15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vaatekaapin siivoaminen Marie Kondon mukaan: Tämä järjestelmä muuttaa elämäsi!

Marie Kondoa ei tarvitse esitellä, melkein kaikki ovat kuulleet kuuluisasta japanilaisesta naisesta ja hänen puhdistusmenetelmästään. Viehättävä siisti asiantuntija on opettanut miljoonille ihmisille japanilaisen siivoamisen ja järjestämisen taiteen! Kokeile “Konmari -menetelmää”, joka tekee ihmeitä jopa toivottomimmissa tapauksissa.

Järjestä vaatekaappi hyvin järjestelmän avulla

Konmari -menetelmän ydin on, että jokaisen kodin esineen (ei välttämättä vaatteen tai kaiken yleisen) pitäisi tuottaa sinulle todellista ja vilpitöntä iloa. Jos tuote ei herätä positiivisia tunteita eikä sillä ole toiminnallista tarvetta (esimerkiksi ruuvimeisselisarja ei välttämättä tee sinua onnelliseksi, mutta sitä käytetään melkein joka kerta, kun jotain on korjattava talossa), niin tällaisella “ilottomalla” ei ole mitään paikka kotonasi.

Vaatekaapin siivoaminen Marie Kondon mukaan

Sinun on tarkistettava asiat tällaisen emotionaalisen reaktion varalta (ilotarkistus) tietyssä järjestyksessä säästääksesi aikaa ja hermoja. Ensimmäisenä listalla ovat vaatteet, sitten kirjat, asiakirjat, monet muut asiat ja lopuksi ne, joihin olet emotionaalisesti sitoutunut (esim. Muistoesineitä, valokuvia jne.).

Ei ole turhaa, että Marie Kondo ajattelee, että kaapin siivoaminen pitäisi aloittaa ensin. Joten kääri hihat ylös ja ota ensimmäinen askel kohti täydellistä järjestystä!

Vaihe 1. Tyhjennä kaikki kaapit ja lipastot!

Tyhjennä kaikki kaapit ja lipastot!

KonMari -menetelmällä kaikki omistamasi vaatteet on kerättävä ja järjestettävä uudelleen. Ehdottomasti kaikki – alusvaatteista untuvatakkeihin. Tarkista asunnon jokainen vaatekaappi, lipasto, hylly ja kulma ja yritä olla unohtamatta mitään. Kerää kaikki vaatteet talon ympäriltä yhteen paikkaan. Tämä prosessi on hyvin henkilökohtainen ja on parempi tehdä se yksin. Marie neuvoo myös aloittamaan lajittelun mahdollisimman aikaisin, jotta tämä työ saadaan tehtyä päivässä.

Vaihe 2. Päästä eroon kaikista tarpeettomista asioista!

Vaatekaapin tyhjentäminen Marie Kondon mukaan

Tämän menetelmän mukaan on nyt tarpeen “testata” jokainen vaatekappale positiivisten tunteiden varalta. Sinun täytyy poimia jokainen osa ja miettiä, tuoko se sinulle iloa vai ei. Näin määritämme, mitä on jäljellä ja mitä pitäisi tehdä. Älä keskity siihen, mistä sinun on erotettava, vaan keskity siihen, mitä haluat pitää. Sitten vaatekaappiin jää vain asioita, jotka luovat ilon tunteen.

Vaatteiden pitäisi tuoda sinulle iloa

Tietenkin vaatteiden valinta voi olla vaikeaa. Klassinen trenssitakki ei välttämättä ole todellinen ilo yhdistää sateeseen. Tässä tapauksessa Marie suosittelee kysymään itseltäsi: käytänkö tätä enää koskaan? Jos on, hän jää. Jos epäilet edes hetken, heitä se varmasti pois.

Marie Kondo kirjoittaa, että tässä testissä ihmiset yleensä pääsevät eroon neljänneksestä tai jopa kolmanneksesta vaatekaapistaan. Laita kaikki tarpeettomat vaatteet pusseihin (korit, laatikot), jotta voit antaa ne pois, kierrättää tai heittää pois.

Vaihe 3. Taita vaatteet oikein ja aseta ne pystyyn

Vaatteiden taittaminen ja lajittelu järjestelmän avulla

Kun olet lajitellut vaatteet kahteen kasaan, sinun on taitettava ja lajiteltava kaikki mitä haluat säilyttää. Jokainen vaatekappale on taitettava pieneksi suorakulmioksi tai rullattava sushirullalle. Tavoitteena ei ole säilyttää taitettuja vaatteita vaakasuorassa pinossa, vaan pystyasennossa. Marie Kondo uskoo, että ripustimien ripustaminen on välttämätöntä vain sellaisille asioille, joita ei muuten voi taittaa pakkaukseen – esimerkiksi takkeihin, mekkoihin, takkeihin, hameisiin, herkistä kankaista valmistetuista osista.

