15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Parvekkeen kiinnittäminen kissoille – vinkkejä ja esimerkki läpinäkyvällä verkolla

Nurmikko kissoille parvekkeella syö kukkaruukkua

Kevät on saapunut! Mitä useammin voit nähdä auringon, sitä kauniimpi se on parvekkeella. Kotikissa tykkää myös käydä ajoittain raittiissa ilmassa. Mutta varovaisuutta suositellaan. Korkean nousun oireyhtymä on termi, jota käytetään kissoille, jotka putoavat korkeista ikkunoista tai parvekkeilta. Toisin kuin yleinen myytti, kissat eivät aina laskeudu jaloilleen. Vaikka kissoilla on kiertyvä refleksi, putoamisen korkeudella on merkitystä. Jos etäisyys on enemmän tai pienempi kuin aika, joka kuluu kissan kääntymiseen 360 astetta, niin kuten kaikki muutkin eläimet, se osuu maahan ja voi loukkaantua vakavasti tai jopa tappaa. Kissa, joka jahtaa lintua tai hyönteistä tai seuraa pilveä silmillään, voi vahingossa hypätä parvekkeen kaiteen yli. Jos päästät lemmikkisi parvekkeelle, sinun on tiedettävä, miten parvekkeesi kiinnitetään kissoille onnettomuuksien tai putoamisten välttämiseksi.

Turvallinen parveke kissoille – kissat putoavat aina tassilleen?

Kuinka kiinnittää parveke kissoille kanin lankakankaasta

Kissoilla on vahva tasapainon tunne, jonka ansiosta ne voivat kiertää omaa kehoaan ilmaan pudotakseen jaloilleen ja vaimentamaan iskun. Tätä kutsutaan kissan kierrerefleksiksi. Kun he ovat laskeutumassa, kissat venyttävät kehonsa maksimiin ja tekevät liikkeen kahdessa vaiheessa – ikään kuin heillä olisi laskuvarjo, mikä lisää kitkaa ilman kanssa ja hidastaa putoamista.

Spin -refleksi -kissat putoavat jaloille tasapainon tunteen

Tästä syystä paradoksaalisesti kissat kärsivät enemmän vammoja muutaman metrin korkeudesta. Ne ovat vaarallisimpia heille, koska heillä ei ole tarpeeksi aikaa kääntää kehonsa ilmaan ja pudota jaloilleen.

Suurelta korkeudelta putoaminen on myös suuri riski, vaikka kissa onnistuu kaatumaan tassilleen, isku voi aiheuttaa fyysistä vahinkoa. Yleisimmät pään, rintakehän, vatsan vammat, murtuneet jalat ja joskus jopa kuolema.

parvekeistuin kissoille ideoita puiset hyllyt

Muista, että erityisesti kaupungeissa tai parvekkeella useita Riskitekijät kaatumisia, koska kotikissien maailma eroaa hyvin paljon niiden luonnollisista elinoloista:

– Asuinrakennukset voivat olla erittäin korkeita (noin 7–30 metriä). Tällaisia ​​korkeuksia ei yleensä ole huoneissa, joissa kotikissa liikkuu.

– Kissalla ei ole selkeää käsitystä siitä, kuinka korkea se on, koska se ei päässyt rakennuksen sisälle itse. Se ei ole sama kuin kun hän kiipeää puuhun.

– Terassien, parvekkeiden, ikkunalautojen, ikkunoiden jne. Pinnoilla ei ole tavallista luonnon karheutta. Ne ovat liukkaampia ja kissan on mahdotonta jäädä kiinni kynsillään ja jäädä kiinni.

Kuinka estää kissan putoaminen parvekkeelta?

suojattu parveke kissoille verkolla

Luonteensa tai metsästysvaistonsa vuoksi kissat voivat vahingossa pudota parvekkeelta. Laskuvarjohyppy -oireyhtymän estämiseksi on suositeltavaa kiinnittää parveke kissoille asentamalla verkot, palkit tai aidat. Asennuspaikasta, käsityötaidoistasi ja budjetistasi riippuen löydät markkinoilta tuhansia vaihtoehtoja. Useimmiten kissanomistajat valitsevat läpinäkyviä kissaverkkoja.

Kuinka valita oikea kissan suojaverkko?

Turvallinen parveke kissoille kanilanka

Markkinoilla on nyt suuri määrä kissaverkkoja, jotka voidaan sovittaa mihin tahansa parvekkeen kokoon ja jotka on valmistettu eri materiaaleista ja muunnelmista. Kun ostat verkkoa, sinun on otettava huomioon kissan ikä, paino ja käyttäytyminen. Jos kissa on nuori ja aktiivinen, verkon tulisi olla joustavampi ja vakaampi kuin rauhallisen, vanhan kissan.

Ikä on myös tärkeä tekijä. Hyvin nuoret kissat tarvitsevat suojaverkkoja, joiden silmäkoko on pienempi, esim. 2 cm, kun taas 4 cm sopii paremmin suurille kissoille. Jotkut valmistajat tarjoavat lankavahvisteisia kissaverkkoja estääkseen kissoja puremasta tai repimästä verkkoa.

