15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Oikea nahanhoito – vinkkejä oikean tuotteen valintaan nahatyypin mukaan

Vinkkejä nahan hoitoon ja oikeat tuotteet nahatyypistä riippuen

Nahkatuotteet eivät ole halpoja. Loppujen lopuksi se on luonnollinen tuote, joka on erittäin kestävä ja pitkä säilyvyys, jos siitä huolehditaan asianmukaisesti. Oikea ihonhoito on myös tämän päivän aiheen avainsana. Jotta voit nauttia nahkatuotteistasi pitkään ja saada ne näyttämään uusilta pitkällä aikavälillä, oikea hoitotekniikka sopivilla tavoilla on välttämätöntä ja muun muassa nahatyypillä on tärkeä rooli. Joten mitä sinun pitäisi kiinnittää huomiota riippuen nahatyypistä ja oikeista ihonhoitotuotteista, voit selvittää meiltä tänään. Selitämme sinulle myös, voivatko ja missä määrin kotihoito auttaa ihonhoidossa.

Nahanhoito ja kodin korjaustoimenpiteet – ovatko ne tehokkaita?

Ruskea nahka tyylikkääseen nahkasohvaan olohuoneessa vintage -tyylillä

Jotta nahasta tulisi kestävä, se säilytetään. Tätä varten se käy läpi säilöntäprosessin, jota kutsutaan parkitsemiseksi. Oikean nahanhoidon tulisi jatkaa tätä prosessia, jotta nahka pysyy joustavana ja repeytymättömänä pitkään ja on suojattu itsensä heikkenemiseltä. Tämä on myös syy siihen, miksi kotihoidot eivät sovellu tähän tarkoitukseen. Ennemmin tai myöhemmin nämä pilaantuvat nahkaan, mikä myös heikentää ihoa nopeammin. Siksi erityiset nahanhoitotuotteet ovat parempi vaihtoehto, koska ne on valmistettu siten, että ne on myös suojattu pilaantumiselta.

Nahanhoito ilman kotikäyttöön tarkoitettuja lääkkeitä pitkäaikaiseen laatuun

Kotihoitoja ja usein tuotteita, kuten maitoa, perunaa, sipulia, banaaninkuoria, munia tai jopa vartalovoiteita suositellaan ihon puhdistamiseen ja sen hoitoon. Tosiasia on kuitenkin, että nämä tuotteet voivat paitsi pahentaa nahkaa tai puhdistettavaa aluetta, myös keskeyttää säilöntäprosessin jo mainitusta syystä. Lisäksi on epämiellyttäviä hajuja, jotka johtavat esimerkiksi sipuliin ja ovat erityisen epäedullisia nahkaisista huonekaluista ja vaatteista. Useimmissa tapauksissa yksinkertainen kostea kangas on parempi nahalle kuin tavalliset kotitalouksien korjaustoimenpiteet. Joten jos hoidat nahkaa, kotona käytettäviä korjaustoimenpiteitä ei suositella. Sen sijaan on parempi sijoittaa erikoisrahastoihin kuin säästää väärään paikkaan.

Käytä oikeita ihonhoitotuotteita

Huolehdi oikeasta nahasta asianmukaisesti hoitomaidolla tai hoitovoiteella

Riippumatta siitä, minkä ihonhoitotuotteen valitset, varmista ehdottomasti, ettei se sisällä silikonia. Nämä tukkivat nahan huokoset.

Hoito maitoa nahalle

Hoitomaito on sekoitus vettä ja erilaisia ​​rasvoja. Tälle maidolle on tyypillistä, että se on hyvin ohutta. Tämä antaa hänen tunkeutua syvemmälle nahkaan. Paras tapa levittää se on käyttää pehmeää kangasta, johon levitetään hieman hoitomaitoa ja hierotaan vähitellen koko nahkaan.

Hoitovoide

Kerma sen sijaan on, kuten saatat arvata, paksumpaa, mutta sitä käytetään samaan tarkoitukseen. Koska hoitovoide on paksumpi, se ei voi tunkeutua niin syvälle.

Nahkahoito luonnonmateriaalin säilytysprosessin jatkamiseksi

Nahkarasva

Hoitorasva on melko kiistanalainen tuote, koska joidenkin mielestä se tukkii nahan huokoset. Todellisia todisteita tästä ei kuitenkaan ole. Rasvaa käytetään vain sileän nahan hoitoon. Koska se on kosteutettu, pinta pysyy aina hieman rasvaisena, mutta sillä on myös vettä hylkivä vaikutus ja se voi siksi suojata nahkaa vedeltä ja muilta tahroilta estämällä nesteiden tunkeutumisen nahkaan.

