15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Arkkitehtuuri lapsille – 4 luovaa ajattelua

Arkkitehtuuri lapsille-luova leikki maissi-värikäs-maissitärkkelys

Lapset löytävät maailman käsillään, kosketuksella ja vaistomaisesti. He kokevat alitajuisesti, miten asiat toimivat, ja käyttävät aistejaan monin eri tavoin. Ihminen toimii pää, sydän ja käsi (J.H. Pestalozzi), minkä vuoksi rakentaminen ja rakentaminen ovat osa ihmisen perustoimintaa. Miksi luovat toiminnot, kuten blottaus, maalaus, käsityöt ja rakentaminen, ovat olennaisen tärkeitä lapsen kehitykselle. Arkkitehtuuri lapsille voimme rakentaa tai tuhota jotain leikin kautta ja saada siten kokemusta perusmateriaaleista ja sosiaalisesta käyttäytymisestä.

Arkkitehtuuri lapsille – kannustaa lasten mielikuvitusta ja rakentavaa ajattelua

arkkitehtuuri-lapset-luova-näpertely-leikki-maissi-maissitärkkelys-bio

the Arkkitehtuuri lapsille edistää luovaa ja rakentavaa ajattelua ja tapahtuu yleensä ryhmissä. Lapsi suunnittelee itsensä tärkeisiin toimintoihin ja kokee voivansa osallistua ympäristönsä muokkaamiseen. Ensimmäisinä vuosina lapset haluavat tuhota ja vasta myöhemmin he kehittävät taitojaan ja halua rakentaa jotain. Siksi on erityisen tärkeää valita pelimateriaalit sopivasti jokaiseen kehitysvaiheeseen. Kitti tai mallisavi sopii 2-3-vuotiaille lapsille, paperi on sitten vaihtoehto, vasta sitten muut materiaalit.

Arkkitehtuuri lapsille tai rakentavaa käsityötä

Arkkitehtuuri lapsille -luova-ohjeet-vaahtokarkki-hammastikku-iglu

Kahden vuoden iästä lähtien lapset alkavat rakentaa jotain kohdennetusti, nimittäin asettamalla rakennuspalikoita vaakasuoraan vierekkäin. Hieman myöhemmin he kehittävät kyvyn yhdistää vaaka- ja pystytasot ja esimerkiksi rakentaa portaita. Kolmen ja viiden ikävuoden välillä he ymmärtävät avaruuden kolme ulottuvuutta ja yrittävät luoda niitä uudelleen. Vaikka jokaisen lapsen kehitys on hyvin yksilöllistä ja näiden rakennustöiden ajoitus ja muoto voivat vaihdella, niiden järjestys pysyy samana.

Arkkitehtuuri lapsille – hanke ‘Igloo’

Arkkitehtuuri lapsille -luova-ohjeet-tinking-vaahtokarkki-hammastikkuja

Kaikki geometriset muodot ja kuviot voidaan esittää alkeellisesti kolmiulotteisesti tankojen avulla. Rakennustavoitteena asetetut lapset hankkivat perustiedot ja kokemuksen itse tehtyjen rakenteiden vakaudesta ja kestävyydestä. Rakennuspeli on mahdollista myös yksinkertaisilla kodin apuvälineillä. Tähän tarkoitukseen tarvitaan hammastikkuja sekä elementtejä liittämistä varten.

Tee iglu hammastikkuista ja marshmalowsista

Arkkitehtuuri lapsille -luova-ohjeet-vaahtokarkit-hammastikkurakenne

Esimerkissä lapset luovat geometrisia rakenteita hammastikkuista ja yhdistävät yksittäiset elementit vaahtokarkkeihin. Vaahtomaisia ​​makeisia on helppo mallintaa, lävistää ja jos ei, syö ne vain. Erilaiset luvut ovat mahdollisia, joiden kautta lapsi tiedustelee maailmasta. Usein niihin liittyy jännittäviä tarinoita – tässä tapauksessa kyse on igluista.

