15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Porsche Taycan 2020 – ajoraportti ja tekniset tiedot tulevasta sähköautosta

harmaa uuden mallin sähköauto urheilullisella muotoilulla ja innovatiivisella tekniikalla

Autovalmistaja paljasti uuden, täysin sähköisen Porsche Taycanin sisätilojen jo ennen neljän oven urheiluauton maailmanesittelyä Frankfurtin autonäyttelyssä syyskuussa. Porschen mukaan mallin ohjaamo on saanut inspiraationsa alkuperäisestä 911: stä vuodelta 1963, ja sen ulkoasu on puhdas. Kojelauta tarjoaa tilaa jopa neljälle suurelle näytölle ja valinnaisen viidennen näytön takana.

Toiminto ja muotoilu Porsche Taycanissa

leveät renkaat koristavat uutta porsche -urheiluautoa futuristisella muotoilulla

Ohjauspyörän takana on kaareva 16,8 tuuman näyttö, jossa on neljä näyttötilaa. Tämä on klassisesti varustettu pyöristetyillä instrumenteilla ja perinteisellä kokoonpanolla. Keskusnäytön korvaa kortti. Täysi kartta toimii myös jättämättä pois kaikki laitteet, joita käytetään navigointilaitteen näyttämiseen koko näytöllä. Vain kuljettajalle tärkeät tiedot näytetään. Mittariston reunassa on kaksi pientä kosketusnäyttömoduulia, käyttövalo ja runkotoiminnot.

sisätiloissa porsche taycan, jossa on led -valaistus ja monitoiminen ohjauspyörä sekä kosketusnäyttömoduulit

Kojelaudassa on 10,9 tuuman kosketusnäyttö, jolla kuljettaja voi hallita kaikenlaisia ​​ajoneuvon asetuksia ja toimintoja. Siellä on sovelluksia navigointiin, mediaan ja älypuhelinten liitettävyyteen sekä lataamiseen, säänäyttöön ja ylläpitoon. Valmistajan mukaan teknikot ovat suunnitelleet uudelleen kaikki Porsche Taycanin rajapinnat, mikä vähentää huomattavasti riippuvuutta fyysisistä ohjaimista. Hallintalaitteiden lisäksi kuljettaja voi aktivoida kaikki toiminnot ääniohjauksella lauseella “Hei Porsche”.

takavalot ja kattoluukku mustalla alumiiniseoksella

Ostajilla on myös mahdollisuus käyttää toista kosketusnäyttöä matkustajan kojelaudassa. Näin he voivat olla vuorovaikutuksessa auton kanssa häiritsemättä kuljettajaa. Nostettu 8,4 tuuman kosketusnäyttö keskikonsolissa antaa vaikutelman matalasta ajoasennosta. Täällä voit valita ilmastoinnin asetukset. Lisäksi haptinen palaute ja tekniikka sekä käsialan tunnistus takaavat intuitiivisemman käyttökokemuksen.

Porschen suunnittelija -etuosa led -valoilla

Voit käyttää ilmanvaihtoaukkoja myös digitaalisesti. Tämä ominaisuus löytyy myös Tesla Model 3: sta, kun taas kojelaudassa oleva kytkin eliminoi ajotilan vivun tarpeen. Uusissa Porsche Taycan -malleissa, joissa on lisävarusteena saatava Advanced Climate Control neljällä vyöhykkeellä, takana on viides viiden tuuman kosketusnäyttö. Takaistuimilla olevat matkustajat voivat käyttää tätä haluamiensa asetusten tekemiseen. Muutoin ohjauspyörästä on saatavana kaksi versiota. On olemassa vakiomalli, joka on muokattavissa värillisillä lisäosilla, ja GT Sports -vaihtoehto, jolla on erottuva muotoilu.

Laitteet erityiseen makuun

aja ulkona ja testaa uutta porsche taycania mustana

Porsche Taycaniin on saatavana erilaisia ​​sisätilojen värejä. Musta kalkki beigellä ja karhunvatukka meranti ruskealla ovat yksinomaisia ​​vaihtoehtoja. Valinnaiset aksentit lisäävät mattamustan tai tumman hopean tai neodyymin kohokohtia, kun taas ovet ja keskikonsolit on varustettu puulla, mattahiilellä, kohokuvioidulla alumiinilla ja kangaspaneelilla. Nahkaistuimia on myös saatavana, mutta asiakkaat voivat valita kestävän synteettisen nahan tai kierrätetyn Race-Tex-mikrokuituliinaverhoilun.

