15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

5 suosituinta sukutaulua ja niiden hahmot – luettelo kuvilla

Sukutaulu ja niiden luonteenpiirteet-suosittu-eurooppalainen-lyhytkarva

Saksalaisten suosikki kotieläin on kissa. Vuonna 2015 Saksassa pidettiin arviolta 30 miljoonaa lemmikkiä, joista 13 miljoonaa yksin. Tämä tarkoittaa, että kissojen määrä on lähes kaksinkertaistunut vuodesta 2000. Tänään annamme sinulle yleiskuvan viidestä suosituimmasta sukutaulusta ja niiden luonteesta, mikä tekee niistä erityisen.

Sukutaulu ja niiden luonne – 5. sija: Siamilainen kissa

Sukutauluiset kissat ja niiden luonne siamilainen-vapaa-kävelijä-helppohoitoinen-sinisilmäinen

Siamilainen on numero 5 suosituimpia sukutauluja. Se on alun perin peräisin Siamilta, joka vastaa suurelta osin nykypäivän Thaimaata. Ei tiedetä, miten tämä kissarotu alun perin syntyi, mutta se on yksi vanhimmista kissaroduista maailmassa. Siellä on jo 1400 -luvun asiakirja, joka kuvaa siamilaista kissaa. Aatelisena kissana se oli aiemmin tarkoitettu vain kuninkaalliseksi ja sitä pidettiin Temppelin vartija.

sukutaulu-kissat-luonne-siamilaiset kissat-sinisilmät-iso-helppohoitoinen

Turkin väri on ominaista siamilaisille. Koska nämä kissat ovat osittaisia ​​albiinoja, kissoilla on siniset silmät ja valkoinen turkin väri tummilla alueilla. Häntä, korvat ja kasvot ovat tumman värisiä ja joissakin tapauksissa myös tassut ja jalat. Nyt on olemassa kaksi viljeltyä muotoa. Nykyaikaisella siamilaisella kissalla on erittäin ohut ja tyylikäs tapa. Hänen jalkansa ja kaulansa ovat pidemmät ja hänen päänsä terävämpi. Verrattuna moderniin siamilaiseen, perinteinen siamilainen näyttää pyöreämmältä ja hieman karkeammalta. Aiemmin ristisilmäisiä siamilaisia ​​kissoja arvostettiin tai kissoja, joilla oli mutka hännässä. Nykyään näitä ominaisuuksia pidetään virheinä, eikä niitä enää kehitetä.

sukutaulu-kissat-luonteenpiirteet-helppohoito-siam-kissa-rauhallinen

Siamilaiset kissat ovat luonteeltaan erittäin rakastavia, leikkisiä, uteliaita ja erittäin älykkäitä. Hän on kuitenkin myös yksi kommunikoivimmista ja äänekkäimmistä kissoista. Heillä on vahva sosiaalinen käyttäytyminen, eikä heitä pidä jättää yksin. Koska he ovat hyvin ihmislähtöisiä, heidän käyttäytymistään verrataan joskus koiriin. Siamilaisten kissojen kanssa on myös mahdollista opettaa heitä kävelemään hihnassa.

Lyhytkarvaisena kissana siamilaisen kissan hoidon tarve on melko vähäinen. Tässä kissarotussa on kuitenkin joitain perinnöllisiä geneettisiä sairauksia, joita voi esiintyä ja jotka on suljettava pois etukäteen. Erilaisia ​​aineenvaihduntahäiriöitä, joihin liittyy vikoja tiettyjen aineenvaihduntatuotteiden hajoamisessa ja varastoinnissa, verisoluvikoja, verkkokalvon rappeutumista ja taipumusta tietyntyyppisiin syöpiin, voi esiintyä. Pica -oireyhtymä, syömishäiriö, jossa syödään asioita, jotka eivät todellakaan sovellu kulutukseen, esiintyy myös useammin tässä sukutaulussa.

Sukutaulu ja niiden luonne – 4. sija: Persialainen kissa

Sukutaulu ja niiden luonne persialais-naaras-pitkäkarva-litteät ominaisuudet

Persialainen kissa on neljänneksi. Yhdessä siamilaisten kissojen kanssa ne ovat vanhimpia kuvattuja kissarotuja. Alun perin Persiasta uskotaan, että se on peräisin turkkilaisista ja venäläisistä pitkäkarvaisista kissoista. Kasvatuksen myötä alkuperäisten kissojen ominaisuudet muuttuivat kuitenkin merkittävästi. Runko muuttui kompaktimmaksi, jalat ja nenä lyhyemmäksi ja turkki pidemmäksi ja paksummaksi. Sitä pidetään yhtenä maailman tunnetuimmista ja suosituimmista sukutauluista.

