15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Pesukoneen puhdistaminen – kokeiltuja ja testattuja kotitalouden korjaustoimenpiteitä ja vinkkejä

Pesukoneen puhdistus-pyykki-pesu-puhdistus-vinkit

Joissakin kotitalouksissa pesu suoritetaan joka päivä, toisissa vähintään kerran viikossa. Se on vain yksi kotitöiden vakioasioista. Useasta käytöstä huolimatta pesukone ei ole puhdistettu tai ainakin epätäydellisesti puhdistettu. Voi tapahtua, että juuri pestyt pyykit tulevat tunkkaisiksi. Tämä on kuitenkin ärsyttävää, koska säännöllinen huolto on yksinkertaista eikä lainkaan aikaa vievää. Niin kuin sinun Pesukoneen puhdistus Seuraavassa kerromme sinulle, mitä voit tehdä ja mitä sinun on otettava huomioon.

Pesukoneen puhdistaminen – mikä aiheuttaa epämiellyttävän hajua?

Pyykinpesukoneen - pesutupa - kuivausrumpu - kotitalousvinkit - kotityöt - puhdistaminen helpottaa

Ennen kuin aloitat pesukoneen puhdistamisen, sinun on selvitettävä epämiellyttävän hajun tarkka syy. Asiantuntijat ovat todenneet, että pesukoneessa likaantuu, jos se on pesty alhaisissa lämpötiloissa ja nestemäistä pesuainetta on käytetty jatkuvasti. Pitkällä aikavälillä saippuajäämät, nukka ja rasva kerääntyvät näkymättömille alueille, kuten rummun alle, tiivisteisiin, letkuihin. Käytön jälkeen yksittäiset osat eivät kuivu kunnolla ja tämä johtaa homeen muodostumiseen. Seurauksena on epämiellyttävä haju, vaikka pyykki otetaan pois pian pesun jälkeen. Lisäksi kodinkone vaurioituu edelleen.

Pesukoneen puhdistus – säännöllinen perusteellinen puhdistus

pesukone-puhdistus-kotityöt-kotiäiti-kotitalous-kotitalous-koti-korjaustoimenpiteet

Pesukoneen puhdistaminen ei sisällä pyyhkimistä koneen ulkopuolelta kostealla liinalla. Tietenkin sinun on poistettava pöly tai mahdolliset roiskeet pesuaineesta, mutta se ei ole vain sitä. Nukkasuodatin on puhdistettava säännöllisesti perusteellisesti ja mitä useammin se tehdään, sitä parempi. Usein löydät kadonneita asioita, kuten muutoksen, hiusleikkeet tai jopa sukat. Koneen pohjassa on aukko, joka on avattava siivilänä. Puhdista myös säännöllisesti kaikki etukuormaimen oven ympärillä olevat tiivisteet kostealla liinalla. Tämä yleensä kerää vettä ja saostumia, jotka homehtuvat ajan myötä. Myöskään pesuaineen täyttöastiaa ei saa laiminlyödä. Tähän kerääntyy pesuainejäämiä, jotka voivat muodostaa homeen kosteuden vuoksi. Usein voi tapahtua, että saostumat kovettuvat eikä niitä voi enää poistaa.

Mattojen puhdistaminen ilman kemikaaleja – vinkkejä ja kotihoitoja vaihtoehtona

Laattojen puhdistaminen ilman kemikaaleja – 13 kotitaloushoitoa kylpyhuoneen ja keittiön puhdistamiseen

Keraamisen keittotason puhdistaminen – hyödyllisiä vinkkejä helppoon puhdistukseen

Pesukoneen puhdistamisen estäminen – toimenpiteet

pesukoneen puhdistus-osasto-puhdistus-pesuaine-kotitalouksien puhdistusvinkit

Voit tehdä erittäin likaisen pesukoneen perusteellisen puhdistamisen aikaa vievästä työstäsi helpompaa itsellesi, jos et yksinkertaisesti anna sen päästä niin pitkälle.