kojelauta, jossa on digitaalinäytöt ja monitoiminen ohjauspyörä ohjaamossa

Yhtiö oli aiemmin ilmoittanut, että Porsche Taycan saa kuuden kuukauden tilauksen Apple Music -suoratoistopalveluun. Yhtiö toteaa myös, että se tarjoaa ensimmäistä kertaa täydellisen Apple Music -integraation ajoneuvoon. Tämä tarkoittaa, että kuljettajilla on pääsy yli 50 miljoonaan kappaleeseen, ja saksalainen valmistaja tarjoaa myös ilmaisen internetyhteyden autossa kolmen vuoden ajan. Ensimmäisen luokan Burmester-surround-äänijärjestelmä on saatavana lisävarusteena. Porsche Taycan -ääniohjauksen avulla kuljettajat voivat etsiä musiikkia tien päällä. Malli on myös yhteensopiva Apple CarPlayn kanssa.

sisäistä tilaa

ohjaamo, jossa automaattivaihteistot ja digitoidut toiminnot futuristisessa suunnittelussa

Porsche Taycanin sisätilat tarjoavat tilaa jopa viidelle matkustajalle, kun taas tavaratilassa on tilaa tavaratilassa ja konepellin alla. Kuljettajan edessä on vapaasti seisova, kaareva digitaalinen mittarinäyttö. Ajotilan valintakytkimellä voit vaihtaa ajon, vapaa- ja peruutusvaihteen välillä. Suuri infotainment -näyttö on kojelaudan tasalla ja toinen kosketusnäyttö kahden etuistuimen välissä. Tulevien omistajien pitäisi myös pystyä ostamaan autoonsa langattomia päivityksiä, jotka tarjoavat päivityksiä kaikkeen infotainment-järjestelmästä sisäiseen tietotekniikkaan. Alustan vaihtamisen ja tehon parantamisen pitäisi myös olla mahdollista.

Mielenkiintoisia faktoja Porsche Taycanista

urheilullinen sähköajoneuvo, jolla on erinomaiset toiminnot, tulee pian markkinoille

Taycanin on määrä tulla myyntiin vuonna 2020, ja saksalaisen valmistajan Tesla Model S on nähtävillä ensimmäisen sähköautonsa lanseerauksessa. Virallisia suorituskykytietoja ei ole vielä vahvistettu, mutta Porsche tavoittelee yli 500 kilometrin matkaa yhdellä latauksella. Voimme siis odottaa, että autonvalmistaja varustaa Porsche Taycanin 90 kWh: n akulla ja saavuttaa noin 290 kilometrin ajomatkan yhdeksässä minuutissa 350 kW: n pikalatauksella. Sähköajoneuvossa on kaksi sähkömoottoria – yksi edessä ja toinen takana, jotka tuottavat noin 600 hv auton huippuversioissa. Kiihtyvyys 0-100 km tunnissa kestää vain 3,5 sekuntia, ja 0-200 km tunnissa odotetaan kestävän alle 12 sekuntia.

testi kuljettaja autiomaassa tiellä uusien sähköautojen ajoraportti

Auton huippunopeus on kuitenkin 250 km / h. Neliveto pitäisi olla alun perin vakiovaruste, vaikka halvempia, takavetoisia versioita saattaa tulla markkinoille jossain vaiheessa. Porsche Taycanin testikuljettajat kulkivat yli kuusi miljoonaa kilometriä ajoneuvon viisivuotisen kehitysohjelman aikana, joka kattoi 30 maata ja lämpötilat -35 -+50 astetta.

viimeisin musta versio uuden mallin sähköautosta

Lisäksi on suoritettu yli 100 000 latauskertaa sen varmistamiseksi, että akku on mahdollisimman kestävä. Viimeksi esituotanto Taycan kesti yli 2000 mailia Nardon testiradalla Italiassa 24 tunnissa. Kuuden Porschen kuljettajan ryhmä keskimäärin oli 121-134 mph ja pysähtyi muutaman kerran vaihtaakseen kuljettajia.

