15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Laske kaloritarve: kaava laihduttamiseen

Syö vihanneksia päivittäin unelmiesi painon säilyttämiseksi

Tarjoamme sinulle kaavan, jolla voit luoda oman Laske kaloritarve voi – ja tämä voi olla erityisen hyödyllistä, kun yrität laihtua tai saada lihaksia.

Laske kaloritarve – perusaineenvaihdunta

laskea nopea kaava online -laskin

Harris Benedictin tutkimus julkaistiin vuonna 1919 – ja myöhemmin tutkijat Roza ja Shizgal korjasivat sen. Kaavassa otetaan huomioon seuraavat kriteerit – paino, pituus, ikä. Joten jos sinulla on oma Laske kaloritarve voit tehdä tämän seuraavasti:

Miehet = 88,36 + [13,4 X ruumiinpaino kg] + [4,8 X pituus cm] – [5,7 X ikä]

Naiset = 447 + [9,25 X ruumiinpaino kg] + [3,1 X pituus cm] – [4,3 X ikä]

Tätä käytetään laskemaan ns. Perusaineenvaihdunta – kalorien kulutus, jota tarvitset joka päivä, jos haluat pitää painosi. Joka tapauksessa yhdellä muuttujalla on myös suuri merkitys – liikunta ja urheilu. Päivittäisistä toiminnoista riippuen ihmiset jaetaan 5 ryhmään. Ensimmäinen ryhmä koostuu toimistotyöntekijöistä ja ihmisistä, jotka eivät liiku paljon päivän aikana. Toiseen ryhmään kuuluvat ihmiset, jotka harrastavat liikuntaa kerran tai kolme kertaa viikossa / esimerkiksi kävelevät tunnin kävelyllä tai leikkivät koiran kanssa tai jotka eivät tee liikaa puutarhanhoitoa /. Kolmas ryhmä sisältää ihmiset, jotka harrastavat / lenkkeilevät, uivat, tanssivat jne. Vähintään kolme kertaa viikossa /. Neljäs ryhmä on tarkoitettu erittäin aktiivisille ihmisille – esimerkiksi niille, jotka käyvät kuntosalilla joka päivä tai harjoittelevat vähintään tunnin. Viimeinen ryhmä on tarkoitettu ammattiurheilijoille, jotka harjoittelevat kahdesti päivässä.

Laske kaloritarve – muuttujat laskennassa

laskea kaava nopeasti löytää verkossa

Riippuen ryhmään, johon kuulut, peruskalorien aineenvaihdunta on kerrottava luvulla. Tämä kertoo nykyisen kalorinkulutuksen. Ryhmät on lueteltu alla, esimerkki taulukon jälkeen:

Päivittäinen kalorivaatimusryhmä – kaava

1. Hyvin vähän liikuntaa: perusmetabolia X 1.2

2. Pieni liikunta / 1-3 kertaa viikossa / perusmetabolia X 1.4

3. Harjoittele aktiivisesti / 3-5 kertaa viikossa / perusmetabolia X 1.55

4. Harjoittele hyvin usein / 6-7 kertaa viikossa / perusmetabolia X 1.72

5 ammattiurheilijaa / harjoittele kahdesti päivässä / perusmetabolia X 1.9   

Esimerkki – Nainen, joka työskentelee toimistossa ja lenkkeilee tunnin ajan kolme kertaa viikossa. Hän on 1,70 cm pitkä, painaa 55 kg ja on 34 -vuotias.

Perusaineenvaihduntasi lasketaan seuraavasti = 447 + [9,25 X 55] + [3,1 X 170] – [4,3 X 34] = 1336 perusmetabolinen nopeus. Kaloritarve päivässä – 1336 * 1,375 = 1837 kaloria. Jos tämä nainen on jo saavuttanut unelmapainonsa ja haluaa säilyttää 55 kg, hän tarvitsee noin 1837 kaloria päivässä.

Laske kaloritarve – kaava laihduttamiseen ja lihasten rakentamiseen

 Laske kalorien laskin verkossa

Entä jos edellisen esimerkin nainen haluaisi laihtua? Silloin sinulla on periaatteessa kaksi vaihtoehtoa – joko terveellinen ruokavalio ja vastaavasti vähäkalorinen kulutus / n. 300-350 kaloria vähemmän / tai harjoittele enemmän. Ja jos tämä nainen haluaa rakentaa lihaksia, hänen pitäisi tehdä juuri päinvastoin – kuluttaa noin 400 kaloria enemmän ja tietysti myös käydä kuntosalilla säännöllisesti / eli vähintään 3 kertaa viikossa /.

laihduttaa rakentaa lihaksia tehdä enemmän liikuntaa

Laske kaloritarve ja korjaa se koulutuksen mukaan

Laske kaloritarvekaavan laskin

Säännöllisesti treenaavat ihmiset voivat rakentaa lihaksia

Previous Post
Hölkkä kuntoilun sijaan? Juoksun edut yhdellä silmäyksellä
Next Post
Bulgarian laukku tehokas lihasten rakentamiseen ja voimaharjoitteluun