Arkkitehtuuri lapsille – hammastikkujen yhdistäminen

arkkitehtuuri-lapset-luovat-hedelmät kumit-hammastikut-rakennus-rakentaminen

Erilaisia ​​herkkuja voidaan käyttää yhdistävinä elementteinä hammastikkujen tai puisten vartaiden välillä. Hedelmäkumit ovat pehmeitä ja ne voidaan kiinnittää haluttuun asentoon pienellä paineella. Jelly -karkit voidaan helposti valmistaa itse, mikä voi olla myös muuta luovaa toimintaa lapsille.

Arkkitehtuuri lapsille – Play Mais

arkkitehtuuri-lapset-luova-klriinkinder-play-corn-tinker

Play Mais on lelu, joka on tarkoitettu pikkulapsille vuoden iästä alkaen ja joka koostuu maissitärkkelykseen perustuvasta biohajoavasta muovista. Se on täysin luonnollinen tuote ilman kemiallisia lisäaineita ja näyttää styrofoamilta. Kosketuksesta veteen tai kosteuteen värikkäät läikät muuttuvat tahmeiksi ja voivat muuttua helposti. Leikkaa ja kostutuksen jälkeen puristetaan pinnoille, kuten lasille, savelle, puulle jne., Siitä voi muodostua erilaisia ​​monimutkaisia ​​hahmoja.

Paperiarkkitehtuuri lapsille – tornien rakentaminen paperin kolmioista

arkkitehtuuri-lapset-luovat-ohjeet-kolmiot-paperi-torni

Amerikkalainen arkkitehti Richard Buckminster Fuller kehitti kolmioihin perustuvan rakennusrakenteen. Tämä erottuu staattisesti toisistaan ​​vakaimpana geometrisena muotona. Kuormat jakautuvat useille yksittäisille liitoksille, mikä tekee rakenteesta erittäin tehokkaan ja kantavan. Sen voi tehdä jopa tavallisesta paperista.

Paperiarkkitehtuuri lapsille – tarvittavat materiaalit

arkkitehtuuri-lapset-luovat-ohjeet-tinker-materiaalit-paperi-värikäs

Leikkaa käsityöpaperi mihin tahansa määrään samankokoisia nauhoja. Paperinauhan pituuden tulee olla kolme kertaa leveämpi, jotta syntyy tasasivuinen kolmio. Taita paperinauha kolmeen ja kiinnitä läpinäkyvällä teipillä. Tee tällä tavalla niin monta rakennuspalikkaa kuin haluat. Jätä myös joitakin nauhoja auki, mikä voi myöhemmin vakauttaa rakennusrakenteen.

Arkkitehtuuri lapsille – kolmioiden taittaminen paperinauhoista

arkkitehtuuri-lapset-luovat-ohjeet-paperiliima

Rakenna vakaa arkkitehtuuri lapsille

arkkitehtuuri-lapset-luovat-ohjeet-paperi-kolmiot-rakentaminen

Lapsi käsittelee paperikolmioita samalla tavalla kuin rakennuspalikoiden kanssa. Rakennuselementin erilainen muotoilu edistää uutta ymmärrystä lapsen vakaudesta, iso ja pieni, leveä ja pitkä, sisältä ja ulkoa, kapea ja leveä, edestä ja takaa. Kohteen luokasta riippuen – lohkot, kartiot tai tangot, staattisuuden perussäännöt vaihtelevat, ja lapset kokevat tämän rakentamalla taloja ja torneja.

Arkkitehtuuri lapsille – rakenna torni paperin kolmioista

arkkitehtuuri-lapset-luovat-ohjeet-rakennus-paperi-kolmiot

‘Lasten arkkitehtuurin’ toiminnalla pyritään opettamaan lapsille, että materiaali, sen pinnan, muodon ja painon erityisominaisuudet avaavat erilaisia ​​ratkaisuja. Intuitiivisesti he pelaavat peliään näiden fyysisten sääntöjen mukaisesti.

Arkkitehtuuri lapsille – rakenna oma lastenkoti

arkkitehtuuri-lapset-luovat-ohjeet-lapset-talo-teltta-tinkering

On erityisen hyödyllistä kaikilta osin, jos lapsi voi toteuttaa oppimansa pienillä rakennusmalleilla laajemmassa mittakaavassa. Tieto ja kyky laajenevat uuden materiaalin avulla, leikki saavuttaa uuden ulottuvuuden ja liike aktivoituu rakentamisen aikana. Lapset voivat myös kokeilla, missä määrin rakennettu on vakaa.

