15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tee oma pyöreä huopapallo – vinkit huovuttamiseen ja ohjeet

Huopapallo matto pyöreä-tee se-itse-sininen-valkoinen-olohuone

Luonnolliset materiaalit ja tuotteet ovat aina hyödyllisiä asuinalueille ja kestävälle elämällemme. Nämä ovat korkealaatuisia, kestäviä ja useimmiten hyvin harkittuja. Luonnonmateriaalit parantavat sisustusta ja parantavat sisäilmaa. Esimerkiksi villamatto on antistaattinen, mutta sillä on myös muita arvokkaita ominaisuuksia. Yhden muodossa Huopapallo matto pyöreä suunnittelemalla se saa aivan uuden merkityksen.

Huopapallo matto pyörii katseen ja on luonnollinen tuote

Huopapallo matto-tee-se-itse-tee-olohuone-matto-iso

Neitsytlampaan villalla on luonteeltaan useita ominaisuuksia ja etuja. Luonnollinen materiaali on joustavaa ja kutistuu uudelleen altistumisen jälkeen. Se on eristävä, ääntä vaimentava, antistaattinen ja siksi likaa hylkivä toisin kuin synteettiset kankaat. Lisäksi villa imee kosteuden ja vapauttaa sen uudelleen.

Huopapallo, pyöreä, käsintehty huopapalloista

Huopapallo matto pyöreä-tee-se-itse-värikäs-vaaleanpunainen-sininen

Aito lampaanvillasta valmistettu matto imee huoneen kosteuden ja vapauttaa sen sitten luonnollisella tavalla, jotta huoneilma pysyy miellyttävänä ihmisille. Tämä tekee materiaalista hengittävän ja kykenee neutraloimaan tiettyjä epäpuhtauksia.

Pyöreät, neliömäiset, pienet tai suuret huopamatot tarjoavat värikkään katseenvangitsijan

Huopapallo matto pyöreä-tee-se-itse-pieni-matto-käytävä

Tyypillisen rakenteensa vuoksi huopapallo voi olla pyöreä, neliömäinen tai suorakulmainen ja erikokoinen. Huovavilla voidaan värjätä lähes millä tahansa värillä, joten väreille ja pintamalleille ei ole rajoituksia.

Huopapallo mattoja, pyöreitä tai ei, on laaja valikoima värejä

Huopapallo matto pyöreä-tee itse-osta-värit-valinta-osta

Kuten nimestä voi päätellä, huopapallomatto koostuu useista huovutetuista palloista. Tarkemmin sanottuna pyöreän huopamaton valmistamiseen tarvitaan noin 3 000 tai 4 000 kappaletta. Nämä voidaan tehdä vain käsin ja sitten myös värjätä. Seuraava askel on ommella kaikki pallot yhteen erittäin tarkasti, jotta matto on kestävä ja kaunis samanaikaisesti. Työmäärä on suuri, eikä huopapallomatto ole siksi halpa.

Tee oma pyöreä huopapallo – osta tai tee omat huopapallot

Huopa-pallo-matto-pyöreä-tee-itse-pallo-diy-make

Huovataide on yksi vanhimmista tekstiilitekniikoista, ja niin paimentolaiset tekivät telttansa ja vaatteensa. Se on erittäin aikaa vievää ja vaatii paljon tahdikkuutta. Onneksi pienet huopapallot voi ostaa valmiina. Kuitenkin näytämme sinulle käsikirjassa, kuinka voit valmistaa sen itse.

Tee oma pyöreä huopapallo -matto – opi huovuttamaan palloja villasta: Ohjeet

huopapallo-matto-pyöreä-tee-se-itse-huovutus-ohjeet-villa

Tunteaksesi tarvitset:

  • Huopavillaa valitsemissasi väreissä
  • saippua, joka on hellävarainen iholle, oliivisaippua on paras
  • Ämpäri lämmintä vettä
  • Ihovoide

Valmista huopapalloja huopavillafleecestä

huopapallo-matto-pyöreä-tee-se-itse-huopa-valkoinen villa

Liuota saippua lämpimään veteen, kunnes vesi tuntuu liukkaalta ja saippuavalta. Varmista, että vesi on aina lämmintä, koska kylmä vesi ei tunne huopaa.

