15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kuinka koristella pääsiäispensas ja pitää se tuoreena – ideoita maljakoille ja puutarhoille

Jos haluat koristella pääsiäispöydän ja tehdä siihen pääsiäiskoristeet, värikäs pääsiäiskimppu ei saisi puuttua. Pääsiäispensas on perinne ja koristaa myös asuntoa kauniilla ja luonnollisella tavalla. Mutta se myös leikkaa hienon hahmon puutarhassa ja muuttaa ulkoalueen pieneksi pääsiäisparatiisiksi – olitpa kukkakimppu terassipöydällä tai missä tahansa puutarhan pensaassa, voit laittaa täydellisesti pääsiäismunia tai koristeita!

Koristele pääsiäisen aamiaispöytä oksilla ja vaaleanpunaisilla kukilla

Selitämme sinulle, mitkä oksat sopivat, jos haluat leikata pääsiäispensas, mitkä koristamisvaihtoehdot ovat käytettävissäsi ja kuinka pääsiäisen kauniit oksat pysyvät tuoreina mahdollisimman pitkään. Ja milloin pääsiäispensan pitäisi olla pöydällä? Olemme koonneet sinulle tärkeimmät tiedot ja lopettaneet artikkelin muutamalla inspiroivalla idealla pääsiäiskimppujen koristeluun kuvissa.

Milloin perustaa pääsiäispensas?

Pääsiäispensas pääsiäispöydän koristeena valkoisilla koristeilla

Perinteisesti pääsiäiskimppu asetetaan pääsiäistä edeltävällä viikolla eli pyhällä viikolla ja tarkemmin sanottuna torstaina. Tällä tavalla voit soittaa pääsiäisenä upeasti, eikä sinun tarvitse huolehtia siitä, pysyvätkö maljakon oksat riittävän tuoreina (tarvittaessa oksat voidaan tietysti vaihtaa, jos haluat asettaa ne aikaisemmin).

Strutsi ämpäriin, joka on koristeltu vaaleanpunaisilla ja pronssisilla munilla

Pääsiäispensasta ei myöskään kannata valmistaa liian myöhään, jotta lehdillä on vielä tarpeeksi aikaa itää ennen pääsiäissunnuntaita. Tämä kestää yleensä kaksi tai kolme päivää. Jos haluat koristaa pensaan puutarhassa, voit tehdä sen hieman aikaisemmin, koska ei ole lopulta vaaraa, että oksien kukat ja lehdet kuihtuvat pääsiäisenä.

Mitä oksia käytetään pääsiäispensas?

Pääsiäispensas, jossa koristeina yhdistetään oksia ja valkoisia kukkia ja höyheniä

Periaatteessa ei ole erityisiä sääntöjä sivuliikkeiden tyypille, vain sillä on merkitystä, että pidät niistä henkilökohtaisesti. Tietenkin myrkylliset kasvit ovat tabu. Joten jos et ole varma siitä, pidä kädet poissa niistä. Vältä myös kukkivia oksia, jotka voivat aiheuttaa allergisia reaktioita allergikoille. Tällaisia ​​ovat esimerkiksi koivun ja hasselpähkinän oksat. Kaunis pillupaju on myös luonnonsuojelun alainen, eikä sitä saa leikata villiksi. Hanki ne paremmin kukkakaupasta.

Pillupaju pääsiäispensasta valkoisessa maljakossa, jossa on värikkäitä pääsiäismunia

Tässä on luettelo muutamista mahdollisista ja suosituista vaihtoehdoista:

 • Forsythia, jota kutsutaan myös kultakelloiksi
 • Willow -oksia (sekä pillupajuilla että ilman)
 • Orapihlaja tai orapihlaja
 • Korkkiruuvin oksat (paju tai hasselpähkinä)
 • Cornelian kirsikka
 • kukkivat puun oksat (esim. kirsikka valkoisena, persikka vaaleanpunaisena, omena valko-vaaleanpunaisena, luumu)
 • luuta
 • Laburnum
 • Koivun oksia tai muita oksia vihreillä lehdillä, jos haluat
 • Kvitteni
 • liila
 • vanhin
 • Mantelipuu

