15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Keittiöpuutarhan luominen-oikea suunnittelu on kaikki ja lopulta

Luo vihannespuutarha-sängyt-suunnitelma-vinkit-heinä-lattia

Jos haluat luoda keittiön puutarhan, olet tehnyt todella suuren päätöksen. Kuitenkin, kuten tiedätte, on otettava huomioon muutama asia, jos haluat sadon menestyvän. Tässä artikkelissa haluamme antaa sinulle muutamia vinkkejä keittiöpuutarhaan ja auttaa sinua suunnittelemaan, minkä ansiosta olet taatusti iloinen rakkaistasi tuoreista hedelmistä ja vihanneksista tänä vuonna.

Keittiöpuutarhan luominen – sopivat hedelmät ja vihannekset

luo-keittiö-puutarha-valkoinen-aita-ristikko-suunnitteluvinkit-buesche

Keittiöpuutarhan suunnittelu voi kuulostaa helpommalta kuin se todellisuudessa on. On monia asioita, joita sinun pitäisi ohjata. Toisaalta on tärkeää keittiötarhaa luotaessa selvittää, mitkä hedelmät ja vihannekset maistuvat todella hyvältä. Esimerkiksi jotkin porkkanat eivät välttämättä ole kovin maukkaita.

Keittiöpuutarhan luominen – sijainti

Luo-keittiö-puutarha-moderni-idea-jalo punajuurikas-reunus-terassi-järjestelmä

Keittiöpuutarhan sijainti on tärkeä. Paljon aurinkoa on tärkeää, jotta kasvit voivat menestyä. Lisäksi keittopuutarhan luomiseen on saatavilla sopivaa maaperää. Kaikki vihannekset eivät kasva yhtä hyvin jokaisessa maaperässä, kaikilla alueilla tai kaikissa ilmasto -olosuhteissa.

Vähemmän on enemmän

Luo-keittiö-puutarha-penkki-kaari-punainen-jako

Liian hyvä asia ei myöskään aina ole etu. Tästä syystä, kun aloitat keittiöpuutarhan, sinun on arvioitava hedelmien ja vihannesten tarpeet, jotta voit kasvattaa suunnilleen tarvittavan määrän. Vapaa -aika, joka sinulla on käytettävissä puutarhapuutarhan hoitoon, on myös otettava huomioon, koska suurempi puutarha aiheuttaa enemmän kustannuksia.

Pieni keittiön puutarha

Luo-keittiö-puutarha-kottikärryt-penkki-puiset-istutuskukkaruukut

Jos haluat luoda keittiön puutarhan, on parasta aloittaa pienemmällä kasvipuutarhalla ja katsoa, ​​missä määrin se riittää sinulle. Loppujen lopuksi voit laajentua milloin tahansa. Sato on voitava varastoida kunnolla myöhemmin. Tarkista, voitko suunnitella varaston ja missä ja kuinka paljon voit varastoida sitä.

Vihannesten valinta

Luo-vihannes-puutarha-kaali-koriste-vihannes-sänky-reunus-puu

Vihannesten valinta riippuu keittiön puutarhan sijainnista. Keittiöpuutarhan luomiseksi voit ensin suunnitella sijainnin valitaksesi oikeat vihannestyypit ja päinvastoin: valitse keittiötarhan paikka suosikkivihannestesi mukaan. Tarkkaile, mitkä alueet ovat auringossa, mitkä ovat varjossa ja mitkä ovat osittain varjossa, ja selvitä, mitkä vihannekset sopivat parhaiten kyseiselle alueelle.

Kasvislajike maaperästä riippuen

Kasvipuutarha luo vihannespuutarha-idea-korotetut sängyn-pensasaidat-purjo

Maaperä määrää myös vihannesten ja hedelmien valinnan. Joillekin se voi olla liian savi, toisille se voi olla liian hapan tai liian hiekkainen. Jotkut kasvit rakastavat hyvin vettä ja pitävät savimaiden varastointiominaisuuksista, kun taas toiset pitävät parempana hiekkamaan vedenläpäisevyyttä. Keittiöpuutarhaa luodessa periaatteessa kaikki riippuu kaikesta.

