15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Leikkikenttä puutarhaan – nämä 40 hienoa DIY -ideaa lupaavat hauskaa ulkona

leikkipaikka puutarha hiekkalaatikko leikkimökki puutarha penkki

Lämmin sää kutsuu rentoutumaan puutarhassa. Erityisesti lapset odottavat tulevaa kesää ja nauttivat ulkoilusta. Tietenkin se on kaksi kertaa niin hauskaa, kun se on varustettu lukuisilla mukavuuksilla, kuten liukumäki, kiipeilyseinä, leikkimökki, itse tehty muta-keittiö ja hiekkalaatikko. Pienellä taidolla kuka tahansa voi koota itse leikkipaikan puutarhaan. Tarjoamme sinulle inspiraationa 40 projektia lapsiystävällisille ulkoalueille. Anna itsellesi inspiraatiota ja ehkä löydät idean, jonka voit toteuttaa itse!

Luo turvallinen leikkipaikka puutarhalle

leikkipaikka puutarhavaahtomuoville tee leikkivälineitä itse

Vaikea uskoa, mutta totta – omassa puutarhassa on loukkaantumisvaara. Toisin kuin päiväkoti ja julkisen puiston leikkipaikka, jossa lapset leikkivät aina valvonnassa, he jätetään usein yksin omalle ulkoalueelleen. Varovaisuutta suositellaan, jotta onnettomuuksia ei tapahdu. Hyvin harkittu puutarhakonsepti ja turvallinen leikkipaikka ovat siis ehdottomia. Tärkeää myös – lasten tulee noudattaa pelisääntöjä.

Ensimmäinen askel lapsiystävällisen puutarhan luomisessa on luonnoksen laatiminen. Tämä helpottaa vaarallisten paikkojen tunnistamista – vesilähteet, kuten uima -altaat, sadesäiliöt ja puutarhalammet, on suojattava niin, etteivät lapset pääse niihin käsiksi. On parempi pudottaa epävakaita puita. Voit joko merkitä myrkylliset kasvit merkillä tai poistaa ne myös. Kun tämä alustava työ on tehty, voit valita luonnoksen avulla oikean paikan leikkipaikalle puutarhaan.

Oikea paikka puutarhan leikkipaikalle

leikkipaikka puutarhaleikkitalon puuikkunan rakentamiseen

Sopiva sijainti on nurmikolla ja on suojattu kadulta aidalla tai kiviseinällä. On myös tärkeää, että voit aina katsella lasten leikkiä – myös silloin, kun rentoudut terassilla tai valmistat ruokaa keittiössä. Sinun tulisi myös miettiä oikeaa tuuli- ja aurinkosuojaa. Vähintään 4-5 metrin etäisyys naapuritaloon on järkevää.

Valitse ikään sopivat laitteet puutarhan leikkipaikalle

leikkipaikka puutarhaleikkitalolle hiekkalaatikko puutarhapenkin lelut

Useimmat valmistajat tarjoavat valmiita leikkikenttäjärjestelmiä, jotka yhdistävät useita leikkivälineitä, mutta se on melko epäedullista. On parempi valita vain ikään sopivat laitteet. Pienille alle 3-4 -vuotiaille lapsille on suositeltavaa olla käyttämättä keinua, trampoliinia tai liukumäkeä – sen sijaan voit valita leikkimökin, hiekkalaatikon ja jousitapin. Erilaiset pelit, kuten keilailu, voivat täydentää leikkialueen. Kuvassa yllä – puutarhapenkki muutettiin hiekkalaatikoksi.

leikkipaikka puutarhan keilaterassille rakenna itse

Vanhemmat lapset (5 -vuotiaista alkaen) odottavat puumajaa, jossa on kiipeilyseinä, liukumäki, karuselli ja keinu. Lisäksi kouluikäiset lapset haluavat pelata tasapainopelejä, kuten taivasta ja korkeutta, rakastavat ripustussiltoja ja tarvitsevat oman alueensa (esimerkiksi edellä mainittu puutalo tai leikkimökki). Nämä järjestelmät tarjoavat mahdollisuuden viedä aktiivisten lasten huomion pois vaarallisista paikoista (korkeat puut, piikkikasvit jne.). Alla olevasta kuvagalleriasta löydät erilaisia ​​puutarhaprojekteja ulkoleikkikentille – anna itsellesi inspiraatiota.