Idea pääsiäiskimpuksi lasimaljakoossa - yhdistä eri oksat ja koristele höyhenillä

Perinteisesti pääsiäiskimpuun oksiksi valitaan kirsikka, koivu, hasselpähkinä, pussy willow ja forsythia. Tämä ei tietenkään tarkoita, ettet voisi käyttää muita haluamiasi lajikkeita. Koska pääsiäinen osuu eri päivään joka vuosi ja säästä riippuen eri pensaat ja puut kukkivat edellisinä kuukausina, sinun on todennäköisesti toimittava sen mukaisesti. Jos esimerkiksi käytit forsythiaa viime vuonna, se ei ehkä ole kukkiva tänä vuonna jne..

Koristele pukeutuja kauniisti pääsiäispensalla, joka on valmistettu korkkiruuvista ja pajuista

Pääsiäispensas, jossa on korkkiruuvipaju, näyttää myös erityisen kauniilta. Joten jos haluat käyttää pajua pääsiäispensas, voit myös valita tämän vaihtoehdon. Koristeellisen ulkonäön vuoksi lisäkoristeita ei välttämättä tarvita tai voit käyttää niitä säästäväisemmin. Hienoa on, että voit vain kokeilla ja lisätä ja poistaa koristeita haluamallasi tavalla.

Sido pääsiäiskimppu magnoliasta saadaksesi tyylikkään ja modernin pääsiäiskoristeen

Ikivihreät oksat ovat tyypillisiä talvelle ja joululle, mutta älä usko, että ne näyttävät hyvältä myös pääsiäisenä. Yhdistä ne perinteisiin pääsiäisoksiin ja saat järjestelyn, jota muilla ystävillesi ja sukulaisillesi ei taata.

Magnoliasta valmistettu pääsiäiskimppu näyttää myös erittäin tyylikkäältä ja modernilta. Ne kukkivat varhain, mutta jos pääsiäinen osuu aikaisemmin, saatat olla onnekas. Muuten voit kysyä kukkakaupasta.

Kuinka koristella pääsiäiskimppu

Alkuperäinen boho -pääsiäispensasidea - ripusta munat makrameella oksille

Todennäköisesti tunnetuimmat ja luultavasti suosituimmat pääsiäispensaskorut ovat puhalletut pääsiäismunat, jotka voidaan korvata myös muovimunilla. Käytä värillisiä munia pääsiäispensasille haluamallasi tavalla tai valitse pääsiäiskimppuun yhdistelmä, jossa on kolmen värin tai sävyn munia.

Keltainen pääsiäispensas, jossa on pieniä puisia pääsiäismunia ja keltaisia ​​kukkia

Mutta ajattele myös kukkien värejä, jos oksillasi on niitä. Jos esimerkiksi haluat keltaisen pääsiäispensan koristamaan pöytää tai pukeutujaa, voit valita forsythian ja yhdistää kukan värin saman tai samanväristen munien kanssa. Pääsiäismunien lisäksi voit tietysti käyttää lukuisia muita koristeita, kuten jousia, riipuksia pääsiäishahmoilla, pomponeja, nauhoja, höyheniä, tekokukkia ja mitä tahansa muuta.

Yksinkertainen pääsiäispensas, jossa on oksia ja valkoisia höyheniä ja moderni ilme

Pitäisikö pääsiäispensan näyttää modernilta? Sitten voit jättää sen oksien kanssa eikä lisätä muita koristeita. Kimppu saa myös tyylikkään ilmeen, jos suunnittelet sen vain yhdellä koristetyypillä (esim. Vain munilla tai vain jousilla jne.). Käyttämällä värejä säästeliäästi ja esimerkiksi vain kahta tai enintään kolmea pääsiäiskimppu näyttää tyylikkäältä ja modernilta.

Järjestä pääsiäispensas oksilla ja kukilla ja koristele pääsiäismunilla

Kevään kukkien kanssa

Jos asetat oksien lisäksi myös kevätkukkia järjestelyyn, kukkakimppu näyttää vielä värikkäämmältä. Tulppaanit, narsissit, hyasintit, ranunculus ja gerberat ovat sopivia. Sinun pitäisi jättää narsissit yksin veteen 24 tunniksi ja lisätä ne vasta sitten pääsiäiskimpuun, koska ne erittävät limaa, joka saa muut kukat ja kasvit kuihtumaan nopeammin.