Yksittäisten kerrosten ominaisuudet

luo-keittiö-puutarha-maaperä-löysää-sipulit-hoito-yksinkertaisesti savi-humusta

Tiettyjen maaperätyyppien etujen ja haittojen tuntemus voi myös olla etu keittiötarhan luomisessa. Joten hyvin humuspitoinen maaperä pystyy erinomaisesti varastoimaan vettä. Se muuttuu kuitenkin nopeasti happamaksi. On käytännöllistä, että tämä voidaan neutraloida lisäämällä kalkkia.

Hiekkainen maaperä

Luo-keittiö-puutarha-etu-puutarha-idea-puutarha-polku-kivilaatat

Hiekkainen maaperä on hyvin vettä läpäisevää, mikä on etu luomalla keittiöpuutarha, jossa on kasveja, jotka eivät siedä vettä. Suuri haitta on kuitenkin se, että tällä tavalla myös ravinteita ei voida varastoida, vaan ne yksinkertaisesti pestään pois.

Täydellinen lattia

luo-keittiö-puutarha-variksenpelätin-romanttinen-puutarha-suunnittelu-terveellinen ravitsemus

Keskipaksuiset savimaat sopivat parhaiten keittiöpuutarhan luomiseen. Mutta näidenkään ei pitäisi varastoida liikaa vettä. Kasvit voivat kasvaa erityisen hyvin tässä maaperässä, koska ne voivat varastoida upeasti sekä riittävästi vettä että ravinteita.

Tutki keittiön puutarhan maaperää

Luo-keittiö-puutarha-päällystyskivet-tomaatit-kiipeilykasvit-puu

Varmistaaksesi, että tärkeät ravintoaineet eivät puutu, voit myös tutkia maaperän ennen puutarhan istuttamista. Siitä puuttuu usein alkuaineita, kuten hivenaineita, typpeä, kaliumia tai fosforia. Samalla myös pH -arvo määritetään tällä tavalla. Tarvittaessa voit nyt korjata maaperän lannoitteella.

Luonnos keittiön puutarha

Luo-keittiö-puutarha-luonnos-suunnittelu-sänky-suunnittelu-puutarhanhoito

Ennen kuin aloitat keittiön puutarhan asettamisen, suosittelemme myös alueen luonnostamista. Tähän ei sisälly pelkästään vihanneslaastareita. Lisäksi siellä on myös yrttipaikkoja, hedelmäpuiden ja marjapensaiden alueita, mutta myös tilaa kompostikasalle. Tämä luo automaattisesti myös puutarhaan vapaan tilan, jota voidaan käyttää esimerkiksi nurmikolle.

Hedelmät ja vihannekset ja lisää

Luo-keittiö-puutarha-kasvi-ruukut-kiipeilykasvit-vihannekset-hedelmät

Kun olet hahmotellut kokonaispinta -alan, voit nyt piirtää myös yksittäiset sängyt vastaavilla vihanneksilla sekä puilla ja pensailla. Koska keittiöpuutarhaa luotaessa on otettava huomioon muutamia asioita, tässä on muutamia vinkkejä yksittäisille elementeille:

Keittiöpuutarhan luominen – yksittäiset vuoteet

luo-keittiö-puutarha-minikasvihuoneet-yksityisyyden suoja-katto

Kuten luultavasti jo voitte kuvitella, on muutamia asioita, jotka on otettava huomioon suunniteltaessa keittiön puutarhan yksittäisiä sänkyjä. Tietenkin on erityisen tärkeää, että jokainen sänky on helposti saavutettavissa. Loppujen lopuksi puutarhanhoito on tehtävä helpommaksi ja siten nopeammaksi. Tätä tarkoitusta varten, kun luot puutarhan, voit suunnitella niiden välille noin 30 cm leveitä puutarhapolkuja. Voit myös luoda korotettuja vuoteita. Näitä on helpompi käsitellä, koska sinun ei tarvitse kyyristyä tai kumartua töihin.