Suurikokoinen leikkipaikka puutarhaan

leikkikenttä puutarha avaruusalus keinu lapset keilailu leikkimökki

Erityisesti suuret perheet ovat innostuneita yllä olevasta projektista – tästä puutarhasta ei puututa mitään. Suunnittelun innoittivat elokuva Cowboys and Intians – teema tulkitaan lapsiystävällisesti. Avaruusalus vasemmalla on viihtyisä huvimaja, jossa pienet voivat rentoutua. Leikkimökki oikealla tarjoaa säilytystilaa palloille, leluille ja tarvikkeille. Nurmikko kutsuu pelaamaan keilausta tai jalkapalloa, ja aurinkoisella terassilla on kolme pientä lasten pöytää, joissa on maalausvälineet.

leikkikenttä puutarha leikkimökki avaruusalus keinu

Maalilla, teipillä ja koristekivillä leikkimökistä tulee avaruusalus – ja pienet astronautit voivat päästää mielikuvituksensa valloilleen. Puutarhassa heitä odottaa paljon seikkailuja. Turvallisuuden pitäisi joka tapauksessa olla etusijalla. Ulkoleikkipaikan oikea pinta auttaa vähentämään loukkaantumis- ja rikkoutumisriskiä. Putoamissuojamatot ovat luistamattomia, voidaan asentaa eri pinnoille ja tarjoavat laajan valikoiman käyttökohteita leikkikentällä. Ne tekevät pisteitä myös hygienian alalla – ne on helppo puhdistaa. Ruoholaatat tarjoavat toisen vaihtoehdon – ne vakuuttavat luonnollisella ilmeellä, voidaan kiinnittää jopa mäkisiin paikkoihin ja tarjoavat putoamissuojan 2 metrin korkeudelle.

Leikkikenttä inspiroitu sadusta “Lumikki”

leikkikenttä puutarha leikkimökki lumivalkoinen innoittamana

Seuraava projekti on saanut inspiraationsa sadusta “Lumikki” – Disney esitteli vuonna 1937 elokuvan “Lumikki ja seitsemän kääpiötä”, jotka aiheuttivat sensaation. Lähes 100 vuotta myöhemmin Disne -tulkinta on edelleen erittäin suosittu. Sadun tärkeimmät taustat voidaan luoda suuressa puutarhassa. Seitsemän kääpiön taloa ei tietenkään voi jättää väliin. Siellä lapset voivat järjestää teejuhlia nukkejen ja pehmolelujen kanssa, lukea kirjoja tai vain rentoutua varjossa.

leikkikenttä puutarha kääpiöt lumivalkoinen tehdä innoittamana

Takapihalla toteutettiin suuri projekti – nukkekodit, puutarhatontut ja tietysti Lumikki -hahmo vaikuttavat viehättävään järjestelyyn. Lelujuna, joka yhdistää yksittäiset elementit luovalla tavalla, tarjoaa muutoksen. Lapset voivat asettaa itsensä eri rooleihin ja päästää luovuutensa vapaaksi – hauskuus on taattu. Samaan aikaan muotoilu on erittäin kompakti ja sopii erinomaisesti jopa pihapuutarhaan. Sitä paitsi – toisin kuin muut leikkikentät, yllä esitetty projekti voidaan purkaa hetkessä ja varastoida kesämökkiin talveksi.