Nahkahoitoöljy

Öljy on myös tarkoitettu käytettäväksi sileällä nahalla. Käytön riski on, että nahka saa pysyvästi rasvaisen pinnan. Tämä on yhteistä öljyllä ja hoitorasvalla. Mutta erityisesti kuivuneet tai erittäin kiinteät nahat, joita ei ole pidetty asianmukaisesti kunnossa pitkään aikaan, esimerkiksi nämä kaksi tuotetta osoittautuvat erittäin lupaaviksi ja tehokkaiksi.

Tee huonekaluista, vaatteista ja asusteista aidosta nahasta sekä keinonahasta kestävämpiä hoitotuotteilla

Kyllästyssuihke

Tämä suihke tekee nahkamateriaalista likaa ja kosteutta kestävämmän. Tästä syystä sitä käytetään usein nahkakenkien hoitoon. Mutta ei vain siellä spray osoittautuu erittäin käytännölliseksi. Sitä voidaan käyttää myös muiden nahkatuotteiden kanssa. Se on ärsyttävä tuote, ja sitä tulee käyttää vain ulkona.

Nahatyypit ja asianmukainen ihonhoito

Huolehdi uudesta nahasta kunnolla tukkimatta huokosia

sileä nahka

Sileä nahka on jaettu kahteen alalajiin: avohuokoinen ja peitetty sileä nahka. Avointa, sileää nahkaa, jonka luonnollinen koostumus voidaan silti tunnistaa täydellisesti, kutsutaan myös aniliininahkaa, koska se on värjätty aniliiniväreillä. Hoitomaitoa suositellaan puhdistukseen ja hoitoon. Voidetta voidaan käyttää myös ihonhoitoon.

Sileä nahka voidaan avata tai peittää ja se on värjätty aniliinilla

Päällystetty sileä nahka on värjätty aniliinilla, kuten avohuokoinen nahka, mutta se saa myös peittävän pigmentin. Tästä ovat peräisin kaksi termiä “avoin” ja “katettu”. Peittämällä huokoset nahka muuttuu myös kestävämmäksi. Tästä syystä hoitorasvaa tai -öljyä voidaan käyttää myös hoitoon. Älä liioittele määrää, mutta käytä tuotteita säästeliäästi.

Sileät nahkapinnat voidaan hoitaa huolellisesti rasvalla tai öljyllä

Mainittujen tuotteiden kanssa suositellaan säännöllistä ihonhoitoa. Sitten voit olla varma, että nahka pysyy joustavana pitkään. Jos sinun pitäisi roiskua jotain sen päälle, vältä hankaavia liikkeitä puhdistuksen aikana, koska silloin autat nestettä tunkeutumaan syvemmälle huokosiin. Pyyhi sen sijaan tahrat pois. Jo tunkeutuneet nesteet imevät parhaiten painamalla keittiöpyyhettä alueelle. Tahrat, joita ei ole poistettu heti, voidaan puhdistaa erityisellä vaahdolla tai kumilla.

Ruskeat mokkanahkakengät pysyvät kauniina pitkään oikeilla hoito -ohjeilla

Mokka hoito

Kuten nimestä voi päätellä, nämä ovat karkeita nahatyyppejä, joihin kuuluu myös mokka. Koska niillä ei ole niin sileää pintaa, ne ovat myös alttiimpia lialle ja kosteudelle, minkä vuoksi kyllästämistä suositellaan. Tämä on parasta tehdä heti oston jälkeen. Jopa tämäntyyppisen nahan kanssa nesteet on parasta yksinkertaisesti levittää pois.

Puhdista mokka, mokka ja nupukkinahka kunnolla ilman vettä

Käytä sientä tai muuta hyvin imukykyistä materiaalia. Tämä on vielä tärkeämpää kuin sileällä nahalla, koska kosteus tunkeutuu nopeammin ja helpommin. Siksi vesi on kielletty puhdistuksessa. Tämä aiheuttaa tahroja, jotka jäävät pysyvästi nahkaan. Paras tapa poistaa lika on mokkaharjalla. Voit käyttää sitä myös karkean pintarakenteen korjaamiseen.

Nykyaikaisesta ohuesta nahkamateriaalista on huolehdittava erityisen hyvin, jotta se kestää pitkään

keinonahka

Jos haluat hoitaa keinonahkaa oikein, hoitotuotteet eivät sovellu oikealle nahalle. Myös öljyjä sisältäviä tuotteita tulee välttää, koska ne vahingoittavat synteettistä nahkaa. Sen sijaan suositellaan erityisesti keinonahalle suunniteltuja hoitotuotteita. Muista kuitenkin, että nämäkään eivät estä synteettistä nahkaa haurastumasta ajan myötä.

