15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Valmista kylpyhuoneen puhdistusaineet itse ja poista nopeasti kalkkijäämät, hometta ja saippuajäämät

Kiireisessä jokapäiväisessä elämässä tuskin on aikaa puhdistaa kylpyhuonetta joka päivä. Tuloksena ovat usein kalkkeutuneet suihkukaapit, likaiset laatat, pesualtaassa olevat saippuajäämät. Onneksi ne voidaan poistaa nopeasti jopa yleispuhdistusaineella apteekista. Jos kuitenkin etsit ympäristöystävällistä vaihtoehtoa, sinun tulee valita luonnollinen puhdistusaine. Tämän päivän viestissä selitämme, kuinka voit tehdä kylpyhuoneen siivoojaksi itse.

1. Tee kylpyhuoneenpuhdistusaineet itse: Mitkä kodin korjaustoimenpiteet voivat poistaa lian ja saostumat?

Puhdista kylpyhuone ja saa pesuallas ja keramiikka valkoiseksi

Desinfiointi, kerrostumien ja aromien poistaminen: kylpyhuoneen puhdistusaineen on kyettävä tekemään paljon. Onneksi jokaisella meistä on kotona useita kotilääkkeitä, joilla on erinomaiset puhdistusominaisuudet. Näitä ovat ruokasooda, etikka, juusto saippua, sitruunamehu. Puhdistettaessa kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota muutamaan asiaan:

 • Luonnonmateriaalit, kuten kivi, ovat erittäin herkkiä happamille puhdistusaineille. Kotitekoisen kylpyhuoneen puhdistusaineen värimuutosten ja tahrojen estämiseksi sinun on laadittava luettelo kaikista kylpyhuoneen materiaaleista ja tarkistettava valmistajalta etukäteen, mitä voit käyttää niiden puhdistamiseen. Jos tämä ei ole mahdollista, voit ensin testata kylpyhuoneen puhdistusaineen näkymättömässä paikassa.
 • Lasi ja keramiikka ovat enimmäkseen haponkestäviä, mutta herkkiä naarmuille. Joten kotihoito sitruunamehulla tai laimennetulla etikalla sopii heille, mutta ruokasooda ja ruokasooda ovat vähemmän sopivia.

Kylpyhuoneen suihkukaappi ja pesuallas sekä kylpyhuonekalusteet ja laattojen puhdistus

 • Jos teet kylpyhuoneen puhdistusaineen itse, vaaditaan ennen kaikkea kärsivällisyyttä. Usein sinun on testattava kaava useita kertoja ja tarvittaessa parannettava sitä tai mukautettava sitä omiin tarpeisiisi.
 • Kotitekoinen wc -puhdistusaine voi tehdä wc: stä jälleen kimaltelevan valkoisen. Jotkut kotitehtävät voivat kuitenkin myös vahingoittaa tyhjennysputkea. Tämän välttämiseksi sinun on ensin kysyttävä neuvoa ammattilaiselta ennen kuin kokeilet wc -puhdistusaineita.

2. Valmista kylpyhuoneen puhdistusaineet itse: erilaisia ​​reseptejä

Käytä ruokasoodaa ja ruokasoodaa ruosteen estämiseksi

Puhdistuksen nopeuttamiseksi voit jakaa kylpyhuoneen useisiin vyöhykkeisiin ja poistaa lian eri puhdistusaineilla.

2.1. Valmista kylpyhuoneesi kalkinpoistoa vastaan

Kalkkikerrostumat kylpyhuoneessa eivät ole kaunis näky. Tarvitset kalkinpoistoaineen niiden poistamiseksi. Apteekista löydät lukuisia tuotteita, mutta voit myös tehdä kalkinpoistoaineen itse.

