15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Älä aja pois hiiriä puutarhassa, pidä hauskaa

kaksi hiirtä kookoskuoren talossa

Hiiret puutarhassa ovat epämiellyttävä asia monille ihmisille. Mutta ei valokuvaaja Simon Dellille. Hän löysi äskettäin hiiriperheen juoksevan pihallaan. Sen sijaan, että hän tavoittaisi ansoja, hän päätti rakentaa minikylän pienille jyrsijöille. Kiitoksena hiiret poseerasivat hänen kameransa edessä.

Älä aja pois hiiriä puutarhassa, vaan syötä niitä

Hiiri minitalon omenoissa talon sisäänkäynnin ympärillä

Simon oli eräänä päivänä kuvaamassa puutarhassa olevia lintuja. Hän huomasi, että nurmikolla liikkui jotain. Hän osoitti kameransa maahan ja näki erittäin söpön pienen hiiren, joka seisoi kuin meerkat tuoreessa ruohossa. Hän oli järkyttynyt, mutta myös erittäin onnellinen.

Valokuvaaja tiesi heti, että hiiri oli todellinen tähti, ja juoksi takaisin taloon hakemaan hänelle maapähkinöitä. Kesti vain muutaman minuutin ennen kuin hiiri tuli ulos. Sillä hetkellä Simon ajatteli antavansa hänelle pienen suojan ja turvallisen paikan piiloutua ja ruokkia.

Minikylä pienille hiirille valokuvaajan puutarhassa

Simonilla oli hieman kokemusta eläinten ja jopa hiirien kuvaamisesta, sillä hänellä oli toinen hiiri nimeltä Stuart, joka asui puutarhavajassani ja tuli ulos vasta pimeän tultua. Hän oli kerran sinkku ja lähti Simonin puutarhasta alkukeväästä 2018 löytääkseen kumppanin. Valokuvaaja toivoo, että Stuart tulee takaisin tänä talvena ja ehkä hän voisi tavata uudet hiiret puutarhassa.

Minitikkaat johtavat puutalojen sisäänkäynnille

Kaikenlaiset villieläimet vierailevat Simonin puutarhassa. Sisältää monia lintulajeja, kuten kottarat, varpunen, mustarastat, punarinta ja muut. Jopa harmaahaikara, joka kalasi suurimman osan kultakalasta lammasta. Kettu, monet siilit ja oravat tulevat myös joka ilta.

Aluksi oli vain yksi hiiri. Hänen korvassaan oli leikkaus ja he kutsuivat häntä Georgeksi. Jotta se olisi pieni koti, valokuvaaja pinoi muutamia tukkeja laatikon ympärille ja peitti ne sammalla ja oljilla. Kasa puuta antoi hiirelle hieman enemmän turvaa, koska kissat olivat vain kolmen metrin päässä aidan toisella puolella.

Talvikoristeita käpyillä ja keinotekoisella lumella Hiirien talon edessä

Estääkseen kissoja pääsemästä hiirelle, Simon Dell vahvisti aidansa langalla. Valokuvaajalla on myös pieni Jack Russell Terrier -koira. Joten kissat tiesivät, että he eivät saaneet tulla puutarhaan, eikä koira kiinnittänyt huomiota hiiriin. Muutamaa päivää myöhemmin hän huomasi, että puutavarassa asui useampi kuin yksi hiiri, eikä kulunut kauaa, kun he molemmat tulivat hakemaan jotain syötävää.

Simon rakensi puutarhassaan pienoiskylän hiirille

kaksi hiirtä puutarhassa kavensi omenan

Valokuvaaja päätti rakentaa hiirille kodin, koska halusi antaa heille turvallisen paikan puutarhassa, jotta he eivät joutuisi kissojen tai muiden eläinten saaliiksi. Valokuvaajana hän halusi myös luoda mukavan taustan kuvilleen.

