15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Rakenna itse hiekkalaatikko – vinkkejä ja 20 hienoa mallia ideana

Rakenna itse hiekkalaatikko-tumma puu-kuusikuusi-katto-tekstiilinauhat-väriset lyhdyt

Hiekkalaatikko, niin yksinkertainen kuin se on, on hauskaa kaikille lapsille. Siellä voit hölmöillä, rakentaa hiekkalinnoja ja leipoa hiekkakakkuja. Tästä syystä voit olettaa, että tämä idea osuu lapsellesi härän silmällä. Mutta se on niin yksinkertaista Rakenna itse hiekkalaatikko näyttää myös siltä, ​​että joistakin vinkeistä on hyötyä. Ja se on oikea paikka sinulle.

Rakenna oma hiekkalaatikko – sijainti

Rakenna itse-hiekkalaatikko-puu-varjostoterassi-leikki-puu-tuolit

Ensinnäkin sinun on varmistettava, että hiekkalaatikko ei koskaan saa olla paahtavassa auringossa. Jos sinulla ei vielä ole luonnollista varjoa tai osittaista varjoa, joka on luotu puistasi uudessa puutarhassa, harkitse hiekkalaatikon rakentamista itse hiekkalaatikon yläpuolella olevan katoksen ympärille tai laita aurinkovarjo. Siirrettäviä päivänvarjoja suositellaan, koska ne voidaan säätää auringon asentoon. Näin voit aina varmistaa, että hiekkalaatikko on varjon alla ja lapsi ei altistu suoralle auringonvalolle.

Rakenna itse hiekkalaatikko näkyvälle paikalle

itserakennettu-hiekkalaatikko-sisustus-idea-seppele-faehnchen-puu-suunnittelu

Jos rakennat hiekkalaatikkoa itse, sinun tulee käyttää myös lastesi ikää oppaana. Jos nämä ovat vielä melko pieniä, on tärkeää, että sinulla on aina hyvä näkymä tapahtumapaikalle ja että voit tarkistaa säännöllisesti, että kaikki on kunnossa. Siksi paikat aivan talon vieressä tai terassilla sopivat parhaiten hiekkalaatikkoon. Älä koskaan aseta hiekkalaatikkoa puun tai muun esineen taakse, joka voi estää näkymäsi. Lisäksi leikkikentän tulisi olla auki kaikilta puolilta, jotta voit pitää pientä silmällä puutarhan joka kolkasta.

Hiekkalaatikon materiaalit

rakenna itse-hiekkalaatikko-laatikot-integroitu-vaaleansininen-katto-tekstiili

Voit helpottaa hiekkalaatikon rakentamista itse, jos käytät rautakaupan valmiita sarjoja. Yksittäiset osat on jo leikattu kokoon ja ne on vain ruuvattava yhteen. Haittapuolena tässä on se, että et voi tuoda omia ideoitasi mukanasi. Mieti siis etukäteen, kuinka paljon aikaa, kustannuksia ja vaivaa haluat sijoittaa. Valmiit hiekkalaatikot on yleensä valmistettu puusta tai muovista, ja niissä on usein sisäänrakennettu säilytystilaa hiekkaliikkeiden säilyttämistä varten. Lisäksi niissä on yleensä mukana katto, joka suojaa lapsia auringolta.

Rakenna puusta

rakenna itse-hiekkalaatikko-puupalkit-idea-puutarha-tarvikkeet-diy

Jos haluat rakentaa klassisen hiekkalaatikon puusta, käytä vain käsittelemätöntä hiekkalaatikkoa. Sateen sattuessa erilaiset kemikaalit löytävät nopeasti tiensä hiekkaan, jota lapset puolestaan ​​usein kokeilevat. Tässä tapauksessa tarvitset puun, joka ei ole niin altis mädäntymään. On parasta valita lehtikuusi, douglaskuusi tai robinia. Nämä maksavat enemmän, mutta kestävät pidempään. Kuusi tai kuusi soveltuvat myös hyvin oman hiekkalaatikon rakentamiseen.