Valmista kylpyhuoneesi puhdistusaine Poista kalkki suihkun ovesta

Tee oma kylpyhuoneesi puhdistusaine etikkaöljyllä kylpyhuonekalusteisiin

Valkoviinietikka ja omenaviinietikka sisältävät etikkaa, joka voi poistaa kalkin. Jos sinulla ei ole etikkaa kotona, voit laimentaa etikkaöljyn vedellä suhteessa 1:10. Tämä tarkoittaa, että voit liuottaa 100 ml etikkaöljyä 1 litraan vettä. Kaada sitten kalkinpoistoaine lasipulloon ja suihkuta sen avulla roskat. Jätä etikkaöljyliuos puoleksi tunniksi ennen alueen huuhtelua.

Kylpyhuoneen puhdistusaine ja huuhtelukirkaste suihkussa oleville laattoille: Voit poistaa kalkinpoiston nopeasti ja luotettavasti huuhteluaineella. Jos kalkkikerrostumat ovat hyvin itsepäisiä, voit laittaa niihin hieman huuhtelukirkastetta. Anna sen seistä 10 minuuttia ennen kuin hankaat laatat pehmeällä sienellä.

Vaihtoehtoisesti voit valmistaa huuhtelukirkasteen itse. Tätä varten liuotetaan 10 g raastettua orgaanista juustoaippuaa 50 ml: aan lämmintä vettä. Lisää sitten 1 tl ruokasoodaa ja laimenna liuos 250 ml: lla kylmää vettä.

2.2. Tee kylpyhuoneesi puhtaammaksi ruostetta vastaan

Sitruunanpuhdistusaineet ruostetta vastaan ​​tekevät reseptin ja ainesosat itse

Ruostuneet kylpyhuonekalusteet tai ruostetahrat pesualtaassa? Kylpyhuoneen puhdistusaine voi auttaa tätä vastaan. Sinä pystyt Voit myös valmistaa sitruunan ruosteenestoaineena itse. Tätä varten tarvitset 5 tuoretta sitruunaa ja 350 ml valkoviinietikkaa. Leikkaa sitruunat ensin ohuiksi viipaleiksi ja laita ne muurausastiaan. Kaada sitten valkoviinietikka hillopurkkiin. Varmista, että se peittää sitruunaviipaleet kokonaan ja sulje lasi. Laita se nyt viileään paikkaan. Keittiön ruokakomero tai lämmittämätön ja varjoisa talvipuutarha on ihanteellinen. Anna sitruunanpuhdistusaineen istua siellä kuukauden ajan. Sitten voit ottaa sitruunaviipaleet varovasti pois ja käyttää nestettä ruosteen tahrojen poistamiseen kylpyhuoneessa.

Tee kylpyhuone puhtaammaksi ruokasoodalla ja leivinjauheella

Sooda ja leivinjauhe ruostetta vastaan

Ruokasoodan ja leivinjauheen yhdistelmä osoittautuu myös erityisen tehokkaaksi ruostetta vastaan. Voit laittaa molemmat ainekset puhtaaseen kulhoon. Täytä kulho vähitellen vedellä ja sekoita ainekset keskenään kermaiseksi. Levitä sitten pesuainetta ruosteeseen ja hankaa pehmeällä sienellä, huuhtele ja kuivaa sitten hyvin liinalla.

2.3. Tee kylpyhuoneesi puhdistaja homeesta

Vinkkejä kylpyhuoneen muotin puhdistamiseen

Onko sinulla hometta kylpyhuoneessa? Sitten voit poistaa sen seuraavilla kotitekoisilla kylpyhuoneen puhdistusaineilla. Mutta päästäksesi todella eroon siitä, sinun on tuuletettava huone hyvin. Jätä kylpyhuoneen ovi auki yön yli.

Jos muotti on hyökännyt vain pieneen alueeseen kylpyhuoneessa, niin näin on lääketieteellinen alkoholi. Laita vain vähän alkoholia kuivalle kankaalle ja käsittele vaurioitunut alue sillä. Turvallisuuden vuoksi voit ensin testata näkymättömällä paikalla nähdäksesi, jääkö alkoholista tahroja. Vaikka tämä on hyvin harvinaista, se voidaan tehdä, jos pinta on erittäin herkkä. Älä käytä alkoholia metallilla.

