15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lihansyöjäkasveja hyttysiä vastaan: mitkä lajit auttavat hyttysiä ja sienihyönteisiä vastaan ​​ja mitkä eivät?

Lihansyöjäkasvit ovat kauniita katsella, mutta miten ne voivat todella auttaa hyttysiä vastaan? Tarkastelemme kysymystä tarkemmin ja selvitämme, ovatko ne todella tehokas lääke hyönteisille kotiin ja puutarhaan.

Miksi lihansyöjiä voidaan käyttää vain rajoitetusti hyttysten torjunnassa

lihansyöjäkasvit pärjäävät hyönteisillä hyvin tai eivät

Kesäkausi on avoinna myös hyttysille viimeistään heinäkuun puolivälistä. Talon ja puutarhan hyttyset ovat paljon enemmän kuin ärsyttäviä hyönteisiä. Ne voivat myös välittää vaarallisia sairauksia. Siksi useimmat ihmiset yrittävät tappaa tai ajaa pois verenimijät kotona olevilla korjaustoimenpiteillä. Kuitenkin, jotta voimme todella arvioida tiettyjen kotihoitojen tehokkuutta, ennakkotieto hyönteisistä on välttämätöntä.

Mitä lihansyöjä huonekasvit auttavat hyttysiä vastaan ​​Cephalotus follicularis

 • Vain naaraspuoliset hyttyset purevat. Erityisen elimen ansiosta he voivat haistaa ihmisten ja eläinten hengittämän hiilidioksidin.
 • Naaraspuoliset hyttyset purevat ennen munimistaan. Muuten ne syövät nektaria ja mehua.
 • Tummat värit houkuttelevat hyönteisiä.
 • Hyttyset ovat erityisen aktiivisia aikaisin aamulla ja myöhään illalla, kun ilma on viileää. Täysikuu lisää myös hyttysten toimintaa.
 • Ei ole totta, että hyttyset munivat vain lammensa. Tarvitset hyvin vähän hiilihapotonta vettä (noin 1 rkl riittää). Jopa hyvin kostea maaperä on täydellinen tähän tarkoitukseen.
 • Hyttysten toukat elävät vedessä.
 • Hyttyset levittävät sairauksia, kuten Zika tai Denga, ja voivat saada ihmiset ja eläimet sairaiksi.

Kuinka hyviä ovat lihansyöjäkasvit hyönteisten sieppaamisessa

Mitä istuttaa hyttysiä ja muurahaisia ​​vastaan ​​Lihansyöjäkasveja ansoilla

Lihansyöjäkasvit voivat auttaa hallitsemaan hyttysiä ja kärpäsiä, jos niitä käytetään oikein. Tätä varten tarvitaan ennakkotietoa ja hyvää suunnittelua. Jotta lihansyöjäkasvi tappaisi hyttyset onnistuneesti, sen pitäisi:

 • Hyttyset voivat houkutella. Ongelma: hyttyset tulevat lähemmäksi ihmisiä ja lemmikkejä vain, kun he haluavat imeä verta. Ja heidät vetää puoleensa CO2 -haju. Lihansyöjäkasvit houkuttelevat kuitenkin uhrejaan nektarilla. Joten he saavat paljon todennäköisemmin perhosia, mehiläisiä ja muita pölyttäviä hyönteisiä puutarhassa ja talon ympärillä kuin hyttyset.

lihansyöjäkasveja kotihoidon vinkkeihin

 • Lihansyöjäkasvin sanotaan pystyvän tappamaan suuria määriä hyttysiä niin, että se poistaa tehokkaasti hyttysten tartunnan. Ongelma: Useimmat kärpässyöjät ottavat ravinteita maaperästä ja suorittavat fotosynteesin. Luonnossa pyydät hyönteisiä vain silloin, kun maaperä on huono ja et voi saada tarvittavia ravintoaineita. Heille tämä on kuitenkin lisäravintolähde. Kuin menisi ravintolaan viikonloppuna.
 • Kasvit käyttävät paljon energiaa saalislehtien muodostamiseen. Siksi saaliin saaminen kannattaa heille vain, jos hyönteiset ovat riittävän suuria. Hyttyset ovat hyvin pieniä. Joten voidaan olettaa, että useimmat lihansyöjäkasvit eivät sulje ansaansa hyttyseltä ollenkaan.
 • Saalislehtiä voidaan käyttää jopa 10 kertaa ja sitten kuivua. Tämä tekee heistä alttiimpia tuholaisille ja sairauksille.

Lihansyöjäkasvit asuntojen hyttysiä vastaan: johtopäätös

Lihansyöjäkasvit puutarhanhoitoon hyttysiä vastaan ​​Darlingtonia californica

Kysyt itseltäsi: “Mikä auttaa huoneen hyttysiä vastaan?” Ja “Auttaako lihansyöjäkasvit todella asunnon hyttysiä vastaan?” Vastaus on kyllä. Lihansyöjäkasvit voivat auttaa torjumaan talon ympärillä olevia hyttysiä. Varsinkin kun on kyse yksittäisistä näytteistä, jotka ovat tulleet ikkunasta tai etuovesta. Mutta jos epäilet, että hyttyset lisääntyvät jossain talossa, sinun pitäisi ehdottomasti löytää vesilähde. Et voi poistaa tällaista hyttyssaastumista lihansyöjäkasveilla, mutta voit estää sen jossain määrin. Ennaltaehkäisevien toimenpiteiden ja muiden keinojen ohella voit saada hyttyset pois talosta kokonaan.

