15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sähköautomarkkinat – kunnianhimoiset tavoitteet ja vakavat tosiasiat

Sähköautomarkkinoiden vertailu maista Saksa-rahoitus

Saksan liittohallitus asetti itselleen merkittävän tavoitteen vuonna 2013. Saksan teillä odotetaan olevan noin miljoona sähköautoa vuoteen 2020 mennessä. Toivo tällaisten ajoneuvojen lisäämisestä oli tuolloin vielä suurempi. Tällä välin tavoitearvo näyttää siirtyneen kauas. 55 000 sähköautoa (mukaan lukien plug-in-hybridit) on tällä hetkellä aktiivisessa käytössä Saksassa. Nykyisten arvioiden mukaan vuonna 2020 autoja on enintään 200 000. Mutta mistä johtuu tämä haluttomuus sähköisen liikkuvuuden alalla ja miltä sähköautomarkkinat todellisuudessa näyttävät muissa maissa?

Sähköautomarkkinat suorassa maavertailussa

Yhdysvalloissa on eniten noin 400 000 sähköautoa, jota seuraa Kiina noin 300 000: lla. Jos kuitenkin tarkastellaan väestöä suhteessa asukasmäärään, toinen arvo tulee selvästi esiin. Maiden vertailussa paljon tärkeämpää on ottaa huomioon sähköisen liikkuvuuden markkinaosuus teillä. Täällä Norja on ylivoimaisesti merkittävä edelläkävijä. Yli 18% kaduilla olevista ajoneuvoista on tällä hetkellä sähköautoja. Nämä ovat pääasiassa Nissan Leaf, Volkswagen e-Golf ja Tesla Model S. Myös Hollannissa, jossa markkinaosuus oli 8,4% sähköautoista ja 43 970 uutta rekisteröintiä vuonna 2015, on selvä suuntaus sähköautoihin. Vertailun vuoksi Saksa on erittäin heikko, sillä sen osuus teistä on 0,77 prosenttia sähköautoista.

Syy sähköautojen nousulle

sähköautot-markkinatilasto-luvut-saksa-ympäristönsuojelu

Mikä on syy sähköautojen nousuun muissa maissa? Loppujen lopuksi Saksassa on enemmän latausasemia kuin Norjassa ja Alankomaissa, minkä pitäisi yksinkertaistaa sähköauton käyttöä. Norjan sähköautopuomi selittyy norjalaisten ympäristöystävällisellä ja erityisen kestävällä mentaliteetilla. Saksan ja Norjan valtiontuet sähköautoille, kuten vapautus ajoneuvoverosta ja enintään 4 000 euron ostobonus, eivät eroa toisistaan. Toinen etu, joka Alankomaiden sähköautojen omistajilla on saksalaisiin sähköautojen omistajiin nähden, on erinomainen infrastruktuuri. Esimerkiksi suurissa kaupungeissa, kuten Amsterdamissa, joissa on yleensä erityisen vaikea löytää pysäköintipaikkoja, he ovat tarjonneet erityisiä pysäköintitiloja sähköautoille.

Sähköautomarkkinat verrattuna – Konservatiivinen kasvu Saksassa

sähköautomarkkinoiden vertailu saksa latausasema

Kaiken kaikkiaan saksalaiset eivät juurikaan halua sähköautoja, koska ne ovat edelleen liian kalliita monille ihmisille. Jopa 4000 euron ostohinta ei riitä vakuuttamaan polttoaineajureita vaihtamaan. Liittovaltion hallituksen pitäisi ehkä harkita valtiontukien lisäämistä, kuten Ranskassa. Siellä on tavanomainen 6300 euron ostohinta, joka puolestaan ​​näkyy uusien rekisteröintien määrässä. Hinta ei kuitenkaan ole ratkaiseva, vaan myös infrastruktuurin laajentamista on harkittava, kuten sähköautojen pysäköintipaikkoja suurissa kaupungeissa, kuten Alankomaissa, tai magneettikäämiä käyttävää induktiivista lataustekniikkaa ajoradalla, kuten Isossa -Britanniassa. Mahdollisuudet ovat lähes rajattomat, ja sähköautomarkkinat ovat vasta alkamassa kehittyä. Siksi on jännittävää nähdä, missä määrin Saksa hyödyntää näitä mahdollisuuksia ja milloin mekin voimme odottaa sähköautojen nousua.

sähköautot renault -latausaseman pysäköinti

sähköauto-tesla-malli-s-harmaa-latausasema

Previous Post
Nollaa jätettä matkoilla – vinkkejä kestävään lomaan!
Next Post
Tee joulutähti valaistuksella – 7 ohjeita DIY -koristeluun