15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kani -kotelo asunnossa: ideoita ja vinkkejä sisustamiseen

kani-kotelo-sisä-sisä-moderni-puinen huone

Jos olet nyt päättänyt ostaa kaneja, herää luonnollisesti kysymys: miltä täydellinen kanin kotelo näyttää asunnossa? Miten voin tarjota heille hyvän kodin, jossa he tuntevat olonsa mukavaksi? Kanit tarvitsevat huomattavasti enemmän liikkumisvapautta kuin tavalliset kanikan häkit sallivat. Tästä syystä monet kaninomistajat valitsevat itse rakennetun kotelon, joka täyttää pitkäkorvaisen suppilon tarpeet. Tänään annamme sinulle muutamia vinkkejä kanien pitämiseen asunnossa ja ideoita kotelon varustamiseen.

Paras paikka kanin kotelolle asunnossa

kanin kotelo-huone-sisällä-pukeutuja-olohuone

Ennen kuin suunnittelet täydellistä kanin koteloa, oikea paikka on löydettävä. Tämä yleensä myös päättää kanin aitauksen koosta. Tunteakseen olonsa mukavaksi kanit tarvitsevat tilaa ja paljon liikkumisvapautta. Luonnollisen käyttäytymisensä vuoksi he haluavat pystyä juoksemaan, leikkimään ja liikkumaan vapaasti. Jos huoneistossa on tarpeeksi tilaa, voit suunnitella oman huoneen kaneille. Mutta tämä ei ole kaikkien saatavilla.

kani-kotelo-sisä-2-kani-pukeutuja-uudistaa

Mieti, voitko hyödyntää alkovia tai ullakkoa. Portaiden alla oleva tila ei ole kovin sopiva, koska läpivirtausta on liikaa eikä kanit lepää. Kaneilla on oltava yksityisyytensä, mutta ne eivät saa myöskään häiritä unta, esimerkiksi silloin, kun he haluavat leikkiä klo 5.00. Siksi kotelon ei pitäisi olla makuuhuoneessa tai lastenhuoneessa, jos mahdollista. Olohuone ja työhuone sopivat paremmin.

Vältä auringonvaloa ja vedettä. On tärkeää, että kaneilla on tummia pisteitä, joissa eläimet voivat ottaa iltapäiväunet häiritsemättä. Älä siis aseta koteloa suoraan lämmittimen viereen, ikkunan alle tai paikkaan, jossa on vedettä. Koska kaneilla on herkkä keuhko, sinun ei pitäisi tupakoida tai sytyttää suitsuketikkuja huoneessa.

Minkä kokoinen kanin kotelo asunnossa?

kanin kotelon verkkolangan mittari

Kanit ovat sosiaalisen ryhmän eläimiä, ja niitä tulisi aina pitää vähintään kahden ihmisen. Tilaa kaniinia kohti pitäisi olla vähintään yksi neliömetri. Ihannetapauksessa portti johtaa suuremmalle juoksulle, jonka lisäpinta -ala on vähintään 3 neliömetriä, jotta kanit voivat liikkua riittävästi. On parasta rajoittaa juoksua lanka -aidalla. Tämän seurauksena häkin ja ulkokotelon vähimmäispinta -ala on 5 neliömetriä. Jos et voi tarjota tätä vähimmäispinta -alaa, eläinten edun vuoksi on parempi olla pitämättä kaneja.

kani-aktiivinen-liikunta-aamu-ilta

Yksikään eläin ei halua vain istua häkissä koko ajan. Aidan koosta riippumatta kanien olisi annettava liikkua vapaasti turvallisessa huoneistossa tai ulkokotelossa joka päivä. Tämä takaa riittävästi tilaa ja leikkimahdollisuuksia. Kanit ovat aktiivisia aamuisin ja iltaisin; he viettävät yleensä päivän nukkumassa. Mutta sinun on aina itse päätettävä, milloin poistua kotelostasi; pakkoharjoittelu liittyy sinulle stressiin. Kotisi on aina oltava vapaasti käytettävissä. Kun he ovat peloissaan, he haluavat turvautua kuoppaansa. Varmista aina, että kaneilla on aina suojaa, ruokaa ja vettä saatavilla, kun ne loppuvat.

kanin kotelo-walk-in-grid-run-laitos

Kuinka korkea kanin aitauksen on oltava?

