15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lämmitys infrapunalla – minkä tyyppinen infrapunalämmitys millä alueella?

lämmitys infrapunalasilämmityksellä mustan seinän infrapunalämmitys

Kuten auringon säteet lämpimänä päivänä – tältä infrapunalämmittimien lämpö tuntuu. Vaihtoehtoinen lämmitysjärjestelmä on sähkölämmitys, joka ei lämmitä huoneilmaa, vaan huoneen ruumiit. Nämä sitten luovuttavat lämmön uudelleen ja jakavat sen tasaisesti koko huoneeseen. Infrapunalämmittimet ovat myös monipuolisia: patterit voidaan asentaa vapaasti seisovaksi seinälle tai kattoon missä tahansa huoneessa. Oikein käytettynä infrapunalämmitys voi silti säästää paljon energiaa. Artikkeli paljastaa, missä infrapunalla lämmitys on järkevää ja millaiset infrapunalämmittimet sopivat mihin alueeseen!

Milloin kannattaa lämmittää infrapunalla??

infrared lämmönkuva suosittu motiivi lasi kuva lämmitys

Jotta infrapunalämmitys todella kannattaa, sitä tulee käyttää oikein. Tällainen lämmitysjärjestelmä ei esimerkiksi olisi järkevä päätös vanhalle rakennukselle ilman hyvää eristystä. Toisaalta hyvin eristetyissä uusissa rakennuksissa tai lisälämmityksenä siirtymäkaudella infrapunalämmittimet tarjoavat hyvän vaihtoehdon perinteisille lämmitysjärjestelmille. Ne ovat paljon halvempia ostaa ja lämpenevät hyvin nopeasti, mikä takaa optimaalisen käyttömukavuuden.

Toisin kuin tavalliset patterit, infrapunalämmittimet eivät vie niin paljon tilaa huoneessa, ja ne voidaan asentaa melkein mihin tahansa pistorasiaan. the Infrapunalämmitys on myös saatavana eri versioina, jotta voit löytää oikean ratkaisun asunnon jokaiselle alueelle. Digel Heatin kaltaisten palveluntarjoajien kanssa malleja on todella paljon. Valitsetko kuvan, peilin, liitutaulun tai lasilämmityksen infrapunasäteilyllä, riippuu ennen kaikkea käyttöalueesta.

Lämmitys infrapunalla olohuoneessa

lämmitys infrapunakuvalla lämmitys infrapunalämmitys oleskelutila

Erityisesti siirtymäkaudella, kun keskuslämmitys on kytketty pois päältä, tarvitset vaihtoehtoisen ratkaisun, jotta jalat eivät kylmene. Tässä vaiheessa infrapunalämmitys tarjoaa halvemman vaihtoehdon konvektorille tai puhallinlämmittimille, jotka kuluttavat enemmän sähköä eivätkä jaa tuotettua lämpöä tasaisesti. Oleskelutilassa jäähdytin voidaan sijoittaa niin, että seisot suoraan säteilyalueella. Tällä tavalla keho lämpenee nopeammin ja tunnet miellyttävän lämmön, joka muistuttaa takkaa.

Terveysnäkökulmasta infrapunalämmitystä suositellaan olohuoneessa erityisesti allergikoille. Koska lämmitys ei aiheuta ilman liikettä säteilevän lämmön kautta, pölyä ei pyöritä huoneen ympärillä.

infrapuna lämmitys sovellusalue olohuone olohuone lämmitys

Olohuoneessa infrapunalämmitin voidaan asentaa seinälle tai kattoon. Kuvalämmittimet ovat erittäin suosittuja, koska ne muuttavat jäähdyttimen kauniiksi seinäkoristeeksi. Voit valita aiheet itse ja mukauttaa ne sisustukseen. Erityistä tulostustekniikkaa käyttämällä mikä tahansa aihe voidaan helposti tulostaa jäähdyttimeen. Lopulta jäähdytin on tuskin havaittavissa sellaisenaan, mutta se silti säteilee miellyttävää lämpöä huoneeseen.

Liitutaulu on oikea valinta keittiöön tai kotitoimistoon. Mietitkö jotain seuraavaa ostostasi varten? Liitutaululla voit tehdä muistiinpanoja, tehdä tehtävälistoja tai vain olla luova.

Loma -asunnon infrapunalämmitys

infrapunalämmityspeilin eteisen sisäänkäynti

Infrapunalämmitys on halpa vaihtoehto, jossa sitä lämmitetään harvoin. Keskuslämmityksen asentaminen loma -asuntoihin ja viikonloppuasuntoihin ei yleensä ole kannattavaa, koska se aiheuttaisi korkeampia kustannuksia kuin sähkölämmittimen käyttö. Infrapunalla lämmitettäessä sitä vastoin ei aiheudu ylläpitokustannuksia ja vain alhaiset hankintakustannukset. Lisäksi huoneet voidaan lämmittää nopeasti jopa spontaanilla vierailulla, mikä vie huomattavasti kauemmin eri lämmitysjärjestelmällä. Se, minkä tyyppisen infrapunalämmityksen valitset viikonlopputalolle, riippuu pääasiassa käyttöalueesta.

Infrapunalämmitys kylpyhuoneessa

lämmitys infrapuna -infrapunalämmitys kylpyhuoneen peililämmitys

Kylpyhuoneessa huonelämpötilalla on tärkeä rooli hyvinvoinnissa. Jos haluat kylpyhuoneen olevan muutaman asteen lämpimämpi aamulla ja illalla, voit lämmittää huoneen infrapunalla. Ohjelmoitavien termostaattien ansiosta kostean huoneen lämpötilaa voidaan helposti säätää. Koska infrapunalämmitin lämmittää pintoja eikä kuivaa huoneilmaa, se voi myös estää homeen muodostumisen.

Kylpyhuoneet ovat yleensä pieniä ja usein jäähdyttimelle ei ole tarpeeksi tilaa. Jos kuitenkin päätät käyttää infrapunalämmitystä, voit säästää tilaa katto- tai peililämmityksellä. Peililämmittimet ovat käytännössä näkymättömiä huoneessa, ja ne voidaan yhdistää pyyhetelineeseen.

Terassi ja talvipuutarha lämmitetään infrapunalla

vinkkejä terassin talvipuutarhan lämmitykseen

Infrapunalämmitys on myös usein vaihtoehto terassille tai talvipuutarhaan. Säteilevä lämpö tuntuu erittäin miellyttävältä ja on hyväksi myös kasveillesi. Näillä alueilla lasikuumennin painatuksella tai ilman sitä on paras. Näiden jäähdyttimien pinta kestää roiskevettä ja voidaan puhdistaa kuten tavallinen lasi.

Kuvan lähde: digel-heat.com, pixabay.com (CC0 Public Domain)

Previous Post
3 luovaa syksyistä lautasliinarengasta itse tekemiseen
Next Post
Valmista runsaasti hiilihydraatteja sisältäviä reseptejä nopeasti – 6 ehdotusta jokaista ateriaa kohti päivässä