voit tietysti myös ostaa valmiita. Siellä tarjotaan myös erilaisia ​​tyylejä. Jos haluat makusi mukaisen mallin, palkkaa joku, joka voi rakentaa sen sinulle. Täältä näet käytännöllisen mallin, joka on valmistettu metallista pyörillä. Kun liesi ei ole käytössä, sen voi helposti työntää sivuun. Tässä kompaktissa mallissa on edelleen lokero polttopuille. Mainitsemisen arvoinen on myös sivussa oleva kahva, joka sopii erinomaisesti ruokailuvälineiden ja muiden lisävarusteiden ripustamiseen. Kaiken kaikkiaan tämä liesi näyttää erittäin modernilta ja tyylikkäältä.

Pienet puutarhat

puutarha-pizza-uuni-moderni-metallisuunnittelu-savupiippu

Onneksi pieni puutarha ei tarkoita sitä, että sinun täytyy tehdä ilman puutarhan pizzauunia. Kuten grillissä tai ulkokeittiössä kokonaisuudessaan, on olemassa hienoja pienikokoisia malleja, joille löydät varmasti paikan. Jos uunissa on myös pyöriä, malli sopii sitä paremmin. Kevyet metallit tai ontosta metallista tehdyt rakenteet tekevät sen siirtämisestä entistä helpompaa ja miellyttävämpää. Lieden alla olevaa hyllyä voidaan käyttää myös astioihin, mausteisiin ja muihin käytännöllisiin esineisiin puun sijasta. Koska jatkuvasti liikkuva liesi et todennäköisesti pysty täyttämään sitä puulla, joten joudut ehkä ottamaan sen pois ennen seuraavaa siirtoa.

Uuni ei vain pizzaa varten

puutarha-pizza-uuni-kompakti-inspiraatio-teräs-musta-pieni

Pizzauunin hieno ominaisuus on, että et voi vain leipoa suosittua pizzaa siinä. Jos pidät kotitekoisista leivonnaisista, kokeile tehdä niistä leipää. Tarte flambée, joka tulee tuoreena puulämmitteisestä uunista, maistuu yhtä herkulliselta. Voit kokeilla monenlaisia ​​reseptejä nähdäksesi, mitkä ovat erityisen maukkaita puutarhan pizzauunista. Kokeile, mikä voi mennä pieleen? Pian suosittelet sitä keittiön liesi, ainakin kesällä.

Sarjat

puutarha-pizza-uuni-kesä-idea-allasalue-terassi-lisävaruste

Kiukaan rakentamisen helpottamiseksi voit käyttää myös rautakaupoista saatavia valmiita sarjoja. Yhdistä ne yksinkertaisesti ohjeiden mukaisesti. Tämä idea on helppo ja nopea toteuttaa. Toisaalta saat itse rakennetun mallin ja toisaalta säästät aikaa ja vaivaa rakentamisen aikana. Sinä päätät itse, kumpi vaihtoehto sopii sinulle paremmin. Sarjoja on saatavana erikokoisina ja -vaihtoehtoina, joten voit myös mukauttaa liesiä toiveidesi ja tarpeidesi mukaan unohtamatta käytettävissä olevaa tilaa.

Uuni ja grilli yhdessä

puutarha-pizza-uuni-grilli-keittiö-keittiö saari-ulkoalue

Voit myös käyttää puutarhan pizzauunia grillinä samanaikaisesti, mikä säästää tilaa terassilla. Tämä ei hyödytä vain pientä puutarhaa. Tätä varten sinun on lisättävä yksi tai useampi nivel sivuille, joihin voit liu’uttaa säleikön. Harkitse useita tasoja, jotta voit nostaa tai laskea grilliritilää lämmöstä riippuen. Grillattu ruoka ei maistu pahemmin. Päinvastoin! Koska uuni on suljettu ympäri ja tarvittaessa jopa ovella, liha pysyy paljon mehukkaampana kuin avotakka. Vaikutus on sama kuin grilleissä, joissa on kansi suljettavaksi.