Muotin poistaminen metallista ja keramiikasta ei ole helppo tehtävä. Valkoinen etikka voi kuitenkin onnistuneesti tappaa vaaralliset sieni -itiöt. Liota kangas valkoviinietikassa ja jätä se saastuneiden kylpyhuonekalusteiden päälle yön yli.

2.4. DIY kylpyhuoneen puhdistusaine saippuajäämiä vastaan

Kylpyhuoneen puhdistusaineet saippuajäämiä vastaan ​​tekevät puhdistusainereseptejä

Saippuajäämät voidaan poistaa vain erittäin vaikeasti. Siksi sinun on annettava itse valmistetun kylpyhuoneen puhdistusaineen toimia jonkin aikaa.

Kylpyhuoneen puhdistusaine, jossa on ruokasoodaa ja etikkaa voidaan käyttää suihkukaapissa, ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa varusteissa, kylpyammeessa ja pesualtaassa. Muita miedoja kodinpuhdistusaineita voidaan käyttää luonnonkivestä tehtyihin saumoihin ja laattoihin sekä puukalusteisiin.

Tarvittavat ainesosat:

 • 200 g ruokasoodaa
 • 120 ml lämmintä vettä
 • 120 ml nestemäistä saippuaa
 • 2 tl valkoviinietikkaa tai omenaviinietikkaa
 • 5-6 tippaa sitruunamehua (valinnainen)
 • hillopurkki

Kaada kaikki ainekset hillopurkkiin, sulje purkki ja ravista voimakkaasti. Laita sienelle puhdistusainetta ja hankaa pinta varovasti. Anna sitten kylpyhuoneen puhdistusaineen toimia ja huuhtele se pois.

Käytä juustoaippuaa ruostumattomasta teräksestä valmistetuille pinnoille Puhdistusvinkit

Tee kylpyhuoneesi puhdistusaine huuhteluaineella Huuhtelukirkasteella kalkinpoisto voidaan poistaa nopeasti ja helposti. Voit myös poistaa saippuajäämät laatoista nopeasti ja helposti.

Juustosaippua ruostumattomille teräspinnoille käyttää. Voit tehdä tämän yksinkertaisesti sekoittamalla kulhoon 50 g ruokasoodaa, 50 g leivinjauhetta ja 75 g juustomassaa. Liuota sitten kuivat aineet 500 ml: aan lämmintä vettä ja täytä suihkepulloon. Suihkuta sillä kylpyhuonekalusteet ja anna tarvittaessa vaikuttaa jopa 10 minuuttia. Huuhtele ja kuivaa sitten.

3. Tee wc -puhdistusaine itse

WC -puhdistusaine, jossa on etikkaa ja tuoksuvaa öljyä sekä sitruunamehua ja booraksia

Wc -alueen puhtaana pitämisessä on käytettävä muita kodin korjaustoimenpiteitä. Selitämme, kuinka voit tehdä wc -puhdistusaineen itse.

WC -puhdistusaine pinttyneille tahroille, kola ja ruokasooda

 • 1 tölkki Coca-Colaa (355 ml)
 • 50 ml ruokasoodaa
 • 100 ml valkoviinietikkaa

Ravista kola ensin wc -kulhoon ja anna sen seistä 10 minuuttia ennen huuhtelua. Kaada sitten valkoviinietikka ja ruokasooda wc -kulhoon yksi kerrallaan ja odota. Jos wc -puhdistusaine lakkaa kuplimasta, huuhtele useita kertoja.

WC -puhdistusaineet valmistavat erilaisia ​​reseptejä

Valmista oma wc -puhdistusaine virtsakiveä ja kalkkia vastaan.

Ainekset:

 • 200 ml valkoviinietikkaa (valmistettu sokerijuurikkaasta tai maissista, on mieto happo, joka desinfioi ja poistaa hajut)
 • 150 g booraksia (boorihapon natriumsuola, joka voi poistaa tahrat ja tehdä wc: stä jälleen kuohkean valkoisen)
 • 10 tippaa tuoksuöljyä. Voit käyttää WC -puhdistusaineena teepuuöljyä, myös piparminttu-, rosmariini- tai eukalyptusöljyä, jotka tunnetaan antibakteerisista ominaisuuksistaan.

Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja kaada liuos wc -kulhoon. Odota 2-3 tuntia ennen huuhtelua.

Tee hellävarainen wc -puhdistusaine päivittäiseen käyttöön

Valmista luonnonmukaista materiaalista oma päivittäinen WC -puhdistusaine

Jos puhdistat wc: n useita kertoja viikossa, voit valita seuraavan reseptin:

 • 50 g ruokasoodaa
 • 1 kuppi valkoviinietikkaa
 • 1/2 tuoksuöljyä, jolla on antibakteerisia ominaisuuksia

Kaada valkoviinietikka suihkepulloon, lisää noin 10–15 tippaa tuoksuvaa öljyä ja suihkuta sen kanssa wc-kansi, wc-istuin ja wc-kulho. Anna liuoksen seistä muutaman minuutin ajan ja levitä sitten ruokasoodaa wc -kulhoon. Käytä wc -harjaa poistaaksesi pinttyneet virtsakivitahrat. Huuhtele perusteellisesti.

4. Tee yleispesuaine kylpyhuoneeseen itse

Yleispuhdistusaine kylpyhuoneeseen antaa ohjeet

Yleiskäyttöinen pesuaine kylpyhuoneeseen on vaihtoehto, jos se ei ole liian likainen. Tässä on resepti, joka sisältää melkein kaikki aiemmin mainitut ainesosat. Se desinfioi, poistaa saippuajäämät ja kalkkikerrostumat. Turvallisuuden vuoksi sinun on ensin testattava yleispuhdistusaineen vaikutus vähemmän näkyvälle alueelle. Nämä ovat välttämättömiä ainesosia:

 • 300 ml lämmintä vettä
 • 50 g ruokasoodaa
 • 100 ml vodkaa
 • 10 tippaa teepuuöljyä
 • 10 tippaa sitruunaöljyä
 • lasinen suihkepullo
 • itseliimautuva tarra
 • suppilo
 • hillopurkki

Ohjeet:

1. Täytä 300 ml lämmintä vettä hillopurkkiin.

2. Lisää 25 g ruokasoodaa.

3. Täytä myös 100 ml vodka lasipurkkiin.

4. Lisää nyt tuoksuvat öljyt.

5. Sekoita liuos hyvin ja kaada se lasiseen suihkepulloon.

5. Puhdista kylpyhuone kunnolla

Puhdista kylpyhuone kunnolla, mitä vinkkejä kannattaa ottaa huomioon

Kalkkikerrostumat, lika, ruoste ja home ovat epämiellyttäviä ja voivat myös olla terveydelle vaarallisia. Oikeilla puhdistusaineilla ne voidaan poistaa nopeasti ja helposti. On kuitenkin otettava huomioon muutamia asioita käsitellessäsi:

 • Tuuleta kylpyhuone hyvin jokaisen puhdistuksen jälkeen.
 • Käytä aina kumikäsineitä ihon suojaamiseksi.
 • Pienet lapset ja lemmikit eivät saa olla kylpyhuoneen lähellä puhdistuksen aikana.

Monille kylpyhuone on heidän henkilökohtainen pieni keitaan, jossa he voivat rentoutua pitkän päivän jälkeen. Jotta kylpyhuoneessa oleskelu olisi todella rentouttavaa, sen pitäisi olla todella puhdas. Apteekissa on monia kylpyhuoneenpuhdistusaineita, joista valita, mutta monet niistä sisältävät kemikaaleja, jotka voivat ärsyttää ihoa ja silmiä. Siksi yhä useammat ihmiset valitsevat kotitekoisen vaihtoehdon ja tekevät puhdistusaineet kotona. Tämä mahdollistaa kalkin, ruosteen ja saippuan jäämien poistamisen nopeasti ja vaivattomasti.

Previous Post
Mitä verhoja kylpyhuoneessa? Nämä ratkaisut ovat parhaita kylpyhuoneen ikkunalle!
Next Post
Tinker -tarttumiskupit – 4 ohjetta paperilla, muovilla, jogurttikupilla ja wc -rullalla