15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

1 huoneen huoneiston kalustus: Näillä vinkeillä jokainen pieni asunto tekee siitä ison!

Kuten nimestä voi päätellä, 1 huoneen huoneisto koostuu vain yhdestä huoneesta ja kylpyhuoneesta. Se tunnetaan myös studio -asuntona. Mutta miten voit yhdistää keittiön, olohuoneen, työhuoneen ja makuuhuoneen yhdeksi ilman, että huone näyttää sotkuiselta? Yhden huoneen asunnon sisustaminen tyylikkäällä ja tilaa säästävällä tavalla on haaste, mutta hyvällä suunnittelulla ja valmistelulla voidaan saavuttaa myös hyvä olo. Vinkkimme avulla saat kaiken irti jokaisesta neliömetristä!

Aloita aluesuunnittelusta

Jaa 1-huoneen huoneisto vyöhykkeisiin

Ennen kuin alat miettimään, kuinka yksiösi voi perustaa ja sisustaa, on hyvä mitata tila huolellisesti. Tämä on erittäin tärkeää pieniä huoneita suunniteltaessa, jotta ne eivät ole liian täynnä huonekaluja ja esineitä. Se, että 1-huoneen asunnon on täytettävä useita toimintoja samanaikaisesti, ei helpota koko asiaa.

Päätehtäväsi sisustuksessa on jakaa 1 makuuhuoneen huoneisto vyöhykkeisiin. Sinun ei välttämättä tarvitse käyttää osioita tai näyttöjä, koska ne pienentävät visuaalisesti asunnon kokoa. Vyöhykkeiden välinen raja voidaan myös merkitä itse huonekaluilla. Jos sohva on esimerkiksi huoneen keskellä, sen edessä oleva tila yhdistetään rentoutumisalueeseen ja sen takana työskentelyalueeseen. Vältä kaikkea tarpeetonta ja mieti tapoja suurentaa tilaa visuaalisesti ja antaa sille syvyyttä. Kirkkaat värit ja seinäpeilit auttavat tässä.

Mitkä huonekalut valita 1 huoneen huoneistoon?

pieni keittiö yhden huoneen huoneistossa

Huonekalut, jotka täyttävät useita toimintoja, sopivat erityisesti pieneen asuntoon. Esimerkiksi sisäänrakennettu kaappi, jossa on peiliovet, tarjoaa runsaasti säilytystilaa ja samalla suurentaa tilaa visuaalisesti. Pajuinen sohvapöytä irrotettavalla kannella tai jakkara, jossa on säilytystilaa, ovat myös fiksuja 2 in 1 -ratkaisuja.

Varo liikaa tilaa liikaa vapaasti seisovilla huonekaluilla. Pohjimmiltaan lattialla olevat huonekalut tarvitsevat enemmän tilaa kuin seinälle ripustettavat huonekalut, esim. Seinäkaapit, seinähyllyt tai taitettavat seinät. Periaatteessa ne tarjoavat paljon säilytystilaa tuhlaamatta jo niinkin pientä lattiatilaa.

Kuinka voit kauniisti sisustaa 1 huoneen huoneiston, jossa on keittiö??

yhden huoneen asunnon sisustaminen vinkkejä huoneiden asetteluun

Riippumatta siitä, onko yhden huoneen asunto 20 m² vai 35 m²: Kummassakin tapauksessa sinun on varmistettava, että olohuone ja keittiö erotetaan toisistaan. Hieman suuremmassa studio -huoneistossa voit suunnitella väliseinän tai keittiön saaren. Nämä saavat huoneen näyttämään hieman pienemmältä, mutta ovat myös erittäin toimivia. Kun järjestät pienen yhden huoneen huoneiston, jossa on minikeittiö, on parempi etsiä muita tapoja erottaa nämä kaksi vyöhykettä, kuten kahdenlaisia ​​lattiapäällysteitä. Vältä kuitenkin voimakkaita kontrasteja, koska tämä kiinnittää huomion yhteen paikkaan ja voi näyttää jopa kaoottiselta. Eri tyylien käyttäminen molemmille vyöhykkeille ei myöskään ole suositeltavaa.

Myös keittiöyksikkö vaatii asianmukaista suunnittelua. Rajoitetun tilan vuoksi on parasta valita kompakti minikeittiö, jossa on sisäänrakennetut laitteet. Suunnitteluvaihtoehtojen osalta se on nykyään varmaa jokaiseen makuun jotain siellä. Astiat ja ruoanlaittovälineet tulee sijoittaa kaappeihin tai hyllyille, jos mahdollista. Liian monet asiat työtasolla luovat hämmentävän vaikutuksen.