Leikkikenttä puutarhaan – Liisa Ihmemaassa

leikkipaikka puutarhaharjoitusjärjestelmä puutarhajuna

Lastenkirja “Liisa Ihmemaassa” julkaistiin vuonna 1871 – se on yksi lasten suosituimmista tarinoista tänään. Seuraava projekti on saanut inspiraationsa tästä – sienihahmot on valettu betonista ja toimivat pöydinä ja tuoleina. Tässä on tietysti oltava varovainen asennuksen aikana, koska betonikalusteiden tulee olla erittäin vakaita lattialla, jotta ne eivät aiheuta vammoja. Jos et ole riittävän itsevarma, voit saada neuvoja tai yksinkertaisesti ostaa valmiita istuimia. Kolme aurinkovarjoa tarjoavat varjoa kodikkaalle ulko -oleskelualueelle, jossa voit leikkiä, maalata ja kiivetä. Lelujunan ei tietenkään pitäisi puuttua myöskään täältä. Asentaminen on joka tapauksessa aikaa vievää ja sinulla on oltava tietty kokemus, jotta voit hallita tehtävän ilman ongelmia. Mutta voit yksinkertaisesti laskea päällystyskiviä ja pienet voivat ajaa liukumäellä.

leikkipaikka puutarhavesijärjestelmä rakentaa omat ideasi

Jos lapset eivät saa leikkiä uima -altaassa ja puutarhalammessa, on tarjottava vaihtoehto – Yhdysvalloissa yllä esitetyt vesipelit ovat vakiinnuttaneet asemansa. Liukumattomat putoamissuojamatot liimataan erityisiin kalvoihin. Sisäänrakennetut roiskeet tarjoavat jäähdytystä kuumina kesäpäivinä.

Pirate -alus puutarhassa on ihanteellinen ulkoseikkailuihin

leikkikenttä puutarha leikkimökki laiva merirosvo teema

Joo-ho-ho! Merirosvolaiva puutarhassa on seuraavan DIY -projektin kohokohta. Itse asiassa omistajat yksinkertaisesti muuttivat vanhaa venettä. Maali hiottiin pois, puu maalattiin uudelleen, penkit rakennettiin. Muovista valmistettu ritarilinna johtaa toiselta puolelta ja toiselta – köysisilta alukselle. Leikkialue on suoraan uima -altaan vieressä ja ympärillä on eksoottisia kasveja, kuten palmuja ja saniaisia ​​- mielikuvituksellinen muotoilu saa meidät haaveilemaan kaukaisesta saaresta.

leikkikenttä puutarhalaiva kiipeilylinna -allas

Projekti sai inspiraationsa Escape from the Caribbean -elokuvasarjasta – asetus tarjoaa itse asiassa mahdollisuuden järjestää aarteenmetsästystä tai juhlia lasten syntymäpäiviä puutarhassa. Pienet lapset saavat tietysti leikkiä vain uima -altaan vieressä valvonnassa.

leikkipaikka puutarhapiraatit rakentavat oman aluksen

Toinen vaihtoehto pihapiirille – merirosvolaiva kukkapenkin keskellä. Siniset hortensiat luovat optisen harhan ja muistuttavat aaltoja. Yksityiskohdat, kuten airot, kaasulamput, kiikarit ja tietysti aarrearkku, viimeistelevät muotoilun.

leikkikenttä puutarha kesäelokuva olut tynnyri merirosvot

Kesäelokuva, jossa on merirosvoinen ilme: vanhoista olutastioista tulee tuoleja, televisio on “piilotettu” aarrearkkuun. Mikään ei estä miellyttäviä iltoja ystävien kanssa puutarhassa!

Luo leikkipaikka pienelle keijulle

leikkikenttä puutarha leikkimökki alice ihmemaassa innoittamana

Maagisesti kaunis leikkipaikka pienelle keijulle – leikkimökki tarjoaa täydellisen tilaisuuden kutsua ystäviä teekutsuun.

leikkikenttä puutarha lumivalkoinen tyttö rakentaa leikkimökki itse

Askelkivet johtavat viehättävään oleskelualueeseen toisen leikkimökin vieressä. Pientä keijuhahmoa puunrungosta ei tietenkään saisi puuttua – projekti sai inspiraationsa hahmon Tinkerbell elokuvasta “Peter Pan”. Hengellisen keijun nimi tulee englannista ja käännetään “pikku kello”. Muuten, omistajat tekivät melkein kaikki projektin kalusteet ja koristeet itse – kukat ovat kangasta, jakkarat ovat todellisia puunrungoja, leikkimökki on tehty pahvista ja se on koristeltu tarroilla.

