15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kulmahiomakoneen käyttö – turvallisuusohjeet käsittelyyn

Työskentely kulmahiomakoneen joustavalla takorauta-aidalla-

Kulmahiomakone on monipuolinen työkalu ja jokaisen käsityöläisen perusvarustus. Sähkökäyttöisen käsikoneen pyöreä hiomalaikka pyörii erittäin suurella nopeudella ja leikkaa helposti myös kovempia materiaaleja, kuten kiveä ja metallia. Se toimii yli 12 000 kierrosta minuutissa ja sillä on paljon tehoa. Näytä uudet sammakotulokset, että monet katkaisukoneiden onnettomuudet tapahtuvat pääasiassa siksi, että käyttäjät aliarvioivat loukkaantumisriskin ja jättävät huomiotta turvallisuusohjeet. Siksi kulmahiomakoneella työskenneltäessä on tärkeää kiinnittää huomiota joihinkin turvallisuusnäkökohtiin. Lisätietoja tästä on seuraavassa oppaassa.

Kulmahiomakoneella työskentely – toimintaperiaate ja käyttöalueet

Työskentely kulmahiomakoneella flex-safety-flying-kipinät-metalli-hionta

Kulmahiomakone, joka tunnetaan myös nimellä Flex lyhyesti, on erittäin suosittu työkalu käsityöläisten keskuudessa, koska sitä voidaan käyttää monin eri tavoin. Sen avulla voit leikata keraamisia laattoja sopivan kokoisiksi tai käyttää sitä metallin ja kiven kiillotukseen, hiontaan tai rouhintaan. Kiinnittämällä hiekkapaperia tai erityisiä teräsharjoja metallien ruostepisteet voidaan myös helposti poistaa. Hienoon työskentelyyn herkillä pinnoilla riittää nykyaikaiset akulla varustetut laitteet, kuten Makitan akkukulmahiomakone Tooler.de.

Yleensä pienemmät yhden käden työkalut ovat myös huomattavasti kevyempiä ja hallittavampia käyttää, joten ne eivät aiheuta väsyttävää tunnetta käsivarsissa, kun työskentelet kulmahiomakoneilla pitkiä aikoja. Suurempia versioita, joiden hiomalaikan halkaisija on 230 ja 300 mm, kutsutaan kahden käsin työkaluiksi. Näitä käytetään enimmäkseen ammattialalla. Näistä nimistä huolimatta laitetta kannattaa pitää molemmin käsin, jotta se pysyy riittävän vakaana.

Kulmahiomakoneella työskentely – oikean levyn valinta

oikein-kulmahiomakone-kiillotus-kuurauslevy

Riippuen siitä, mitä materiaalia aiotaan käsitellä, aseta sopiva hioma- / leikkuukiekko. Kaikki tarvittavat tiedot löytyvät levyiltä. Noudata määritettyjä käyttörajoituksia, suurinta työskentelynopeutta ja sallittua nopeutta. Lisätietoja: valmistaja, käyttöohje, nimellismitat, hioma -aineet ja sideaine, testimerkki ja viimeinen käyttöpäivä. Hionta- tai katkaisulaikojen käyttöikä on pääsääntöisesti 3 vuotta valmistuspäivästä. Sen jälkeen ne voivat rikkoutua käytön aikana tai aiheuttaa muita vaurioita.

Tärkeitä tietoja hiomalaikasta

Toimii oikein kulmahiomakoneen hiomalaikan tietojen nopeuden työskentelynopeuden kanssa

Leikkuulautojen, hiomalaikkojen ja hiomalaikkojen välillä on ero. Älä käytä leikkauslautasia sivuhiontaan tai karkeaseen metallin hiontaan, koska ne voivat rikkoutua. Jos olet asentanut levyn, on suositeltavaa tehdä koeajo vähintään 30 sekunnin ajan. Näin voit tottua värähtelyihin.

Kulmahiomakoneella työskentely – vartalon suoja

työ-suorakulmahiomakone-flex-turvallisuus-kehon suojaus

Kulmahiomakoneen tehoa ei pidä aliarvioida, koska siitä aiheutuvat lentävät kipinät ja pyörivän kiekon suuri nopeus voivat aiheuttaa vakavia vammoja. Siksi sinun on käytettävä erityisiä suojavarusteita oman turvallisuutesi vuoksi.

Silmäsuoja: Koska kipinöitä syntyy, kun taivutus- ja hankauslastut voivat lentää pois, sinun pitäisi ehdottomasti ja joka tapauksessa suojalasit pitää päällä.

vaatetus valmistettu helposti syttyvistä kankaista, ei ehdottomasti sovellu taipumiseen. Älä myöskään käytä löysiä vaatteita, muuten puserosi tai housusi voivat juuttua pyörivään joustavaan levyyn. Syttyvää vaatetusta suositellaan myös kivi- ja metallityöhön.

työkäsineet: Kipinät voivat polttaa ihon. Tämä suojaa myös sormia teräviltä ja kuumilta sirpaleilta.

kuulosuojaus: Kun leikkaat kiveä ja metallia, siitä tulee äärettömän kova. Kulmahiomakone voi saavuttaa jopa 100 db ja ne, jotka taipuvat pidempään ilman kuulosuojaimia, voivat vaurioitua pysyvästi.

Hengityssuojain: Kiveä, laattoja tai betonia leikattaessa syntyy valtavia pölypilviä. Hieno pöly voi joutua suuhun ja nenään.

Turvaohjeet kulmahiomakoneen käsittelyyn

Oikein toimiva kulmahiomakone-flex-turvallisuus-lentävät kipinät-palovaara

1. Älä missään tapauksessa poista kulmahiomakoneen suojakuorta

2. Kipinät voivat aiheuttaa tulipalon. Poista syttyvät nesteet ja materiaalit, kuten paperi, pahvi, sahanpuru ja olki työalueen läheisyydestä.

3. Käytä vain hiomalaikassa ilmoitettua sallittua nopeutta.

4. Leikkuulautasia ei saa käyttää hiontaan ja rouhintaan.

5. Vaihda vialliset hiomatyökalut.

6. Suorita koeajo levyn kiinnittämisen jälkeen.

7. Kiinnitä käsiteltävä esine siten, että se ei voi liukua hiottaessa.

Tämä video antaa lisävinkkejä ja esimerkkejä kulmahiomakoneiden turvallisesta työskentelystä. Se näyttää myös, mitkä virheet tulisi välttää, jos mahdollista.

Previous Post
DIY: kaunis koristelu ajopuulla tuo luonnon kauneutta
Next Post
Ylelliset huvilat Oceanique Vietnamin kaakkoisrannikolla