15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ikkunaprofiilit – kondensoitumisen ja homeen syyt

ikkunaprofiilit kondensoitumuotin hoitovinkit

Kondensoitumista tapahtuu, kun kosteaa ilmaa joutuu kosketuksiin ikkunan kylmien lasilevyjen kanssa. On olemassa useita mahdollisia syitä kondensoitumisen muodostumiseen ikkunoihin ja sitä seuraavaan muottiin. Toisaalta voi olla, että Profiilit -ikkuna ei ole oikein asennettu ja eristetty. Toisaalta ikkunalauta voi myös johtaa kosteuteen sekä profiilien tai lasin heikkoon laatuun. Ilmassa oleva kosteus on osa sisustusta, joka syntyy ruoanlaitosta, pyykin kuivaamisesta, kasveista tai akvaariosta ja jopa asukkaiden hengityksestä. Ja koska ikkunoiden lasit ja ikkunaprofiilit ovat talon kylmin osa, nämä ovat myös alueita, jotka ovat alttiimpia kondensoitumiselle.

Ikkunaprofiilit – Kuinka tiivistymistä ja homehtumista tapahtuu?

ikkunaprofiilit kondenssivesi verhon kosteuden sisällä

Kondensoitumisen välttämiseksi on välttämätöntä valita ikkunaprofiilit, joilla on alhaisin mahdollinen lämmönläpäisevyys. Ei ole väliä, onko profiili valmistettu PVC: stä vai alumiinista. PVC: n arvoon vaikuttaa kuitenkin muun muassa kammioiden määrä – mitä enemmän, sitä parempi. Alumiiniprofiilin tapauksessa tämä puolestaan ​​määräytyy lämpöeristimien avulla. Myös lasin emissiivisyyden on oltava alhainen ja ikkunoiden asennuksen on oltava täydellinen. On tärkeää, että profiilien lämmöneristys on ulkopuolella.

Ikkunaprofiilit – mikä vaihtoehto kosteassa ilmastossa?

ikkunaprofiili schüco ilmanvaihtojärjestelmä tuuletus valkoinen pvc

Kosteassa ilmastossa paitsi ikkunaprofiileilla on tärkeä rooli. Tämän pitäisi kuitenkin olla alhaisin mahdollinen lämmönläpäisevyys. Lisäksi on harkittava tehokasta ilmanvaihtoa, jotta kosteus voidaan kuljettaa ulos huoneista. Tässä tapauksessa myös suoraan ikkunoiden alle asennettavat patterit ovat edullisia. Nämä lämmittävät uhanalaisia ​​alueita ja estävät siten kondensaation muodostumisen.

Vältä ja poista ikkunaprofiilit, joissa on hometta ja kondensaatiota

ikkunaprofiilien asennus schüco -paineilma

Myös tässä tapauksessa ilmanvaihto on kaikkein tärkein asia. Muista, että kosteutta voi esiintyä usein myös ikkunanvaihdon jälkeen, mikä ei välttämättä tarkoita, että ikkunaprofiilit ovat huonolaatuisia. Useimmiten tämä on jopa merkki siitä, että uusien ikkunoiden kokoaminen ja laatu ovat erittäin hyvät. Näissä on parempi tiiviste ja vältetään vedot, joita vuorostaan ​​esiintyi vanhoissa ikkunoissa ja jotka kuljettivat kosteutta ulos yhdessä lämpimän ilman kanssa. Voit välttää “uuden” kosteuden eristämällä talon seinät ulkopuolelta uusien ikkunoiden lisäksi ja, kuten jo mainittiin, varmistamalla hyvän ilmanvaihdon. Voit saavuttaa tämän manuaalisesti avaamalla ikkunat säännöllisesti tai käyttämällä asentamaasi tehokasta ilmanvaihtojärjestelmää. On myös moderneja ikkunoita, joissa tällaiset järjestelmät on rakennettu profiiliin.

Ikkunaprofiilien lisäksi ulkoinen eristys

ikkunan eristys ulkokondensaatiomuotti rakennus talo

Hometta voi kuitenkin kehittyä myös, jos profiilien ja seinän välinen yhteys on huono. Jos on pieniä reikiä tai täyttämättömiä saumoja, kylmää ilmaa voi tunkeutua huoneisiin, mikä taas johtaa kosteuteen ja lisääntyneeseen homeen kasvun riskiin. Homeen ongelma ei ole vain se, että se näyttää ruma, vaan ennen kaikkea se on haitallista terveydelle ja voi johtaa jopa astmaan. Tarkista siis ikkunaprofiilit tällaisten ongelmien varalta ja korjaa ne tarvittaessa.

Kosteat ikkunaprofiilit ovat epämiellyttävä asia

muodostumista kosteus ikkuna muotti pvc vinkkejä

Jos yllä olevat vinkit eivät näytä mitään muutoksia, on vain epämiellyttävin vaihtoehto, eli ikkunoiden korvaaminen uusilla, laadukkaammilla.

Ikkunaprofiilin kosteus johtaa homeeseen

muotti -ikkunaprofiili pvc valkoinen kosteus

Previous Post
Alkuperäiset ja pelottavat Halloween-meikkivinkit miehille, naisille ja lapsille
Next Post
DIY -ikkunan koristelu kesäksi – 8 ohjetta luoville koruille ja yksityisyysnäytöille