15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vaihda perinteisestä maakaasusta vihreään kaasuun ja säästä rahaa samalla: onko se mahdollista?

Kestävästä elämästä on tulossa tärkeä asia yhä useammille ihmisille. Tietenkin, koska kaikki voivat nyt tuntea ilmastonmuutoksen vaikutukset, eikä voi enää paeta varmuutta siitä, että elämäntapamme vaikuttaa suoraan näihin suhteisiin. Lyhyesti sanottuna käyttämämme energia voi vahingoittaa ilmastoa. Päästetään paljon hiilidioksidia, joka toimii jälkikaasuna ja polttaa maapallon kasvihuoneilmiötä. Selitämme, miten voit vaihtaa perinteisestä maakaasusta vihreään kaasuun ja voitko säästää rahaa.

Vaihtaminen maakaasusta vihreään kaasuun: lämmitys maksaa eniten energiaa Saksassa

Vaihtaminen maakaasusta vihreään kaasuun Vinkkejä sähkön säästämiseen

Omistajat kuluttavat yli kaksi kolmasosaa koko sähkönkulutuksensa huoneiden lämmitykseen. Pääasiassa maakaasua ja mineraaliöljyä käytetään, uusiutuvia energialähteitä kolmanneksi ja kaukolämpöä neljänneksi. Sähköä ja hiiltä käytetään harvoin lämmitykseen. Kuten huomasit, kesät ovat tulleet yhä kuumemmiksi. Myös kodin jäähdyttämisestä on tulossa yhä tärkeämpi asia.

Seuraavat suuret kuluttajat kotitaloudessa ovat energiankulutus kuumalla vedellä sekä ruoanlaittoon ja pesuun, jäähdytykseen ja pakastamiseen.

On enemmän kotitalouksia ja suurempia asuintilaa

lämmitä modernin talon vinkkejä omistajille

Ongelma on tämä: kotitalouksia on enemmän ja asuintilat suurempia. Monet ihmiset asuvat yksin kotitalouksissa. Siellä tietysti kaikki tarvitsevat jääkaapin, pesukoneen jne. Toisaalta perheet rakentavat ja ostavat parhaillaan suuria asuntoja ja taloja. Asuintila, kuten muutama vuosikymmen sitten, kun asuitte koko perheen kanssa 50 tai 60 neliömetriä, on nykyään enimmäkseen mahdotonta. Tämä nostaa energiakustannuksia, vaikka energiankulutus asuinaluetta kohden vähenee.

Jopa laajat energiset remontit eivät voi korvata tätä kehitystä. On siis pieni kilpailu: tehokkaiden laitteiden ja lämmityksen, paremman eristyksen ja neliömetrisäästön ja toisaalta korkeamman elintason välillä.

Vaihda maakaasusta vihreään kaasuun

Talon tehokas lämmitys Vaihtaminen vihreään kaasuun Vinkkejä omistajille

Monet kuluttajat lämmittävät kaasulla, koska se oli jonkin aikaa erittäin suosittu. Mutta perinteinen kaasu voi olla kyseenalainen, tiesitkö sen? Monet kuluttajat uskovat kuitenkin, että vihreä kaasu on kalliimpaa. Se ei ole totta! Palveluntarjoaja Entega tarjoaa edullisia kaasutariffeja, jotka ovat ilmastoystävällisiä CO2-kompensoinnin ansiosta. Koska monet käyttäjät ovat peruspalvelussa eivätkä ole koskaan aloittaneet vertailua siitä, voivatko he saada halvemman hinnan, sinulla on täällä erityisen suuria säästömahdollisuuksia.

Näin voit säästää energiaa!

Vaihda vihreään kaasuun ja varusta talo aurinkopaneeleilla

Energia maksaa enemmän kuin raha, joten tässä on muita ehdotuksia siitä, miten se voidaan säästää helposti kotitaloudessa ilman, että elämänlaatu heikkenee!