Kaikki lihansyöjäkasvit eivät auta huoneen hyttysiä vastaan

lihansyöjäkasvien asenne lasiideoissa

Jos haluat käyttää lihansyöjäkasveja hyttysten torjumiseksi kotona, on harkittava muutamia asioita. Kasvityypillä on ratkaiseva rooli menestyksessä. Jotkut kärpässiepparit suosivat suuria hyönteisiä eivätkä ole tehokkaita hyttysiä vastaan.

Mitkä lihansyöjät huonekasvit auttavat hyttysiä vastaan ​​ja mitkä eivät?

Lihansyöjäkasveja, jotka auttavat hyttysiä vastaan

Erilaiset lihansyöjäkasvit on jaettu seuraaviin luokkiin pyydyksen tyypin mukaan: kasvit, joissa on tarttuvia ansoja, saranoituja ansoja, imulukkoja ja ansa -ansoja.

Lihansyöjä huonekasvit tahmeilla ansoilla

Istuta lihansyöjäkasveja tahmeilla ansoilla kotiin

Ne ovat ehkä tehokkaimpia hyttysiä vastaan. Niiden saalislehdet tuottavat tahmeaa ainetta, joka houkuttelee hyönteisiä miellyttävällä tuoksulla. Sitten hyttyset tarttuvat siihen. Kaikilla auringonkukkalajeilla on sama saaliskuvio.

Mitä istuttaa hyttysiä vastaan?

1. Aurinkokunta on erikoistunut pieniin hyönteisiin. Siinä on erittäin karvaisia ​​saalislehtiä, jotka houkuttelevat hyttysten lisäksi myös hedelmäkärpäsiä.

Se viihtyy parhaiten lämpimässä, aurinkoisessa paikassa, tarvitsee paljon vettä ja kosteutta kesällä. Kasvi ei tarvitse lannoitetta niin kauan kuin istutat sen lihansyöjille tarkoitetulle erityiselle alustalle.

Täydellinen sijainti: terraarioissa, ikkunan äärellä, puutarhalammen ympärillä.

2. Kyyhkynen lehti on kestävä ja helppohoitoinen lihansyöjäkasvi. Puutarhassa pensas saavuttaa maksimikorkeuden 1,60 m, huonekasvi pysyy merkittävästi alempana. Kyyhkysen lehdessä on saalislehtiä, jotka ovat 20-30 cm pitkiä ja joissa on kahta erityyppistä suutinta. Erittimellä on voimakas tuoksu ja se houkuttelee usein paitsi hyttysiä ja pieniä kärpäsiä myös mehiläisiä.

 Lihansyöjäkasveja kotiin taitettavilla ansoilla

Istuta lihansyöjäkasveja tahmeilla ansoilla kotiin

Sarana-ansa lihansyöjäkasvit ovat erikoistuneet suurempien hyönteisten, kuten ampiaisten ja suurten kärpästen, pyytämiseen. Niiden saalislehdissä on pienet tuntoharjakset, jotka toimivat liiketunnistimina. He tunnistavat ympäristön ärsykkeet (sade, tuuli) ja sulkeutuvat vasta, kun saaliseläimet koskettavat niitä.

1. Venuksen kärpäsloukku on hyttysiä vastaan ole tehokas. Ansa on liian suuri ja energiankulutus liian suuri pienelle hyttyselle.

Mitä istuttaa hyttysiä vastaan?

2.  Toisin kuin Venuksen kärpäsloukku, tämä on Vesilukko hyttysiä syövä vesikasvi. Hyttysten toukat, vesikirput ja muut pienet hyönteiset ovat saalistaan.

Täydellinen sijainti: Terraarioissa, akvaarioissa ja puutarhalammessa.

Lihansyöjäkasveja hyönteisiä vastaan: Hyttysiä syövät vesikasvit, joissa on imuloukut

Lihansyöjät, joilla on imuloukut hyttystoukkia vastaan ​​Vesikasvit

Lihansyöjäkasvit, jotka pyytävät hyönteisiä imulukolla, elävät veden alla. Tämän imulukon ulkopuolella on pienet tuntoharjakset. Se avautuu hetkessä imeäkseen saaliin (mukaan lukien hyttystoukat, pienet hyttyset, sukkulamatot ja vesikirput).

Mitä istuttaa hyttysiä vastaan?

Vesiletku on juureton vedenalainen kasvi puutarhalammelle. Kasvi viihtyy parhaiten varjoisissa paikoissa, noin 50 cm vedenpinnan alapuolella. Vain kukat näkyvät veden pinnan yläpuolella. Hyttysten toukkien lisäksi saaliinsa kuuluvat myös rotifers.