Persialainen kissa on yksi keskikokoisista pitkäkarvaisista kissoista. Niiden fysiikka näyttää karkealta, mikä johtuu osittain lyhyistä jaloista. Pensashäntä on myös lyhyempi kuin muilla kissaroduilla. Pää on suuri ja pyöreä, pienet korvat. Lyhyt, litteä nenä on persialaiselle kissalle ominainen.

sukutaulu-kissa-persia-beige-kerma-pitkät hiukset-hoito-tarpeet

Kissan luonnetta pidetään erittäin rauhallisena ja rauhallisena. Jos hän on saanut luottamuksen, hän on erittäin luottavainen ja hellä. Rento luonteensa vuoksi hän tulee yleensä hyvin toimeen koirien ja lasten kanssa. Sitä voidaan pitää hyvin kotikissana ilman vapaata juoksua. Hän ei kuitenkaan halua olla yksin ja tarvitsee paljon toimintaa.

Persialaista kissaa pidetään Pitkäkarvainen kissa, jolla on suuri hoitotarve. Niin kauniita ja rakastavia kuin nämä kissat ovat, turkis on harjattava päivittäin, koska sillä on taipumus muuttua mattaksi. Lisäksi kyynelkanavat tukkeutuvat joissakin umpeenkasvuissa, joten ne on puhdistettava säännöllisesti. Lyhyen nenän vuoksi joillakin eläimillä on myös hengitysvaikeuksia. Tyypillisenä perinnöllisenä sairautena tässä rodussa on myös munuaiskystien riski.

Sukutaulu ja niiden luonne – 3. sija: Brittiläinen lyhytkarva

Puhdasrotuiset kissat-luonteenpiirteet-helppohoito-harmaa-brittiläinen-lyhytkarva

Kolmannen sijan saa brittiläinen lyhytkarva, joka nimensä mukaisesti tulee Isosta -Britanniasta. Uskotaan, että roomalaiset toivat sen kerran saarelle ja pysyivät siellä eristyksissä pitkään. Rotu on kasvatettu yli 100 vuotta. Kuitenkin se tunnustettiin itsenäiseksi roduksi vasta vuonna 1980. Turkin ja luonteensa vuoksi se on yksi helposti hoidettavista ja mutkattomista kissoista, jotka tuntevat olonsa mukavaksi perheissä ja yhdessä kotitaloudessa..

Brittiläisen lyhytkarvan vartalo on lyhyt ja voimakas. Jalat ovat melko lyhyet ja paksut. Turkki on erittäin tiheää aluskarvan suuren osuuden vuoksi. Kokonaiskuvassa se näyttää siis melko pyöreältä. Samanlainen kuin tavallinen kotikissa, on olemassa laaja valikoima värivaihtoehtoja, yksivärisestä mustasta punaiseen, klassiseen tai Tabby. Silmien väri on enimmäkseen kelta-oranssi tai kuparinvärinen, mutta sinisiä tai vihreitä silmiä esiintyy myös harmailla turkin väreillä.

sukutaulu-kissa-brittiläinen-lyhytkarva-ruskea-kerma-sinisilmäinen

Brittiläiset lyhytkarvaiset kissat ovat luonteeltaan erittäin viihtyisiä. Toisin kuin useimmat muut kissat, he eivät yleensä pelkää vettä. Viihtyisän ja vaatimattoman luonteensa vuoksi on täysin mahdollista pitää ne asunnossa. Kuitenkin, kuten kaikilla kissoilla, hänellä on synnynnäinen metsästysvaisto, leikkimahdollisuuksia pitäisi olla riittävästi. Useimmat brittiläiset lyhytkarvat suhtautuvat aluksi hyvin skeptisesti vieraisiin. Ajan myötä kuitenkin muodostetaan vahva side hoitajien kanssa.

Hoidon kannalta niitä on erittäin helppo hoitaa lyhyen turkisensa vuoksi. Tiheän turkin vuoksi harjaus on kuitenkin suoritettava, kun kerrosta vaihdetaan. Koska kissoilla on taipumus tulla ylipainoisiksi rauhallisen käytöksensä vuoksi, ruokavaliota on seurattava. Tässä rodussa voi esiintyä myös joitakin perinnöllisiä sairauksia, kuten munuaiskystat tai kardiomyopatia, jotka voivat johtaa sydänongelmiin.

Sukutaulu ja niiden luonne – 2. sija: Maine Coon

sukutaulu-kissat-luonne-pitkät hiukset-suuret vapaat alueet-menkun-ominaisuudet

Maine Coon -kissa on toisella sijalla. Sen alkuperän uskotaan olevan Yhdysvaltojen koillisosassa. Nimi on peräisin amerikkalaisesta “pesukarhu” sanasta “pesukarhu”. Rotu on tämän velkaa sen tuuheasta hännästä, joka muistuttaa pesukarhun. Maine Coon kuuluu metsäkissojen ryhmään ja siten myös suuriin kissoihin. Jotkut suurimmista näytteistä on venytetty päähän hännän kärkeen neljä jalkaa pitkä ja painavat 12 kiloa.

sukutaulu-kissat-luonne-pitkäkarva-pentu-maine-coon

Maine Coon -kissan runko on melko suuri ja sitä kutsutaan joskus “suorakulmaiseksi”. Päässä, joka on hieman pidempi kuin leveä, istuvat suuret korvat, joissa on usein pieni, tyypillinen “ilvesharja”. Korvien sisäpuolella on myös pitkät hiukset, jotka suojaavat kylmältä talvella. Häntä on hyvin tuuhea ja vähintään yhtä pitkä kuin vartalo. Myös täällä tuuhea pyrstö toimi alun perin kylmän suojana.

