15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kasvipuutarhan istuttaminen – tärkeitä vinkkejä ja temppuja runsaaseen satoon

Kasvipuutarha Englanninkielisen puutarhan inspiroiman espalier-hedelmämaissin luominen

Mitä sinä siitä Luo vihannespuutarha pitäisi tietää … Kun Mick Kopetsky kaivaa lapion maan kasaan, aamuilmaan leviää miellyttävä raikkaan maan ja lämpimän kompostin tuoksu. “Salainen resepti”, hän sanoo hymyillen ja antaa kourallisen maaperän murentua sormiensa läpi. Hän levittää lapion maata endiivien ja salaatin väliin. “Puutarha vain kuluttaa sen.” Ja todella. Jos kriteerinä pidetään runsasta luomuvihannesten satoa, jota hän voi odottaa ympäri vuoden 2 700 neliömetrin kasvillisuutensa ansiosta, hänen reseptinsä ansaitsee Michelin -tähden.

Kasvipuutarhan luominen – Kopetsky ja Burwell

Luo vihannespuutarha-korjaamaton-boxwood-hedge-zen-tunne

”Mitä odotat puutarhasuunnittelijan ja Le Cordon Bleun opiskelijan väliseltä yhteistyöltä?” Vitsailee Kopetsky katsoessaan rivitalomäellä sijaitsevan talon suuntaan, joka kuuluu hänen kulinaariselle kumppanilleen Bieke Burwellille. Kopetsky omistaa myös maisemasuunnitteluyrityksen MIX Gardenin ja toimittaa jopa luomuvihanneksia useille ravintoloille Pohjois -Kalifornian Sonoman piirikunnassa. Yhteistyö sitä varten Luo vihannespuutarha Burwell alkoi yli kymmenen vuotta sitten, kun Bieke ja hänen miehensä Brian osti 11 hehtaarin kiinteistön Dry Creek Valleyn viinialueelta Healdsburgista länteen ja olivat edelleen rakentamisen keskellä. Kopetsky työskenteli tuolloin projektin alkuperäisen maisema -arkkitehdin, James Davidin, Austinista, Texasista, ja pysähtyi katsomaan rakennuksen.

Itse talon on suunnitellut Richard Beard BAR -arkkitehdeistä San Franciscossa. Pysyäkseen sopusoinnussa modernin tyylin kanssa Kopetsky kehitti puutarhasuunnitelman, joka oli sekoitus kuivuutta kestäviä pensaita ja ruohoja. Näiden puolestaan ​​pitäisi olla katto, joka on valmistettu alkuperäisestä tammesta ja Douglas -kuusesta. Paksuista, käsin taltatusta kalkkikivilaatasta valmistetut polut kiertävät talon ympärillä olevan kukkulan puutarhan läpi ja tarjoavat upeat näkymät laaksoon, joka on täynnä Dry Creekin tunnettuja viinitarhoja. Lehto, jossa on italialaisia ​​oliivipuita, tarjoaa tarpeeksi hedelmiä saadakseen noin 40 litraa kulta-vihreää oliiviöljyä vuodessa. Pienen viinitarhan viinirypäleet jalostetaan yhdeksi alueen parhaista punaviinistä.

Spontaaneista sopimuksista vihannespuutarhan luomiseen

vihannespuutarha-luo-kurpitsa-chard-syrah-grapevine-kenttä

Jyrkän maiseman ja kivisen maaperän vuoksi Luo vihannespuutarha ei suunniteltu ollenkaan. Mutta eräänä kauniina iltapäivänä, kun Kopetsky ja Burwell katselivat kiinteistöä terassilta, keskustelu puhkesi heidän yhteisestä intohimostaan ​​ruokaan. Burwellin katse laski paljaalle alueelle mäen pohjassa. “Haluaisin istuttaa parsaa”, muisteli belgialainen syntynyt kokki. “… ja endiivinen.” Kopetsky puolestaan ​​halusi aina kokeilla ruokakasveja. Ja niin he kuvasivat suunnitelman, joka on molempia osapuolia hyödyttävä: Burwell maksaa tippakastelujärjestelmästä ja infrastruktuurista ja voi korjata mitä tahansa. Kopetsky sen sijaan saa testata vihreää peukaloaan vapaasti, kun hän istuttaa vihannespuutarhaa, huolehtia kasveista ja sadosta sekä myydä kaikki muut vihannekset. Tässä vaiheessa kenellekään heistä ei tullut mieleenkään, että muutama vuosi myöhemmin he omistavat sellaisen terveen ja tuottavan puutarhan kuin parsa ja viimeisimpiä ravintoloita, kuten kaali, lehtopavut ja tomaatit. alueelle tulee kysyntää.