Tee höyhenet paperista riipuksena pääsiäiskimppuun

Tinker koriste pääsiäispensas

Nykyään myymälöistä todella löytyy kaikenlaisia ​​erilaisia ​​koristeita pääsiäiskimppuun, eikä myöskään väreistä ole puutetta. Jos kuitenkin haluat jotain ainutlaatuista, jonka olet myös tehnyt omin käsin, saatavilla on myös lukuisia vaihtoehtoja, joissa on laaja valikoima materiaaleja. Puu ja paperi ovat vain kaksi mahdollisuutta. Voit myös tehdä itse riipuksia pääsiäiskimppuun suolataikinalla.

Tee paperista oma koriste pääsiäispensaalle - 3D pääsiäismunia kirkkaissa väreissä

DIY -origamit ovat myös hienoja pääsiäispensaskoristeita. On olemassa kaikenlaisia ​​origamihahmoja, mukaan lukien munat, kukat ja puput, jotka sinun tarvitsee vain kiinnittää silmukka ripustaaksesi ne. Voit myös tehdä riipuksia kimppuun paperista tulostamalla yksinkertaisesti pääsiäiskuvion ja käyttämällä sitä mallina. Lyön valmiit riipukset rei’ityksellä ja sido naru tai nauhat ripustamista varten.

Taitettava origami pääsiäiseksi – 10 yksinkertaista ja kaunista ideaa ohjeineen

Paperikukkien tekeminen: 10 DIY-ohjetta värillisestä ja kreppipaperista valmistetuille jousimaisille koristeille

Pääsiäisen käsitöitä höyhenillä – viettää jännittävää pääsiäisaikaa DIY -projekteilla nuorille ja vanhoille

Pääsiäiskimppu valkoisilla ja kultaisilla pääsiäismunilla ohuessa, valkoisessa maljakossa

Kotitekoinen pääsiäiskimppu, jossa on vastaava maljakko

Maljakko vaikuttaa ratkaisevasti pääsiäiskimpun ulkonäköön. Esimerkiksi mitä suurempi sen halkaisija on, sitä enemmän oksia mahtuu siihen. Kapealla mallilla kukkakimppu on vastaavasti minimalistisempi. Klassisen maljakon sijasta voit käyttää pöydässä myös pientä ämpäriä tai vintage -kannua. Ole luova ja katso millaisia ​​astioita sinulla on kotona.

Lattiamaljakko, jossa on suuret korkkiruuvin oksat ja värilliset munat rehevään järjestelyyn

Ylisuuri pääsiäispensas lattiamaljakossa on erityisen vaikuttava. Ei ole väliä onko se valmistettu läpinäkyvästä lasista, posliinista vai mistä tahansa muusta materiaalista. Kimppu on taatusti todellinen katseenvangitsija. Jotta järjestely todella toimisi, sinun on kuitenkin jaettava pitkät oksat maljakkoon. Koristele ne sitten normaalilla kimpussa.

Pidä pääsiäisen oksat tuoreina

Pääsiäispensas lasimaljaksessa, jossa on pajun seppele ja pääsiäismunat sauvalla

Jos käytät pääsiäiskimpussa oksia, joissa on pillua, niin sinulla on valinnanvaraa: laita ne veteen, jotta ne eivät vain itä, vaan myös pennut alkavat kukkia, tai laita ne kuivaksi maljakkoon ja nauti koko vuoden pyöritä niitä.

Keltaisia ​​tulppaaneja ja pillua pajua valkoisessa kannussa maljakon sijasta

On tärkeää, että leikkaat oksat mahdollisimman vinosti koristeluun. Tällä tavalla leikkauspinnasta, jonka kautta haara imee vettä, tulee hieno ja suuri. Voit myös napauttaa tämän leikkauspinnan vasaralla. Jos haluat varmistaa, että silmut avautuvat ajoissa pääsiäissunnuntaina, suosittelemme seuraavaa temppua: Laita tuoreet oksat pääsiäispensasta varten haaleaan veteen. Jätä ne sinne yön yli. Laita ne seuraavana päivänä lopulliseen astiaan ja täytä se raikkaalla vedellä.