Ennen kuin rakennat hiekkalaatikon itse, sinun on määritettävä sen mitat. Puutarhan koko ja avoin tila ovat tärkeitä. Periaatteessa hiekkalaatikko ei saa olla liian pieni, koska lapset tarvitsevat tarpeeksi leikkipaikkaa. Joten hiekkalaatikot, joiden koko on 1 x 1 metri, ovat yleensä liian pieniä. Tällainen pieni paikka sopii vain yhdelle lapselle, ja kun lapsi tulee käymään, pienien välillä on usein riitaa. Ei ole myöskään suositeltavaa käyttää liian suuria hiekkalaatikoita, koska suuri osa alueesta on lähes koskaan käyttämätön. Keskimääräinen koko noin 2 metriä x 2 metriä on paras, tietysti vain, jos käytettävissä oleva tila sallii sen.

Kivi tai betoni

hiekkalaatikko rakentaa itsellesi kivi-materiaali-idea-päällystysseinät-lasten peli

Rungon puun sijasta voit käyttää myös päällystyskiveä. Niiden etuna on, että ne kestävät ikuisesti, eivätkä ne vaurioidu kosteudesta tai muista sääolosuhteista. Lisäksi tämä variantti hiekkalaatikon rakentamiseen itse voidaan myös toteuttaa nopeasti ja helposti. Kivet on kuitenkin tiilitettävä vakauden lisäämiseksi. Muutoin lapset voivat kaataa heidät ja loukkaantua. Turvallisuuden lisäämiseksi sinun on täytettävä kivi- tai betonihiekkalaatikko hiekalla melkein reunoihin asti, jotta kynnys ei ole liian korkea.

Kulma puutarhassa

hiekkalaatikko rakentaa itsellesi mukulakivi-idea-diy-play-autot

Voit itse rakentaa hiekkalaatikon valitsemalla puutarhan käyttämättömän nurkan. Kehystä nämä sitten päällystyskivillä, joilla voit luoda minkä tahansa muodon. Yllä näet suuren hiekkalaatikon, jossa lapsesi voi päästää höyryä. Tällä tavalla puutarhan muuten hyödytön paikka voidaan muuntaa loistavaksi lasten leikkipaikaksi. Voit halutessasi rakentaa hiekkalaatikon pyöreäksi, aallon tai suorakulmaiseksi. Päätös on sinun ja riippuu pitkälti puutarhan muodosta.

Betonilohkoja kukilla

rakenna itse-hiekkalaatikko-betoni-kivi-idea-kukka-kasvit

Jos betoni on liian harmaa ja tylsä ​​sinulle, voit jopa istuttaa kukkia reikiin. Tällä tavalla lapsesi voi yhdistää puutarhanhoidon ilot antamalla heille tehtävän kastella kukkia säännöllisesti. Hiekkalaatikon istutus vaikuttaa myös puutarhan yleiseen suunnitteluun. Varmista vain, että laitat myrkyttömiä kasveja betonilohkoihin, koska lapsi koskettaa ja leikkii niiden kanssa koko ajan.

Rakenna renkailla

Rakenna itse-hiekkalaatikko-rengas-maatalouskone-maali-vaaleanpunainen

Hiekkalaatikko voidaan myös suunnitella erittäin helposti suuresta renkaasta. Jos haluat rakentaa hiekkalaatikon itse, on parasta käyttää traktorin rengasta tai muiden suurten maatalouskoneiden renkaita. Voit silti maalata sen kirkkailla väreillä. Jopa lapsesi voivat auttaa sinua tässä. Luovuudellasi ei yksinkertaisesti ole rajoja. Olipa sitten kädenjälkiä, maalattuja kukkia tai yksinkertaisesti värillisiä maalipaloja, autonrenkaasta voi tulla todellinen taideteos, jossa pelit ovat hauskoja.