Tee oma pyöreä huopapallo – muuta villa, vesi ja saippua huopapalloiksi

huopapallo-matto-pyöreä-tee-se-itse-ohjeet-huopapallot

Erota langasta huopavillaa, jolla voidaan muodostaa löysästi minkä tahansa kokoinen pallo. Jos haluat tehdä suuren määrän huopapalloja, niiden tulee olla samankokoisia. Keittiövaa’at voivat tehdä tämän tähän tarkoitukseen. Heidän avullaan voit punnita tarkasti, kuinka paljon huovutusvillaa tarvitaan yhteen palloon, ja käyttää aina samaa määrää.

Tee pallot huopamaton matolle itse

huopapallo-matto-pyöreä-tee-se-itse-pallon huovutusohjeet

Muotoile nyt pallo käsilläsi ja lisää se saippuaveteen niin, että siitä tulee vaahtoavaa. Tuo huovavilla haluttuun muotoon painamalla kevyesti ja rullaamalla, laita se sitten takaisin veteen ja toista prosessi useita kertoja.

Märät huovutuspallot ihana Huopapallon matto

Huopapallo-matto-pyöreä-tee-se-itse-ohjeet-villa-pallo

Alussa, kun huopapallo on melko pehmeä, sinun tulee olla varovaisempi sen kanssa. Jos se on jo saanut hyvän muodon eikä siksi ole niin pehmeä, voit kääntää sitä käsiesi välistä, kunnes se kiinteytyy.

Lisätietoja villasta ja sen ominaisuuksista:

Jos pallo on jo luja ja mitoittain vakaa, se on pestävä huolellisesti juoksevan veden alla. Sitten se on myös kuivattava, mutta luonnollisesti ilmassa. Se voi kestää useita päiviä riippuen siitä, kuinka paksu pallo on. Lue lisää huovutuksesta videolta.

Tee upea pyöreä huopamatto – ohjeet

Huopapallo-matto-pyöreä-tee-se-itse-sininen-valkoinen-matto

Oletko toistanut tämän toimenpiteen useita kertoja niin kauan kuin huoputetaan tarpeeksi palloja matolle tai ainakin juoksijalle? Vai tilaatko vain riittävän määrän verkosta? Riippuen siitä, mitä haluat, pääset seuraavaan vaiheeseen ja se on: ompelu yhteen.

Tee pyöreä huopapallo – tarvittavat materiaalit

Huopapallo-matto-pyöreä-tee-se-itse-materiaalit-ohjeet-diy

Seuraavat materiaalit ja työkalut ovat tarpeen huopapallo -maton suunnitteluun itse:

  • Huopapallot
  • iso neula
  • Sormisuojaus
  • Muovinen johto tai siima
  • sakset
  • Nauha

Tee oma pyöreä huopapallo – järjestä huopapallot värin mukaan 

Huopapallo-matto-pyöreä-tee-se-itse-ohjeet-tee-pallot-osta

Jos haluat monivärisen maton ja olet itse valmistanut tai hankkinut huopapalloja useissa väreissä, lajittele ne värin mukaan, mikä helpottaa työtäsi myöhemmin.

Tee oma pyöreä huopapallo -matto – iso neula ja kiinteä johto, jotka sitovat pallot yhteen

Huopapallo-matto-pyöreä-tee itse -lankalangan ompelu

On suositeltavaa käyttää tukevaa lankaa ommella huopapallot yhteen. Esimerkissämme Catherine Catherineandgrace.comista käytti vahvaa siimaa. Oman kokemuksensa perusteella hän neuvoo valitsemaan 3,5 mm: n paksuuden ja 16 kg: n kantavuuden. Valitse siis riittävän suuri neula ja sormustin sormenpäiden suojaamiseksi.

Tee oma pyöreä huopapallo – kiinnitä toinen pää

Huopapallo-matto-pyöreä-tee-se-itse-ohjeet-diy-vinkit

Nyt voit aloittaa ompelemisen yhteen. Jätä aluksi 4-5 cm vapaaksi ja kiinnitä laastarilla tai teipillä. Ensin sinun on ommeltava huopapallot yhteen ketjuna niin pitkälle kuin voit päästä ensimmäiseen naruun.

Tee oma pyöreä huopapallo – ompele pallot yhteen ketjuna

Huopapallo-matto-pyöreä-tee-se-itse-ohjeet-palloketjun ompelu

Kun ompelet yhteen, sinun on noudatettava tiettyä menettelyä, jotta matto pysyy lopulta kokonaisena ja kestävänä. Eli ompele kaksi palloa yhteen, sitten yksi takaisin ja sido sitten kaksi uudelleen. Jokainen huopapallo ommellaan kahdesti

Tee oma pyöreä huopapallo -matto – ompele ensin kaikki pallot yhteen ketjuna

Huopapallo-matto-pyöreä-tee-se-itse-ohjeet-palloketju-neula

Kun solmut jokaisen ketjun lopussa, jätä muutama tuuma vapaaksi solmun jälkeen. Tämä turvaa työsi ja pallojen irrottaminen on erittäin vaikeaa.