Taita vaatteet oikein ja aseta ne pystyyn

Tällaisella järjestelmällä on kaksi etua: ensinnäkin sen avulla on helppo löytää tarvitsemasi, koska se on näkyvissä, ja toiseksi, kun otat yhden asian ulos, loput asiat pysyvät alkuperäisessä asennossaan. Saatat ihmetellä, muodostavatko näin säilytetyt vaatteet ryppyjä. Ei oikeastaan. Pystysuoraan taitettuna kankaat rypistyvät tavallista vähemmän.

Taita pitkähihainen pusero ja camisole Marie Kondon mukaan

Seuraavien piirustusten avulla voit oppia erilaisia ​​taittotekniikoita, kuinka taittaa T-paitoja, puseroita, housuja ja vastaavia KonMari-menetelmällä. Tavoite on hyvin yksinkertainen: taitetun suorakulmion, joka näyttää pieneltä pakkaukselta, on pystyttävä seisomaan pystyssä. Aseta se pöydälle – jos se ei kaatu, testi läpäisi. Näin paketti ei hajoa, kun sitä säilytetään laatikossa tai lipastossa. Jos se hajoaa, palaamme lähtöpisteeseen ja yritämme uudelleen.

Taita alusvaatteet ja rintaliivit oikein ja lajittele ne lipastossa

Myös alusvaatteet kiinnitetään paljon huomiota. Housut ja rintaliivit on säilytettävä erikseen. Harjoituksissaan Konmarin on täytynyt nähdä palloksi käärittyjä sukkia tai solmuun sidottuja sukkahousuja useamman kerran, ja joka kerta se tekee hänet surulliseksi.

Se kuulostaa tietysti hieman hassulta, mutta tämä lähestymistapa kuvaa täydellisesti japanilaista filosofiaa maailmasta. Vaatteitasi ja jopa pieniä tavaroita, kuten sukkia, on kohdeltava kunnioittavasti, jotta tunteet, joita ne välittävät sinulle, arvostetaan.

”Taittamalla vaatteesi oikein ilmaiset rakkautesi, huolesi ja kiitollisuutesi”, Marie kirjoittaa, ja siitä on vaikea kiistellä.

Taita pusero hupullisilla housuilla ja shortseilla oikein

Nyt voit järjestää vaatteesi laatikoihin tai laatikoihin selkeästi ja käden ulottuvilla. Voit sekä ostaa hyödyllisiä siivoustarvikkeita että improvisoida kotitaloustarvikkeilla, kuten muovijakajilla, kenkä- tai paperilaatikoilla, muovikorilla jne. Kaapin siivoamisen ydin on vaalia omistamiasi asioita ja yrittää löytää omasi. ne erityisiä. Jos haluat päättää, missä säilyttää jotain, se antaa sille kodin. 

lajittele vaatekaapin alusvaatteet marie kondon mukaan

On myös tärkeää huomata, että suorakulmion tai rullan korkeus ei saa ylittää vaatteisiin tarkoitetun laatikon tai laatikon seinän korkeutta.

Vaihe 4. Ripusta vaatteet oikein

vaatekaapin lajittelu marie kondo

Paksuista materiaaleista, kuten takkeista, puvuista ja takkeista valmistetut vaatteet on pidettävä ripustimessa, samoin kuin tavarat, joita on vaikea taittaa pakkaukseen, kuten miesten paidat tai sifonipuserot.

Pääsääntö on: ripustaa saman luokan vaatteita vierekkäin – takit, joissa on takit, puvut ja puvut, bleiserit, joissa on takit jne..

Vaatteiden järjestys vasemmalta oikealle

Marie Kondo tarjoaa myös epätavallisen tempun: järjestä vaatteet vaatekaappiin niin, että näet linjan, joka muodostaa niiden päät nouseva vasemmalta oikealle havaita. Marie kirjoittaa, että tällä tavalla lajitellut vaatteet täyttävät kotisi positiivisella energialla ja hehkuttavat poikkeuksellista keveyttä ja mukavuutta.

Siksi pidemmät raskaammista kankaista tai tummissa väreissä valmistetut kappaleet tulisi ripustaa vasemmalle puolelle. Kun käännät katseesi oikealle, vaatteiden tulee lyhentyä, kankaat ohuemmat ja värit vaaleammat.

