15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Voit todella laihtua keitolla! (mutta vain jos vältät nämä virheet)

Kyllä, se on oikein – keittoruokavalio todella toimii. Tai ainakin keiton ruokavalion käsite voi johtaa laihtumiseen. Tutkimukset osoittavat, että keitto on hyödyllinen ruoka laihtumiseen: vaikka se on nestemäistä, se voi olla yhtä täyttävää kuin kiinteät ruoat. Viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että keittoa syövät ihmiset painavat vähemmän ja ovat kapeammalla vyötäröllä kuin ne, jotka välttävät keittoa – nämä tulokset julkaistiin British Journal of Nutrition -lehdessä huhtikuussa 2014. Mutta kaikilla keittoilla ei ole samoja etuja ja ne soveltuvat laihtumiseen. On olemassa joitain keittoruokavirheitä, jotka voivat tehdä tästä nestemäisestä lounaasta vähemmän ihanteellisen, jos tavoitteesi on pudottaa muutama kilo. Tässä on viisi asiaa, joita kannattaa varoa.

Virhe 1: Ruokavaliosi perustuu kokonaan kermakeittoihin

Kerma keitto sienillä on runsaasti kaloreita

Tyypilliset kermakeitot sisältävät hyvän osan rasvaa (ja siksi myös enemmän kaloreita). Joskus kermaiset keitot sakeutetaan rouxilla ja puhdistetaan kermalla tai täysmaidolla. Roux on tyypillisesti valmistettu yhtä suurista osista voita ja jauhoja. Voissa olevan rasvan lisäksi maitotuotteet sisältävät myös paljon rasvaa. 100 ml 30% kermaa sisältää 292 kaloria, joista 97 prosenttia tulee rasvasta.

Kermainen kukkakaalikeitto, joka on puhdistettu sitruunalla ja kermalla

Mistä voit tietää, sisältääkö keitto kermaa tai muita rasvaisia ​​maitotuotteita? Sinun pitäisi vain lukea ainesosaluettelo. Joskus kermaiset keitot eivät sisällä lainkaan kermaa! Ne voivat olla luonnollisesti kermaisia, koska ne on valmistettu ainesosista, jotka muuttuvat kermaisiksi kypsennettäessä, kuten kukkakaali, pavut jne. Myös joskus kerma on vain viimeistely, ja vain ruokalusikallinen lisätään kermaisen suutuntuman saavuttamiseksi.

Kaikki tämä ei tarkoita sitä, että sinun ei pitäisi koskaan valita kermaista keittoa. Muista vain sisällyttää ylimääräiset kalorit laihtumissuunnitelmaan.

Virhe 2: Syö vain soseutettuja keittoja

Soseutetut keitot eivät tarjoa mitään tekstuurista lajiketta

Soseutetut keitot ansaitsevat paikkansa ruokavaliossasi, mutta niiden ei pitäisi olla ainoa syömäsi keitto. Ensinnäkin soseutetut keitot (esim. Tomaatti-, peruna- tai kukkakaali -keitot) sisältävät hieman kermaa kermaisuuden lisäämiseksi. Mutta pureskelua tarvitaan myös hyvin vähän tai joskus ei lainkaan, kun syö soseutettua keittoa.

Sekä ruoan pureskelu että ruokalaji, jossa on vähän tekstuurista vaihtelua, voivat auttaa lisäämään aterian kylläisyyttä ja pitämään sinut täyteen pidempään Appetite -lehdessä kesäkuussa 2018 julkaistun tutkimuksen mukaan. Valitettavasti soseutettu keitto ei voi tarjota sitä.

Virhe 3: Luuletko, että keitto ei ole aamiainen

Syö avgolemonokeitto aamiaiseksi

Jos aamiainen illalliselle on todellinen asia, niin myös illallinen aamiaiseksi pitäisi olla. Joten voit hemmotella itseäsi keitolla aamiaiseksi.

Keiton syöminen aamiaiseksi tarkoittaa myös päivän aloittamista ravitsevalla aterialla: tavalliset keittoa syövät ovat terveellisempiä kuin keittoa syömättömät British Journal of Nutritionin huhtikuussa 2014 tekemän tutkimuksen mukaan. Tässä tutkimuksessa keittoa syöneet söivät enemmän proteiinia, kuitua, vitamiineja ja kivennäisaineita ja vähemmän rasvaa verrattuna toisen ryhmän osallistujiin, jotka eivät kuluttaneet keittoa. Keittosyöjät kuluttivat myös enemmän natriumia, mikä johtaa meidät virheeseen # 4.

Virhe 4: Et kiinnitä huomiota keittojen suolapitoisuuteen

Säilötyt keitot sisältävät paljon suolaa, mikä on epäterveellistä

Useimpien (tai kaikkien) aterioiden tekeminen keittoon voi lisätä ruokavalion natriumpitoisuutta – eikä se vaikuta vain vyötärölinjaan.

Keitto on yksi elintarvikkeista, joissa on tyypillisesti paljon suolaa – osittain siksi, että osa sen ainesosista on suolaisia ​​(esim. Suolatut lihat, purkitetut pavut, liemet ja varastot). Vaikka syöt pääasiassa purkkikeittoja, sinun on tiedettävä, että ne sisältävät usein paljon suolaa.

Ja kuten me kaikki tiedämme, liika suola (natrium) on epäterveellistä: se voi lisätä korkean verenpaineen, munuaiskivien ja mahasyövän riskiä ja on epäterveellistä sydämelle.

Kun syömme liikaa suolaa, kehomme pidättää vettä, mikä voi johtaa turvotukseen, kaasuun ja jopa painonnousuun.

Virhe 5: Syöt keittoa, jossa on vähän tai ei lainkaan proteiinia

Laihduta keitolla - linssikeitto sisältää runsaasti proteiinia

Jos haluat laihtua keittoruokavalion avulla, sinun on maustettava keitosi proteiinipitoisilla elintarvikkeilla. Tästä on useita etuja. Esimerkiksi proteiinipitoisen ruokavalion (noin 90–150 grammaa päivässä) ja vähäkalorisen ruokavalion yhdistäminen voi auttaa sinua laihduttamaan enemmän kuin jos kulutit vain kohtuullisia määriä proteiinia, American Journalin kesäkuussa 2015 julkaistun tutkimuksen mukaan. kliinisestä ravitsemuksesta “.

Muut tässä artikkelissa kuvatut tutkimukset viittaavat siihen, että proteiini voi auttaa sinua pysymään ruokavaliosi läpi eikä välttämättä tunne nälkää niin usein, koska se on täyteaine.

Joten valitse kirkas kanakeitto, kuten tämä avgolemono -keitto, joka on täynnä proteiinia, tai valitse kasvisvaihtoehto ja keitä runsas linssipata.

Laihduta keitolla - kirkas nokkoskeitto munilla

Kirjautumistiedot:

British Journal of Nutrition“Keittojen kulutukseen liittyy alhaisempi ruokavalion energiatiheys ja parempi ruokavalion laatu Yhdysvalloissa”

Ruokahalu: “Suullisen käsittelyn vaikutus ruokahaluun ja ruoan saamiseen – järjestelmällinen tarkastelu ja meta -analyysi”

Previous Post
Kuvaus Rihannan, Naomi Campbellin ja Imanin kanssa
Next Post
Happo-emästasapaino tasapainossa: parhaat detox-vinkit kehon “happamuuden poistamiseksi”