Oikea nahan hoito ja puhdistus tuotteesta riippuen

Puhdista ja hoitaa nahkapinnat oikein

Riippuen siitä, mihin nahkaa käytettiin, sitä luonnollisesti korostetaan eri tavoin. Esimerkiksi hansikkailla on tapana likaantua nopeasti, kun taas kuluneella vyöllä on taipumus halkeilla. Nahkasohvan ja turvaistuimien pinnat ovat vuorostaan ​​hankautuneita tai naarmuuntuneita. Tilanteesta riippuen erilaiset ihonhoito- ja puhdistustyöt on suoritettava. Alla muutama vinkki:

Nahkainen vyö

Vinkkejä nahkavyöhön ja sen parhaaseen puhdistamiseen

Jostain syystä et voi miellyttää nahkahihnaa. Jos käytät sitä harvoin ja jätät sen kaappiin, se kuivuu ja tulee kovaa. Jos käytät sitä sen sijaan säännöllisesti, se lopulta halkeilee ja muuttuu hauraaksi. Mikä on oikein? Voit estää molemmat ongelmat käyttämällä rasvaa tai öljyä säästeliäästi. Näin nahka pysyy pehmeänä ja joustavana ja kestää kaapissa lepoaikoja sekä liikkeitä ja taipumista käytön aikana. Lisäksi vyössä on suojakerros, joka estää sen likaantumisen liian nopeasti. Nämä kaksi tuotetta sopivat vain sileälle nahalle. Huoltoöljyä voidaan käyttää myös herkälle nahalle.

Musta nahkavyö, jossa metallinen solki ylellisenä lisävarusteena

Kevyet tahrat voidaan poistaa vedellä pyörivin liikkein. Jos olet itsepäisempi, on parasta käyttää juustomassaa tai neutraalia saippuaa. Sopii myös erityinen satulasaippua. Tislattua vettä suositellaan, koska se ei jätä reunoja. Puhdista alue pyörivin liikkein minimoidaksesi huokosten tunkeutumisen. Voit ensin pyyhkiä tuoreet tahrat pois liinalla. Anna hihnan kuivua ilmassa.

Huolehdi ja puhdista nahkasohvat ja nojatuolit

Puhdista nahkakalusteet liinalla ja vedellä

Nahkakalusteet on hyvä puhdistaa kerran viikossa. Ennen kuin aloitat, testaa ensin näkymättömällä alueella, missä määrin nahka voidaan pestä pois suihkuttamalla siihen muutama tippa vettä. Jos tipat jäävät pinnalle, ne voidaan pyyhkiä pois. Mutta jos muutat sisään, kuivapesu (pölyäminen) tai enintään vain hieman kostea puhdistus on mahdollista. Lopuksi pinnat on aina hierottava huolellisesti mahdollisimman kuivaksi.

Ruskea nojatuoli vintage -ilmeellä ja retro -sivupöytä

Nahanhoito on suoritettava kerran tai kahdesti vuodessa. Tämä on erityisen suositeltavaa ennen talvea, koska kuiva lämmitysilma kuivattaa myös nahan. Käytä kyseiselle nahatyypille räätälöityä tuotetta, josta voit tiedustella kaupoissa. Hoitotuotteet suojaavat nahkaa ja pitävät sen joustavana ja kiiltävänä. Nahan hoito on aina suoritettava perusteellisen puhdistuksen jälkeen, jotta nahan huokoset ovat tukossa etukäteen. Sitten nahka voi imeytyä hoitotuotteeseen. Puhdistukseen sovelletaan seuraavaa:

Nahkahoito sileille nahkakalusteille

Koska sileä nahka imee likaa vain rajoitetusti, riittää, että pyyhit huonekalun kuivalla pölynimurilla, jotta murut, pöly ja muu lika poistetaan jokapäiväisestä elämästä. Tarvittaessa perusteellinen puhdistus suoritetaan yksinkertaisella kostealla liinalla.

Puhdista mokka ja veluuri vain kostealla liinalla ja miedolla saippualla

Mokka huonekalut

Herkemmän nahan puhdistaminen on hieman aikaa vievämpää ja sitä tulee käsitellä huolellisemmin. Lika, murut ja pöly, voidaan poistaa pölynimurilla. Perusteellinen puhdistus ja tahrojen puhdistus tehdään jälleen miedolla saippuavedellä ja liinalla, joka ei kastu liikaa. Väännä kangas pois niin lujasti kuin mahdollista, jotta mahdollisimman vähän kosteutta pääsee tunkeutumaan nahkaan. Vältä hankausta liian kovaa tai liian pitkää yhdellä alueella, koska se voi johtaa kiiltäviin pisteisiin.