Kanit voivat hypätä korkealle ja ohittaa ulkokotelon ulkoseinät. Siksi sinun tulisi suunnitella 80-100 cm: n korkeus asuntosi rajaksi.

kanin kotelo-kalusteet-riippumatto-matto-puutalo

Miten asunto on turvattu??

Kodeissasi on monia vaaroja, jotka piilevät kotonasi, ja nämä on poistettava johdonmukaisesti, jos haluat antaa kanien vaeltaa vapaasti.

 • Kanit rakastavat kaapeleita ja johtoja. Yksi purema voi olla kohtalokas. Kaapeliputket voivat pelastaa kanin hengen.
 • Pistorasiat on varustettava lapsisuojalla.
 • Kaikki huonekasvit on sijoitettava kanien ulottumattomiin myrkytyksen välttämiseksi.
 • Aukot, kapeat aukot ja pienet aukot tulee joko rivittää tai estää langalla
 • Hanki lapsen portaiden portti, jos haluat estää kanejasi heilumasta ylös ja alas portaita.

Kanit napostavat melkein mitä tahansa ulottuviltaan. Syö tapetti, naura mattoja, raaputusparketti, kalvaa huonekalut ja sohva. Välttääksesi kodin vahingoittumisen, älä jätä kanejasi ilman valvontaa harjoituksen aikana.

Sopivia materiaaleja kanin kotelon rakentamiseen

kanin kotelo-huoneet-erillinen-huoneisto-puu-rampit-lukko-kanin valtakunta

Jos haluat rakentaa kanin kotelon itse, sinun on kiinnitettävä huomiota paitsi oikeaan kokoon myös oikeaan materiaaliin. Kaikkien käyttämiesi materiaalien on oltava pureskeltavia ja myrkyttömiä. Riippuen siitä, miltä haluat kanin kotelon näyttävän ja mitä tarpeita kaneillasi on, sinulla on monia vaihtoehtoja.

puu

Useimmat käsittelemättömät puulajit, kuten mänty, toimivat hyvin. Mitä pehmeämpää puu on, sitä helpompi on eläimen pureskella sitä. Vaneria käytetään melko yleisesti ulkona kanin hallissa. MDF voi sisältää pieniä määriä formaldehydiä, joten se ei ole sopiva. OSB -paneelit ovat halpoja. Tarjoa eläimelle jotain muuta, kuten havupuusta valmistettuja pieniä oksia, joita se saa pureskella.

kanin kotelo-hyllyt-puu-korkea-ristikko-huonekalut

muovi-

Elementit, jotka on valmistettu pleksilasista ja PVC -vaahtopaneeleista, sopivat myös hyvin kanin koteloon, ja niissä on yleensä puurunko. Tämä raja mahdollistaa häiriöttömän näkymän koteloon, mutta on kalliimpi. Kaksiseinäiset levyt ovat myös vaihtoehto, mutta eivät osoittautuneet naarmuuntumattomiksi.

Maalit, lakat ja lasitteet

Käytä vesipohjaista maalia DIN EN 71.3 mukaisesti, jota käytetään myös lelujen maalaamiseen. Tämä on vaaratonta terveydelle. Voit käyttää ulkopuolelta tavallisia vesipohjaisia ​​maaleja, jos eläimellä ei ole mahdollisuutta pureskella. Sisällä voit jättää puun käsittelemättömäksi ja suojata lattiaa vain sopivalla lattiapäällysteellä. Pinnoitetulla puulla on se etu, että se voidaan pyyhkiä pois.

Lanka kanin koteloille

Turvalanka on hitsattu pistemäisesti, riittävän tiukka (ei liian leveä verkko) ja tarpeeksi paksu (langan paksuus vähintään 1,0 mm). Kanalanka ja lintulanka ovat loistavia vaihtoehtoja kanalangalle. On parasta käyttää lintulankaa, jonka silmäkoko on enintään 19 x 19 mm ja langan paksuus vähintään 1,2 mm.

kanin kotelo-kalusteet-koristelu-lintulanka

Lattiat

Kanin kotelon lattiapäällysteen tulee olla kestävä ja helppo puhdistaa. Linoleumi ja vinyyli ovat aina hyvä vaihtoehto, koska ne ovat melko halpoja ja voidaan leikata mihin tahansa kokoon. Asenna lattia kaksipuolisella teipillä tai lattialiimalla. Reunat voidaan sitten sulkea silikonilla. Tämä estää nesteen valumisen alla tai sen narskuttamisen. Vaihtoehtoisesti voit liimata PVC -jalkalistat.

