15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Pistorasiat ja kytkimet makuuhuoneessa: kuinka suunnitella kaikki täydellisesti!

Olipa kyseessä uusi rakennus tai täydellinen remontti – jokaisen rakenteellisen toimenpiteen alussa on sähköasennuksen suunnittelu. Se tulisi olla hyvin harkittu ja ennen kaikkea kohdistettava asukkaiden yksilöllisiin tapoihin ja tarpeisiin. Jotta kaikki kaapelit piilotetaan myöhemmin ja kaapeleiden sotkua estetään, on tärkeää miettiä makuuhuoneen pistorasioiden, virta- ja valaistuspiirin asemaa tämän rakennusvaiheen aikana. Tämä koskee kaikkia talon huoneita, mutta tässä artikkelissa selitämme, mitä on otettava huomioon, kun suunnittelet pistorasioita ja kytkimiä makuuhuoneessa. On selvää, että pistorasioiden sijainti riippuu ensisijaisesti sängyn ja television sijainnista, mutta se ei ole kaukana kaikesta.

Mikä on sähkökaavio?

Mikä on sähkökaavio

Kytkentäkaavio, joka tunnetaan myös nimellä piirikaavio, on graafinen esitys sähköpiiristä ja määrittää tarkasti, missä valot ja kytkimet ovat ja mihin sähkölaitteet on kytketty. Suunnitelmassa ilmoitetaan tarvittavien pistorasioiden ja kytkinten määrä, niiden asennuspaikka sekä niiden ominaisuudet – antenniliitäntä, puhelinpistorasia, himmennin, sarjakytkin, vaihtokytkin jne. Monimutkaisen piirikaavion tapauksessa sähköasentajat laatia erillinen suunnitelma valaisimien liittämistä varten, suunnitelma pistorasioista ja suunnitelma kytkimistä.

Jos palkkaat sisustussuunnittelijan, saat heiltä sähkösuunnitelman. Sen pitäisi olla myös sopimuksessa.

pistorasiat sängyn vieressä eri asennoissa

Miksi pitäisi ylipäätään suunnitella mitään? Eivätkö rakentajat suunnitelleet tarpeeksi pistorasioita? Valitettavasti ei. Yleensä on niin, että talon tai asunnon vakiovarusteisiin suunnitellaan aivan liian vähän pistorasioita. Noudatat asuinrakennusten sähköjärjestelmiä koskevia yleisiä ohjeita, mutta huoneiden käyttö ja sisustus ovat ratkaisevia pistorasioiden ja kytkinten järjestelyissä. Eikä rakentajat sitä tiedä.

kuinka monta pistorasiaa on suunnitteilla makuuhuoneeseen

Katso yllä olevaa kuvaa ja kirjoita muistiin pistorasioiden ja kattolampun sijainti. Kuvittele nyt, kuinka sijoittaisit tämän makuuhuoneen. Olisiko tämä suunnitelma sitten käytännöllinen? Yksi pistoke ikkunan vieressä olevassa kulmassa riittää älypuhelimen laturin liittämiseen. Toiseen voit kytkeä yölampun. Entä jos sinulla on kelloradio, tarvitset sähköä pölynimurille tai haluat, että kattovalaisimen sängyssä on vaihtokytkin? Erityisesti suunnitteluvaiheessa sinun tulee kysyä itseltäsi nämä kysymykset, jotta säästät itsesi vaivalta myöhemmin, ettei makuuhuoneessa ole pistorasioita tai ne on yöpöydän peitossa.

Sähköasentajan suunnitelma perustuu aina hyväksyttyyn sisustukseen

Tärkeä: Sähköasentajan suunnitelma perustuu aina hyväksyttyyn sisätilaan, joka näkyy pohjapiirroksessa. Miksi? Koska pistorasioiden ja kytkimien sijainti liittyy niiden käytön skenaarioihin. Mutta nämä asiakkaan piirustukset ovat enemmän esimerkkikuvia, jotka tuskin vastaavat sisustusideoitamme ja ovat siksi useimmissa tapauksissa täysin muuttuneet.

Rakentajan suunnitelman mukaiset pistorasiat pysyisivät jalustan alla tässä makuuhuoneessa 

Säädä pistorasioiden makuuhuonejärjestystä

Säädä pistorasioiden järjestys tarpeidesi mukaan

Kytkimet ja pistorasiat makuuhuoneessa sängyn vieressä

Kuinka monta pistorasiaa tarvitset makuuhuoneeseesi? Voit määrittää pistorasioiden lukumäärän lukemalla suunnittelijoilta huoneergonomiaan liittyviä suosituksia, mutta on erittäin tärkeää mukauttaa ne tottumuksiisi ja elämäntapaasi.

