15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Puutarhasuunnittelu ja -huolto – näin siitä tulee tyylikäs maassa

Puutarhan suunnittelu ja hoito kaunis-puutarha-kukkapenkit-puut-kesäSe on vihdoin täällä taas! Kaunein kausi on saapunut, pimeät, sateiset päivät on luettu ja yhä enemmän ihmisiä vedetään ulos. Jokainen, jolla on puutarha -talo, voi pitää itseään onnekkaana ja viettää tämän kauniin kauden omassa pienessä paratiisissaan. Tämä paratiisi ei kuitenkaan aluksi näytä aivan siltä, ​​mitä sen pitäisi olla. Talven aikana on tapahtunut paljon, nyt on aika ryhtyä töihin, jotta puutarha voi loistaa jälleen täydessä loistossaan!

Puutarhan suunnittelu ja ylläpito – mitä tehdä?

Puutarhan suunnittelu ja hoito Puutarhanhoito-kesä-nurmikko-kukka-hoito-vinkit-ideoita

Ensinnäkin sinun pitäisi saada yleiskatsaus. Jos puutarhassa on jo tehty jotain keväällä tai jopa talvella, pienen hienosäädön pitäisi riittää ennen kuin mietitään innovaatioita, joilla puutarhaa voidaan kaunistaa tänä vuonna. Ensinnäkin ovat kuitenkin tehtävät, jotka jokaisen puutarhanomistajan tulisi tehdä:

Loogista, jos et halua umpeen kasvanutta niittyä omaan puutarhaan. Ei tietenkään riitä nurmikon leikkaaminen kerran, se on tehtävä vähintään kahden viikon välein – säästä riippuen.

Jos nurmikko ei loista niin kauniisti leikkaamisen jälkeen, se voi johtua liiallisesta sammalta. Ainoa asia, joka auttaa, on pelottelu. Varmasti voi olla, että nurmikko näyttää myöhemmin vielä huonommalta kuin ennen, mutta pienellä lannoitteella ja kärsivällisyydellä mikään ei estä kaunista viheralueita.

Puhdista lattiapaneelit

Yleensä terassilla on lattialaatat. Nämä peitetään nopeasti rikkaruohoilla nivelissä, mikä ei tietenkään näytä hyvältä. Joskus näille levyille muodostuu myös sammal. Tämä voidaan helposti poistaa painepesurilla ja rikkaruohot kaavitaan pois.

rikkaruoho rikkaruoho

Ennen kuin uusia kukkia voidaan ostaa ja istuttaa, rikkaruohot on poistettava. Jäljellä on vain mennä sänkyyn ja kitkeä se siististi.

 

leikkaa pensasaidat

Jopa puut ja pensasaidat eivät varmasti näytä niin kauniilta syksyn ja talven jälkeen kuin viime vuonna. Joten astu pensasleikkuriin ja päästä eroon tarpeettomista oksista ja oksista. Mutta ole varovainen: on tärkeää varmistaa, ettei pensasaitoja leikata ympäri vuoden, koska linnut voivat lisääntyä niissä!

Kun nämä perustyöt on tehty, kaunistaminen voi vihdoin alkaa, jolloin puutarha näyttää tänä vuonna vielä tyylikkäämmältä kuin viime vuonna!

Puutarhasuunnittelu ja -hoito – luo sängyt

Kukkapenkit-luo-kauniita-design-kesäkauden ideoita-vinkkejä

Nyt tietysti herää kysymys, mitä voitaisiin tehdä tyylikkään koristeen saavuttamiseksi. Halvin ja helpoin tapa tehdä tämä on varmasti istuttaa uusia kukkia, mutta suuremmilla hankinnoilla ja töillä voi myös saada oman paratiisin näyttämään kauniilta, esimerkiksi hiljattain luodun lammen.

Kukka- tai vihannesvuoteet ovat kaunis eikä ollenkaan kallis katseenvangitsija. Erityisesti kasvikset eivät vain näytä kauniilta puutarhan nurkassa, vaan myös täydentävät omaa keittiötäsi. Mutta myös kukkapenkki kiinnittää silmiä, erityisen kauniit ovat terassin lähellä olevat korotetut vuoteet, joiden ohi kävelet nurmikolle.

Puutarhan suunnittelu ja hoito – koristele puutarha puilla

Koristepuut puutarhassa-koivu-puu-ideat-maisemointi-puutarhanhoito

Kukat ovat kaikki hyviä, mutta se ei aina riitä. Puut kuuluvat tyylikkääseen puutarhaan. Esimerkiksi puutarhan kaunistaminen koristepuilla on yksi mahdollisuus. Voidaan käyttää monenlaisia ​​puumaisia ​​kasveja, mutta koivu ja jalava ovat erityisen suosittuja. Nämä eivät vain näytä hyvältä, vaan tarjoavat myös mukavan sävyn kuumana kesänä. Kestää varmasti jonkin aikaa, ennen kuin tällainen puu on tarpeeksi suuri tähän, mutta jopa 1-2 metrin koolla se näyttää hyvältä puutarhassa ja on pitkäikäisyytensä ansiosta silti nautittavaa tulevina vuosina.

Polkujen asettaminen

Puutarhapolut-luo sora-betonilaattoja-korotetut vuoteet-puutarhan suunnittelu

Pieni polku terassilta puutarhaan puutarhavajaan tai mahdolliseen lampiin näyttää myös erittäin mukavalta. Laattojen asennus voidaan tehdä myös henkilökohtaisesti, et tarvitse yritystä – työ ei ole niin helppoa, mutta on varmaa, että jotain on saavutettu!

Puutarhan suunnittelu ja ylläpito – luo lampi

Puutarha-lampi-luo-ideoita-vesikasveja-valitse-kivi-polkulevyt

Tämä on tietysti melko suuri työ, jolla on tietty hinta. Pieni ja keskikokoinen puutarhalampi tarjoaa vuosien iloa, ja se voidaan istuttaa uudelleen joka vuosi ja siten suunnitella yksilöllisesti.

Uusien puutarhakalusteiden hankinta

Ensinnäkin on järkevää saada yleiskatsaus siitä, ovatko vanhat puutarhakalusteet edelleen hyvässä kunnossa vai onko syytä ostaa uusia. Uusi tyylikäs puutarhakalusteet voivat kuitenkin kirkastaa omaa puutarhaansa valtavasti ja tietysti tuskin tehdä mitään – paitsi ostosmatkan.

Istuta kukkia parvekkeelle varjoon

Previous Post
Arkkitehtitalo lasirintamalla avaa luonnon
Next Post
Käsityöideoita tuoreilla kukilla keväällä: Todellisia mielialan kohottajia!