Tee pyöreä huopapallomatto itse – ompele nyt huopapalloketju spiraaliksi

Huopa-pallo-matto-pyöreä-tee-se-itse-pallo-ompele yhteen

Kun olet ommellut pallot ketjuiksi, voit sitoa ne kokonaisuutena. Laita pallo keskelle ja ota ketju. Kääri tämä pallon ympärille niin, että se pysyy keskellä. Tämä toimii spiraalin periaatteella.

Tee oma pyöreä huopapallo – ompele huopapallot kauniisti yhteen

Huopapallo-matto-pyöreä-tee-se-itse-ohjeet-ompele yhteen

Kun ompelet yhteen, on tärkeää yhdistää huopapallot useita kertoja eri kohdissa tai muiden pallojen kanssa. Katso kuvia tarkemmin. Nuolet osoittavat mihin suuntaan neula viedään huopapallojen läpi.

Ompele huopapallot yhteen ja tee itse ihana pyöreä huopapallo 

Huopa-pallo-matto-pyöreä-tee-se-itse-ohjeet-linkki

Huopapallo-matto-pyöreä-tee-se-itse-ohjeet-palloneula

Tee oma pyöreä huopapallo – kiinnitä ulommat pallot hyvin kaksi tai kolme kertaa

Huopapallo-matto-pyöreä-tee-se-itse-ohjeet-pallon ompelu

Lopuksi sinun tulee ommella viimeiset pallot todella hyvin toisille. Maton reunat ovat eniten kuormitettuja, minkä vuoksi sinun on vedettävä neula johdolla sen läpi useita kertoja.

Huopapallo matto pyöreä – ihana lisä Luo itsesi lastentarhaan 

Huopapallo-matto-pyöreä-tee-se-itse-sininen-valkoinen-lastenhuone

Tällainen värillinen matto luo huoneeseen uuden tunnelman ja vaikuttaa erittäin myönteisesti huoneen tunnelmaan. Aineisto ja aito käsittely vaikuttavat tähän. Värivaihtoehdot jättävät lukemattomat suunnitteluvaihtoehdot auki, joten huopapallomatto voidaan sovittaa optimaalisesti asuinympäristöön ja siellä vallitseviin väreihin. Huopavilla voi myös näyttää täysin luonnolliselta luonnollisen lampaanvillan tyypillisessä harmaanruskeassa sävyssä.

Tee pyöreä huopamatto itsellesi tai jotain yksinkertaisempaa aloittelijoille – huopapalloista valmistettu ketju

Huopapallo-matto-pyöreä-tee-se-itse-ketju-seppele-väri

Oletko aloittelija huovuttamisessa? Harjoittele ensin pallojen huovuttamista ja niiden avulla jotain pienempää – esimerkiksi ketju tai seppele. Jos olet hankkinut hieman enemmän kokemusta, voit lisätä kupit lasinalusiksi, jotka voidaan suunnitella pyöreään muotoon, joka on samanlainen kuin huopapallomatto.

Tee oma pyöreä huopapallo matto pienessä mittakaavassa – huopapalloista valmistettu DIY -kuppi

Huopa-pallo-pyöreä-tee-se-itse-kuppi-lasinaluset-kodin tarvikkeet

Ei ole epäilystäkään siitä, että jokainen huopapallo on todella todellinen taideteos. Riippumatta siitä, suunnitteletko pyöreän huopamaton itse vai ostatko sellaisen, se on ainutlaatuinen kappale, koska se voidaan tehdä vain käsin. Nepalin tehtaissa korkealaatuiset kappaleet valmistetaan kestävästi käsin 100% puhtaasta, uudesta naisten villasta. He saavat tästä kohtuullisen palkan, joka on kaksi tai kolme kertaa alueen keskipalkka.

Osta huopamatto valmiina – mitä sen takana on?

Previous Post
Alkuperäiset ja pelottavat Halloween-meikkivinkit miehille, naisille ja lapsille
Next Post
Melonin leikkaaminen – ideoita ja ohjeita juhliin ja välipaloja