Heti herättyään useimmat ihmiset tarkistavat postilaatikonsa ja lukevat aamu -uutisia. Ennen nukkumaanmenoa he selaavat sosiaalista mediaa, surffaavat verkossa, pelaavat muutamia pelejä verkossa ja lopulta antavat kaiken logiikan mukaisesti kaikenlaisten laitteiden – älypuhelimet, tabletit, kannettavat – ladata yön yli. Jos kuulut myös tähän ryhmään, sinun tulee suunnitella pistorasiat jonnekin käden ulottuvuudelle makuutilasta.

Ellei sinulla ole tapana nukahtaa älypuhelimellasi ja haluat lukea kirjaa ennen nukkumaanmenoa, pistorasian ei tarvitse olla sängyn vieressä laitteiden lataamiseksi, se voi olla muualla makuuhuoneessasi.

Pistorasiat ja kytkimet sängyn vieressä

suunnittele pistorasiat makuuhuoneessa

Jos pakkaat matkalaukun pitkälle matkalle, kyllä, tarvitset kirkkaan ylävalon. Kaikissa muissa tapauksissa on kätevämpää luoda kodikas tunnelma makuuhuoneeseen yölamppujen ja epäsuoran valaistuksen avulla.

Valonlähteiden määrä sängyn vieressä suunnitellaan nukkuvien ihmisten määrän mukaan – yleensä seinävalaisin sängyn kummallakin puolella. Tämä ei kuitenkaan ole sääntö. Voit myös valita kaksi tyylikästä riippuvalaisinta tai useita upotettuja kohtia.

Pistorasiat sängyn vieressä yöpöydän yläpuolella

Vielä tärkeämpää on, että sinun on tiedettävä sängyn tarkka sijainti makuuhuoneessa, jotta voit suunnitella pistorasioiden ja kytkinten sijainnin vastaavasti. Tässä suhteessa on esimerkiksi piilotetun kaapelin sijainti seinävalaisimien (ja niiden kytkin) asentamiseen, kattovalaisimien kattoaukko ja pöytälamppujen pistorasioiden oikea korkeus.

Pistorasiat yöpöydän yläpuolella ja lähellä

kytkimet ja pistorasiat makuuhuoneessa

Klassisia vaihtoehtoja on useita – valitse sinulle parhaiten sopiva.

  • 1 kaksinkertainen pistorasia, jonka tulisi olla 15 cm korkeampi kuin yöpöytä. Ota huomioon valmiiden lattioiden korkeus. Jos et vielä tiedä yöpöydän tarkkoja mittoja ja sängyn korkeutta, käytä vakiokorkeuksia ohjeena. Esimerkiksi tavallinen yöpöytä on 45 cm korkea. Voit siis asentaa pistorasian 60 cm: n korkeudelle. Yöpöytiä, joiden korkeus on 60 cm, suositellaan joustinpatjavuoteisiin. Joten pistorasia 75 cm korkeudessa on ihanteellinen.
  • 1 kahden hengen pistorasia sängyn ja yöpöydän välillä makuuhuoneessa.
  • 1 kaksinkertainen pistorasia sängyn vieressä seinälle – 30 – 90 cm korkeudella lattiasta, jos yöpöytiä ei ole.

Suunnittele valokytkimet ja pistorasiat sängyn viereen

Vaihtopiiri on kätevä

epäsuora valo alkovissa sängyn takana

Olet todennäköisesti nähnyt tällaisia ​​käytännöllisiä kytkimiä hotelleissa – lukulampun kytkimen lisäksi sängyn vieressä on kattolampun kytkin. Joten jos menet huoneeseen ja sytytät oven ylävalon, voit sammuttaa sen heti, kun olet sängyssä.

Pistorasiat makuuhuoneen toiminta -alueiden mukaan

korkeus pistorasiat tv makuuhuone

Mitä muuta makuuhuoneeseesi on suunniteltu sängyn lisäksi??

