15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kasvirenkaiden asettaminen – 20 ideaa ja vinkkiä puutarhan suunnitteluun

Aseta kasvisormukset -puutarha-suunnittelu-rehevä-vihreät-pensaat-rivitalot

Puutarhanhoitovälineenä pengerreiden ja rinteiden kiinnittämiseen tai kokonaiskuvan löystymiseen ulkona voit Laita kasvirenkaat. Mahdollisia käyttötarkoituksia on runsaasti. Kasvikivien muoto vaihtelee pyöreästä kulmikas ja eri kokoja on myös saatavana. Ne voidaan vihreyttää, istuttaa kukkaruukkuiksi tai yksinkertaisesti täyttää soralla ja edustaa täydellistä puutarhan koristusta.

Aseta kasvirenkaat – puutarhaan, terassille tai tukiseinäksi

Aseta kasvisormukset - puutarhasuunnittelu - tiilenpunainen - soikea - maanpäällinen - koristekasvi

Kasvirenkaita käytetään pääasiassa puutarhan osien rajaamiseen tai rinteiden turvaamiseen, eivätkä ne tee niistä monoliittisen seinän näköisiä, vaan luonnollisempia. Portaiden tapaan järjestetyt ja vehreän vihreät ne ovat todellinen katseenvangitsija kaikilla ulkoalueilla.Tuloksena on periaatteessa pystysuora puutarha, joka voi osoittautua erittäin hyödylliseksi erityisesti (mutta ei vain!).

Kasvirenkaiden asettaminen – ominaisuudet ja mahdolliset käyttötavat

Aseta kasvirenkaat-puutarhan suunnittelu-soikea-järjestä-rakennuspalikat-materiaali

Kaupoista on saatavana valmiita eri muotoisia ja värisiä kasvirenkaita. Luonnolliset vivahteet, kuten beige, ruskea, tiilipunainen, mutta myös harmaa betoninen ilme, joka edustaa nykyaikaisempaa puutarhan suunnittelua, ovat erityisen suosittuja. Vinkkimme: Jos puutarhassasi on jo muita elementtejä, kuten päällystyskiviä, valitse kasvirenkaat, jotka näyttävät mahdollisimman samanlaisilta kuin ne.

Aseta kasvirenkaat ja istuta ne

Aseta kasvisormukset -puutarha-suunnittelu-soikea-järjestely-rakennuspalikat-kasvit

Muodosta ja koosta riippumatta jatkat kuten rakennuspalikoiden kanssa. Kasvirenkaat voidaan pinota päällekkäin, kunnes haluttu korkeus on saavutettu. Muodostetaan erilaisia ​​rivejä, jotka on järjestetty portaikkoon. Kun valitset tietyn muodon – puolipyöreä, kulmikas, aaltoileva tai pyöristetty, tärkein rooli on siinä, mitkä puutarhan alueet on varustettu kivillä.

Istutusrenkaat ja istutus – viherryttäminen kuivuutta sietävillä kasveilla

istutusrenkaat-betoni-asetus-puutarha-design-tiili-punainen-soikea-hiekka-neilikka-valkoinen-koristekasvi

Kasvit, jotka rakastavat aurinkoa ja kestävät kuivuutta, ovat erityisen sopivia kasvirenkaiden vihreyttämiseen. Periaatteessa suositellaan monivuotisia kasveja, joilla on eri kukinta -ajat. Tämä säästää tiettyjä ponnisteluja kivien uudelleenistuttamisessa vuosittain ja voit odottaa kukoistavaa loistoa ympäri vuoden.

Kasvirenkaiden asettaminen ja istuttaminen – aurinkoa rakastavat kasvilajit

istutusrenkaat-betoni-asetus-puutarhanhoito-sametti-kukkaruukut-aurinkoinen

Kasvirenkaat ja kivet asetetaan usein suoraan seinän tai seinän eteen. Jos paikka on suoraan auringossa, olisi parempi valita kivikkopuutarha. Eri kukkia, pensaita ja koristekasveja voidaan yhdistää keskenään. Maanpäällinen on saatavana eri väreinä ja muunnelmina, ja monet heistä tulevat toimeen paahtavan auringon kanssa.