Pääsiäispensas puutarhassa

Puutarhakoriste pääsiäiseksi värikkäillä höyhenillä pensaalle

Et voi vain koristella pääsiäispensasta sisätiloissa. Voit myös lisätä värillisiä tiloja puutarhaan ja täydentää kevään kukkia tällä tavalla. On parasta valita yksinäinen pensas eli yksin seisova pensas tai vaihtoehtoisesti pieni puu. Sitten koristat oksat puhallettuilla ja maalattuilla munilla, muovilla ja halutessasi muilla pääsiäiskoristeilla. On vain tärkeää, että materiaalit ovat säänkestäviä tai ainakin vedenpitäviä.

Pääsiäiskimpun kuvia

Vaaleanpunainen puu kukkii rehevää pääsiäispensasta ja viestiä, jossa on merkittyjä munia

Seuraavassa voit saada inspiraatiota talon pensaaseen sekä puutarhan pensaiden koristeluun. Olemme löytäneet upeita järjestelyjä, jotka haluaisimme jakaa kanssasi, jotta sinäkin voit koota ainutlaatuisen kopion ja tarvitset inspiraatiota.

Vaaleanpunaiset oksat ja järjestely pillua pajua ja vaaleanpunaista ranunculusta

Luo pääsiäiskimppu keltaisesta, mintunvihreästä ja vaaleanpunaisesta pastelliväreillä

Pahvista pastelliväreissä valmistetut paperinät, jotka tarjoavat iloisen pääsiäispöydän koristeen

Ripusta munankuorista valmistetut maljakot tai koristele ilman munia

Käytä munankuoria maljakoina ja sido ne pääsiäiskimpuun

Tavalliset munat ja valkoiset höyhenet

Yhdistä yksinkertaiset pääsiäismunat pääsiäispensasta ja höyheniä varten

Paperi -kanit riipukseksi kimpussa

Paperiset kotitekoiset pääsiäispuput riipuksena pääsiäiskimppuun

Luo pieni paju puutarhaan muovisilla pääsiäismunilla

Willow puu puutarhassa koristella pääsiäismunia

Vihreät oksat ja pomponit

Hauska idea pääsiäispensasille, jossa on vaaleanpunaisia ​​ja keltaisia ​​mini -pomponeja

Pääsiäispöydän koristelu paljailla oksilla ja paperikukilla

Tee kukkia paperista ja liimaa ne oksiin

Liimaa oksiin pieniä, värikkäitä pompomeja

Pääsiäiskimppu, jonka alla on värikkäitä pompomeja ja pääsiäispupuja

Pienet ja modernit pääsiäispensaat – vaaleanpunaiset höyhenet jäljittelevät magnolioita ja pillua

Pääsiäispensas, jossa on höyheniä, jotka jäljittelevät magnoliaa, ja yhdistelmä vihreitä oksia ja pillua

Tyylikäs pääsiäispensas kapeassa lasimaljakassa

Moderni järjestely pääsiäispensasta, joka on tehty valkoisista kukista kapeassa lasimaljakassa

Vaaleanpunainen kukkakimppu tulppaaneista ja puiden oksista

Pääsiäiskoriste vaaleanpunaisena tulppaaneilla ja vaaleanpunaisilla kukkivilla persikan oksilla

Idea pillua paju ja hyasintteja violetti ja vaaleanpunainen

Pääsiäispensas, joka on valmistettu hyasintista ja pillua pajuista ja pääsiäismunista niiden ympärillä pöydällä

Perinteiset puutarhakoristeet pääsiäisenä pääsiäismunilla korkkiruuvipajuilla

Luo puutarhaan pääsiäispensas värikkäillä muovimunilla

Tee pääsiäispensas keltaiseksi forsythialla terassilla

Idea pääsiäiskimppu ämpäriin, jossa on forsythia ja pääsiäismunat

Previous Post
Askartelu 2-vuotiaiden lasten kanssa-20 ideaa eri materiaaleista
Next Post
Lopullinen HIIT -harjoitus – harjoituksia lihasten rakentamiseen ja rasvanpolttoon