Oikea sijainti

puutarha-pizza-uuni-tuli-leipä-leivonta-keittiö

Paikka kannattaa harkita tarkkaan. Periaatteessa mikä tahansa litteä pinta puutarhassa tai terassilla on sopiva. Tämä säästää sekä aikaa että työtä maan valmistelussa. Kuitenkin, koska puutarhapizzauunin lämpötila nousee korkeaksi, ikkunan lähellä olevaa paikkaa tulisi välttää. Tähän lisätään savua, joka tulee savupiipusta ja joka imeytyy nopeasti taloon, jos ikkuna unohdetaan. Katto on erityisen edullinen, koska voit suojata takkaa eri sääolosuhteilta ja se kestää kauemmin.

Jos et halua laittaa liesiä terassille, mutta olet valinnut toisen paikan puutarhassa, sinun on luotava vankka perusta. Tämä on parasta rakentaa teräsbetonista. Teräs estää betonin halkeilua talvella. Koska betoni ei yleensä ole erityisen houkutteleva, voit varustaa sen laattoilla tai kivilaatoilla, jotka muodostavat mahdollisimman tasaisen pinnan. Puuta lattiapäällysteenä tulee välttää, koska se voi syttyä tuleen usein uunista lentävistä kipinöistä.

Lisävarusteet puutarhan pizzauuniin

puutarha-pizza-uuni-juhla-alue-grilli-vastabaari

Käytännöllinen lisävaruste puutarhan pizzauunille on lämpömittari. Tällä tavalla voit lukea lämpötilan säännöllisesti ja määrittää, milloin oikea aika on laittaa pizza uuniin. Tällaisia ​​lämpömittareita on tarjolla myös keittiötyypeille, joten löydät nopeasti sopivan. Pizzan lapio ei tietenkään saisi puuttua, sillä sen avulla voit kääntää pizzan helpommin, liu’uttaa sen uuniin ja ottaa sen pois uunista. Tulisija -instrumentit puolestaan ​​yksinkertaistavat puhdistusta ja niitä käytetään tulen sytyttämiseen. Joten kaikki mitä saat tavallisesta takasta, on myös erittäin hyödyllistä pizzauunissa.

Pizzauuni rinteessä

puutarha-pizza-uuni-katto-puu-kivi-tuki-rinne

Rinne on loistava alue pizzauunin rakentamiseen. Täällä on kuitenkin luotava hyvä perusta, joka tietysti vie enemmän aikaa ja kustannuksia ja voi olla työläämpää. Se on kuitenkin vaivan arvoista. Puutarhan pizza -uuni voidaan koristaa erilaisilla kasveilla ympäriinsä, mikä tekee siitä luonnollisemman. Jopa pieni katto on mahdollinen. Voit myös saada tällaisen suunnittelun arkkitehdin varmistaaksesi, että rakenne on vakaa ja sopiva maastoon.

Koristele pizzauuni

puutarha-pizza-uuni-leivonta-perhe-leipä-rakenna se itse

Voit itse päättää uunin suunnittelun. Haluatko yksinkertaisen liesin vai koristatko sen mieluummin? Maalaismainen puutarhapizzauuni voidaan koristaa mosaiikilla tai pikkukivillä. Laatat ja laatat ovat myös loistava idea. Tai voit kipata kiukaan ja valita minkä tahansa värin. Anna mielikuvituksesi valloittaa ja suunnittele puutarhan pizzauuni makusi mukaan ja sopimaan muuhun patioosi ja puutarhatyyliin.

oleskelualue

puutarha-pizza-uuni-puinen-penkki-design-ulkoilu

Käytä puutarhapizzauunia takana samanaikaisesti. Integroi penkit ja aseta tuolit tai muut istuimet sen viereen. Joten voit hyödyntää upeasti lämpöä, jota se säteilee viileinä iltoina. Samalla pidät silmällä pizzaa, jotta se ei pala. Täällä voit nähdä modernin terassisuunnittelun, jonka keskellä on pizzauuni. Metalliovella estät kipinöiden valumisen uudelleen, jotta voit asettaa tuolit suoraan liesi eteen lämmittämään itseäsi mukavan keskustelun aikana.

Previous Post
Rikkaruohot nurmikolla – miten hallita 10 yleisintä lajia
Next Post
Upeat joogaharjoitukset sinulle ja vauvallesi sävyttävät koko kehon