Piilopaikan ensimmäinen versio oli hyvin yksinkertainen ja sen rakentaminen kesti vain noin tunnin. Kun hiiriä tuli lisää seuraavina päivinä, hän teki muutoksia ja lisäsi huoneita. Rakennuksessa on nyt 2-3 sisään- ja uloskäyntiä, jotta ne voivat paeta tarvittaessa. Viikkojen ja kuukausien aikana minikylä on kasvanut tasaisesti.

Minikylä kookosmajoista hiirille puutarhassa

Simon lisäsi tilaa ja valmistautui kylmään talveen, joten hiirillä oli paras mahdollinen selviytymismahdollisuus. Hän laski noin viisi tai useampia hiiriä, ja naaras, Mildred, näyttää hyvin raskaalta. Hän toivoo näkevänsä hiirivauvoja joulun aikaan. Hiirillä voi olla jopa 14 vauvaa, joten hänen pitäisi rakentaa paljon enemmän puupaalutaloja. Hänellä on kuitenkin tilaa, eikä hän välitä asumasta tällaisten söpöjen ja erittäin valokuvauksellisten olentojen vieressä.

pieni hiiri istuu pöydän ääressä. Ruoka tarjoillaan minilautasilla

Hiiret näyttävät rakastavan taloja eivätkä ole hukanneet aikaa muuttoon. Ne ovat villieläimiä ja pakenevat, jos valokuvaaja pääsee liian lähelle tai kävelee liian nopeasti. Hän onnistui kuitenkin ottamaan muutaman valokuvan zoom -objektiivilla vain muutaman metrin päässä.

Simon Dell ruokkii hiiriä yleensä täysin luonnollisella ruoalla. Hän poimii tai kokoaa marjoja, pähkinöitä ja hedelmiä, jotka kasvavat villinä aivan tien toisella puolella Shire Brook Valleyn suojelualueella. Hän antaa myös heille saman sekoitus siemeniä, jotka hän laittaa lintujen ruokinta -asemaan auringonkukansiementen ja muiden hasselpähkinöiden tai saksanpähkinöiden kanssa. Herkuksi hän antaa heille muutamia ateriamatoja, talipellettejä.

söpö hiiri kahden omenan marjojen ja syksyn lehtien välissä

Simon on aina pitänyt valokuvaamisesta, mutta hänellä on ollut DSLR vain 3 vuoden ajan. Hän rakentaa hitaasti laitteitaan parantaakseen taitojaan ja ottaakseen parempia kuvia villieläimistä. Hyvä varustus auttaa, mutta tärkeintä on käyttää kameraa oikein ja ymmärtää luontoa.

söpö hiiri piilossa marjojen ja tammenterhojen välissä syksyllä

Hiiret ovat edelleen Simonin puutarhassa ja elävät erittäin onnellista elämää. Nyt on talvi, joten päivät ovat lyhyempiä ja niitä tulee harvemmin. Kun on pimeää, sitä voi olla vaikea nähdä. Kuitenkin tulet ulos syömään päivällä ja kaikki on poissa seuraavana aamuna. Hän antaa heille myös kourallisen höyheniä vanhasta tyynystä ja he vievät heidät sisään rakentamaan sängyt ja pitämään lämpimänä kylminä brittiläisinä talvi -iltoina.

pieni hiiri piilotettu omenaan

Puutarhan hiiret elävät pienoiskoossa

Hiiret poseeraavat kameran edessä Moottorilelut sisäänkäynnin edessä

Sammallattian hedelmät ja koristeet hiirikylään

utelias hiiri piippaa puutalosta

söpö hiiri syö rypäleitä omenoita ja marjoja

Eläinten valokuvaus hiiri puutarhassa omenat marjat maissi tammenterhoja

ujo hiiri piilossa yhdessä talossa

Talvikoriste pallot ja keksejä hiirille

Lisätietoja on Facebook -sivuilla: The Photography of Simon Dell and George the Mouse in hirsitalo

Casa&Diseño

Previous Post
Vesipyöräily – innovatiivinen idea Schiller Sportilta
Next Post
Pyyhelahja: Pyyhekakun ohjeet ja lisää inspiraatiota!