15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kompostorin piilottaminen – ideoita oman orgaanisen jätteen verhoamiseen puutarhassa

Puutarhan roskakomposti voi toisinaan näyttää sotkuiselta, mutta voit piilottaa kompostisi parantaaksesi estetiikkaa. Käytettävissäsi on useita vaihtoehtoja. Tietenkin ruukkumaa ja lehdet ovat hyödyllisiä vihannespuutarhoissa ja kukkapenkeissä. Jos kuitenkin haluat piilottaa nämä, voit löytää joitain käytännön ideoita tämän tekemiseen tässä viestissä. Anna esimerkkien inspiroida sinua antamaan puutarha -alueellesi enemmän järjestystä ja tyyliä.

Piilota kompostori ja suojele ympäristöä

Rakenne puusta yksityisyyden suojana ja piilottaa kompostikasan

Kompostisäiliöt eivät ole aina kauneimpia puutarhatarvikkeita, mutta se on tuskin syy olla aloittamatta kompostointia. Kompostin valmistamisesta on monia etuja, mukaan lukien maaperän ravinteiden parantaminen ja kestävyys. Kun yhä useammat ihmiset omaksuvat tämän ajatuksen, markkinoilla on nykyään useita vaihtoehtoja. Kaupallisesti tuotettu komposti kuluttaa energiaa ja päästää hiiltä sen valmistuksessa ja kuljetuksessa. Joten ostamalla vähemmän ja tuottamalla enemmän itse voit vähentää ympäristövaikutuksia ja tehdä puutarhasta kestävämmän.

piilota käytännöllinen deen uudelleenkäytettävillä materiaaleilla, kuten ikkunaovien kompostorilla

Joten toimi ympäristöystävällisesti ja auta luontoa naamioimalla samalla houkutteleva ja toimiva kompostori. Mahdollisuudet ovat riittävän monipuoliset, jos haluat piilottaa suuremman kompostikasan. Tämä voi täyttää tarpeesi kierrättää biojäte houkuttelevalla tavalla. Joten tässä on joitain luovia tapoja piilottaa vihreä roskakori tai kompostori. Näin sinun ei tarvitse häiritä itseäsi ja vieraitasi maiseman kauneudesta.

Kuinka piilottaa kompostit puutarhassa?

Käytä kukkia ja kasveja puutarhassa ja peitä kompostori mustilla lavoilla

Joten kompostikasan ottaminen on loistava idea, mutta tämä voi joskus pilata puutarhan ilmeen. Tärkeimmät vaihtoehdot ovat suuri musta muovisäiliö tai avoin kompostikasa neliömäisessä puurakenteessa. Toimivan ei kuitenkaan aina tarvitse olla kaunista. Yleinen ratkaisu on piilottaa kompostikasa katoksen takana olevaan nurkkaan. Tämä voi aiheuttaa kaksi ongelmaa. Ensinnäkin puutarhan kompostin pitäisi itse asiassa sijaita siellä, missä se, kuten muu puutarha, on hyvä ja helppo tavoittaa. Lisäksi se ei saisi muuttua roskakoriksi tai rumaksi kulmaksi, jota ei pidetä osana todellista puutarhaa.

Piilota puupalkeista valmistetut puutarhapolut kompostin säilyttämiseksi puutarhassa

Esimerkiksi hyvä idea on pitää kompostit puutarhapolkujen alla ja rakentaa astiat maahan. Nämä voivat myös toimia kulkuväylinä puutarhan vuoteiden läpi. Tämä on tilaa säästävä vaihtoehto pienille pihoille, jotka voivat myös näyttää kauniilta. Niille, jotka ovat nostaneet vuoteita, tämä on myös erittäin sopiva vaihtoehto. Joten integroi orgaaninen jäte olemassa olevaan puutarhasuunnitteluusi niin, että et voi tietää, missä se on.

Piilota orgaaninen jäte kompostorirumpuun

Piilota puutarhan kompostirumpu ja hävitä se kottikärryt

Kunnollinen rumpun muotoinen kompostori helpottaa kääntämistä. Jos tarvitset kompostia, jotta työ saadaan nopeasti tehtyä, saatat myös pitää kiinni perinteisestä roskakorikompostakasasta, kunhan pääset siihen helposti kääntämään sen. Tämä voi olla myös edullinen vaihtoehto, jonka avulla voit harrastaa enemmän puutarhassa. Joten jos haluat tehdä pieniä määriä kompostia pienessä tilassa pienellä vaivalla, tämä on oikea valinta. Pieni kompostori rummussa on yhtä hyvä vaihtoehto puutarhanhoidon harrastajille, jotka haluavat säilyttää osan jätteestä ympärivuotiseen käyttöön.

Käytä puurakennetta kiipeilykasvien kanssa

puinen ristikko, jossa on kiipeilykasveja puutarhassa orgaanisen jätteen yksityisyyden suojana

Jos sinulla on jo kompostori, mutta se on piikki puolellasi, on monia tapoja piilottaa se. Tässä tapauksessa puuristikko voi paitsi tukea kiipeilykasveja, myös tarjota sopivan piilopaikan kompostille. Vastaavat kukat voivat myös muuttaa minkä tahansa ristikon reheväksi, vihreäksi keskipisteeksi, jonka taakse voit piilottaa kompostisi puutarhassa.

Uudelleenkäytettävät materiaalit

kierrätysideoita vanhalla suihkuovella piilottamalla kompostia puutarhassa

Tallentamiasi hylätyistä materiaaleista on paljon luovia kierrätysideoita. Tämä on toinen loistava tapa päivittää kierrätysprojektisi. Esimerkiksi vanha suihkuovi voi olla täydellinen kansi, jos haluat piilottaa kompostisi. Tämä säilyttää kosteuden säiliössä, mutta päästää myös auringonvaloa lämmölle, mikä voi olla erityisen hyödyllistä talvikuukausina. Koko asia tekee puutarha -alueestasi siistimmän.

Lavat tai puiset verhoukset

puutarhakompostin piilopaletti ja kasvien koristelu vaaleilla kappaleilla

Kompostorin yksinkertaiselle suunnittelulle on ominaista puhtaat linjat ja se toimii perinteisessä tai modernissa puutarhassa. Voit käyttää setripaloja oman yksityisyysnäytön rakentamiseen. Jos sinulla ei kuitenkaan ole tällaisia ​​taitoja, voit löytää vastaavia tuotteita rautakaupoista. Kuormalavojen kierrättäminen ei ole uusi idea, mutta on niin monia tapoja, joilla voit käyttää kuormalavan materiaaleja ja luoda tarpeisiisi sopivan toimivan kompostorin. Voit esimerkiksi varustaa tällaisen säiliön saranoilla varustetuilla ovilla, jotta pääset nopeasti käsiksi materiaaleihin.

piilota mukava kompostinurkka, jossa on puinen puutarhakaappi, jossa on ovet ja työtaso

Hieno asia oman kompostorin rakentamisessa on, että voit ottaa minkä tahansa yllä olevista ideoista ja tehdä niistä omasi. Yhdistä muutamia eri materiaaleja ja luo oma design, joka sopii tyyliisi ja vaivaasi, jonka olet valmis panostamaan sekä projektisi että puutarhan ylläpitoon.

Previous Post
Arkkitehtitalo lasirintamalla avaa luonnon
Next Post
Käsityöideoita tuoreilla kukilla keväällä: Todellisia mielialan kohottajia!