15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Pienet alppikasvit kivipuutarhoihin – vinkkejä valintaan ja hoitoon

kasvit kivipuutarhaan värikkäitä värejä vaaleanpunainen keltainen maanpäällinen

Englantilaiset asettivat ns. Kivipuutarhat jo 1700-luvulla. Ne ovat puutarhanhoitoalan suunta, jossa ihmisen kädet rakentavat kiviä, pengerryksiä ja tasankoja luonnon esimerkin perusteella ja kasveja eri puutarhan kukkien ryhmistä. Näitä ovat monivuotiset kasvit, ruohot, saniaiset ja sipulikukat sekä pensaat, kuten vanhimmat ja lehtipuut. Sitten termi “alppikasvit” tuli puutarhan sanakirjaan. Se tarkoittaa edellä mainittujen kasvien lajeja ja lajikkeita, joille on ominaista pienempi koko. Ne kestävät myös talvea. Sopiva alppi Kasveja varten Kalliopuutarha ei vain vuorilta, vaan myös aroilta, tundrasta, metsistä ja aavikoista. On tärkeää, että tarjoat kasveille niiden alkuperäalueesta ja puutarhasta riippuen sopivan paikan, oikeat valomäärät ja -olosuhteet sekä tarvittavan maaperän. Jos ne ovat jo kovettuneet ja vakaat Kivipuutarhan kasvit Hankkimalla tarpeisiisi sopivat olosuhteet voit olla varma, että puutarhasi menestyy.

Luo, suunnittele ja istuta kivipuutarha

kasvit kivipuutarhaan pienet suunnittelukivilaatat maanpäällinen sininen keltainen mehikasveja

Pienten rooli Kivipuutarhan kasvit, tai Alpineumissa on mahdotonta liioitella. Vaikka ne valittaisiin vain lisäelementteiksi, ne antavat maisemalle tietyn rakenteen ja luonteen, lumoavat sävyt ja muodot. Monet pensaat kukkivat, mikä yhdessä pitkän vuoden, hitaan kasvun ja pienen koon kanssa tekee niistä oikean valinnan pienille alueille Kalliopuutarha. Kun valitset kasveja, sinun on selvitettävä kasvunopeus etukäteen. Laske mahdolliset koot etukäteen. Muista, että vaikka tietty kasvi kasvaa vain 5-6 cm vuodessa ja se ei aluksi näytä paljon, se tarkoittaa, että 10 vuoden kuluttua se kasvaa 50 cm joka puolelta. Minikasvien ja joskus myös kääpiöpuiden kärsivällisten ystävien tulisi tietää, että ne ovat ihanteellisia kivipuutarhan koristeluun. Esteettisen vaikutuksen luomisen lisäksi pensaat luovat myös mikroilmaston. Jopa vähän kasvavat lajit tarjoavat varjoa naapurikasveilleen. Mutta tätä ei aina haluta.

Kivipuutarhan kasvit – ideoita kutsuvaan puutarhasuunnitteluun

kasvit kivipuutarhan maaperän pensaille kukkivat vaaleanpunainen punainen valkoinen

Voit tehdä vielä yhden asian suhteen Kivipuutarhan kasvit pitäisi pitää mielessä. Lehtikasvit voivat luoda lisätöitä joka syksy. Tämä ei tarkoita, etteivät ne enää korista kivikkopuutarhaa, vaan että pudonneet lehdet voivat vaikuttaa huonoon ikivihreisiin kasveihin, jos niitä ei poisteta ajoissa. Tämä on myös yksi syy siihen, miksi enimmäkseen ikivihreät Kasveja varten Kalliopuutarha ovat edullisia, vaikka nämä voivat puolestaan ​​vahingoittaa kylmää talvella. On myös tärkeää tietää, että niiden lehdet haihduttavat vettä ympäri vuoden. Tämä tarkoittaa, että ne on kaadettava 12 kuukauden välein. Koska juuret eivät toimi ja kasvavat edelleen jäätyneessä maassa, tämä tarkoittaa, että lehdet vain kuivuvat eivätkä jäädy kuolemaan.

Kasvityypit, jotka sopivat tämän tyyppiseen puutarhaan – saavuttavat harmonisen kokonaisvaikutelman

kasvit rock garden iberis valkoiset kukat hopea lehdet

Ikivihreiden kasvien monimuotoisuutta rajoittaa vain se, että monet kuuluvat sukuun Kalluna, jotka tarvitsevat happamaa maaperää menestyäkseen. Violettisinisen alppiruusun (Rhododendron impeditum) henkeäsalpaavat, pienilehtiset ja matalat alppiruusut eivät sovi lainkaan kauniiseen kalkkipitoisesta maaperästä tehtyyn kivipuutarhaan. Yksi harvoista poikkeuksista on kanerva (Erica carnea ja Erica tetralix). Toisin kuin tämän perheen muut jäsenet (rosmariinikanerva – Andromeda, rosmariini – ledum ja alppiruusu), he eivät ole yhtä vaativia maaperän ja ilman kosteuden suhteen. Aurinkoista ja kuivempaa Paikkoja kivipuutarhaan hiekkainen maaperä ovat loistava ympäristö timjamille, kanervalle ja puolukoille. Aivan kuten mainitsemisen arvoisia ovat hapan piikin ja klassisen pajujen pienet, ikivihreät, lehtipuiset muodot sekä todellinen daphne, tavallinen timjami, partalanka, punainen kanerva, kirsikka, daboecia, kuusama, kääpiö medl ja suolaheinä.

Lonicera keltaisella

kasvit rockery lonicera oranssi keltainen kukka alppi

Lonicera vaaleanpunaisena

Loniceran pensaskirsikoiden kuiva sijainti yhdistää kasveja kivikkopuutarhassa

Keltainen karhunvatukka

Luo kivikkopuutarha istuttamalla karhunvatukan pienilehtisiä keltaisia ​​kukkia

Ledum

Kivipuutarhan luominen Kasvivalikoima Ledum Groenlandicum

Thymus vulgaris kivipuutarhaan

Paikat kivipuutarhan maaperätyypeille-kateenkorvan hoito

Harmonisesti suunniteltu, helppohoitoinen kivipuutarha

Luo kivipuutarha - jokikiviä, virtaa varjoa rakastavia kasveja

Puutarhasuunnittelu kivikasveilla valitse aurinkoinen paikka

Kivipuutarhavinkit löytävät oikean paikan, oikean valaistusolosuhteen maan

osittain varjostetun kivipuutarhan kasvit yhdistävät sammal-kukkia

kasvit kivipuutarhaan-harmoninen muotoilu etupihaideoille

aurinkoinen kivipuutarhan suunnitteluapu valitse sopivat kasvilajit

kasvit kivikkovihjeille valitse varjoisa paikka

suunnitteluapua kivipuutarhan istutuksen luomiseksi liitosten kanssa

hoito- ja suunnitteluvinkit etupihalla ikivihreät kasvit kivipuutarhaan

Previous Post
Kierreportaat sisällä – esimerkkejä kiehtovista moderneista ja minimalistisista malleista
Next Post
Rihanna, Iman ja Naomi kuvasivat Balmainia vuonna 2014