Nahkahanskat

Käsineet saa pestä vain käsin ja antaa kuivua ilmassa

Nahkakäsineet ovat vaatteita, mutta niitä ei tietenkään saa laittaa pesukoneeseen. Mutta koska ne joutuvat kosketuksiin paljon likaa, niiden pyyhkiminen ei yleensä riitä. Käsinpesu haalealla vedellä ja miedolla saippualla on oikea ratkaisu. Anna nahkakäsineiden vain kuivua ilmassa. Niitä ei missään tapauksessa saa sijoittaa kiukaan, lämmittimen tai muun lämmönlähteen päälle tätä tarkoitusta varten. Sitten nahka kovettuu ja kutistuu. Poista tahrat mokkasta pehmeällä harjalla.

Nahkakäsineiden hoito on yhtä helppoa. Käytä hoitoöljyä tai kermaa, jonka annat imeytyä pitkään. Vasta sen jälkeen voit käyttää käsineitä uudelleen. Anna tuotteille riittävästi aikaa tunkeutua nahkaan sen pysyvän kimmoisuuden takaamiseksi ja kiillon säilyttämiseksi tai virkistämiseksi.

Nahkahoito lompakolle

Puhdista sileästä nahasta tehdyt lompakot vedellä ja liinalla

Jatkuvassa käytössä ja siksi rasittanut lompakkoa. Tästä syystä se vaihdetaan myös suhteellisen usein. Mutta jos olet kyllästynyt siihen tai jos sinulla on erityinen koru, jota et halua vaihtaa niin nopeasti, oikea nahkahoito on auttajasi. Sileä nahka voidaan puhdistaa nopeasti ja helposti kostealla liinalla, jonka jälkeen voit hemmotella sitä hoitomaidolla tai -kermolla. Öljy ja rasva ovat teoriassa sopivia, mutta melko epämiellyttäviä, koska niillä on kosteuttava vaikutus ja lompakkosi tuntuu aina rasvaiselta. Suede -protemonnies on yhtä helppo puhdistaa kuin mokkakalusteet.

Puhdista ja säilytä nahkalaukku

Laukut on kyllästettävä ja hoidettava säännöllisesti oston jälkeen

Laukku on jokapäiväinen kumppani ja apulainen, jolla on myös oikeus asianmukaiseen ihonhoitoon. Kyllästäminen heti oston jälkeen on ensimmäinen askel, jotta pussia voidaan käyttää pitkään. Myöhempi hoito riippuu luonnollisesti nahan tyypistä. Käytä sitten jo mainittuja hoitovinkkejä ja tuotteita. Näkyykö suosikkipussissasi jo halkeamia? Älä epätoivo, koska monissa tapauksissa ne peitetään nopeasti värillisellä kermalla. Levitä se levittämisen jälkeen uudelleen harjalla. Näin vältät talletuksia oksilla.

Kellojen nahkahihnojen puhdistus ja hoito

Nahkaiset rannekellot tarvitsevat asianmukaista hoitoa

Hiki on vain yksi monista epäpuhtauksista, joihin kellon hihna altistuu. Poista ensin karkea lika, kuten muruset ja pöly, kuivalla liinalla. Pyyhi teippi sitten miedolla, saippuavedellä kostutetulla pehmeällä liinalla. Levitä lopuksi hoitomaito tai kerma ihonhoitoon. Myös täällä, kuten lompakossa, ei ole suositeltavaa käyttää rasvaisia ​​hoitotuotteita.

Auton istuimet

Vinkkejä sileiden nahkaistuinten hoitoon

Paras tapa puhdistaa nahkaiset istuimet autossa on erityisillä puhdistusaineilla, jotka asetat mikrokuituliinalle imuroiden istuimet ja pyyhkit sitten pinnat. Rei’itetyt alueet pyyhitään varoen. Kosteuden ei pitäisi jäädä niihin. Suihkuta sitten ruiskutuspuhdistusainetta istuimiin syväpuhdistusta varten ja levitä se pehmeällä harjalla. Rei’itettyjä alueita ei ruiskuteta suoraan. Pyyhi tämä spray uudelleen kuivalla ja pehmeällä mikrokuituliinalla ja poista lika.

Käytä sitten sopivaa ihonhoitotuotetta, jonka jaat ensin tasaisesti ja anna sen vaikuttaa vähintään tunnin ajan. Tänä aikana autoa ei saa altistaa auringolle. Kiillota sitten pinnat poistamalla ylimääräinen aine mikrokuituliinalla. Ennen kuin alat hoitaa nahkaa autossa, testaa tuote etukäteen näkymättömälle alueelle.

Previous Post
Hääkampaus pitkille hiuksille- 60 tyylikästä kampausta
Next Post
Sido ja kiedo talvihuivi tyylikkäisiin asuihin joka päivä näillä sidontatekniikoilla