Kuten Marie itse kirjoittaa, monet epäilevät, että kiinnittämällä huomiota näihin pieniin asioihin voi muuttaa mitään, mutta hän ehdottaa ainakin yrittämistä olla vakuuttunut menetelmänsä taikuudesta.

Säilytä vyö rullina pystyasennossa

Varten Solmiot, vyöt, huivit sovita erityinen ripustin tai laita ne laatikkoon rullina.

Yksi tapa tallentaa siteet on ripustaa ne. Voit käyttää kaapin oven sisäpuolella erityistä ripustinta, tavallista vaateripustinta tai pidikettä. Toinen vaihtoehto on kääriä ne ylös ja asettaa ne kuvapuoli ylöspäin laatikkoon.

Ripusta huivit ripustimiin

Työnnä ne pois Käsilaukut käyttäen laukku-laukussa -menetelmää. Marie Kondo suosittelee käsilaukkujen säilyttämistä toisen sisällä sen jälkeen, kun ne on jaettu tarkoituksen ja materiaalin mukaan. Kangaskassit voidaan myös taittaa suorakulmioksi ja säilyttää pystyasennossa laatikossa.

Vaatekaappi, joka luo iloa!

Konmarin menetelmä tuo iloa vaatteisiin

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, muutamia Marie Kondon vinkkejä vaatteiden säilyttämiseen kaapissa ja lipastossa:

– Kun laitat vaatteet takaisin kaappiin, on parempi aloittaa tavaroista, jotka ripustetaan ripustimiin. Jos ne eivät sovi yhteen, osa niistä voidaan taittaa.

– Ylähylly on täydellinen kausiluonteisten ja harvoin käytettyjen tavaroiden, kuten joulukoristeiden, laukkujen, hattujen ja tunteellisten arvojen säilyttämiseen.

– Jos kaappia käyttää useampi kuin yksi henkilö, sinun on annettava heille oma tila.

– Läpinäkyvät säilytyslaatikot ovat myös erittäin käytännöllisiä hyllyille.

Lajittele vaatteet laatikon värin mukaan

– Laita kevyimmät tavarat kaapin tai vaatekaapin ylälaatikkoon ja raskaimmat alalaatikkoon. Yläosat säilytetään siis ylemmissä laatikoissa, housut ja hameet alemmissa laatikoissa. Samoin kevyitä materiaaleja, kuten puuvillaa, tulee säilyttää ylemmissä laatikoissa ja paksuja, tiheitä materiaaleja, kuten villaa, alemmissa laatikoissa. Jos noudatat tätä periaatetta, sinulla on “nouseva” laatikkorivi, joka yhdessä vaatteiden ripustamisen periaatteen kanssa vasemmalta oikealle “nouseva” luo ihanteellisen säilytysjärjestelmän, joka huokuu iloa.

– Lajittele vaatteet värin mukaan, jotta näet yhdellä silmäyksellä mitä siellä on, ja seuraat samalla vaatekaapin väritrendejä. Tummat osat tulee sijoittaa laatikon takaosaan ja vaaleat osat eteen.

– Pääsääntö on 90% täyteys. Laatikoiden ja laatikoiden pitäisi näyttää täydiltä, ​​mutta eivät täynnä.

Säilytä Marie Kondo -sukat rullina

Kun siivoat vaatekaappiasi, pidä japanilaiset bento -lounaslaatikot mielessä. Lounaslaatikko on perinteinen osa japanilaista kulttuuria, eikä mikään muu kulttuuri maailmassa ota tätä ruokaa niin vakavasti kuin japanilaiset. Benton ulkonäkö on erittäin tärkeä ja värikkäät tuotteet on järjestetty hienosti pieniin osastoihin. Joka vuosi ihmiset keksivät lukemattomia reseptejä bento -illalliselle, ja Japanissa järjestetään kansallinen bento -kilpailu. Bento ilmentää ainutlaatuista japanilaista säilytystilaa. Keskeisiä käsitteitä ovat värin erottelu, esityksen kauneus ja kompakti. Vaatteiden taittaminen laatikkoon tai laatikkoon noudattaa samoja periaatteita kuin bento -laatikon pakkaaminen.

Vaatteiden taittaminen Konmarin menetelmällä

Previous Post
Alkuperäiset ja pelottavat Halloween-meikkivinkit miehille, naisille ja lapsille
Next Post
Melonin leikkaaminen – ideoita ja ohjeita juhliin ja välipaloja