1. Lämmitys ja jäähdytys

Eristä katto tai katto. Tämä auttaa pitämään kotisi mukavassa lämpötilassa kesällä ja talvella. Säästät rahaa sähkölaskuissa ja maksat itse suhteellisen lyhyessä ajassa.

Voit suojata kotisi luonnoksilta varmistamalla, että ovet ja ikkunat on suljettu kunnolla. Voit ostaa vedotulpat tai ikkunatiivisteet erittäin halvalla. Vanhat ovet ja ikkunat voidaan vaihtaa osana energiaremonttia.

Sulje ulko -ikkunat ja ovet. Tämä on erityisen tärkeää lämmityksen tai ilmastoinnin ollessa käynnissä. Varjota ikkunat. Kuumina kesäpäivinä tämä auttaa pitämään lämmön poissa, ja kylminä öinä verhot tai kaihtimet auttavat pitämään lämmön sisällä.

Kytke ilmastointi ja lämmitys päälle aikaisin. Jos odotat kuumaa päivää, lisää lämpöä sen sijaan, että odottaisit, kunnes kotisi on jo kuuma. Jatka samalla tavalla lämmityksen kanssa. Kattotuulettimet ovat paljon halvempia kuin ilmastointilaitteet ja niillä on vähemmän ympäristövaikutuksia. Muista vaihtaa kotisi lämmitys, jos et ole jo tehnyt niin. Tätä varten on myönnetty julkisia avustuksia, jotta kustannukset pysyvät hallinnassa.

Säästä sähköä etukuormaimen pesukoneella - hyödyllisiä vinkkejä talveksi

2. Laitteet

Irrota laitteet pistorasiasta, kun niitä ei käytetä. Televisiossa, tietokoneessa, mikroaaltouunissa ja jopa joissakin pesukoneissa on valmiustila. Tämä tarkoittaa, että ne kuluttavat edelleen energiaa, vaikka niitä ei käytetä.

Osta laitteita, joilla on hyvä energiatehokkuusluokka. Mitä enemmän tähtiä, sitä parempi – mutta mieti ensin kokoa. Usein suuremman mallin on helpompi olla tehokkaampi (ja siten saada enemmän tähtiä) kuin pienemmän mallin. Koska se on suurempi, sen kokonaisenergiankulutus on kuitenkin yleensä suurempi.

Valitse oikea pesukone. Vaikka tyypillisesti kalliimpia ostaa, useimmat edestä täytettävät pesukoneet säästävät rahaa ja ovat ympäristöystävällisiä ajan mittaan, koska ne käyttävät vähemmän virtaa, vettä ja pesuainetta kuin ylhäältä ladattavat pesukoneet.

Valitse energiatehokas jääkaappi. Jääkaappi ja pakastin toimivat jatkuvasti ja energiankulutus kasvaa nopeasti.

Sähköautojen säästäminen sähköautoilla Ympäristön säästäminen Vinkkejä

3. Kuljetus

Vaikka sinulla olisi taloudellinen auto, jos mahdollista, se kannattaa jättää kotiin ja käyttää sitä kävellen, pyörällä, julkisilla liikennevälineillä tai asuntoautoilla. Tutustu tarkemmin sähköisen liikkuvuuden mahdollisuuksiin. Jos et halua luottaa täysin siihen, on myös hybridimalleja.

4. Aurinkoenergia

Onko sinulla oma kattoalue, ehkä jopa autokatoksen katto? Harkitse aurinkokunnan asentamista. Voit syöttää energiaa tai käyttää sitä itse. Nykyään on erittäin hyviä säilytysjärjestelmiä, joten energiaa on saatavilla myös silloin, kun aurinko ei paista. Erinomainen tapa säästää ja iso askel kohti energiasiirtymää!

Previous Post
Alkuperäiset ja pelottavat Halloween-meikkivinkit miehille, naisille ja lapsille
Next Post
DIY -ikkunan koristelu kesäksi – 8 ohjetta luoville koruille ja yksityisyysnäytöille