15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kun teet sängyn, niin valehtelet: Vesisänkyjen edut

Hyvä uni on tärkeää – sekä terveydellesi että yleiselle hyvinvoinnillesi. Vain ne, jotka nukkuvat todella hyvin ja rentoutuneet, voivat aloittaa uuden päivän täynnä energiaa ja kuntoa. Sängyn tyypillä on tärkeä rooli, koska väärällä nukkumispinnalla voi olla monia kielteisiä seurauksia ja huonontaa merkittävästi unen laatua. Siksi monet haaveilevat vesisängystä, koska se edustaa ylellisyyttä ja rentouttavaa unen tunnetta.

Nämä ovat vesisänkyjen edut

Vesisänkyjen edut yhdellä silmäyksellä

Vesisänkyjen suosio on kasvanut tasaisesti 1970 -luvulta lähtien – ja tämä voittoisa kehitys on jatkunut tähän päivään asti. Nykyään noin 100 miljoonaa ihmistä luottaa vesisängyn mahdollistamiin hyviin yöuniin. Ei ole yllättävää, että vesisängyn konsepti on menestynyt niin pitkään. A hyvä vesisänky ostaa tarjoaa loppujen lopuksi lukuisia etuja.

Vesipatja tukee kehoa täysin unen aikana. Häiritseviä painepisteitä ei synny vesisänkyjen korkean mukavuuden vuoksi. Koska nykyaikaiset vesisängyt voidaan yleensä lämmittää, ratapölkyt hyötyvät rentouttavasta lämmöstä. Lisäksi vinyyli -vesipatjan pinta on erittäin kestävä ja sitä suositellaan erityisesti hygieniaan.

Erilaiset vesisängyt

Kovarakenteisissa vesisängyissä on puurunko

Pohjimmiltaan on kolme erilaista vesisänkyä. Siellä on sekä pehmeän että kovan puolen vesisängyt sekä ns. Letkumaiset patjat.

Letkuvesipatjalla ei kuitenkaan ole juurikaan yhteistä perinteisen vesisängyn kanssa – veden käytön lisäksi. Tämä sänky koostuu useista vierekkäisistä kapeista letkuista, jotka on täytetty vedellä. Kaksi kerrosta vaahtoa on upotettu yksittäisten putkien väliin.

Vesipussien aallot rauhoittuvat polyuretaanivaahdosta valmistetun insertin avulla. Tähän nukkumisjärjestelmään tarvitaan vain hyvin pieni määrä vettä, minkä vuoksi se voidaan yhdistää tavanomaiseen sälekehykseen ilman ongelmia. Erityisen rakenteensa ansiosta vesisängyn tyypilliset edut ovat kuitenkin tuskin havaittavissa.

Pehmeät vesisängyt on varustettu sivutuilla

Siellä se katsoo Hardside vesisängyt, jotka olivat ensimmäisiä versioita tunnetuista vesisängyistä, näyttävät erilaisilta. Näiden avulla vedellä täytetty patja on upotettu puusta valmistettuun vakaaseen runkoon, joka takaa sivuttaistuen. Puurungon alla on pohjalevy, joka saa lisätukea painonjakajilta. Pohjalevyn, puurungon ja patjan väliin venytetään turvakalvo, jotta vesi tarttuu patjan vaurioitumisen yhteydessä.

Nykyaikaiset vesisängyt vastaavat yleensä Pehmeä puoli. Sängyn sivutukit koostuvat pääasiassa vaahtomuoviosista. Vaahtorunko on usein jaettu kahteen osaan, ja alaosa on kiinnitetty pohjalevyyn. Vaahtorungon yläosa voi liikkua vapaasti vesipatjan kanssa.

Alarakenne on luonteestaan ​​huolimatta erittäin vakaa. Ylimääräinen puurunko, kuten kovapuoliset vuoteet, ei siksi ole tarpeen. Haluttaessa on kuitenkin mahdollista sisällyttää rakenne olemassa olevaan runkoon. Pehmeänpuoleisten vesisänkyjen uusimmissa versioissa on käytetty vakiorungon alaosan sijasta mitoitettua, muovista valmistettua profiilia, mikä optimoi entisestään kestävyyttä ja lujuutta.