Upota hiekkalaatikko maahan tai ei

Rakenna itse-hiekkalaatikko-upotettu-maa-pergola-katto

Jos rakennat hiekkalaatikon itse, voit myös antaa sen uppoaa maahan. Mutta tätä varten se on kaivettava. Valitsemasi vaihtoehto riippuu periaatteessa siitä, kuinka paljon aikaa haluat sijoittaa. Jos hiekkalaatikko on maassa, siitä tulee kuitenkin vakaampi. Lisäksi laatikon ja nurmikon välinen kynnys on paljon pienempi ja pienet lapset pääsevät helposti hiekkalaatikkoon.

Käytännöllinen idea hiekkalaatikkoon

rakenna itse-hiekkalaatikko-pieni-malli-läppä-kansi-sadesuoja

On käytännöllinen idea rakentaa oma hiekkalaatikko, johon hiekkalaatikko voidaan lukita, kun se ei ole käytössä. Näin vältät lian pääsyn hiekkaan tai erilaisia ​​eläimiä, jotka tekevät siellä liiketoimintaa. Kun kannet ovat auki, niistä tulee myös käytännöllisiä penkkejä, joilla lapsesi voi rentoutua jonkin aikaa. Tällaisen hiekkalaatikon rakentaminen on paljon vaikeampaa tee-se-itse-tekijän kannalta, koska se vaatii enemmän taitoa ja tietoa puutöistä. Se on edelleen käytännöllinen vaihtoehto hiekkalaatikolle ja siksi luultavasti kannattava investointi.

Istuimet hiekkalaatikossa

itserakennettu hiekkalaatikko-aurinkovarjo-nauha-suoja-lapsi-penkki

Jos haluat rakentaa itse hiekkalaatikon, jossa on kansi, muista, että hiekka ei saa tarpeeksi kosteutta ja kuivuu, mikä puolestaan ​​vaikeuttaa muotojen muotoilua. Tässä tapauksessa sinun on silloin tällöin kostutettava hiekka vedellä itse. Toinen vaihtoehto on rakentaa kansi puulevyistä jättämällä rako jokaisen levyn väliin. Tässä hiekkalaatikkomallissa ei myöskään ole aurinkosuojaa, joten kannattaa harkita ainakin päivänvarjoa.

Hiekkalaatikko, jossa kaksi läppää

Rakenna itse-hiekkalaatikko-kansi-puulaudat-vihreä-punainen-tyynyt-rantalelut

Jos hiekkalaatikossa on kaksi läppää, yksi voi jäädä kiinni ja sitä voidaan käyttää säilytystilana. Peiton avulla lapsi voi maata lyhyen aikaa, mutta vain valvonnassa ja jos on hyvä varjo! Joillakin istuintyynyillä hiekkalaatikko muuttuu mukavammaksi ja lapsen kanssa istuminen leikkiessä mukavammaksi.

Vinkkejä hiekkalaatikon rakentamiseen – Viemäröinti

Rakenna itse-hiekkalaatikko-suuri-suunnittelu-veranta-yksinkertainen-puurunko

Ennen kaikkea hiekkalaatikko ilman kattoa tai peitettä täyttyy nopeasti vedellä sateen sattuessa. Hiekka kuivuu jonkin ajan kuluttua, mutta voit auttaa varmistamalla, että hiekkalaatikko on hyvin tyhjennetty, kun rakennat sen itse. Viemäröinti voi koostua sorasta tai mukulakivistä, joissa on leveämmät liitokset. Peität tämän myös fleecellä, jonka on kuitenkin oltava vettä läpäisevä ja kiinnitetty puukehykseen. Tämän tyyppisen vedenpoiston suuri etu on, että fleece pitää myös hyönteiset loitolla.

