15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

5 vinkkiä puutarhasuunnitteluun ja mielenkiintoisia puutarhan malleja

Vinkkejä puutarhan suunnitteluun riippumatto-pergola-betoni-maaperä-sarake-kiipeilykasvit

Puutarha on kaunis, rauhallinen ja tuoksuva paikka. Monet ihmiset pitävät myös puutarhanhoitoa rentouttavana ja nautittavana. Tänään haluamme jakaa kanssasi vinkkejä persoonallisuuttasi puhuvan puutarhan suunnitteluun. Puutarhat on yleensä joko siististi suunniteltu tai ne näyttävät villiltä. Joten olisi hyvä suunnitella puutarha täydentämään kotiasi. Käytä tätä Vinkkejä puutarhan suunnitteluun ja hae inspiraatiota alla olevista kuvista.

luova Ideoita puutarhan suunnitteluun

1. Aloita puutarhan viivoilla

vinkit-puutarha-suunnittelu-määrittele-linjat-alueet

Määritä puutarhatila viivoilla. Pihasi sisältää rivejä puiden, jalkakäytävien, ajotieltä ja polkuja. Rennon ilmeen saavuttamiseksi on parempi käyttää kaarevia viivoja kukkapenkeissäsi. Suorat viivat sopivat paremmin julkisiin puutarhoihin. Vaakasuorat viivat luovat vakautta ja rauhaa. Pystysuorat viivat muistuttavat liikettä ja voimaa. Viivat ohjaavat silmiäsi katsomaan tarkasti, kun vietät aikaa katsomalla puutarhaasi.

2. Tarjoa monipuolisuutta puutarhan suunnittelussa

vinkit-puutarha-suunnittelu-kukat-pensaat-eri korkeudet-laatikko-puu-hortensiat

Yhdistä erityyppiset kasvit huolellisesti ja kokemuksen perusteella, tämä antaa puutarhallesi ainutlaatuisen tunnelman. Esimerkiksi yhdistät erityyppisiä kukkia samaan väriperheeseen. Käytä erilaisia ​​tekstuureja sisältäviä kasveja. Vaihtele kasvien korkeuden kanssa. Kontrastin ansiosta puutarhan kasvit erottuvat ympäröivästä alueesta.

3. Ajattele erilaisia ​​näkökulmia

Vinkkejä-puutarhanhoito-kasvit-rentoutuminen-riippumatto

Kävely puutarhassa on yksi tapa nauttia siitä. Joten voit myös nähdä sen rajat oikein sisältä. Suunnittele puutarhasi niin, että voit nauttia kauniista näkymistä ikkunasta. Aseta oleskelualue, jossa on tuoleja tai riippumatto, jotta voit todella uppoutua puutarhaan.

4. Tässä tarvitaan luovuuttasi

Vinkkejä-puutarhan suunnittelu-vuodevaatteet-reunat-mukulakivet-sora

Perinteiset puutarhamallit ovat kauniita, mutta eivät välttämättömiä. Anna puutarhan rajoittua vain mielikuvitukseesi. Käytä erilaisia ​​löydettyjä esineitä kukkapenkkiesi vuoraukseen, tämä lisää puutarhan visuaalista kiinnostusta. Miksi et yritä rikkoa sääntöjä kerran: voit kasvattaa ensisijaisesti korkeampia kasveja tai sekoittaa syötäviä kasveja koristekasveihin.

5. Tasapainota symmetria

vinkkejä puutarhasuunnittelu piha -ideoita sohvasuojat yksityisyyden suoja

Puutarhasi on näytettävä tasapainoiselta, mutta sen ei tarvitse olla symmetrinen. Valitse puutarhan suunnitteluun keskitetty yhteyspiste. Luo sitten ainutlaatuisia istutusalueita kummallekin puolelle. Saavuta symmetrinen tasapaino istuttamalla sopivia kasveja kummallekin puolelle. Vähemmän muodollista tasapainoa syntyy yhdistämällä: suuri kasvi toisella puolella ja paljon pienempi kasvi toisella, joka on muodoltaan samanlainen. Suuri joukko värillisiä kukkia on kompensoitu pienemmällä samoilla kukilla toisella puolella.

puutarhan suunnitteluideoita paviljonki jalkakäytävä sora ympyrä sammal

Puutarhat kasvavat ja muuttuvat jatkuvasti. Puutarhasuunnittelusi on vain lähtökohta luovuudelle, jossa voit kokea monia miellyttäviä hetkiä. Valitse eri kasveista, jotka miellyttävät persoonallista tyyliäsi. Käytä jokapäiväisiä esineitä, joista pidät ja joiden avulla voit luoda upean puutarhan. Ota sitten lapio ja ryhdy töihin! Toivotamme sinulle hauskoja ja miellyttäviä hetkiä puutarhan suunnittelussa!

puutarhan suunnitteluideat suunnittele alueet nurmikon laatat

Tiesitkö sinäkin sen??

Puutarhakasvit vaativat erilaisia ​​ravinteiden ja maaperän happamuussuhteita. Kasvata puutarhakasvien kauneutta ja terveyttä täydentämällä maaperää lannoitteilla ja stabilointiaineilla. Terveiden kasvien kylläiset värit viimeistelevät kauniin puutarhan.

vinkkejä puutarhan suunnitteluun istuinalue rottinki nojatuolit

ideoita puutarhasuunnittelu lampi vesililjat silta kasvit

puutarhan suunnitteluideoita nurmikon yksityisyysnäyttö takorauta huonekalut

Vinkkejä monivuotisten kukkien maisemointiin

Vinkkejä puutarhan suunnitteluun nurmikon sisäpihalle vesisuihkulähde

vinkkejä puutarhasuunnitteluideoita kasveja oleskelutila

vinkkejä puutarhasuunnittelun ideoita kääntäkää huvimajasuojat

suunnittelu pihalla vesiestettä lampi koi kala

puutarhan suunnittelu värit rakenne nurmikon muoto

puutarhan suunnitteluideoita patio valaistus palmuja potti

Previous Post
DIY: kaunis koristelu ajopuulla tuo luonnon kauneutta
Next Post
Kaunis ruususta tehty pöytäkoriste, jonka voit tehdä itse