TV. Television 5-suuntainen pistorasia tulee suunnitella valitulle seinälle (yleensä sänkyä vastapäätä). Tämä jää sitten television piiloon. Makuuhuoneen TV -pistorasioiden korkeus on 130 cm lattiasta. Moniliittimessä tulee olla vähintään kolme pistorasiaa televisiota, digisovittimia ja reititintä varten sekä TV- ja Internet-yhteydet.

pistorasioiden lukumäärä makuuhuoneen työskentelyalue

Työpaikka. Tarvitset vähintään kaksi pistorasiaa: yksi seinällä vähintään 30 cm: n korkeudella lattiasta tietokoneen tai kannettavan tietokoneen ja toinen noin 15 cm: n korkeudella pöydän pinnasta (eli 73-75 cm lattian yläpuolella) pöytävalaisimelle tai muulle. Laitteesta riippuen pistorasia voidaan sovittaa esimerkiksi USB: n, verkkoyhteyden ja muiden kanssa.

Pistorasia laatikossa työnurkassa

Tarvittaessa voit myös asentaa pistorasian laatikkoon – laitteet voidaan ladata kätevästi täältä.

Pistorasiat ja peilit valaistuksella vaatekaapin peilipöydällä

Peilipöytä peilillä. Meikki vaatii hyvää valoa. Hyvä idea olisi sijoittaa kaksi seinävaloa peilin kummallekin puolelle, yhtä kaukana peilin keskustasta ja kasvojen tasolle. Tietokonepöydän tapaan monipistorasia on suunniteltava 30 tai 90 cm korkeudelle lattiasta. On myös peilejä, joissa on sisäänrakennettu valaistus – television tapaan peilin takana on pistorasia virtalähteelle.

LED -baari vaatekaapissa

vaatekaappi. Integroitu LED -kaapin valaistus on erittäin käytännöllinen ratkaisu vaatekaappeihin. LED -palkkia voidaan käyttää vaaka- tai pystysuunnassa ja se tarjoaa optimaalisen valaistuksen juuri siellä, missä sitä tarvitaan. Sisäänrakennettu liikeanturi sytyttää valon automaattisesti heti, kun avaat kaapin oven, ja sammuu uudelleen heti, kun suljet sen.

On myös suositeltavaa suunnitella pistorasia makuuhuoneen oven viereen – pölynimurille tai ilmankuivaimelle. Pistorasioiden vakiokorkeus on 30 cm, valokytkimien korkeus 80-90 cm, mutta näitä korkeuksia voidaan muuttaa (esim. Nosta pistorasiat kytkimen korkeudelle).

Muutama sana valokytkimistä

3 valokytkintä yhdessä baarissa

Älä myöskään unohda, että kaksisuuntaisessa piirissä on kaksi valokytkintä – yksi lukulampun vieressä ja toinen oven vieressä.

Olisi myös hyvä olla kytkin, joka sammuttaa kaikki lattia- ja pöytävalaisimet kerralla: kun lähdet huoneesta, sinun ei tarvitse sammuttaa jokaista laitetta erikseen.

Valokytkimien, pistorasioiden ja kytkentärasioiden korkeus

Valokytkimien optimaalinen korkeus on 75-90 cm lattiasta (käyttäjän pituudesta riippuen). Kiinnitä huomiota myös oven avautumissuuntaan. Varmista, että ovenkahva on aivan kytkimen vieressä, kun ovi on kiinni.

Joten kuinka monta pistorasiaa makuuhuoneessa on optimaalinen?

  • 2 x 1 kaksinkertainen pistorasia sängyn kummallakin puolella, 1 kattovalaisimen kytkin ja 1 lukulamppu;
  • 2 pistorasiaa työpaikalla (1 työpöydän yläpuolella ja 1 alla);
  • pistorasia tilavan kaapin päällä tai takana (automaattinen LED -kaapin valaistus);
  • moninkertainen pistorasia ja lisävalaistus peilipöydässä;
  • television moniliitäntä (jos saatavilla);
  • pistorasia pölynimurille ja kytkin makuuhuoneen ovelle (mahdollisesti yhdessä vaihtokytkimen kanssa).

Tämä tekee yhteensä 7 tai 8 pistorasialiuskaa ja 6 – 7 kytkintä. Sinä päätät, kuinka monta pistorasiaa tarvitset. Mutta joka tapauksessa – paljon enemmän kuin rakentajat suunnittelivat. Pistorasioiden osalta on parempi olla liikaa kuin liian vähän!

suunnittele seinävalaisimet sängyn viereen

Previous Post
Mitä verhoja kylpyhuoneessa? Nämä ratkaisut ovat parhaita kylpyhuoneen ikkunalle!
Next Post
Tinker -tarttumiskupit – 4 ohjetta paperilla, muovilla, jogurttikupilla ja wc -rullalla