Rakenna laatikko lelulle

Rakenna omat hiekkalaatikon kansi-rulla-laatikko-säilytystila-lelut

Pidätkö käytännöllisistä ominaisuuksista? Mitä mieltä olet tästä ideasta: Jos rakennat itse hiekkalaatikkoa, lisää pieni rintakehä, johon lapsesi voi tallentaa kaikki lelut leikkimisen jälkeen. Toisaalta lapsellasi on kaikki valmiina käsillä seuraavalla kerralla, ja toisaalta kaikkea ei tarvitse viedä takaisin taloon siivouksen yhteydessä. Tämä koskee myös talon hiekkaa.

Säilytystilaa ja selkänojaa

Rakenna oma hiekkalaatikon katto-lelu-rinta-selkänoja-puu

Vakaan tuen ansiosta lelulaatikon läppää voidaan käyttää erinomaisesti selkänojana kehykseen luodulle penkille. Aurinkosuoja tarjoaa lapsille myös miellyttävän varjon lepääessään. Jos haluat rakentaa tällaisen hiekkalaatikon itse, valitse puumateriaali. Betonista tai kivestä valmistettu selkänoja on paljon monimutkaisempi rakentaa ja on paljon kylmempi ja epämukavampi.

Pyörillä hiekkalaatikko

rakenna itse-hiekkalaatikko-pyörät-mobiilimalli-terassi

Jos sinulla on vain pieni puutarha, voit säästää tilaa rakentamalla pyörät itse hiekkalaatikkoon. Näin voit aina siirtää laatikkoa. Viemäröinti on myös toivottavaa täällä. Varsinkin jos hiekkalaatikko on aina ulkona. Lattialla on parasta käyttää puulevyjä, joiden välissä on rakoja, minkä jälkeen peität sen uudelleen fleecellä tai vettä läpäisevällä kalvolla. Sitten tulee hiekka. Myös säännöllinen kostutus voi olla tarpeen.

Mielenkiintoisia muotoja hiekkalaatikolle

Rakenna itse-hiekkalaatikko-kuusikulmion muotoinen kansi-puulaudat-idea

Klassisen neliön tai suorakulmaisen muodon sijasta voit myös keksiä jotain erityistä. Jos haluat esimerkiksi rakentaa hiekkalaatikon itse, valitse tällainen kuusikulmainen muoto. Tämä tekee suunnittelusta paljon leikkisämmän, eikö niin? Tässä mallissa on myös käytännöllinen kansi, joka on liikkuva ja suojaa hiekkaa tarvittaessa.

Peite peittoon

rakenna itse-hiekkalaatikon muotoinen kuusikulmion kansi-pressu-vihreä-käytännöllinen

Riippumatta siitä, minkä muodon päätät lopulta rakentaa hiekkalaatikon itse, suosittelemme jälleen tarjoamaan sopivan suojan. Tässä on tavallinen pressu, joka on täydellinen ratkaisu, jos sinulla ei ole aikaa puukannen rakentamiseen. Voit siis peittää hiekkalaatikon lomalla ja suojata hiekkaa hyönteisiltä, ​​pieniltä eläimiltä ja lialta. Suojapeite sopii erinomaisesti maahan upotettuihin hiekkalaatikoihin, joita ei voi siirtää.

Veneen muoto

rakenna itse-hiekkalaatikko-vene-suunnittelu-purje-aurinkosuoja-markiisi

Tämä hiekkalaatikon muotoilu on erityisen innostava pelaamaan. Se on purjeveneen muotoinen, ja aurinkosuoja edustaa purjeita. Todella alkuperäinen, eikö? Siellä on myös kaksi penkkiistuinta. Lapsesi voi leikkiä merimiestä ja hiekan ansiosta hän tuntee olevansa samalla rannalla. Muoto antaa puutarhallesi merellisen tunnelman ja toimii myös kauniina kesäkoristeena ulkoalueella.

Previous Post
10 maaperän kasveja vaihtoehtona nurmikolle
Next Post
Upeat joogaharjoitukset sinulle ja vauvallesi sävyttävät koko kehon