Laatta on myös hyvä vaihtoehto, mutta sitä on vaikea asentaa ja se on kallista. Jos kanit ovat liian liukkaita, ne myös liukuvat liikaa. Suosittelemme mosaiikkilaattoja yhdessä liukumaton maton kanssa.

kanin kotelo puiset ramppilelut

Hyllyt ja rampit

Luo kaneillesi korkeampia katselupisteitä kotelossa olevien hyllyjen ja ramppien avulla. Jos hylly on liian matala, esim. Alle 30 cm korkea, kani hyppää helposti ylös ja alas ilman apua. Korkeammille hyllyille tai laiskoille kaneille lisää luiska, jotta ne pääsevät helposti lattialle. Kiinnitä luiskat 20-30 asteen kulmassa ja liimaa pieniä puukappaleita noin 5 cm: n päähän toisistaan ​​paremman otteen saamiseksi. Toinen vaihtoehto olisi useita pieniä hyllyjä, jotka toimivat portaina, tai kissapuu, jossa on asianmukaiset hyllyt lattian edessä. Nämä vievät vähemmän tilaa kuin ramppi.

kanin kotelo-ikea-pukeutuja-ramppi-hyllyt

Kalusteet

Tärkeimmät asiat, joita ei pitäisi puuttua missään kanin kotelossa, ovat:

 • Vesikaukalot – Joko kanin kiskoon kiinnitetty vesiannostelija tai tarjoile vettä syöttökulhoon
 • Syöttöastia on valmistettu raskaasta materiaalista, jos mahdollista
 • Heinäteline – IKEA -pussiautomaatit tai VARIERA -roska -astiat ovat myös täydellisiä.

kani-kotelo-2-kani-rottinki-placemat-ikea-olki

 • Pentue – Karjanhoidosta, rodusta ja ruokavaliosta riippuen erilainen olki voi olla ihanteellinen. Vuodevaatteiden päälle on suositeltavaa laittaa paksu olki- tai heinäkerros.
 • Retriittejä, joissa voit nukkua ja levätä rauhassa. Varmista, että myös näiden astioiden tulee olla pestäviä. Tasakattoiset talot, viihtyisät luolat ja riippumatot, jotka sopivat täydellisesti myös IKEA -lakkapöytien alle, ovat erittäin suosittuja. Pahvilaatikot, korkkiputket, korkkiluolat, pajuoksista tehdyt puusillat ja korit toimivat myös piilopaikkana.

kanin kotelo-laitos-teepee-huopa

Työllistymismahdollisuudet

Voit päästää luovuutesi vapaaksi, kun asennat kanin kotelon. Kanit rakastavat monipuolisuutta, ja on monia tapoja pitää eläimet kiireisinä. Tunnelit ja rampit muuttuvat todellisiksi seikkailukohteiksi. Tässä vielä muutama idea:

 • Kaivulaatikko oljella tai hiekalla – muovilaatikko rautakaupasta, täynnä leikkihiekkaa
 • Raschel -tunneli esimerkiksi Busa -leikkitunneli IKEA: lta
 • Syöttötorni ja oksanpidin – kanit rakastavat pureskella ja kuoria tuoreita oksia. Tuoreita oksia voidaan käyttää häiritsemään niitä muista esineistä. Oksat voidaan laittaa tiiliin.
 • Pahvilaatikot ja rullat naposteltavaksi
 • Esteet hypätä
 • pienet kiipeilymahdollisuudet ja korotetut istuimet, esimerkiksi muoviset jakkarat katselualustana

kanin kotelo-laitteet-lanka-lelut-luonnonkuidut

Kun asennat kanin koteloa, keskity eläinten luonnollisiin tarpeisiin ja fyysisiin mahdollisuuksiin. Kanit tarvitsevat aina turvallisen suojan, wc: n, heinätelineen ja veden. Varmista aina, ettet peitä koko häkkiä ja että kaneilla on riittävästi tilaa juosta ja hypätä. Mieti, mitä tavallisia kodin tavaroita voitaisiin käyttää myös kanien ammatteina. Keksit varmasti jotain alkuperäistä!

Previous Post
Askartelu 2-vuotiaiden lasten kanssa-20 ideaa eri materiaaleista
Next Post
Lopullinen HIIT -harjoitus – harjoituksia lihasten rakentamiseen ja rasvanpolttoon