Kasvipuutarhan luominen Chateau Potager -tyyliin

Ja vaikka päätös vihannespuutarhan luomisesta kukkulan juurelle oli sattumaa, siitä tuli täydellinen paikka eurooppalaistyyliselle puutarhalle, kuten he kuvittelivat. Maalaismaisen puuaidan ympäröimä kiinteistön manzanita -puiden tumman violetti väri korostaa muodollista geometriaa, joka muistuttaa 1600 -luvulle tyypillistä Chateau Potagerin (ranskalainen puutarha) muotoilua. Kasvirivit, joita ympäröi sorapolku, sekoittuvat mausteisiin ja kukkiin. Italialaiset sypressipuut koristavat puutarhan joka kulmassa.

Vihannespuutarhan istutus perintösiemenillä ja niiden edut

Kasvipuutarha luo ziergraeser-kävelytie-sora-sora-betoni-nojatuolin

Kopetsky viljelee kaikkia kasveja siemenistä, joista suurin osa on perinnöllisiä lajikkeita. Tämä sisältää 50 erilaista tomaattia, 15 erilaista salaattia ja 8 erilaista italialaista munakoisoa. Valinta siihen Luo vihannespuutarha putosi niihin maun ja ulkonäön vuoksi samojen lajikkeiden kanssa. “Perintökanta auttaa ylläpitämään puutarhan biologista monimuotoisuutta, ja mielestäni ne näyttävät paremmilta ja ovat herkullisempia”, Kopetsky sanoo. Tomaatit “Mammoth German Gold” ovat punajuovisia, “Tendersweet” -vesimeloni paljastaa tummanoranssin lihan ja “Quadrato d’Asti Giallo” -pippurilla on niin paksu ja mehukas kuori, että jokainen purema on melkein janoa sammuttava.

Kasvipuutarhan luominen ja luonnollinen lannoitus

Kopetsky kuvailee kemikaalitonta puutarhanhoitoaan “puhtaana”, jota käytetään usein myös agroekologiassa, kun puhutaan paikallisten, kausiluonteisten ja ympäristöystävällisten vihannesten eduista. Vihannespuutarhaa luodessaan hän varmistaa vihreän lannan istuttamalla leveitä papuja, jotka vapauttavat typpeä maaperään, ja hän täydentää orgaanisia aineita jokaista istutusta ja rikkaruohoa varten, vaikka tiputus kastelujärjestelmä vähentää rikkakasvien tartunnan minimiin.

Vihannespuutarhan luominen herätti vihannesten ystävien kiinnostuksen

terassi-ruokailutila-oleskelutila-allas-aurinkoa

Heidän yhteistyönsä on niin onnistunut, että useat alueen perheet pyysivät Kopetskyä liittymään heihin Luo vihannespuutarha auttaa ja ylläpitää sitä, mukaan lukien Farmhousen omistajat, arvostettu ravintola ja kylpylähotelli lähellä Forestvillea. “Rakastan sitä, miten Bieken puutarha syntyi kahden ihmisen intohimosta ruokaan vain paikallisen yhteisön sisällyttämiseksi niin terveelliseen ja kestävään tapaan”, Kopetsky sanoo vihannespuutarhan luomisesta.

Hän myy ylimääräisiä tuotteita Burwellin puutarhasta yli tusinalle paikalliselle ravintolalle, mukaan lukien Dry Creek Kitchen, Scopa, Barndiva ja Cyrus. Ne kaikki tunnetaan tuoreiden ruokien tarjoilusta. ”Kaikki vihannekset poimitaan samana päivänä kun ne syödään riippumatta siitä, onko ne tarkoitettu Bieken keittiöön vai johonkin ravintolaan. Mitään ei kuljeteta pidemmälle kuin 15–25 kilometriä. Vaikka vihanneksia viljellään luonnonmukaisesti, paras osa vihanneksista tuhoutuu, jos niitä kuljetetaan 1000 km tai enemmän. “