Aseta ja istuta kasvisormuksia – koristekasveja ja pieniä pensaita

istutusrenkaat-betoni-asetus-puutarha-suunnittelu-soikeat-tiili-punainen-pienet pensaskasvit

Sopivat kasvilajit, jotka siedetään hyvin aurinkoisella paikalla:

  • Matalat monivuotiset kasvit: nosturikukat, sinikellot, kolumbiinit, pasque -kukat
  • Kivikasvit: Sedum -lajit, houseleek, siniset tyynyt
  • Kiipeilykasvit: villi seinäviini, klematis, mahdollisesti myös muratti, metsämansikka tai kiipeilyhortensia
  • Maanpäällinen: floksi, sininen tyyny, cotoneaster, cotoneaster, buxus

Aseta kasvirenkaat ja istuta ne eri tavoin

istutusrenkaat-betoni-asetus-puutarha-suunnittelu-punainen-sora-krysanteemit-rit-pienet pensaat

Suunnittelurajana puutarhassa tai terassien välissä kasvikivet pinotaan päällekkäin ja asetetaan riviin. Jos rinteitä on tarkoitus kiinnittää ja tukea, on porrasmainen järjestely edullinen. Joka tapauksessa kasvit voidaan istuttaa vain muutamaan tiettyyn paikkaan halutessaan, ei jokaiseen renkaaseen. Loput voidaan helposti täyttää koristeellisella soralla tai kivillä.

Aseta kasvirenkaat ja istuta ne – runsaasti kukkivaa maanpeitettä

kasvi-renkaat-betoni-set-garden-design-rehevä-vihertävä-maan peite-kukkivat kukat

Kasvirenkaita käytetään usein patioiden ympäröimiseen koristetarkoituksiin. Sitten voidaan sekoittaa erilaisia ​​kukkivia kasveja. Kestävät mukulakasvit, kuten narsissit, tulppaanit, liljat, floxit ja koiranputket, ovat erityisen sopivia tähän. Myös tässä on suositeltavaa yhdistää kukkia jokaiseen vuodenaikaan.

Kasvien sormukset – lajikkeet, jotka sopivat aurinkoisiin paikkoihin

istutusrenkaat-betoni-asetus-puutarhanhoito-tiili-punaiset-kukat-koristekasvit-kurjenpolvi-sypressi

Kasvirenkaiden täyttämiseen käytetään substraattia istutuksesta riippuen. Pohjimmiltaan kolmasosa säiliöstä on täytetty soralla, mikä estää veden vuotamisen. Vaihtoehtoisesti kasvit asetetaan yksinkertaisesti onteloon sopiviin kukkaruukkuihin. Tämä on erittäin hyödyllistä kasveille, jotka on sijoitettava sisätiloihin tai muuhun lämpimään paikkaan talvehtimaan. Voit helposti ottaa ne kivistä ja säilyttää ne kauden lopussa.

Aseta kasvirenkaat seinien sijaan

istutusrenkaat-betoni-set-garden-design-red-tiili-punainen-pyöreä-sametti-kukka-aurinkoinen seinä

Kun laitoksen rengasrakennetta ja sen jälkeistä viherryttämistä asennetaan, ei pidä unohtaa, että alle sijoitetut kasvit saavat enemmän kosteutta ja ravinteita, kun taas ylhäällä olevat kuivuvat nopeammin. Tämä on otettava huomioon kasvien renkaita kastettaessa ja kasvirenkaita valittaessa. Vaihtoehtoisesti voit valita yksinkertaisen rakenteen asettamalla istutusrenkaat askelmaisen sijasta, kuten myös tässä tapauksessa. Sitten istutetaan vain ylemmät renkaat.

Kasvirenkaat ovat ihanteellisia rinteiden paikkoihin

istutusrenkaat-betoni-set-puutarhan suunnittelu-aaltoileva-järjestely-rivitalo-vihreä-maaperä

Kasvirenkaat ja kivet sopivat erinomaisesti mielikuvituksellisiin rakenteisiin, joilla on koristeellinen mutta myös hyödyllinen tehtävä. Elementit on rakennettu samalla tavalla kuin rakennuspalikat, kuten betoni tai tiili, paitsi että laastia ei tarvitse käyttää. Moduuliperiaatteen mukaan kasvikivet voidaan asettaa toisiinsa niin, että ne sopivat täydellisesti. Tämä tekee seinien ja muiden rakenteiden rakentamisesta renkaista mahdollista myös aloittelijoille.