Maine Coonsia pidetään luonteeltaan erittäin lempeänä ja hyväntahtoisena. He tulevat hyvin toimeen koirien ja lasten kanssa. Vahvan pelivaistonsa ja kiireensä vuoksi he tarvitsevat paljon tilaa ja haluavat myös käyttää ulkoilmaa. Etuna on, että sade ja lumi eivät tee paljon vettä hylkivästä turkistaan.

Koska kissat kuuluvat puolipitkäkarvaisten kissojen ryhmään, niiden hoito on yhtä työlästä kuin pitkäkarvaisten kissojen. Terveyden kannalta se on erittäin kestävä. Rotujen pienen geenivarannan vuoksi tiettyjä sairauksia esiintyy kuitenkin useammin. Yleisimpiä Main Coonissa ovat lonkan dysplasia, joka aiheuttaa ongelmia kävellessä, ja kardiomyopatia.

Sukutaulu ja niiden luonne – 1. sija: Euroopan lyhytkarvainen kissa

sukutaulu-kissat-luonteenpiirteet-helppohoitoinen-eurooppalainen-lyhytkarva-kissa

Eurooppalainen lyhytkarvainen kissa on suosionsa ja jakelunsa suhteen ensimmäisellä sijalla, mikä johtuu pääasiassa sen korkeasta tietoisuudesta ja helposta hoidosta. Suurin osa nykyisistä eurooppalaisista lyhytkarvaisista kissoista ei ole jalostuskappaleita, ja tällä hetkellä on hyvin vähän kasvattajia, jotka kasvattavat nimenomaan tätä rotua. Kasvatuskissa eroaa tavallisesta kotikissasta siinä, että väripiirustukset ovat selkeämpiä ja symmetrisempiä jalostusmuodossaan ja vain noin 30 värilajiketta kasvatetaan. Toisaalta tavallisessa kotikissassa tunnetaan noin 70 väriä.

Punainen tabby

lyhytkarva-kotikissa-eurooppalainen-rotu-kissa-punainen-tabby

Euroopan lyhytkarvainen kissa on keskikokoinen, urheilullinen ja lihaksikas. Hänen rintansa on suhteellisen leveä ja hänellä on suuri pää, jossa on keskikokoiset korvat, jotka sijaitsevat leveästi toisistaan. Turkin väri ja turkki on erilaisia ​​ja vaihtelevat yksivärisistä mustista tai valkoisista kissoista mustaan ​​tai punaiseen.

Euroopan lyhytkarvainen kissa on erittäin hellä, hellä ja pehmoinen ihmisiä kohtaan. Häntä pidetään myös leikkisänä ja erittäin älykkäänä. Selvän metsästysvaistonsa vuoksi hänellä on tarve liikkua ja hän tarvitsee paljon vapautta jatkaa metsästysvaistoaan. Siksi se on ihanteellinen, jos kissan omistajalla on puutarha tai hän asuu lähellä metsää ja peltoja.

Lyhytkarvaisena kissana se on erittäin helppo hoitaa. Toisin kuin pitkäkarvaiset kissat, ne eivät tarvitse laajaa hoitoa, mutta satunnainen harjaus riittää. Terveyden kannalta sitä pidetään erittäin vakaana. Tällä rodulla ei ole tyypillisiä geneettisiä sairauksia. Se voi kuitenkin sairastua tyypillisiin kissan sairauksiin, kuten kissan flunssaan tai kissan tautiin. Tämä voidaan kuitenkin estää rokotuksella. Jos ulkona harrastetaan paljon liikuntaa, raivotautirokotus on myös suositeltavaa asuinpaikastasi riippuen.

Pixabay.com © rihaij (CC0 -lisenssi)

Pixabay.com © damien666 (CC0 -lisenssi)

Fotalia.com © horheo (# 83621342)

Pixabay.com © uschi2807 (CC0 -lisenssi)

Pixabay.com © rihaij (CC0 -lisenssi)

Pixabay.com © Pexels (CC0 -lisenssi)

Pixabay.com © bulba1 (CC0 -lisenssi)

Pixabay.com © ARLOUK (CC0 -lisenssi)

Pixabay.com © lilly2025 (CC0 -lisenssi)

Pixabay.com © TeamK (CC0 -lisenssi)

Pixabay.com © Alexas_Fotos (CC0 -lisenssi)

Previous Post
Terveellinen ruokavalio – mitkä ovat tomaattien hyödylliset vaikutukset
Next Post
HIIT -treenisuunnitelma – edut ja mahtavat treenisuunnitelmat kotona yhdellä silmäyksellä!