Vesipatjat

Vesipatjoilla on erilaiset vakautustasot

Myös vesipatjojen suunnittelussa on eroja. Aikaisemmin vesipatjat oli valmistettu sileästä vinyylilevystä, patjaa ei stabiloitu.

Nykyaikaisilla vesipatjoilla patjan veden liikkeitä vaimennetaan eri tavoin. Tämä voidaan saavuttaa käyttämällä fleece -mattoja patjan, kammioiden tai PVC -sylinterien sisällä. Siten voidaan saavuttaa erilaisia ​​stabilointitasoja, kuten kevyt, vahva tai täysin vakaa. Tässä henkilökohtaiset mieltymykset ja tarpeet päättävät, millainen vakautus on miellyttävintä. Fleecellä vakautetut patjat toimivat usein erityisen hyvin testeissä ja arvioinneissa.

Nykyaikaisten vesipatjojen pinnat ovat usein joustavia, mikä lisää huomattavasti niiden sopeutumiskykyä ja nukkumismukavuutta.

Terve tuki selälle

Vesisängyt tarjoavat terveellistä tukea selälle

Selkä tukee optimaalisesti nukkumista vesisängyssä. Se, että vesi siirtyy unen aikana niin, että se mukautuu optimaalisesti yksilölliseen kehon muotoon, saa aikaan rentouttavan helpotuksen. Nukkumaan laitoksella tai painolla ei ole mitään merkitystä. Selkä hyötyy suurelta osin korkeasta sopeutumiskyvystä sekä miellyttävästä lämmöstä ja verenkierron alhaisesta paineesta.

Myös lääketieteelliseltä kannalta on suositeltavaa nukkua vesisängyssä. Kauan ennen kuin vesisänky löysi tiensä yksityisiin makuuhuoneisiin, sitä käytettiin monissa lääketieteellisissä laitoksissa. Silloinkin oletettiin, että painottomalla tunteella vesipatjalla oli positiivinen vaikutus sairaiden paranemisprosessiin.

Tunne kellua vesipatjalla on miellyttävä

Esimerkiksi vesisänkyjen lämpö ja paineeton tuki auttavat ihmisiä, jotka kärsivät suuresti niveltulehduksesta tai reumasta. Raskaana olevat naiset tai selkävaivoiset ihmiset hyötyvät myös suuresti vesisängyn eduista.

Koska vesipatjan puhdistus on erittäin helppoa ja mutkatonta ja siihen tuskin kerääntyy bakteereja ja likaa, astmaatikot ja allergikot suosivat myös tämän tyyppistä sänkyä. Tutkimukset ovat myös osoittaneet, että nukahtaminen vesisängyssä vie vähemmän aikaa ja uni on syvempää ja rauhallisempaa. Yöllä organismin solut suorittavat tärkeitä uudistumistoimintoja, joita tukee keskeytymätön ja syvempi uni.

Kaiken kaikkiaan vesisängyt ovat paljon mukavampia kuin perinteiset vuoteet. Miellyttävän lämmön ja koko kehon tuen ansiosta yön lepo pidetään aina miellyttävänä ja hyödyllisenä. Keho voi rentoutua unen aikana ja mieli löytää myös tarvittavan lepoajan. Tavallista toipumisaikaa urheiluvamman tai leikkauksen jälkeen voidaan lyhentää lähes puolet ajasta.

Sen on aina oltava kova patja?

Vesisängyt tarjoavat täydellisen tuen selälle

Hyvän unen saamiseksi liian pehmeä ja roikkuva patja on sopimaton tapa. Siksi on pitkään saarnattu, että patjan tulisi olla mahdollisimman kova nukkuakseen hyvin.

Selkä pakotetaan kuitenkin luonnotonta muotoa kovalle pinnalle, mikä luo epämiellyttäviä painepisteitä. Vesipatja tarjoaa siis täydellisen ratkaisun – patjassa ei ole roikkumista eikä silti kovaa pintaa, joka rasittaisi selkää. Vesipatjaa ei voi verrata keskimääräistä pehmeämpään patjaan, koska se tarjoaa täydellisen tuen ja sopeutumiskyvyn.

Previous Post
Mitä verhoja kylpyhuoneessa? Nämä ratkaisut ovat parhaita kylpyhuoneen ikkunalle!
Next Post
Tinker -tarttumiskupit – 4 ohjetta paperilla, muovilla, jogurttikupilla ja wc -rullalla