Aseta kasvirenkaat – voidaan valita erilaisia ​​muotoja ja kokoja

istutusrenkaat-betoni-sijoitus-puutarha-suunnittelu-aaltoilevat moduulit-järjestely-rakennuspalikat

Tämän tyyppinen rakenne johtaa kaareviin muotoihin, joilla on ominaisia ​​rakenteita. Usein kasvirenkaat on asetettu spiraalin muotoon ja tämä luo yrttietan. Yrttejä, jotka vaativat paljon kosteutta ja ravinteita, kuten persiljaa, piparminttua tai ruohosipulia, kasvatetaan alemmalla alueella. Keskialueella elävät kasvit, jotka suosivat keskinkertaisia ​​olosuhteita. Yrttispiraalin yläalueille istutetaan sellaisia ​​kasveja, jotka vaativat paljon aurinkoa ja suhteellisen kuivia olosuhteita, kuten timjamia, laventelia tai oreganoa.

Käytä istutusrenkaita tukimuurina

istutusrenkaat-betoni-set-garden-design-tukiseinä-rinne-puutarha-tavallinen-hiekka-neilikka-valkoinen

Kasvirenkaille, jotka peittävät suuria alueita ja muodostavat pitkänomaisia ​​tukiseiniä, ei ole kovin monia sopivia kasvilajeja, jotka voivat pärjätä ilman erityistä hoitoa. Yksi mahdollisuus on kuitenkin hieno hiekan neilikka, joka tuottaa iloa pitkään pitkällä kukinta -ajallaan. Se suosii kuivia maaperäolosuhteita ja paikkoja, jotka ovat mahdollisimman aurinkoisia menestyäkseen. Heidän avullaan voidaan istuttaa suuria alueita istutusrenkaiden asettamisen jälkeen ilman, että sen jälkeen on investoitava paljon aikaa hoitoon kukkien määrän vuoksi.

Istutusrenkaat ulkotilojen terasseille

istutusrenkaat-betoni-set-garden-design-tukiseinä-harmaa-sora-rinne

Kuten jo mainittiin, kasvikiviä ei välttämättä tarvitse vihreyttää. Käytä niitä vain puutarhan tukielementtinä ja koristele ne sitten koristeellisella soralla. Jos asetat kasvirenkaat tukemaan sänkyä, ne muuttuvat automaattisesti kauniiksi kehykseksi tai kauniiksi rajattavaksi elementiksi, kun itse sänkyä käytetään istutukseen. Tällä istutuksella voit jatkaa suunnittelua sängyn rivistä. Joten sen sijaan, että istuttaisit satunnaisesti sänkyyn, voit ensin luoda rivin tietyntyyppisestä kasvista, sitten rivin toisen kanssa ja niin edelleen.

Aseta pyöreät kasvirenkaat puutarhan väliseinäksi

istutusrenkaat-betoni-set-garden-design-grey-privacy-protection-tuging-wall-sora-rock garden

Kasvirenkaita voidaan periaatteessa gabionien tavoin käyttää rajauksena puutarhassa ja turvata matalat rinteet. Toisin kuin gabionit, on myös mahdollisuus viherryttää. Suunnitteluvaihtoehdot ovat siis vaihtelevia ja monipuolisia, ja niitä voidaan käyttää makusi ja tarpeidesi mukaan. Jopa ilman kasveja tai koristeellista soraa kasvirenkaista tehdyt seinät voivat näyttää erittäin kauniilta.

Kasvien harmaa kasvi renkaat kauniisti ikivihreillä kasveilla

istutusrenkaat-betoni-set-garden-design-harmaa-tukiseinä-kukkiva-maaperän peite

Myös erilaiset kasvit, kuten ikivihreä maanpeite ja saniaiset, jotka suosivat aurinkoisia paikkoja, tuntevat olonsa kotoisaksi kasvirenkaissa. Samettikukka, jota löytyy lähes jokaisesta puutarhasta, toisi varmasti väriä rakennuselementtien väliin. On tärkeää korostaa, että samettikukka on yksivuotinen kasvi, joka kukkii kesällä. Siksi sinun on harkittava etukäteen, haluatko istuttaa ne uudelleen joka vuosi.

Kasvirenkaista valmistettu tukiseinä rinteiden puutarhaan 

istutusrenkaat-betoni-set-garden-design-harmaa-aallot-kaareva-tilaus-seinä

Geranium -lajit pitävät myös aurinkoisista ja osittain varjostetuista paikoista, ja ne voidaan sijoittaa kukkaruukun kasvirenkaaseen. On suositeltavaa, ettei näitä aseteta kasvien rengasrakenteen ylimmälle alueelle, vaan hieman alemmalle, jotta ne saavat myös varjoa päivän aikana. On parasta yhdistää eri kukkien värit keskenään värikkäitä istutuksia varten.

