15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vinkkejä huonekasvien istuttamiseen – kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

kukkien istuttaminen sisäkasvien istuttaminen uudelleenvinkkejä

Tämän päivän artikkelissa haluamme antaa sinulle jälleen hyödyllisiä vinkkejä, tällä kertaa siitä Huonekasvien istutus. Monet kotiäidit kohtaavat tiettynä hetkenä kysymyksen: kuinka siirtää sisäkasvit oikein, valita tarvittava substraatti ja sopiva ruukku? Haluamme löytää yhdessä vastauksen näihin kysymyksiin.

Huonekasvien istuttaminen – kysymyksiin vastaaminen

vinkkejä sisäkasvien istuttamiseen puutarhanhoito

Useimmat huonekasvit siirretään keväällä. Tämä voidaan tehdä laitoksen tyypistä riippuen vuosittain tai muutaman vuoden välein. Tämä toimenpide edistää aina terveitä ja hyvännäköisiä kasveja, joten se on erityisen tärkeä. Miksi elinsiirto on niin välttämätöntä? Koska ennemmin tai myöhemmin ruukku maaperä loppuu ja se on korvattava uudella. Se parantaa myös ilmanvaihtoa. Että Huonekasvien istutus on erittäin välttämätön tapauksissa, joissa ruukkumaa on jo muuttunut happamaksi, juuret ovat rappeutuneet tai juuret ovat jo kasvaneet kukkaruukun tyhjennysreikien kautta.

Huonekasvien istuttaminen – milloin on paras aika siirtää?

efeutute potin sininen hylly tapetti kivi kuvio talo

Tämä tapahtuu, kun huonekasvit tulevat lepotilasta ja alkavat kasvaa. Jos kasvi kukkii keväällä, odota kukinnan päättymistä. Jos toimit liian aikaisin, saatat vahingoittaa nuoria versoja.

Azaleat ja kameliat on siirrettävä alkukesästä, kun taas sipulikasvit on siirrettävä lepotilan jälkeen.

the Kaktus kasvaa yleensä hyvin hitaasti, mutta jos ne on istutettava uudelleen, on hyvä, että teet niin talven alussa.

Nuoret kasvit siirretään vuosittain ja vanhemmat – muutaman vuoden välein. the palmuja voivat olla suurissa aluksissaan jopa 10 vuotta.

Siirron tyypit

On olemassa useita erityyppisiä elinsiirtoja riippuen siitä, kuinka paljon ruukkumaa korvataan:

Täydellinen siirto – Koko ruukkumaa uusitaan ja juuret puhdistetaan vanhasta maasta;

Epätäydellinen siirto – jossa osa vanhasta ruukkumaasta jää kasvien juurien ympärille;

Vain pintakerroksen vaihto

Kasvin siirtäminen ruukusta toiseen on samanlainen kuin elinsiirto. Voit vaihtaa tähän menettelyyn vasta, kun vanha ruukku on jo liian pieni ja juuret ovat jo tulossa ulos. Siirto voidaan periaatteessa suorittaa milloin tahansa vuoden aikana. Elinsiirto voi keskeyttää kasvin kasvun jonkin aikaa, kun taas siirto ei.

Kuinka valita oikea kattila?

vinkkejä Huonekasvien uudelleen istuttaminen muokkaa ruukkutyyppejä

Valitse ensin kattilan koko. Uusien ruukkujen tulee olla halkaisijaltaan 3-5 cm suurempia kuin vanhat. Kasvisäiliöitä on kolme tyyppiä: istutuskoneet, ruukut ja astiat. Huomaa erot eri säiliöiden välillä, jotta et sekoitu ostoksia tehdessäsi.

Kukkasäiliössä on yleensä kestävä pohja. Siellä on muutama istutettu ruukku tai useita kasveja. Säiliöt on yleensä valmistettu savesta tai muovista. Molemmissa on etunsa ja haittansa. Keraamisten säiliöiden etuna on, että ne ovat periaatteessa raskaampia kuin mikään muu. Savella on huokosrakenne ja ylimääräinen kosteus haihtuu sieltä helpommin.

Saviruukkujen suurin haitta on se, että ne rikkoutuvat helposti. Huokoinen rakenne vähentää sen kestävyyttä. Kun huokoset tukkeutuvat mineraalisuoloista, puhdistus on usein mahdotonta. Tällaisten astioiden pohja kuivuu nopeasti, mutta tämä voidaan välttää, jos se on peitetty lasitteella (lakalla). Ne ovat myös kalliimpia kuin muoviastiat.

Muovisäiliöiden etuna on, että ne ovat kevyempiä ja rikkoutuvat harvoin. Lisäksi ne säilyttävät paremmin kosteutta, joten kasvit kastellaan aina hyvin tällä tavalla. Tällä hetkellä markkinoilla on laaja valikoima muotoja ja värejä. Ja vielä yksi asia, nämä kukka -astiat on myös helpompi puhdistaa.

Muovisäiliöillä on tietysti myös haittoja. Esimerkiksi juurien liiallinen kastelu on yksi niistä, ruukkumaasta tulee liian hapan ja juuret mätänevät nopeasti kesäkuumassa.

Joskus kasvit sijoitetaan puisiin astioihin. Kuuma aurinko lämmittää niitä hitaammin ja jäähtyy myös hitaammin, mutta kosteus voi vahingoittaa puuta. Asianmukaisella hoidolla huonekasvit tuntuvat hyvältä kaikenlaisissa kukka -astioissa.