Lihansyöjäkasvit ansoilla

vesikasvi hyttysiä vastaan ​​lihansyöjä

Viimeinen ryhmä ovat lihansyöjäkasveja ansoilla. Sinulla on ansa, joka on täynnä nesteitä ja entsyymejä. Hyönteisiä houkuttelee miellyttävä tuoksu, ne putoavat kasvin “vatsaan” ja hajoavat siellä. Tähän ryhmään kuuluvat kuopan ansa, syöttäjä- ja syöttäjälaitos. Kannuskasveja – valtavia lihansyöjäkasveja – on saatavana pääasiassa erikoistuneissa puutarhakeskuksissa ja verkkokaupoissa. Mutta syöttäjät voivat myös nousta erittäin korkeiksi.

He ovat kuitenkin ei ole tehokas hyttysiä vastaan. Tämä johtuu siitä, että tietyt hyttyset ovat immuuneja kasvin entsyymeille ja käyttävät vatsaansa jäänyttä vettä munimaan. Sitten hyttystoukat ruokkivat muiden saaliin jäänteitä ja lentävät pois nuorena hyttynä.

Lihansyöjäkasveja hyttysiä vastaan ​​kotona

Yhteenveto:

Kaikki vapaasti syövät kasvit, joissa on tahmeita ansoja, saavat monia pieniä hyönteisiä, mukaan lukien hyttyset. Kastelehti ja auringonkukka ovat täydellisiä huonekasveja ikkunalaudalle. Kasveja, joissa on saranoitu ansa, voidaan käyttää vain rajoitetusti hyttysiä vastaan. Venus Flytrap on erikoistunut isompien hyönteisten pyytämiseen. Vesilukko sopii ulkokäyttöön, puutarhalammessa, mutta sitä esiintyy harvoin puutarhakeskuksissa. Toisaalta imulaukulla varustetut vesikasvit ovat täydellisiä käytettäväksi puutarhalammessa. Kasvit, joissa on ansa -ansoja, eivät voi auttaa taistelussa hyttysiä vastaan. Hyönteiset usein jopa munivat munansa ansaan.

Lihansyöjäkasvit: säilytetään lasissa

lihansyöjäkasveja purkikasvien ideoissa

Kaikki lihansyöjäkasvit ovat eksoottisia. Siksi ne menestyvät parhaiten auringossa, tarvitsevat paljon lämpöä myös talvikuukausina ja mikä tärkeintä: korkea kosteus. Sen pitäisi olla 60-80%. Useimmat kärpässyöjät viihtyvät ikkunan lähellä kesällä ilman ongelmia. Kylmä kausi voi olla todellinen haaste. Niiden pitäminen lasissa, terraariossa tai akvaariossa on vaihtoehto erityisesti talvella. Siellä voidaan käyttää sumutinta kosteuden lisäämiseksi. Suora auringonvalo on myös erittäin tärkeä. Ikkuna etelään tai länteen tarjoaa optimaaliset valaistusolosuhteet kasveille. Jos valoa ei ole riittävästi, tiettyjen hyönteisloukkujen tuotanto lopetetaan. Useimmilla lihansyöjillä ei ole suuria vaatimuksia maaperälle. Luonnossa tai ruukuissa ne eivät tarvitse lannoitteita ja voivat selviytyä huonosta maaperästä. Tämä johtuu siitä, että ne tarttuvat hyönteisiin ja saalis tarjoaa tarvittavat ravintoaineet. Lasissa viljelty Carno -maaperä, joka sisältää kaiken kasveille tarpeen, on ihanteellinen. Mitä tulee kasteluun, kasvit ovat erittäin vaativia. Ne eivät siedä kalkkivettä hyvin ja voivat jopa kuolla, jos kaadat sen sen kanssa tai jos laitat vesijohtovettä sumunvalmistajaan.

Ovatko lihansyöjäkasveja tehokkaita myös sienihyönteisiä vastaan?

Vinkkejä lihansyöjien kasvien hoitamiseen ansoilla

Lihansyöjäkasvit ovat myös tehokkaita sienihyönteisiä vastaan. Mutta he eivät voi taistella maaperän toukkia vastaan. Siksi voit käyttää apuna vain kasveja, kuten vohveliä, syöttäjäkasveja tai Venuksen kärpästä. Olemme jo antaneet sinulle useita ideoita siitä, miten päästä eroon sciarid -perhosen toukista.

valtavat lihansyöjäkasvit puutarhaideoille

Lihansyöjäkasvit eivät ole vain todellinen katseenvangitsija, vaan myös hyödyllinen lisä sisäpuutarhaan. Hyvällä huolellisuudella ne osoittautuvat hyödylliseksi työkaluksi hyttysten, kärpästen ja harmaakäärmeiden torjunnassa.

Previous Post
Mitä verhoja kylpyhuoneessa? Nämä ratkaisut ovat parhaita kylpyhuoneen ikkunalle!
Next Post
Tinker -tarttumiskupit – 4 ohjetta paperilla, muovilla, jogurttikupilla ja wc -rullalla