Järjestä kasvirenkaat aaltomuodossa ja istuta ne

kasvi-renkaat-betoni-set-garden-design-harmaa-aalto-tukiseinä-kasvit-kukat-pieni

Gabionien tapaisia ​​istutusrenkaita käytetään useimmiten tukiseinien joustavaan rakentamiseen. Voit ostaa ja järjestää komponentteja itse suhteellisen helposti. Jos et edelleenkään luota itseesi, palkkaa muurari, joka rakentaa tukiseinän ideoidesi mukaan ja näyttää myös, mitkä ideasi ovat sopivia ja mitkä sopimattomia.

Puutarhan terassointi kasvirenkailla

istutusrenkaat-betoni-asetus-puutarha-suunnittelu-päällystys-puutarha-sisäänkäynti-alueen portaat

Kasvirenkaat voidaan yhdistää erityisen hyvin päällystyskiviin ja betonilaattoihin. Tällä tavalla kiinteistön rivitalo saavutetaan ja rinteiden tilanne hallitaan. Voit yhdistää renkaat myös portaikkoon, joka on integroitu rinteeseen. Asetat kasvirenkaat yksinkertaisesti peräkkäin ja myös askel askeleelta. Tuloksena on kaiteen ulkonäkö, joka myös istutetaan. Vaihemaisen suunnittelun ansiosta kaikki istutetut kukat ja kasvit tulevat omiin, koska mikään niistä ei peitä toista.

Tukimuuri rinteessä

Istutusrenkaat-betoni-set-garden-design-nurmikko-tukiseinä-rinne-puutarha

Kasvirenkaat soveltuvat pienten ja keskikokoisten pengerrysten ja rinteiden kiinnittämiseen. Puutarhataloudelle on ominaista turvallinen yhdistelmälaakso, joka voi seurata muotoaan vaihtelevasti maastosta riippuen. Tämä tarjoaa mahdollisuuden vihreyttää luodun tukiseinän. Jo mainittujen kasvilajien lisäksi erittäin sopivia ovat matalakasvuiset ikivihreät kasvit, jotka tunnistetaan myös vihreiksi aksentteiksi talvella.

Neliönmuotoiset kasvirenkaat vaihtoehtoisina kukka -astioina

kasvi-renkaat-betoni-set-garden-design-suorakulmaiset-pyöristetyt-istutuskoneet-kukkaruukut

Kasvirenkaiden avulla kiinteistön kaltevuutta käytetään visuaalisesti houkuttelevalla tavalla. Rakenne, jota käytetään ja istutetaan oikein, korostaa puutarhan suunnittelua. Kuitenkin jopa harrastuspuutarhureille, joilla ei ole paljon kokemusta, tämä on pitkäikäinen järjestelmä, joka voidaan saavuttaa pienellä vaivalla. Päätät itse, haluatko käyttää rakentamisessa pyöreitä vai neliömäisiä malleja, eikä sen tarvitse aina olla tukiseinä tai yksityisyysnäyttö. Vaikka muuri olisi jo paikallaan, kivistä voidaan rakentaa pieni rakenne seinän koristamiseksi kasveilla.

Betonista valmistettuja neliönmuotoisia kasvirenkaita on saatavana useina eri malleina

kasvi-renkaat-betoni-set-garden-design-suorakulmaiset-kukkaruukut-järjestä-pinot

Eri kivivärejä voidaan myös yhdistää keskenään. Tällä lomakkeella ei ole väliä. Käytä kiviä tiettyjen istuinalueiden tai muiden alueiden rajaamiseen ja luo optisia tilanjakajia, jotka voidaan myös mukauttaa luontoon. Käytätkö istutukseen vain tietyntyyppisiä kasveja vai yhdistätkö mieluummin eri kasveja (esim. Ikivihreä ja kukkiva maanpeite). Ehkä haluat myös tehdä jokaisesta tukiseinästä eri värin? Valitse sitten vastaavat kukatyypit ja luo sininen, keltainen, vaaleanpunainen kukkiva seinä tai valitse toinen väri.

Previous Post
Remontoitu moderni asunto, jossa on tyylikäs sisustus
Next Post
Rakenna lintuhuone itse – 9 mielenkiintoista ideaa ja ohjeet