leikkipaikka puutarha vesijärjestelmä trampoliini

Leikkikenttä inspiroitu elokuvasta “Frozen”

leikkikenttä puutarha kiipeily lapset kesä hauskaa

Amerikkalaisesta elokuvasta “Frozen” tuli suosittu ympäri maailmaa. Teemasta päättäneessä perheessä on kolme tytärtä, jotka ovat myös elokuvasarjan monien pienien fanien joukossa. Keinotekoinen lumi, nukkekoti ja tietysti mukava sininen istuinalue muodostavat täydellisen taustan uima -altaan ja sen vieressä olevan kelkan kiipeilysillalle.

leikkikenttä puutarha jäädytetty inspirttiharjoitusjärjestelmä allas

leikkikenttäpuutarha jäädytetty inspiroitu jakkara

“Ariel, merenneito” -leikkialue ulkona 

leikkikenttä puutarha merenneito lasten allas suunnittelu

Alusta asti oli selvää, että lastenallas olisi värikkäästi sisustettu – vanhemmat yllättivät tyttärensä julisteella elokuvasta “Ariel, merenneito”. Muut merenkulun koriste -elementit, kuten lyhdyt, simpukat ja kalastusverkot täydentävät ulkoasua. Tässäkin suositellaan varovaisuutta – lapset saavat leikkiä altaassa vain valvonnassa.

leikkikenttä puutarha lasten pöytä alice ihmemaa

Olipa suuri tai pieni – puutarhassa on aina vapaa paikka ulkoleikkikentälle. Oikea sijainti on suojattu uteliailta katseilta, se suojaa auringolta ja tuulelta ja on 5 metrin päässä naapuritalosta. Leikkipaikka koostuu leikkialueesta, jossa on keinu, liukumäki ja hiekkalaatikko sekä alue, jossa lapset voivat rentoutua – leikkimökki, teltta tai kiipeilylinna. Ikää vastaavat laitteet takaavat hauskanpidon, oikea pinta suojaa vammoilta. Itse tekemäsi koristeet saavat sinut hyvälle tuulelle. Kesä voi tulla – nyt kaikki tuntevat olonsa mukavaksi ulkona.

Mikki Hiiren kiipeilytorni ja leikkipaikka puutarhaan, jossa on silta

leikkikenttä puutarha disney leikkimökki kiipeilyjärjestelmä

leikkipaikka puutarhapelit tee itse

“Salainen puutarha” -teema ulkoleikkikentälle

leikkikenttä puutarha leikkimökki tyttö

Leikkikenttä puutarhaan – Sleeping Beauty -kiipeilylinna takapihalla

leikkikenttä puutarha leikkimökki linna rakenna itse piikkejä

leikkipaikka puutarha kiipeilytorni leikkimökki

leikkikenttä puutarha kiipeily riippuva polku puutalo

leikkikenttä puutarha kiipeilysilta leikkimökki liukukukat lapset

leikkikenttä puutarha hyppypeli taivas korkeus musta taffel

leikkikenttä puutarha hobbit rakentaa oma leikkimökki

leikkikenttä puutarha riippuva keinu liukumäki tunneli puu

leikkikenttä puutarha leikkimökki kiipeily lastensilta

Tee leikkikentän puutarhakiipeilyjärjestelmä turvalliseksi

leikkikenttä puutarha leikkialue puutarhasuunnittelu oma idea

leikkikenttä puutarha leikkimökki ajopuu

leikkikenttä puutarhaportaat puutarhavaja keinu

leikkipaikka puutarha wippem musta lauta

leikkikenttä puutarha trampoliini ilmainen leikki

Previous Post
Kukka neilikka – mitä tunteita eri värit ilmaisevat
Next Post
Juoksumattoharjoittelu – 12 hyödyllistä vinkkiä tehokkaisiin kuntoharjoituksiin