15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Modernit materiaalit teolliseen tyyliisi: puu, betoni ja teräs sisustuksessa

Viihtyisä, hienostunut, vintage tai alennettu – nykyään sisustustyylit ovat niin erilaisia, että niitä on helppo menettää. Paras esimerkki on hygge. Tällä tyylillä mukavuus ja lämpö asettavat sävyn. Tämä muotoilu ei kuitenkaan välttämättä ole kaikille. Jos haluat sen viileämmäksi ja nykyaikaisemmaksi, sinun on tarkasteltava teollista ulkoasua tarkemmin. Tämä antaa jokaiselle huoneistolle tai talolle viileän loft -tunnelman. Päämateriaalit ovat usein betoni ja teräs. Olemme tehneet yhteenvedon sinulle tässä vaiheessa, kuinka voit luoda parvekkeen ulkoasun ja teollisen tyylin omiin neljään seinään.

Mitä teollinen tyyli käytännössä tarkoittaa??

Metallista ja puusta valmistetut huonekalut sisustavat ruokailutilan teollisesti

Karkeasti ottaen voidaan sanoa, että teollinen tyyli on kiinnittynyt teollistumisen aikaa nojaa. Asunnon tai talon tulisi heijastaa vanhan tehdashallin ulkoasua. Tämä sisältää tietysti paljon metallia, erityisesti terästä, sekä betonia. Tämä sisustustyyli ilmestyi ensimmäisen kerran sen jälkeen, kun monet entiset tehtaat suljettiin ja muutettiin sitten asuintiloiksi. Parvi sellaisena kuin me sen tunnemme tänään, syntyi. Joskus kovasta ja karuista, mutta samalla avoimesta arkkitehtuurista tuli tämän ilmeen tavaramerkki. Koristeena toimivat vanhat koneet ja laitteet.

Teollinen tyyli: Vanhat tehtaat ja avoimet tilat toimivat hyvin

Teollinen sisustus olohuoneeseen

Sen ei kuitenkaan tarvitse välttämättä olla vanhoja varastoja ja tehdasrakennuksia – voit myös asettaa teollisen ilmeen tavallisille taloille tai huoneistoille, joissa on hieman hohtoa. On tärkeää, että nykyinen asuintila tarjoaa tarpeeksi tilaa.

Olohuoneen sisustaminen teolliseen tyyliin Vinkkejä

Koska suuri ja avoin huonekonsepti on olennainen teollisen tyylin kannalta, samoin kuin korkeat katot lisäävät ilmavuutta. Jos sinulla on esimerkiksi avoin oleskelutila, esimerkiksi keittiö, olohuone ja ruokailutila yhdessä, voit toteuttaa tämän sisustustyylin suhteellisen hyvin.

Liukuovet ja rullaovet sisä- ja ulkotiloihin

Metallista ja lasista valmistettu teollinen ovi

Rakentajilla on enemmän suunnittelun vapautta ja he voivat valita niistä sopivat ulkoasun elementit. Tavallisten ovien sijasta voidaan käyttää esimerkiksi liukuovia ja rullaovia. Tätä tarkoitusta varten sopivat kestävästä materiaalista valmistetut maalit, jotka ovat nyt saatavilla monissa eri malleissa vaikka jotkut perustuvat teolliseen ulkonäköön. Joten teollinen tyyli löytää tiensä myös ulos.

Kipsiä sisältämätön tiili näyttää vähentävän ulkoasua

Aseta makuuhuoneeseen käsittelemätön tiiliseinä

Seinien suhteen luotetaan yleensä omaperäisyyteen. Siksi ne jätetään harvoin rappaamatta ja niistä tulee erityinen katseenvangitsija. Usein niillä on tiili -ilme tai harmaa, yksinkertainen betoni voi olla painopiste. Kaiken kaikkiaan kaikki näyttää hyvin raa’alta ja supistetulta. Näemme usein betonin tai paljaan tasoituksen lattiapäällysteenä, mutta myös tumma puu tai PVC sopivat. Korkki tai matto ovat sen sijaan tabu. Kumpaakaan näistä ei olisi aiemmin löydetty tehtaista teollistumisen aikana, koska nämä materiaalit ovat yksinkertaisesti liian epäkäytännöllisiä tehdastyöhön.

