15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Valitse oikea verhokangas – 10 vinkkiä ennen ostamista

Verhokankaiden valinta -pastellivärit-neutraali-beige-oliivinvihreä

Laajan pihatuotevalikoiman joukosta on vaikea löytää oikeaa Verhojen valinta pitää paikkansa. Kankaan ulkonäön ja tunteen lisäksi verhojen ja verhojen on oltava sopusoinnussa muiden kalusteiden kanssa. Koska ne kattavat suhteellisen suuren alueen, on suositeltavaa pitää niitä yhdistävänä elementtinä ja hallitsevana elementtinä. Sinun on tietysti pidettävä väreistä ja kuvioista, mutta niiden on myös täydennettävä sisustusta. Tämä ei ole helppo yritys, joten tarjoamme suunnitteluvinkkejä.

Verhojen valinta – käytännön tekijät

verho kankaat-valinta-piha tavarat-värikäs-väri-väripaletti-materiaali

Riippumatta siitä, onko sinun valittava verhot ja verhot tai kangas niille, niiden ei pitäisi vain miellyttää sinua visuaalisesti, vaan niiden pitäisi myös todella tarjota sinulle iloa ja palvella sinua pitkään myöhemmin. Puhtaasti käytännölliset asiat, kuten puhdistus ja kankaan ominaisuudet, on otettava huomioon, jotta investointi kannattaa vuosia myöhemmin. Kaikki tekstiilit eivät ole värin- ja valonkestäviä. Kuviot ja rakenteet näyttävät täysin erilaisilta keinotekoisessa ja päivänvalossa sekä kankaan valaistessa takaa.

Verhojen valinta – käyttötarkoituksesta riippuen

Verhokankaiden valinta -harmaa-antrasiitti-yksivärinen-tiheä

Ensinnäkin sinun on harkittava verhokankaan käyttötarkoitusta. Tarvitaanko huoneessa yksityisyyttä? Missä määrin huoneen auringonvalon vaikutus halutaan? Onko pimennysvaikutus kohdistettu? Haluatko lämpövaikutuksen? Verhojen tai verhojen pituuden ja värin on vastattava huoneen kokoa. Lasten huoneiden verhokankaat täyttävät muut kriteerit, jotka liittyvät enemmän visuaaliseen havaintoon.

Verhojen valinta – läpinäkyvä, läpinäkymätön, lämpö

Verhokankaiden valinta -lämpimät värit-olohuone-oliivinvihreä-beige

Läpinäkyvät verhot eivät kuitenkaan ole täysin läpinäkyviä. Tietyissä valaistusolosuhteissa – kun talon ulkopuoli on kirkkaampi kuin talon sisäpuoli – heillä on kyky estää ärsyttäviä katseita huoneeseen. Samalla voit katsoa itsesi ulkopuolelle. Läpinäkymätön verhokangas on yleensä raskasta ja paksua, estää valoa ja tummuu voimakkaasti. Tämäntyyppisiä kankaita suositellaan yleensä makuutiloihin, ja hyvin pimeät huoneet edistävät parempaa unta. Lämpökankaat on valmistettu viimeisen sukupolven kuiduista, joilla on eristävä vaikutus, mutta jotka suojaavat myös säteilevää aurinkoenergiaa. Talvella mutta myös kesällä tätä kiinteistöä arvostetaan erityisesti energiakustannusten kannalta.

Valikoima verhoilukankaita – värinkestävä, valonkestävä, luonnonkuitu tai synteettikuitu

Verhokankaiden valinta -valkoinen-musta-kuvio-kukka-kuvio-deco

Kysy neuvoa asiantuntijalta ennen ostamista tai tarkista itse, mitkä verhokankaat ovat värin- ja valonkestäviä. Suora auringonvalo voi aiheuttaa värien haalistumista merkittävästi, esimerkiksi silkin tapauksessa. Tässä tapauksessa välivuoraus on suositeltavaa, jotta värin voimakkuus säilyy pidempään. Muut luonnonkuidut, kuten puuvilla tai pellava, voivat kutistua pesun aikana ja menettää jopa 20% pituudestaan. Tässä tapauksessa esipesua on vältettävä, ja verho teipin alle ommellaan usein pesupuristus.

Verhojen valinta – puhdistus ja hoito

Verho-kankaiden valinta -tekstiilit-kuviot-eksoottiset-koristeet-pihatavarat

Puhdistuksen ja hoidon vuoksi verhokangasta valittaessa on erityisen tärkeää, että se voidaan pestä pesukoneessa tai ei. Ensimmäinen vaihtoehto helpottaa kotiäidin työtä, sillä muutaman metrin kankaan peseminen käsin on rehellisesti sanottuna vaikeaa. Toisaalta on mahdollista, että erittäin pitkillä tai leveillä verhoilla tai verhoilla pyyhityn kokonaismäärä ylittää pesukoneen enimmäiskuormituksen. Tällaisissa tapauksissa ammattimainen siivous on vaihtoehto. Jos verhot koostuvat ulkokankaasta ja vuorauksesta, on suositeltavaa hankkia ne siten, että ne voidaan pestä erikseen.

Verhojen valinta – ulkonäkö

verhokankaat-valinta-puoliksi läpinäkyvä-harmaa-ikkunalaudat-tyynyt

Oikeiden verhojen tai prosessien valinta liittyy lähinnä rajalliseen ulkonäköön. Valitun verhokankaan vaikutus vaihtelee valon voimakkuuden mukaan. Väri näkyy myös eri tavalla luonnollisessa tai keinotekoisessa valossa. Valitettavasti voi tapahtua, että valitsemasi verhokangas ei miellytä sinua, kun se kiinnitetään oman asuntosi ikkunoihin, minkä vuoksi kannattaa ottaa pala samasta kankaasta kotiin ja testata, miten se näkyy paikalla.