Arkkitehtuuri lapsille – sanomalehdestä tehty ikosaedrinen lasten talo

arkkitehtuuri-lapset-luovat-ohjeet-ikosaedri-rakentaminen-lastentalo

Jokainen lapsi 6 -vuotiaasta lähtien voi suunnitella luovan lastenkodin paperista. Samoin kuin hammastikkuja, paperitikut, jotka voidaan helposti tehdä sanomalehdestä, luovat geometrisen rakenteen, joka perustuu kolmioihin, geodeettiseen kupliin. Tätä voidaan laajentaa lisärakenteilla ja sitoa suuremmaksi kokonaisuudeksi. Rakennuspeliin voi osallistua jopa 15 lasta.

Ikoosahedran rakentaminen sanomalehdestä – ohjeet lapsille

arkkitehtuuri-lapset-luovat-ohjeet-lastentalo-ikosaedri-sanomalehtipaperi

Käytetään seuraavia materiaaleja:

  • Suurikokoinen sanomalehti (tarkka numero vastaa haluttua kokoa, mutta sen pitäisi olla jaettavissa kolmella – esim. 30 kappaletta tarvitaan ikosaedriin)
  • Toimiston nitojat tai pyöreät pääkiinnikkeet ja toimistoreiät
  • ilmastointiteippi

Vaihe 1 – rullaa sanomalehtipaperia

arkkitehtuuri-lapset-luovat-ohjeet-sanomalehdet-paperirullat

Jokainen sanomalehden sivu rullataan tasaisesti ja kiinnitetään teipillä. Näin valmistetaan tarvittavat paperitikut. Ikososaedrilla on 30 reunaa, sitten rakenteeseen tarvitaan 30 paperitikkua.

Vaihe 2 – yhdistä paperirullat kolmioiksi

arkkitehtuuri-lapset-luovat-ohjeet-sitovat-sanomalehtipaperi-kolmiot

Yhdistät paperitangot toimiston nitojalla tai pidikkeillä kolmioissa. Kolmioilla rakennat ikosaedrin ja kiinnität sen myös solmuihin niin, että rakenne on todella vakaa. Halutessasi voit lisätä puupulloja paperirulliin, jotka tukevat niitä edelleen kuvan pohjassa.

Arkkitehtuuri lapsille – lastentalon rakentaminen pahvista

arkkitehtuuri-lapset-luovat-ohjeet-pahvi-rakentaa-talo

Lasten leikkimökki voidaan suunnitella luovasti ja miksi ei itse. Valmistele komponentit etukäteen ja anna lapsesi käyttää niitä suunnitellakseen mitä he haluavat. Ota tavallinen pahvi tai aaltopahvi vanhoista muuttolaatikoista ja leikkaa ne samankokoisiksi paloiksi. Tee leikkausveitsellä reikiä reunoille samalla etäisyydellä toisistaan, jotta komponentit voidaan myöhemmin helposti lisätä toisiinsa.

Arkkitehtuuri lapsille – tee rakoja suorakulmaisiin pahvipalasiin

arkkitehtuuri-lapset-luovat-ohjeet-pahvi-palapeli-ulkona

Kaikki “Arkkitehtuuri lapsille” -esimerkit on valmistettu ympäristöystävällisistä materiaaleista, jotka voidaan hävittää pelin jälkeen ilman ongelmia – toinen positiivinen kohta ja hyvä tilaisuus opettaa lapsellesi, kuinka elää ja leikkiä ympäristöystävällisesti.

* Arkkitehtuuri lapsille – “Marshmalowsista ja hammastikkuista tehty Igloo” Lemon Lime Adventures

* Arkkitehtuuri lapsille – “Paperikolmioista tehty torni” Babble Dabble Thu

* Arkkitehtuuri lapsille – “Icosahedron -lastenhuone sanomalehtipaperista” Nykyaikaiset vanhemmat sotkuisia lapsia

* Arkkitehtuuri lapsille – Lasten talo kartongista Lasten sisäistä hauskaa

Previous Post
Syksyn kampaus 2016 – suosituimmat trendit ja hiusten värit
Next Post
Avaa, kun teet kirjeitä itse – 22 luovaa aihetta ja ideaa