15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Talven lumenpuhdistus – vinkkejä ja tietoa omistajille ja vuokralaisille

talvipalvelu lumipuiston puhdistaminen-luonto-lapsi-tyttö-lumi-löysä-helppo-tuore-puhallettu-hat.jpg

Kun kynnyksellä on lunta, kaikki näyttää kauniilta valkoiselta ja lapset ja talviurheilun harrastajat odottavat sitä innolla. Kun tulee lunta, se tulee Talven lumen poisto asunnonomistajille tai vuokralaisille, ja heidän on varmistettava, että kiinteistön kulkutiet ja pääsy taloon on tyhjennetty. Seuraavassa annamme sinulle hyödyllistä tietoa selvitys- ja roskaamisvelvoitteista.

Talven lumen poisto – kuka on vastuussa siitä

talvipalvelu lumen raivaussopimus-vuokralainen-vuokranantaja-aviomies-vaimo-allekirjoitus-asiakirjat-asetus.jpg

Talvella asunnonomistajien on varmistettava, että kiinteistönsä edessä olevat jalkakäytävät ovat puhtaita lumesta ja jäästä, jotta onnettomuudet voidaan välttää. Kuten olet ehkä jo kokenut omassa kehossasi, asunnonomistajat voivat siirtää tämän toisinaan ikävän tehtävän vuokralaisilleen vuokrasopimuksen kautta. Omistajien on kuitenkin tarkistettava säännöllisesti, onko lunta todella lapattu säännöllisesti.

Talven lumen poisto – hanki edustaja

talvipalvelu lumenvuoristo-mies-nainen-loma-retki-hiihto-aurinkolasit-urheiluvaatteet-lumi-massa-aurinko

Jos asut kerrostalossa, talven lumenpuhdistuspalvelu jaetaan tietysti oikeudenmukaisesti asukkaiden kesken, jotta yksikään asukas ei joutuisi epäedulliseen asemaan. Mietit luultavasti, miten työssäkäyvät ihmiset täyttävät tämän velvollisuuden? Jos uusi lumi tai musta rauta estää sinua jostain syystä, sinun on löydettävä korvaava henkilö, koska olet lomalla tai olet sairas..

Talven lumisateet – milloin sinun on puhdistettava?

talvipalvelu lumenraivaus talvi-kylmä rakennus-torni-kello-lamppu-julkisivu-jääpuikko-katto-riippuva.jpg

Älä huolestu, vaikka olisit vastuussa lumen siivoamisesta, talven lumenpoistopalvelu ei ole käytettävissä ympäri vuorokauden. Vaikka kuntien säännöissä olevat roskaamis- ja raivausaikoja koskevat määräykset ovat erilaiset, velvoite on voimassa arkisin klo 7.00-20.00. Viikonloppuisin ja juhlapyhinä riittää, jos lumi poistetaan aamulla klo 8.00.

Puhdistettavan alueen leveys

talvipalvelu lumenpuhdistus lumimassat-kostea-kerrostettu-raskaat puut-lumi-lapio-plastic.jpg

Kadun varrella ja talon sisäänkäynnille johtavat polut on puhdistettava lumesta 1,20-1,50 metrin leveydellä. Harvemmin käytetyille poluille, kuten pysäköintialueille tai roskakoriin, puoli metriä riittää. Poistettu lumimassa on kasattava jalkakäytävän tai tien reunalle eikä sitä saa heittää suoraan ajoradalle. Jos lumisade jatkuu koko päivän, sinun täytyy lakaista ja ripotella useita kertoja.

Laitteet lumen puhdistamiseen

talvi-palvelu-lumenraivaus-jalkakäytävä-lumi-massat-lumi-lapio-muovi-mies-kenkä-prints.jpg

Lumen lapiointi voi olla todella uuvuttavaa ja johtaa epämukavaan lihasjännitykseen. Tästä syystä oikea työkalujen valinta talven lumenpoistoon on erittäin tärkeää. Kun ostat vispilät, lumilapiot ja lumilavat, varmista, että ne ovat ergonomisia. Jos lumi on edelleen kevyttä ja löysää, se voidaan lakaista helposti luudalla.

Kun lapio ei riitä

talvi-palvelu-lumenpuhdistus-kaupunki-rakennukset-katu-autot-puut-portaat-lumenraivaus-lumi-kasat.jpg

Jos se on jo kasattu korkealle, märälle ja raskaalle, sinun on käytettävä suurta lumilautaa. Jos haluat siivota suurempia alueita, lumi on paras vaihtoehto sinulle. Alueen koosta ja lumen määrästä riippuen lumi voidaan puhdistaa myös lumilakaisimella tai sähköisellä lumilingolla.

Leviäminen turvallisia polkuja varten

talvi-palvelu-lumenpuhdistus-nainen-blondi-koira-puisto-luonto-lumi-neulottu-hattu-takki-huivi-puut.jpg

Useimmissa kunnissa suolan levittäminen on kielletty, koska ympäristö on erittäin saastunut. Tiesuolassa olevat suolaionit vaikuttavat negatiivisesti kasvien vesitasapainoon ja syrjäyttävät tärkeät ravintoaineet. Koirat kärsivät myös suolan kosketuksesta, eikä ole harvinaista, että tassuissa on kivulias tulehdus.