  • Jätä pesukoneen luukku aina auki, kun se ei ole käynnissä. Tämä tarkoittaa, että kumitiiviste kuivuu ja myös jäännöskosteus poistuu.
  • Täyttölokeron tulee myös olla auki.
  • Pese silloin tällöin kuumaa pesua 95 ° C: ssa. Tällä tavalla kaikki koneen sisälle kerääntynyt rasva ja lika liukenee ja myös mikrobit poistetaan. Tässä lämpötilassa liinavaatteet ja pyyhkeet voidaan pestä hygieenisesti puhtaina.

Kotona käytettävillä korjaustoimenpiteillä Pesukoneen puhdistus

pesukone-puhdistus-kotitaloustuotteet-luonnollinen% cc% 88rlich-tee-se-itse

Supermarketissa on lukuisia pesuaineita kalkinpoistoon ja pesukoneen puhdistamiseen. Nämä on valmistettu laimennetusta sitruunahaposta ja muut ovat klooripohjaisia. Käytä molempia käyttöohjeiden mukaisesti. Myymälän valmiiden tuotteiden lisäksi pesukoneen puhdistamiseen voidaan käyttää joitain kotihoitoja.

Puhdista pesukone etikkahapolla

pesukoneen puhdistus-etikka-sitruunahappoa laimentava kotitalousvinkki

Etikkahappo poistaa kalkin, kun se reagoi sen kanssa ja saa sen hajoamaan aineiksi. Kaada kuppi etikkaöljyä rumpuun ja käynnistä kuuma pesuohjelma koneen ollessa tyhjä – vähintään 95 ° C. Siten kaikki epäpuhtaudet virtaavat pois veden mukana. Huomaa, että säännöllinen käyttö voi vahingoittaa letkuja ja kumiosia.

Puhdista pesukone ruokasoodalla

pesukoneen puhdistus-koti-korjaustoimenpiteet-sooda-sitruunahappo-sooda-valmiste

Ruokasooda on edullinen kotihoito, joka voi auttaa poistamaan kaikki tahrat. Laita 50 grammaa sitä pesuainelokeroon pääpesua varten, valitse ohjelma, jonka lämpötila on vähintään 60 ° C, ja anna koneen käydä läpi ilman pyykkiä. Optimaalisen vaikutuksen saavuttamiseksi voit myös lisätä 50 ml etikkaa huuhteluaineen toiseen lokeroon. Pääasiassa nämä kaksi ovat eri aiheista, eivätkä ne kohtaa pesujaksoa.

Puhdista pesukone, jos vesi on erityisen kovaa

pesukoneen puhdistus-ohjelman valinta-lämpötila-vinkit

Kovan vesijohtoveden takia kaikki kodinkoneet kärsivät kalkkikerrostumista, mikä lyhentää koneen käyttöikää merkittävästi. Lisäksi kun ne ovat muodostuneet, niitä on erittäin vaikea poistaa. Tähän on vain yksi ratkaisu – erityisesti ongelmaan suunnitellut pesukoneiden puhdistusaineet, joita on saatavana jokaisesta apteekista.

Pesukoneen puhdistaminen – hyödyllisiä vinkkejä

pesukone-siivous-osasto-pesu-vinkit-kotityöt

  • Etikka ja sooda voivat toimia tehokkaasti kalkkia vastaan, mutta toistuva käyttö voi vahingoittaa pesukoneen muovia.
  • Älä käytä laimentamatonta etikkaa
  • Astianpesukoneita voidaan käyttää, koska ne tuhoavat pääasiassa rasvoja ja bakteereja.
  • Anna pesukoneen käydä vähintään 60 ° C: n välillä. Vain korkeammassa lämpötilassa sienet ja bakteerit kuolevat.
  • Pesukoneen perusteellinen puhdistus ei todellakaan vie paljon – 10-15 minuuttia valotusaikaa ja sitten pesujakson kesto.
  • Pese pesukone 2 kuukauden välein.

Puhdista pesukone – älä unohda nukkasuodatinta

pesukoneen puhdistus-suodatin-nukka-suodatin-puhdistus-säännöllisesti% cc% 88sig

Korkeassa lämpötilassa Pesukoneen puhdistus 

pesukoneen puhdistustyökalut-kotitalous-siivousvinkit-kotitalous

Previous Post
3 luovaa syksyistä lautasliinarengasta itse tekemiseen
Next Post
Valmista runsaasti hiilihydraatteja sisältäviä reseptejä nopeasti – 6 ehdotusta jokaista ateriaa kohti päivässä