Kasvipuutarhan luominen yhdessä sokkelon kanssa

Vihannespuutarha luo reheviä runsaita satovinkkejä

Jo ennen ensimmäisiä siemeniä sitä varten Luo vihannespuutarha istutettiin, Burwill kertoi Kopetskylle, hän kuvitteli sokkelon vihannespuutarhan vieressä. Yhteys tietysti molempien mielessä. “Vihannespuutarha saa minut erittäin tietoiseksi elämän kiertokulusta ja siitä, miten vuodenajat seuraavat johdonmukaista polkua syntymästä kuolemaan ja ylösnousemukseen”, Burwell sanoo. Hän kutsuu vieraitaan usein kävelemään hänen kanssaan 300 metrin pituisen polun labyrintin keskelle ja takaisin. Sitten on illallinen, jossa on yksi hänen suosikki dippeistään, jotka on valmistettu kasvipuutarhan Marrowfat -pavuista. “Löydän upean symmetrian terveellisen ruoan viljelyssä ja kulkemisessa sokkelon läpi”, hän sanoo. “Se on kuin sielun alku, joka ravitsee mieltä ja kehoa.”

Huomaa seuraavat asiat oikean vihannespuutarhan luomiseksi:

kauniita värillisiä vihanneksia monenlaisia ​​kukkia tuoreus

  • Maaperä klo Luo vihannespuutarha: Terve vihannespuutarha kirjaimellisesti “syö” hyvää maaperää noin 6 osaa maaperää hedelmän tuottamiseksi. Siksi maaperän täyttäminen on tärkeä osa puutarhanhoitoa. Puutarhasuunnittelija Mick Kopetsky suosittelee orgaanisten aineiden lisäämistä maaperään jokaisen uuden kasvin osalta. Hänen lannoitteensa koostuu riisin kuorista, lehmän lannasta ja rypäleen puristejäännöksestä ja puutarhajätteestä valmistetusta kompostista.
  • Siemenet vihannespuutarhan istuttamiseen: Auta säilyttämään puutarhan biologinen monimuotoisuus valitsemalla perinnölliset siemenet kasveista, jotka ovat luonnollisesti pölytettyjä ja GMO-vapaita. Jotkut perinnölliset kannat ovat olleet olemassa vuosisatojen ajan, eikä ilman syytä. Ne vain maistuvat paremmilta. Yritä myös kerätä siemeniä omista vihanneksistasi seuraavalle kaudelle tai vaihtaa ne muiden puutarhureiden kanssa.
  • Pysy uskollisena alueellesi: Yritä ostaa alueellasi kasvatettuja vihanneksia niiden sijaan, jotka ovat tulleet kauppaasi pitkän kuljetuksen kautta. Etsi yhteisöjä, joissa voit vaihtaa korjatut tomaatit esimerkiksi naapurisi juuri korjatun maissin kanssa. Tue alueesi puutarhureita ostamalla kauppaa useammin. Jos sinulla on tilaa mutta ei aikaa istuttaa vihannespuutarhaa, pyydä puutarhuria istuttamaan ja korjaamaan vihannekset puolestasi. Hyvä esimerkki tästä on Mick Kopetskin ja Bieke Burwellin suhde.

Lisää ideoita vihannespuutarhoihin

alue paljon vihanneksia tuore ravitsemus terveellinen elämä

Kasvipuutarha luo suuren talon, jossa on paljon tilaa vihanneksia

Kasvipuutarha luo talon puumateriaalilaatikon oikein

laatikko ulkopuolella alueen puutarhuri ideoita rikas sato

pieni alue vihreä tuore aita sisustuselementtejä

Suunnittele kuuluisat puutarhurit työskentelevät yhdessä tärkeiden vinkkien kanssa

Kasvipuutarha luo mielenkiintoisen muotoilun puutarhapolulle, joka on suora muoto

kaunis maisema vihannekset syövät tuoretta ruokaa luonnollisuutta

Kasvipuutarha, jossa on puu, luo keskelle mielenkiintoisen muodon

Vinkkejä talon ulkoalueen luomiseen oikein huolehtien siitä

Previous Post
Muotoile modernit viikset – 7 nykyistä kampausta kasvoille yhdellä silmäyksellä
Next Post
Alemman vatsalihasten harjoittelu: harjoitussuunnitelma ja tehokkaimmat vatsalihakset yhdellä silmäyksellä!