Verhojen valinta – kuvioilla tai ei

verhokankaat-valinta-pastellivärit-kukka-kuvio-romanttinen-matto-koristelu

Kuviot kulkevat joko vaaka- tai pystysuunnassa ja toistuvat paneelin poikki. Tämä ominaisuus on ratkaiseva, jotta sen katkaisemisessa ei olisi ikäviä yllätyksiä. Kuvion koko ja tiheys ovat myös erityisen tärkeitä halutun, harmonisen ulkonäön kannalta. Suuret muodot ja kuviot sopivat paremmin suurille ikkuna -alueille. Pienet koristeet sopivat paremmin pieniin ikkunoihin, mutta niitä ei tule tulostaa kovin lähelle toisiaan. Yksiväriset verhokankaat ovat aina hyvä valinta ja sopivat kaikenkokoisille ikkunoille.

Verhojen valinta värin mukaan

verho kankaat-valinta-lämpimät värit-oranssi-olohuone-verhoilu

Värillä on tärkeä rooli kodin suunnittelussa ja sisustamisessa. Voit valita viileistä, lämpimistä ja neutraaleista väreistä. Viileillä vivahteilla, kuten sinisellä, violetilla, sinivihreällä, on raikas ja stimuloiva vaikutus. Ne sopivat täydellisesti kylpyhuoneeseen, mutta niiden pehmeät pastellisävyt sopivat myös makuuhuoneisiin. Lämpimät värit, kuten okrankeltainen, terrakotta, punainen ja oliivinvihreä, luovat kodikkaan, kutsuvan ilmapiirin, ja niitä voidaan käyttää upeasti yleisissä tiloissa, kuten olohuoneessa tai keittiössä. Neutraaleihin väreihin kuuluvat ei-värit musta, valkoinen ja harmaa sekä vaaleanruskea, beige ja kerma. Ne sopivat yhteen lämpimän ja kylmän vieressä ja pehmentävät voimakkaiden värien voimakasta vaikutusta. Tässä mielessä ne sopisivat hyvin mihin tahansa asuintilaan ja tunnelmaan.

Verhoilukankaat Valinta materiaalin mukaan – kevyiden ja raskaiden verhokankaiden ominaisuudet

verhokankaat-valinta-ikkuna-koko-pellava-puuvilla-valkoinen-makuuhuone

Valitulla verhojen ja verhojen materiaalilla on voimakas vaikutus lopulliseen visuaaliseen vaikutukseen. Tässä yhteydessä erotetaan kevyet ja raskaat kankaat. Raskaat sisältävät yleensä puuvillaa, samettia, pellavaa ja damaskia, ja niitä käytetään pääasiassa läpinäkymättömiin verhoihin. Suosittelemme lattian pituutta ja syviä, houkuttelevia taitoksia yläreunassa. Voile ja chintz tunnetaan kevyinä verhokankaina, jotka kerätään löysästi ja yksinkertaisesti ja saatetaan tarvittaessa muotoon vuorella tai sisäpinnalla.

Valitse oikea verhokangas

verho-kankaat-valinta-moniväriset-suuret näytteet-piha-tavarat-ookerinkeltainen

Vaikka verhokankaan valinta on vaikeaa, verhot ja verhot täyttävät koristeellisen ja käytännöllisen tehtävän. Jos huoneen pimeyttä ja yksityisyyden suojaa halutaan, raskaat kankaat ovat vaihtoehto. Jos haluat visuaalisesti houkuttelevan vaikutelman, vaaleat läpinäkyvät tai puoliksi läpinäkyvät verhot, joissa on tyylikkäät kuviot, ovat täydellisiä. Verhoilukangasta hoidettaessa on aina suositeltavaa ensin tutkia hoitomerkki ja, jos se puuttuu, asettaa pesukone aina “kylmäksi”.

Moniväriset verhokankaat ilman kuviota – värigradientit ja ombre -tehosteet

verho kankaat-valinta-väri-ombre-vaikutus-valkoinen-sininen

Yhdistä verhokankaat – yksivärisiä ja kuviollisia

verhokankaat-valinta-kylmät-pastellivärit-makuuhuone-neutraali

Valikoima verhokankaita makuuhuoneeseen  

verho kankaat-valinta-makuuhuone-valkoinen-kuvio-hieno

Verhokankaan valitseminen lastenhuoneeseen – värikäs ja tunnelmallinen

verho kankaat-valinta-lastenhuone-värikäs-tyttö-koristelu-suunnittelu

Verhojen valinta nykyaikaiseen keittiöön

verhokankaat-valinta-moderni-keittiö-minimalistinen-elävä-tyyli

Läpinäkymättömät, tummat verhot tutkimukseen

verho kankaat-valinta-musta-läpinäkymätön-tutkimus-tulppaani-pöytä

Lähetä GardinEsittele kankaat houkuttelevalla tavalla

verho kankaat-valinta-tyylikäs-kulta-vaikutukset-puoliläpinäkyvä kuvio

Verhokankaiden valinta asuintyylistä riippuen – vintage ja maalaistalo

verho kankaat-valinta-vintage-kerma-valkoinen-lankku lattia-seinäverhous

Previous Post
Kotitoimiston organisaatio: Kuinka saada järjestys kotitoimistoon!
Next Post
Opas täydelliseen Koi -lampiisi eri puutarhatyyleissä