15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Pese suihkuverho ja muut hyödylliset hoito -ohjeet

Monille kylpyhuone on hyvinvoinnin keidas ja wellness-alue, jossa voit rentoutua ja tuntea kuuman veden lohduttavan voiman. Hygienialla on tärkeä rooli, jotta voimme nauttia henkilökohtaisesta rauhasta. Koska home muodostuu erityisesti kosteissa tiloissa. Pöly ja lika kerääntyvät myös liitoksiin, suihkutilaan ja kylpyammeen ympärille ja voivat jäädä huomaamatta kaikista kulmista ja reunoista pitkään. Siksi on erityisen tärkeää, että kylpyhuone puhdistetaan säännöllisesti, vaikka se näyttäisi puhtaalta ensi silmäyksellä. Siksi tämän päivän artikkelissa selitämme, kuinka suihkuverho pestään. Hyvä uutinen: Sinun ei tarvitse turvautua kemiallisiin puhdistusaineisiin heti, voit myös puhdistaa suihkuverhon kotitalouksien korjaustoimenpiteillä.

Pese kangas suihkuverho

Suihkuverhon pesu Vinkkejä puhdistamiseen ja pesuun pesukoneessa

Kangas suihkuverhot tuovat kylpyhuoneeseen ylellisyyttä. Kaupoista löydät pellavasta ja puuvillasta valmistettuja vaihtoehtoja. Laadukkaat tekstiiliverhot on käsitelty erityisellä öljyllä, joka muodostaa suojakalvon kankaan pinnalle. Tämä tekee kankaasta vettä hylkivän ja huomattavasti vähemmän sieniä ja bakteereja kerääntyy sen pinnalle. Tämä suojakerros voidaan kuitenkin helposti tuhota – erityisesti lämmöllä. Siksi sinun tulee noudattaa valmistajan ohjeita etiketissä ja pestä tekstiilit mahdollisimman hellävaraisesti. Tämä tarkoittaa, että yli 40 asteen lämpötiloja ei käytetä, ei kehruuta eikä valkaisuaineita käytetä!

Pese suihkuverho luonnon aiheilla meri ja valtameri

Useimmissa tapauksissa lempeä ja herkkä sykli osoittautuu sopivaksi, jolloin tahrat on ensin poistettava kankaasta. Se on erittäin helppo tehdä: kostuta sientä hieman ja kaada sen päälle noin 10 ml sitruunahappoa. Hiero sitruunahappoa ja huuhtele sitten verho huolellisesti.

Vaihtoehtoisesti voit pestä kangasverhon käsin. Tätä varten laita verho ämpäriin, täytä vesi reunaan ja lisää sitruunahappoa. Sekoita vettä varovasti käsillä ja anna verhon liota noin puoli tuntia. Ripusta se sitten uudelleen ja huuhtele hyvin suihkulla. Tuuleta kylpyhuone vähintään 5 kertaa.

Useimmat tekstiilit eivät sovellu kuivausrumpuihin, joten suihkuverho on ripustettava joko ulkoilmaan tai suoraan kylpyhuoneeseen. Jos kylpyhuoneessa on ikkuna, voit tuulettaa sen hyvin, muuten sinun pitäisi antaa suihkoverhon tuulettaa ulkona.

Säilytä kangas suihkuverhot ja suojaa ne homeelta

Suihkuverhojen pesuvinkit puhdistamiseen ilman kemikaaleja

Vaikka tekstiilit ovat käsiteltyjä, ne ovat paljon alttiimpia homeelle ja bakteereille. Jos kuitenkin pidät niistä hyvää huolta, ne voivat kestää kauemmin kuin polyesteri ja muovi. Voit hieroa verhon teepuuöljyllä suojataksesi sitä kosteudelta. Kaupoista löydät myös erityisiä kyllästysaineita, joita sinun tulee käyttää verhon käsittelyyn kahden viikon välein. Turvallisuuden vuoksi kokeile ensin näkymättömällä paikalla, jätäkö öljy tai kyllästysaine tahroja.

Pese kangasverho vähintään kerran kuukaudessa, tuuleta se kolmen viikon välein ja jätä se aina vedettynä kylpyhuoneeseen, jotta se voi kuivua kokonaan.

Polyesteri- ja muoviset suihkuverhot: vinkkejä puhdistamiseen ilman kemiallisia pesuaineita

Suihkuverho eri motiiveilla

Tietenkin on tärkeää, että suihkuverho on puhdas. Mutta se ei tarkoita, että sinun on odotettava paljon puhdistusta. Voit säästää vaivaa, jos suihkutat verhoa Australian teepuuöljyliuoksella päivittäin. Öljyllä on antibakteerisia ominaisuuksia ja se voi tehokkaasti suojata kangasta homeelta ja sieniltä.