Ajoraportti Porsche Taycanista

kolme porsche taycan -mallia ajoi peräkkäin sillalla

Kun Taycan oli melkein valmis sarjatuotantoon, Auto Express ajoi Saksaan auton pääinsinöörin Stefan Weckbackin kanssa katsomaan, miten se kehittyy. “Halusimme Taycanin olevan todellinen Porsche”, Weckbach selitti. “Se tarkoittaa, että sen on tarjottava paras suorituskyky kaikissa olosuhteissa niin kauan kuin kuljettaja sitä vaatii.” Tämä on kuitenkin helpommin sanottu kuin autossa, joka painaa yli kaksi tonnia ja on yli viisi metriä pitkä ja kaksi metriä leveä.

sivukuva porsche taycan -urheiluautosta tummennetuilla ikkunoilla

Porsche Taycanin painopiste on kuitenkin alempi kuin Porsche 911 GT3, mikä johtuu suurelta osin akun alhaisesta sijainnista. Yhdessä aktiivisen, mukautuvan ilmajousituksen ja takapyörän ohjauksen kanssa auto tuntuu uskomattoman ketterältä kaarteissa. Se peittää suuret mittasuhteensa loistavasti. Sinun on myös otettava huomioon matala istuma -asento. Se vaikuttaa merkittävästi siihen, että Taycan tuntuu urheilullisemmalta ja kuljettajalähtöisemmältä kuin Model S tai Jaguar I-Pace. Suorituskyky suoralla radalla on myös huomattavaa. Jopa matkustajan istuimelta, virheellinen nopeus 3,5 sekuntia tai vähemmän näyttää olevan tarkka.

uuden porsche taycanin ajokäyttäytyminen lumikokeessa

On myös huomattava, että tämä kiihtyvyys on lähes äänetön. Porschen insinöörit ovat työskennelleet ahkerasti pitääkseen sähkömoottorien melun mahdollisimman alhaisena. Vaikka Porsche Taycanin käsittely muistuttaa 911: tä, muotoilu muistuttaa enemmän Panameraa. Muun merkkivalikoiman tyypilliset suunnitteluominaisuudet näkyvät auton ulkokuorella, mukaan lukien kalteva kattolinja, levenevät pyöräkaaret ja jatkuva LED -valonauha takana.

Julkaisupäivä ja tiedot

takaosan porsche taycan -urheiluauto, jossa on kaksinkertainen pakokaasu

Porsche on päättänyt pitää sisätilatiedot toistaiseksi itsellään. Täysi paljastus järjestetään Frankfurtin autonäyttelyssä syyskuussa. Voimme kuitenkin turvallisesti sanoa, että Porsche Taycanin sisustus on yksi Porschen futuristisimmista, ja kosketusnäytön gadgeteilla on fyysisten painikkeiden sijaan tärkeä rooli. Saamme kunnon kyydin autolla vuoden 2019 loppuun mennessä. Kun toimitukset alkavat vuonna 2020, Tesla Model S joutuu vihdoin kilpailemaan pääkilpailijansa kanssa.

Porsche -mallin nopeuden testaaminen kaupungin ulkopuolella

Tällä hetkellä Taycanin hintatietoja ei ole julkaistu. Kuitenkin automerkki on ilmoittanut, että jopa kolme muuta nelivetoisen sedanin varianttia voi olla saatavilla. Kalliimmat huippuluokan versiot tarjotaan myyntiin ensin. Nämä tarjoavat eri suorituskykyä, ja kehitetään lähtötason versio, jossa on noin 400 hv. Myös Mission E Cross Turismo -konseptiauton esittämä crossover -malli on vahvistettu tuotantoon. Jossain vaiheessa Taycan muodostaa perustan myös täysin sähköiselle Bentleylle.

runko hopeaa porschen tehtaalta uusia malleja rakennettaessa

Porschen mukaan yli 10 000 asiakasta on tehnyt talletuksen Taycaniin. Vuodesta 2020 lähtien markkinoille tulee vuosittain 20000 – 25000 mallia. Porsche on myös selittänyt nimen alkuperän. Taycan on johdettu itäisestä murretta ja lausutaan “Tie-Can”. Se tarkoittaa “vilkasta nuorta hevosta”, joka viittaa Porschen tunnukseen.

vertailu tehtävän prototyypin e ja porschen taycanin välillä

Ero “Mission E” -prototyypin ja tulevan mallin välillä on ovenkahvan sijoittelussa. Voimme myös havaita muutoksia uuden version takaosassa. Taycan on yhteensopiva IONITYn huippunopeiden eurooppalaisten CCS-laturien kanssa. Porsche haluaa, että auton litiumioniakku on tiheämpi kuin mitä Tesla tarjoaa ja saavuttaa 270 wattituntia kiloa kohti.

Previous Post
Kuvaus Rihannan, Naomi Campbellin ja Imanin kanssa
Next Post
Happo-emästasapaino tasapainossa: parhaat detox-vinkit kehon “happamuuden poistamiseksi”