Ruukku maaperän valinta

vinkkejä sisäkasvien istuttamiseen valitse ruukkumaa

Useimmat kasvit pitävät erityisistä maaperän seoksista, joita myydään kukkakaupoissa. Valikoima on erittäin laaja, eikä ole vaikeaa valita kukkia varten sopivaa ruukkumaa. Osta vain sertifioiduilta valmistajilta.

Pakkaus on parempi avata ennen käyttöä, jotta siihen kertynyt typpi liukenee. Muutoin se voi vahingoittaa kasvin juuria.

Normaalin puutarhan maaperän käyttäminen huonekasveille ei ole toivottavaa, koska se ei sovellu tällaiseen käyttöön ja voi usein olla tuholaisten tai taudinaiheuttajien saastuttamia huoneenlämmössä.

Sisäkasvien uudelleenistuttamista koskevat säännöt

Valmista ensin kukkaruukku. Pese se, varsinkin jos sitä on käytetty aiemmin. Saviruukkuja voidaan liottaa vedessä yön yli, jotta niiden seinille kertynyt kalkkikivi voidaan poistaa.

Valitse suurempi ruukku huonekasvien istuttamiseen

Aseta pienet keraamiset palat, rikkoutuneet tiilet, pienet kivet kukkaruukun alapuolelle. Tämä parantaa vedenpoistoa.

vinkkejä sisäkasvien siirtämiseen savipannun ruukkumaa

Ennen istutusta kastele huonekasvi vedellä, kallista ruukku varovasti toiselle puolelle ja poista kasvi ruukkumaasta pitämällä huonekasveja toisella kädellä. Vedä kattilaa varovasti toisella kädellä. Helpottaaksesi voit napauttaa kukkaruukun kovaa pintaa kevyesti. Joillekin kasveille on vielä parempi rikkoa vanha ruukku, jotta juuret eivät vahingoitu, kun ne erotetaan.

vinkkejä sisätilojen kasvien juurien istuttamiseen

Seuraava askeleesi on nyt puhdistaa vanhan ruukkumaan juuret huolellisesti, ettet vahingoita niitä. Mätäiset juuret on poistettava. Jos kuitenkin sattuu ja vahingoitat juuria, ripottele hiukan murskattua hiiltä sen päälle. Se voi varmasti auttaa.

Aseta kasvi uuteen astiaan niin, että juurikaula on hieman reunan alapuolella. Lisää uusi, kostutettu alusta.

vinkkejä huonekasvien ruukkukasveja

Sulje myös maaperä juurien ympärille lisäämällä vähitellen lisää massaa, kunnes taso saavuttaa rungon pohjan.

Nyt kastele kasvi. Huomaa, että jotkut kuivuutta rakastavat kasvit eivät tarvitse kastelua istutuksen jälkeen, joten sinun on käytettävä vain kosteaa alustaa.

Kasvien siirtäminen säiliöstä toiseen on paljon helpompaa, koska vanha maa säilyy ja sen eheyttä ei loukata.

Sisäkasvien istuttaminen pieniä saniaisia ​​savipata

Joskus istutus ei ole toivottavaa ollenkaan, varsinkin suurempien huonekasvien kanssa. Tällöin sinun on vain uusittava ruukkumaalauksen pintakerros 5 cm: n syvyyteen asti. Vanha maa poistetaan varovasti, lisätään uusi maa ja tiivistetään kevyesti.

Mitkä ovat yleisimmät virheet istutettaessa sisäkasveja?

Monet ihmiset tekevät virheitä tehdessään tätä Huonekasvien istutus. Esimerkiksi usein ajatellaan, että suuret astiat ovat aina parempia kuin pienet. Ei, se ei pidä paikkaansa. Et tarvitse suurempia kukka -astioita kuin mitä kasveillesi tarvitaan. Tämä johtaa ruukkualustan huuhtoutumiseen, juuren mätänemiseen tai kasvun hidastumiseen ja voi jopa johtaa heikkoon kukintaan ja kasvin kuolemaan.

Muut ihmiset uskovat, että mikä tahansa ruukkumaa onnistuu hyvin, jos se on asianmukaisesti lannoitettu. Se ei tietenkään pidä paikkaansa. Jokainen kasvi tarvitsee hyvin määritellyn maaperän koostumuksen.

Joillekin kasveille kapeat astiat ovat parempia. Esimerkiksi kapea ruukku on hyvä Hippeastrum vittatumille, se estää tytärmukuloiden muodostumista ja stimuloi kukintaa. Epifytiset orkideat pitävät myös siitä, kun niiden juuret ovat tiukassa ruukussa.

Älä leikkaa kasveja istutuksen aikana! Se tulee liikaa heille kaikille kerralla.

Jos noudatat näitä yksinkertaisia ​​sääntöjä huonekasvien siirtämisessä, voit nauttia terveistä, vahvoista ja uskomattoman kauniista kukista kotona pitkään!

vinkkejä Huonekasvien istuttaminen juurilla

vinkit sisäkasvien istuttamiseen puhtaat juuret

Istuta huonekasvit riittävän suureen ruukkuun

Previous Post
Arkkitehtitalo lasirintamalla avaa luonnon
Next Post
Käsityöideoita tuoreilla kukilla keväällä: Todellisia mielialan kohottajia!