Luo erilaisia ​​valaistusvyöhykkeitä

1 huoneen huoneiston sisustusideoita

Oikean valaistuksen valinta on erityisen tärkeää studio -asuntoa sisustettaessa. Koska huone on jaettu useisiin vyöhykkeisiin, valonlähteet on myös mukautettava tarpeisiisi. Keittiöt, olohuoneet, työskentely- ja makuutilat tarvitsevat eri valaistuksen voidakseen täyttää tehtävänsä parhaalla mahdollisella tavalla. Ihannetapauksessa yhdistä kattovalaisimet seinä-, lattia- ja pöytävalaisimiin, jotta huone valaistaan ​​optimaalisesti. Valo on myös yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka vaikuttavat studio -asunnon tilavuuteen. Mitä enemmän valoa on ja mitä paremmin se jakautuu huoneeseen, sitä suurempi asunto näyttää.

Koko huoneen tunnelma riippuu muun muassa ikkunan sisustuksesta. Esimerkiksi ei ole suositeltavaa ripustaa raskaita pitkiä verhoja pieneen asuntoon, koska ne hukuttavat muun sisustuksen ja tummentavat tilaa liikaa. Pelkät verhot, kaihtimet tai rullaverhot ovat parempi ratkaisu.

Mikä sänky yhdistetyssä olohuoneessa / makuuhuoneessa?

Kalusta 1 huoneen huoneisto, jossa on vauva, iso sohva nukkumistoiminnolla

Pienemmän alueen vuoksi 20 m²: n 1 makuuhuoneen huoneistossa ei normaalisti voi olla sekä sänkyä että sohvaa. Yleensä valitset sitten sohvan, jossa on nukkumistoiminto.

Kun sisustat hieman suurempaa asuntoa, esim. 35 m², voit yrittää luoda tilaa normaalille sängylle. Makuutila on tietysti erotettava olohuoneesta, esim. Milloin tahansa poistettavalla seulalla, verholla tai hyllyjärjestelmällä. Toisaalta olohuone voidaan korostaa matolla.

Jos haluat säästää enemmän tilaa, voit valita parvisängyn tai taitettavan kokoontaitettavan sängyn. Ensimmäinen ratkaisu sopii parhaiten 1-huoneen huoneistoon, jossa on korkea katto ja joka tarjoaa näkymätön makuutila, jossa on pesän charmia. Toisaalta seinäsängyn suuri etu on, että se ei vie tilaa päivän aikana.

Kylpyhuone studiohuoneistossa

pieni kylpyhuone, jossa peilikaappi, pyöreä tiskiallas ja beige seinälaatat

Yhden huoneen huoneistossa kylpyhuone on yleensä erillinen huone. Voidaan sanoa, että minimalistisuus, jota suositellaan studio -asuntoa koristettaessa, on huipussaan kylpyhuoneessa. Tilanpuutteen vuoksi on erittäin suositeltavaa avata suihkut ja lasiseinät. Suihkukaappia tai suihkuallasta ei ole asennettu sinne, mikä luo myös ilmavan ja tilavan tunteen. Jos kunnostustyöt ovat mahdollisia, seinäasennus wc, jossa on piilotettu säiliö, on paras valinta. Tässä artikkelissa näytämme, kuinka wc -istuimen yläpuolella olevaa kapeaa tilaa voidaan käyttää optimaalisesti.

Huonekalujen lukumäärä on pidettävä mahdollisimman pienenä, jotta tärkeimmät hygieniatarvikkeet mahtuvat. Yritä käyttää yhdistelmäratkaisuja myös täällä. Sen sijaan, että ostat kylpyhuoneen peilin ja kaapin erikseen, on parempi valita valmis peilikaappi. Käytä vaaleita värejä suurentaaksesi tilaa visuaalisesti. Anteliaisuuden vaikutelmaan vaikuttavat positiivisesti myös viileä valo, kiiltävät pinnat ja jopa valokuvataustakuvat.

Valokuvatapetti bambusta lasisuihku, valkoiset laatat ja seinään kiinnitetty wc piilotetulla säiliöllä saavat kylpyhuoneen näyttämään isolta

Previous Post
Alkuperäiset ja pelottavat Halloween-meikkivinkit miehille, naisille ja lapsille
Next Post
Melonin leikkaaminen – ideoita ja ohjeita juhliin ja välipaloja