Vaihtoehtoinen karkeus

winter-service-snow-clearing-woman-hymyilevä-talvivaatteet-kylmätakki-hattu-valkoinen-farkut-snow-shovel.jpg

Tapauksissa, joissa lumen lapiointi ei riitä, pintoja on käsiteltävä muilla keinoilla. Voit ripotella hiekalla tai soralla, jotta polkuja voi myös kävellä liukkaan lumen sattuessa. Toinen mahdollisuus on ns. Sirpalesironta, joka koostuu rakeista ja sorasta tai siruista. Joissakin kaupungeissa kadulla on jopa hiekkasäiliöitä, joista kaikki kansalaiset voivat auttaa itseään.

Ole varovainen jään kanssa

talvi-palvelu-lumenraivaus-mies-kävelytie-peitetty-liukas-sirottu-hiekka-sora-tuhka-ämpäri-bowl.jpg

Periaatteessa sinun ei tarvitse levittää leviämistä ennaltaehkäisevästi, mutta vain silloin, kun on olemassa mustan jään vaara, joten sinun on aina odotettava leviämisvajeita ja oltava varovaisia. Jäisiä polkuja ja portaita esiintyy usein evakuoinnista huolimatta pakkasen ja sulatuksen vuorotellen. Juuri tällaisissa tapauksissa tiensuolaa voidaan käyttää portaissa ja pakkasella.

Liukkaat portaat

talvi-palvelu-lumenraivaus-portaat-jyrkkä-lumi-massa-jää-liukas-liukastumisvaara-streuen-allee-mann.jpg

Tehokkain varotoimenpide on edelleen jäntevä jyrsintä jääpoimulla tai lapalla. Voit myös tehdä liukkaat portaat luistamattomiksi kudotulla kynnysmatolla, joka on valmistettu luonnonmateriaalista, kuten kookospähkinöistä. Voit myös levittää kuusen oksia portaille, mutta sinun on varmistettava, että oksat ovat mahdollisimman tasaisia. Jos niissä on monia oksia, niihin on helppo kompastua.

Karkeutta ei saa jättää makaamaan

talvipalvelu-raivaus-lumipolkupyörät-musta-jalkakäytävä-katuvalaistus-rakennukset-autot-jalankulkijat

Liukastumisvaaran välttämiseksi älä käytä kaikkia materiaaleja. Esimerkiksi puun lastuja ei voida käyttää jauheena. Jokainen, joka käyttää puulastuja, on myös saatettava vastuuseen onnettomuuden sattuessa ja joissakin tapauksissa ottamaan täyden vastuun. Hiekkaa ei saa jättää makaamaan talven jälkeen, muuten pyöräilijöille ja harvoin jalankulkijoille on olemassa liukastumisvaara.

Kustannukset lumen puhdistamisesta ja hionnasta talvella

talvi-palvelu-lumenraivaus-vakuutus-kustannuslasku-veroasiakirjat-kannettava tietokone-staff.jpg

Kysymys siitä, joutuko vuokranantaja tai vuokralainen yleensä vastaamaan kuivikkeiden ja työvälineiden kustannuksista, on erittäin kiistanalainen. Siksi on parasta sisällyttää vuokrasopimukseen määräys kustannuksista. Jos tällaista määräystä ei ole, vuokranantaja vastaa kustannuksista. Lisäksi kustannukset voidaan vähentää verosta. Jos maksoit tien raivauksesta talvella, verotettavat tulosi pienenevät.

Onnettomuusvastuu

winter-service-snow-clearing-nature-city-park-building-tree-oksat-ice-frost-cold-slippery.jpg

Valitettavasti, vaikka lumen puhdistamista koskevia sääntöjä noudatetaan, onnettomuuksia sattuu joskus. Jos jalankulkija luiskahtaa jalkakäytävälle ja murtaa kätensä, hän voi vaatia korvausta. Loukkaantuneen on todistettava, että hän putosi kyseiselle jalkakäytävälle eikä se ollut kaatunut. Vahingon todistamiseksi asianomainen henkilö tarvitsee myös lääkärintodistuksen.

tehdä vakuutus

winter-service-snow-clearing-walk-out-snow-winter-winter-boots-women-park-slides-cold.jpg

Siksi vuokralaisten on suositeltavaa ottaa vastuuvakuutus, joka kattaa vahingonkorvausvaatimukset ja maksaa kulut mahdollisissa oikeudenkäynneissä. Omistajat voivat ottaa koti- ja maanomistajien vastuuvakuutuksen, koska heidät voidaan joskus saattaa vastuuseen odotettua nopeammin.

Previous Post
Sopiva seinämaali olo- ja makuutiloihin
Next Post
Tee omat joulukortit painikkeilla – 28 hienoa ideaa