15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hirsitalon käyttö asumiseen: Mihin sinun on kiinnitettävä huomiota?

Hirsitalo-elävä-monopitch-katto-ikkuna-eristys

Maailman luonnollisin ja omaperäinen rakenne on puu. Luonnollisena ja kestävänä materiaalina puu on hyvin vaihteleva ja monipuolinen. Luonnollinen rakennusmateriaali takaa erinomaisen sisäilman ja tarjoaa monia etuja ympäristölle, terveydelle ja lompakollesi. Joten ei ole yllättävää, että puutaloista on tulossa yhä suositumpia. Moderni, valoisa ja teknisesti huipputekninen-hirsitalo on ihanteellinen asumiseen. Se voi toimia puutarhatalona, ​​studiona tai siistinä vierasasuntona.

Asuminen hirsimökissä

Hirsitalo-olohuone-terassi-säätiö-päätykatto

Hirsimökki tekee vaikutuksen erittäin runsaalla tilavuudellaan. 30 m²: n alueella on tilaa koko pienelle yhden huoneen huoneistolle. Minikeittiöstä kylpyhuoneeseen makuuhuoneeseen ja olohuoneeseen kaikki voidaan yhdistää tähän. Pieni terassi kutsuu sinut viipymään. Aamiainen maistuu täällä kesällä paljon paremmalta. Vaihtoehtoisesti voit lisätä pienen työkaluvaraston laajennukseksi, jolloin käytettävissä oleva tila laajenee vielä 4 m². Tällä tavalla on riittävästi tilaa puutarhatyökaluille ja huonekaluille häiritsemättä varsinaisen talon järjestystä. Valinnaisen katoksen ansiosta sinun ei tarvitse mennä ilman terassia edes sateessa tai voimakkaassa auringonpaisteessa. Lisäksi sisäänkäynti pidetään puhtaana. Kun käytät puuta talonrakentamisessa, sinun on kiinnitettävä huomiota muutamaan asiaan, niin voit nauttia hirsitalon eduista pitkään, sanotaan Pineca.de Asiantuntijat |.

Tarvitaanko hirsitalon rakentamiseen rakennuslupa??

Hirsitalo-olohuone-rakennus-lupa-neliö-huone

Ennen kuin ostat kesämökin asumiseen, sinun on ensin mentävä viranomaisille. Jos haluat käyttää puutarhavajaasi säännöllisiin yöpymisiin, rakennuslupa vaaditaan joka tapauksessa. Perustelluilla puutarhataloilla on myös rakennusluvat kaikissa liittovaltioissa. Säännöt vaihtelevat alueittain. Puutalon koon lisäksi sijainnilla on myös ratkaiseva rooli. Pysyvä asuminen puutarhavajassa ei ole sallittu useimmissa pihapiireissä.

Mikä puulaji on paras?

pohjois-mänty-vankka-puu-rakennusmateriaali

Pohjimmiltaan Pohjois -Euroopasta peräisin oleva puu on erittäin korkealaatuista ja sille on ominaista korkea lujuus. Yleisimmät hirsitaloissa käytettävät puulajit ovat mänty ja kuusi. Pohjoismainen mänty on tiheämpää ja estää siten homeen muodostumisen paljon enemmän kuin muut puulajit. Että Puu itsessään voidaan suojata puulasitteella ja tällä tavalla miellyttää sen omistajaa monta vuotta. Suosittelemme avohuokoista vesidispersiolakkaa, joka perustuu akryylihartsiin. Mitä tulee houkuttelevuuteen, puurunkoinen talo on selvästi kaikkien tiilirakennusten edellä.

Hirsitalon perusta

puutarha-hirsitalosta-säätiö-betoni-sementti-yritys

Hirsimökki on suunniteltu niin yksinkertaisesti, että ammattitaitoinen käsityöläinen pystyy rakentamaan sen yksin viikonloppuna. Kaikki asennukseen tarvittavat varusteet sisältyvät toimitukseen ja yksittäiset osat on merkitty hyvin, jotta rakennuksen kuvaus on helppo ymmärtää. Pinnan voit valita itse. Sinun on päätettävä, haluatko nostaa hirsitalon tukirungolle vai betonoida alustan. Voit myös pitää kellarin ja säilyttää siellä omaa viiniäsi. Alarakenne on erityisen kestävä paine kyllästetyn puun kanssa. Kostea ja märkä lattia vaikuttaa kuitenkin rakenteen lujuuteen.

Eristys hirsitalolle asumiseen

puutalot-elävät-ikkunat-pohjoismaiset-mänty-ulkoseinät

Niille, jotka käyttävät hirsimökkiä asumiseen, eristys on välttämätöntä. Eristyksellä varustetun hirsitalon energiatehokkuuden optimointiin on useita vaihtoehtoja:

  • Lattia: Useimmissa puutaloissa on betonista tai sementistä tehty perusta. Lattian eristys hylkii alhaalta tulevaa kosteutta ja kylmää.
  • Seinät: Sisäinen eristys ja ulkoinen eristys erotetaan toisistaan, eli seinät joko eristetään sisältä tai eristemateriaali kiinnitetään ulkoseiniin.
  • Ikkunat ja ovet: Kaksinkertaisilla ikkunoilla, joissa on laadukas lasi, tuuli ei pääse sisään ja tunnet olosi mukavasti lämpimäksi puutalossa.
  • Katto: Yksi hirsitalon etu moniin muihin rakennusmenetelmiin verrattuna on kattorakenne, joka voidaan vahvistaa ja varustaa myrskysuojalla. Olipa viisto- tai tasakatto – katon eristys olisi ehdottomasti järkevää.

Huolehdi hirsitalosta

hirsimökki-pohjoismainen-mänty-puu-tyyppinen-kestävä hoito

Hirsitalojen käyttöikä on yleensä noin 50-100 vuotta. Hirsimökin mahdollisimman pitkän käyttöiän varmistamiseksi on otettava huomioon muutamia perusasioita, kuten kyllästys, suoja mätältä ja muut. Selvitä, mitkä huoltotoimenpiteet on suoritettava säännöllisesti, jotta puutalosi kestää jopa vuosisadan!

puutalo-hirsitalo-pre-alpit-unenomainen-niitty

Previous Post
Suunnittele lastenhuoneita – Caroti -merikoristeita ja huonekaluja
Next Post
Luova puutarhaidea – istuta kukkia houkuttelevasti ja luo illuusioita