Suojaritilä kissoille parvekelanka puiset hyllyt

Kun asennat kissaverkkoa, sinun on noudatettava valmistajan ohjeita, koska ne voivat vaihdella. Joissakin tapauksissa verkko on kiinnitetty runkoon, joka on kiinnitetty kaiteeseen ilman porausta. Muissa tapauksissa verkko kiinnitetään puulevyyn silmäpulteilla.

Esimerkki onnistuneesta parvekkeen putoamissuojasta kissoille

Turvallinen parveke kissoille, joissa on verkko, puiset säleet ja puiset parvekelaatat

Nyt näytämme sinulle esimerkin parvekkeen kiinnittämisestä verkolla.

Mittaa ensin parvekkeen koko ja hanki kaksi kapeaa puurauhaa, teräslanka ja verkko, jonka silmäkoko on sopiva. Kierrä sitten puiset säleet parvekkeen reunaa pitkin. Niiden tulisi olla parvekkeen korkeudella.

parveke kissoille turvaverkko parvekelaattojen napsautusjärjestelmä

Vakauden lisäämiseksi on suositeltavaa pujottaa köysi verkon läpi. Kiinnitä verkko sitten puulevyihin niittipistoolilla. Kierrä yläreunassa kolme S-koukkua ja ripusta verkko.

Parvekkeen kiinnittäminen kissoille Ohjeet verkon kiinnittämiseen

Verkko kiinnitetään napsautuslaattoihin teräslangalla. Joten osta ohut teräslanka ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Napsautuslaattojen takana on muovinen kantomatriisi, johon lanka voidaan sitoa. Suunnittele huolellisesti, mihin kukin teräslanka kiinnitetään, jotta se jakautuu tasaisesti ja kaikki näyttää lopulta hyvältä.

parveke kissoille turvaohjeet Ikean puulaatat

Aseta sitten napsautuslaatat uudelleen ja aloita langan sitominen verkon ympärille. Ota langan kaksi päätä ja käännä ne melko tiukasti ympäri. Piilota sitten päät laattojen rakojen väliin.

Turvallinen parveke kissoille Kiinnitä verkko puulaattoihin

Ja tässä näet tuloksen! Se on mukava putoamissuojaratkaisu: näyttää hyvältä ja on turvallinen kissalle. Valkoinen koristeellinen sora viimeistelee kokonaisuuden täydellisesti!

kissojen parveke turvaa valkoisen koriste -soran

Kiinnitä parveke kissoille

Asenna ja koristele parveke kissoille

Se, että parveke on suojattu verkolla, ei tarkoita, että sen on oltava houkutteleva tai tylsä ​​kissallesi. Kissat haluavat nähdä korotetusta asennosta. Tarjoa siis kissallesi näköalapaikkoja, kuten seinähyllyt, makuuasennot ja riippumatot. Pehmeät tyynyt ovat erittäin tärkeitä kodikkaalle ja kutsuvalle makuulle. Parvekkeella pitäisi olla myös paikka, johon kissa voi piiloutua.

Asenna parveke kissoille

Varmista, että käytettävissä on raikasta vettä ja hiekkalaatikko. Voit jopa laittaa kissan kastelijan parvekkeelle. Näillä on kaksinkertainen tehtävä: ne tarjoavat lemmikeille raikasta, viileää juomavettä ja voivat myös olla koristeellinen katseenvangitsija ulkoalueella.

Turve parvekkeelle kissoille Pahvi raapimispuu

Varmista, että kaikki parvekkeesi kasvit ovat turvallisia kissoille. On olemassa tiettyjä kukkia, jotka voivat olla haitallisia ja jopa myrkyllisiä kissoille.

Jos haluat edelleen kasveja parvekkeellesi, harkitse ripustettavien korien tai kukkalaatikoiden ripustamista. Näin voit saada haluamasi vihreyden ja varmistaa, että kissasi ei pääse kasveihin.

kissoille sopiva parveke- ja huonekasviverkko

Tässä on vielä muutamia ideoita siitä, miten kissaparatiisi voi nousta parvekkeelle:

– (keinotekoinen) nurmikko

– laatikot ja hyllyt seinälle

– Raapimispuu

– Kääri parvekepöydän jalat köydellä

– Puunrunko raaputtamaan

– Kukat, kasvit, pienet puut

– Vanha koirakori tai laatikko, jossa on ruohoa

– Koriste, joka liikkuu tuulessa

– Luolat, joita voit käyttää piilopaikkana tai nukkumaan

– Kissanminttu kukkaruukkuissa

Putoamissuojaparveke kissoille, jotka nukkuvat verkkohyllykiipeilyssä

parveke istuimet kissoille puulevyt suojalanka

parvekkeet ja huonekasvit, jotka sopivat kissoille laventeli

Kiipeilyseinä puiset siltahyllyt parveke kissa

Previous Post
Tee itse suklaan juominen: jälkiruokia lahjaideana
Next Post
Röyhkeä ruohonpää, sileää tai muuta materiaalia – yksinkertaisia ​​ideoita ja ohjeita