Maanläheiset, vaaleat värit ottavat tietoisesti takapenkille

Tehdasmuutos tilavan makuuhuoneen luomiseksi

Värit, kuten seinät ja lattiat, pidetään melko pieninä. Värivalikoima on maanläheinen, viileä ja yksinkertainen. Harmaa, musta ja valkoinen ovat itse asiassa aina sopivia. Mutta värit pastellisävyinä voivat myös asettaa yhden tai toisen aksentin olohuoneeseen. Vaaleanvihreä ja sininen sävy ovat erityisen suosittuja. Ruskea voidaan usein sekoittaa siihen, esimerkiksi puukalusteiden tai nahkasohvan muodossa.

Tyypilliset metallista, puusta ja lasista valmistetut huonekalut

Teollisen sisustuksen vinkkejä moderniin asuntoon

Kun valitset teolliselle ilmeellesi sopivia huonekaluja, sinun on ennen kaikkea pidettävä silmällä materiaalia ja väriä, jotta kaikki lopulta sopisi yhteen. Metalli, lasi ja käsittelemätön puu sopivat hyvin tähän tyyliin. Tietenkin on tilaa myös tekstiileille, esimerkiksi sohvalla, tyynyillä tai pienellä matolla, joka korostaa muuten viileää tai tummaa lattiaa.

Esimerkiksi asuinalueellasi pastellimatolla oleva tummanruskea mokkanahkainen sohva voisi houkutella kaikkien huomion. Sivupöytä, joka on valmistettu tummasta metallista ja lasista, voisi sitten seistä sen edessä. Selkeät muodot ja luonnollisuus osoittavat, että edes teollisen ilmeen ei välttämättä tarvitse olla epämukavaa. Kalusteet voivat olla käytettyjä ja niissä voi olla käytön jälkiä. Tämä korostaa tyyliä entisestään.

Teollisuusvalaisimet, joissa on viileä metalli

Teollisesti valaistu ruokailutila

Kun ajattelemme teollista muotoilua, se tulee väistämättä mieleen: teollisuusvalot. Siksi ne ovat välttämättömiä kotonasi. Riippumatta siitä, onko se katto- vai lattiavalaisin – on aina tärkeää, että se on viileä metallinen. Tähän sopivat parhaiten mustat tai kromatut materiaalit. Myös paikat tai teolliset valonheittimet näyttävät hyvältä henkilökohtaisessa perääntymisessäsi. Tämä mahdollistaa yksittäisten seinien korostamisen voimakkaammin tai epäsuoran valaistuksen toteuttamisen.

Vintage -esineitä ja ruosteisia esineitä koristeena

Vintage -sisustus asunnossa teollisessa tyylissä maljakoilla ja patsailla

Lisävarusteiden ja koriste -esineiden osalta teollisen muotoilun motto on: vähemmän on enemmän. Siksi yritä pitää koristelu pienenä. Jos asetat vielä koriste -esineitä, materiaalilla on tärkeä rooli. Matta tai jopa ruosteinen metalli toimivat erityisen hyvin. Vintage -elementit, kuten vanha työpöytä, piristävät olo- tai työaluetta ja sopivat saumattomasti kokonaiskuvaan.

Kokoonpanovinkit tiivistettynä

teollinen elämäntapa makuuhuoneiden käsittelemättömille betoniseinille

Jotta et unohtaisi mitään suunnittellessasi, olemme koonneet tämän kalustustyylin tärkeimmät kohdat:

• Avoimet, ilmavat tilat ja korkeat katot

• Betoni- ja tiiliseinät

• Lattia puusta, betonista tai tasoituksesta

• Yleensä paljon metallia ja käsittelemätöntä tummaa puuta

• Käytetyt huonekalut, joissa on vintage -charmia

• Viileät, maanläheiset värit

• Teollisuusvalot ovat välttämättömiä

• Vähemmän koristelua

Toivomme, että nautit uuden teollisen tyylin retriitin perustamisesta ja asettelusta.

Previous Post
10 alkuperäistä ideaa sisä- ja ulkokylvökoneille
Next Post
Tee seinäkoriste itse 16 ideassa upealla ilmeellä