Sänkyjen koko

Luo-keittiö-puutarha-kiipeilykehys-korotettu sänky-hedelmäpuut-kasvavat vihannekset

Sängyille valitaan yleensä leveys 60, 100 tai 120 cm. Tietysti se riippuu istutettavien kasvien määrästä ja keittiön puutarhaan suunnitellusta kokonaistilasta. Hedelmäpuut eivät saa olla liian lähellä vuoteita.

Hedelmäpuita

luo vihannespuutarha hedelmäpuu-vinkit-varjo-nurmikko

Ja koska olemme jo maininneet hedelmäpuita, tässä on muutama sana niistä: Yksittäisten puiden välillä on oltava vähintään 6 metrin etäisyys, jota ei pidä unohtaa, kun teet puutarhan. Puut tarvitsevat tätä voidakseen kehittyä hyvin ilman, että heidän tarvitsee kilpailla auringosta, ravinteista tai vedestä maaperän puolesta.

Marja pensaat

Luo vihannespuutarha marja-pensas-kasvit-karhunvatukka-vinkit

Tietenkin pensaat tarvitsevat myös tarpeeksi tilaa levitäkseen helposti. Suunnittele tässä tapauksessa yksinkertaisesti 1,5 metrin etäisyys ennen puutarhan istuttamista ja voit nauttia paljon hedelmistä.

Yrttitarha ja komposti

Luo-keittiö-puutarha-yrtti-puutarha-kukkaruukut-mausteet-kasvit

Yrttitarha on parasta sijoittaa talon lähelle. Joten sinulla on tarvittavat mausteet nopeasti käsillä. Kompostin kohdalla tilanne on päinvastainen. Valitse heille paikka, joka on mahdollisimman kaukana talosta, mutta myös mahdollisimman lähellä keittiön puutarhaa. Voit luoda muun keittiön puutarhan esimerkiksi näiden kahden alueen väliin.

Kerää sadevesi

Vihannespuutarha luo juurikka-idea-kaali-kasvi-tapoja

Sadevesi on parasta käyttää kasteluun. Tämä voidaan kerätä sadevesikourujen ja säiliöiden, kuten sadesäiliöiden, avulla. Tämä tarkoittaa, että sinulla on se aina käsilläsi oikeaan aikaan ja säästät myös paljon rahaa, koska sinun ei tarvitse käyttää vesijohtovettä. Hyödyllisiä elementtejä ei pidä unohtaa tai edes aliarvioida keittiötarhan luomisessa.

Luo keittiöpuutarha

Luo-keittiö-puutarha-sora-puutarhapolut-vihannespuutarha-puu-etupiha

Kun puutarha on hyvin suunniteltu, toteutus voidaan aloittaa heti. Voit nyt luoda keittiön puutarhan vain muutamalla askeleella. Ensinnäkin maaperä on tietysti kaivettava ja irrotettava. Löysä maaperä helpottaa juurien kasvua ja antaa niille riittävästi happea. Komposti sekoitetaan sitten maaperään – erittäin tärkeä osa puutarhanhoitoa! Voit nyt antaa kompostin vaikuttaa muutaman päivän ennen kuin aloitat nuorten kasvien istuttamisen. Nyt on harkittava vain oikeaa hoitoa vihannesten ja hedelmien tyypistä riippuen. Toivotamme sinulle menestystä ja runsasta satoa!

Previous Post
Osta miesten talvitakki – valitse oikea takki miehille
Next Post
Venyttely – tai miten voit saavuttaa unelmakehosi venyttämällä