Saippuajäämien poistaminen PVC -verhoista: Täytä ämpäri veden ja etikan liuoksella suhteessa 8: 3 ja lisää 50 g ruokasoodaa. Sekoita koko seosta, kunnes ruokasooda liukenee kokonaan ja aseta PVC -suihkuverho sisään. 30 minuutin kuluttua voit ottaa sen kauhasta ja huuhdella hyvin kylmällä vedellä. Anna suihkoverhon kuivua tuuletetussa ja varjoisassa paikassa ennen kuin ripustat sen uudelleen. Ruokasoodan ja etikan seos voi poistaa tehokkaasti paitsi lian myös epämiellyttävät hajut.

Jos haluat pestä PVC -suihkuverhon, voit upottaa puuvillakäsineen tai kuorinta- ja hierontakäsineen hetkeksi etikka- ja vesiliuokseen ja pukeutua päällesi. Tartu suihkoverhosta yhdellä kädellä ja hankaa käsine hyvin toisella kädellä. Jatka kunnes kaikki epäpuhtaudet on poistettu. Huuhtele sitten PVC -suihkuverho hyvin ja anna sen kuivua ilmassa. Hyvä hoito sisältää myös ilmanvaihdon: polyesteristä tai muovista valmistetut verhot voidaan tuulettaa kaksi tai kolme kertaa kuukaudessa hyvällä säällä.

Pese PVC -suihkuverho pesukoneessa

Moderni suihkuverho, joka on valmistettu muovista kylpyhuoneen sisustukseen

Ennen kuin laitat suihkuprosessin pesukoneeseen, poista lika ja epäpuhtaudet. Jos verhon reuna on erittäin likainen, voit puhdistaa sen pehmeällä sienellä ja ruokasoodalla ja huuhdella pois.

Hellävarainen pesuohjelma hienopesuille ilman linkousta on yleensä vaihtoehto. Voit käyttää kaksi kertaa vähemmän pesuainetta kuin tavallisesti, mutta laita 20-40 ml etikkaa tai sitruunamehua huuhteluainelokeroon. Tällainen pesuohjelma jättää yleensä jälkensä: ryppyjä. Tämän välttämiseksi voit laittaa 2-3 pyyhettä pesukoneeseen. Ellei toisin mainita, muoviset suihkoverhot tulee pestä kylmänä tai 30 asteen lämpötilassa eikä koskaan rumpukuivata. Ota pesun päätyttyä verho ulos ja ripusta se raittiiseen ilmaan.

Pese tai vaihda suihkuverho?

Suihkuverhojen geometriset kuviot ja kirkkaat värit

Jopa hyvällä hoidolla värimuutoksia ja homeen kasvua tapahtuu jonkin ajan kuluttua. Jos haluat pidentää suihkuverhon käyttöikää, voit ostaa toisen ja vaihtaa ne kahden viikon välein.

Ja miten voit tietää, milloin suihkuverho on vaihdettava? Jos tahrat jatkuvat pesun jälkeen tai jos muodostuu hometta, on parempi heittää suihkuverho pois. Älä koskaan pese pesukoneessa homettahroja sisältäviä suihkuverhoja. Vaikka suihkuverholla on epämiellyttävä haju, joka ei katoa pesun jälkeen, sinun on vaihdettava se uuteen.

Oikean suihkuverhon valitseminen omaan kylpyhuoneeseen

Pese suihkuverho geometrisilla kuvioilla ideoita koristeluun

Suihkuverho on paljon enemmän kuin toiminnallinen lisä kylpyhuoneen suunnitteluun, se on tärkeä koriste -elementti. Jotta se kestäisi pitkään, sinun on valittava oikea materiaali.

  • Polyesteristä tai muovista valmistetut suihkuverhot ovat ihanteellisia pieniin kylpyhuoneisiin ja kylpyhuoneisiin, joissa ei ole ikkunoita. Korkea kosteus ei voi vahingoittaa niitä, eivätkä puhdistusaineet yleensä jätä tahroja.
  • Kangas suihkuverhot ovat herkempiä, joten ne sopivat paremmin hyvin tuuletettuihin kylpyhuoneisiin, joissa on ikkuna.

Kuvioilla ja väreillä on myös tärkeä rooli. Vaaleista kankaista valmistetut verhot ovat parempia, koska tahrat tai lika näkyvät helpommin vaaleissa tekstiileissä. Beige, valkoinen, sininen, vihreä ja harmaa leikkaavat kylpyhuoneessa hyvän hahmon ja osoittautuvat optimaaliseksi.

Urban Outfitters -suihkuverho, jossa on kreikkalaisia ​​aiheita hoitovinkkejä

Jos haluat paitsi toimivan, myös tyylikkään lisäyksen kylpyhuoneen sisustukseen, voit tutustua Urban Outfittersin mallistoon. Muotibrändistä on tullut suosittu myös korkealaatuisista suihkuverhoistaan. Eri motiivit koristavat suihkuverhoja ja muuttavat ne todellisiksi taideteoksiksi, jotka piristävät kalusteita ja antavat kylpyhuoneelle luonteen ja viehätyksen.

Kaikki näytetyt mallit ovat Urban Outfitters -yhtiöltä

Previous Post
Alkuperäiset ja pelottavat Halloween-meikkivinkit miehille, naisille ja lapsille
Next Post
Melonin leikkaaminen – ideoita ja ohjeita juhliin ja välipaloja