15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Nuku paremmin: 5 vinkkiä lopulliseen unen keitaan

nukkua paremmin makuuhuoneen suunnittelu nukkumiskeidas vinkkejä

Terveellä, rauhallisella unella on tärkeä rooli hyvinvoinnissamme. Ne, jotka nukkuvat yön yli, ovat paremmalla tuulella seuraavana päivänä, voivat keskittyä pidempään ja ovat siten tuottavampia. Toisaalta krooninen unenpuute, joka on hyvin yleistä nykypäivän hektisessä arkielämässä, voi olla haitallista terveydelle ja lisätä erilaisten sairauksien riskiä. Jotta voisit nukkua paremmin, sinun on luotava miellyttävä huoneilmapiiri makuutilaan. Tässä artikkelissa olemme koonneet 5 vinkkiä siitä, miten voit muuttaa oman makuuhuoneesi rauhan keidas.

Näin voit luoda lopullisen unen keitaan!

vinkkejä nukkumaan paremmin terveelliseen uneen

Täydellinen ympäristö on avain paremman yöunen saamiseen. Kiinnitä tarvittava huomiota makuuhuoneen sisustukseen ja suunnittele tämä huone lepo- ja rentoutumispaikaksi. Seuraavat vinkit auttavat sinua luomaan oman nukkuvan keitaan!

1. Etsi oikea paikka sängylle

nukkua paremmin vinkkejä nukkuva keidas makuuhuone

Ratkaiseva tekijä unen laadulle on sängyn sijainti makuuhuoneessa. Oikean paikan löytäminen ei kuitenkaan ole helppo tehtävä. Sänkyä ei yleensä saa sijoittaa ikkunan viereen tai oven lähelle. Asiantuntijat eivät myöskään suosittele sängyn sijoittamista huoneen keskelle, koska se altistuu yleensä suurimmalle vedolle siellä. Feng Shui -opin mukaan sängyn pään takana pitäisi olla kiinteä seinä. Se antaa sinulle turvallisuuden tunteen ja antaa sinun nukkua rauhallisemmin ja siten paremmin. Seinässä ei kuitenkaan saa olla vesiputkia, koska ne voivat tehdä ääniä, jotka herättävät sinut keskellä yötä.

2. Investoi hyvään patjaan

nukkua paremmin vinkkejä makuuhuone perustaa sänky oikea patja

Yksi yleisimmistä unettomuuden ja epäterveellisen unen syistä on sänky tai patja. Vanha tai huonompi patja ei voi taata tarvittavaa nukkumismukavuutta. Hyvän yöunen saamiseksi selkärangan suora viiva on säilytettävä makuulla. Jos sinulla on selkäkipu tai heräät väsyneenä joka aamu, voi olla aika vaihtaa patja. Muut nukkumistarvikkeet, kuten tyynyt ja vuodevaatteet, on myös mukautettava tarpeisiisi saadaksesi hyvät yöunet.

Patjavalikoima on niin suuri, että menetät sen usein. Sekä materiaali ja kovuusaste että haluttu nukkumisasento vaikuttavat valintaan. Uusi keksintö Yhdysvalloista on Casper -patja, joka ei ole liian pehmeä eikä liian kova ja sen pitäisi siksi tarjota täydellinen makuutyyny kaikille. Casperin ylempi kerros on valmistettu avoimen solun lateksivaahdosta, joka on hengittävä ja säätelee kehon lämpötilaa. Innovatiivinen kylmävaahtopatja voidaan testata kotona 100 yötä ja palauttaa sitten maksutta. päällä Casper.com saat lisätietoja patjan rakenteesta, sen eduista ja erikoisalennuksista.

3. Maalaa makuuhuoneen seinät rauhoittavaan väriin

nuku paremmin vinkkejä oikean seinän värin rauhoittamiseen

Ei ole epäilystäkään siitä, että väreillä on suuri vaikutus mielialaamme. Erityisesti makuuhuoneessa värinvalinnalla voi olla suuri vaikutus unen laatuun. Rauhoittavia vaaleita sävyjä, kuten beige, sininen, keltainen tai vihreä, ovat erityisen sopivia tähän. Auta nukkumaan paremmin maalaamalla seinät värillä, joka saa sinut tuntemaan olosi rauhalliseksi ja mukavaksi.

4. Luo miellyttävä sisäilma

nukkua paremmin vinkkejä korjaa patja tyyny vuodevaatteet

Oikea huonelämpötila on yksi terveen unen tärkeimmistä kriteereistä. Periaatteessa makuuhuoneessa ei saa olla liian kylmä eikä liian kuuma. Optimaalinen nukkumislämpötila on 17–19 astetta. Säännöllinen ilmanvaihto ennen nukkumaanmenoa edistää myös hyvää sisäilmaa.

5. Varo pimeyttä huoneessa yöllä

Nuku paremmin Vinkit luovat mukavan sisäilman

Rauhallisia öitä varten makuuhuoneen pitäisi ehdottomasti olla pimeä. Esimerkiksi katuvalaistus voidaan neutraloida tehokkaimmin paksuilla verhoilla, kaihtimilla tai rullaverhoilla. Myöskään huoneen pieniä, huomaamattomia valoja ei pidä aliarvioida. Jopa jatkojohdon valo voi häiritä unta. Yritä sammuttaa kaikki valonlähteet ennen nukkumaanmenoa. Mitä tummempi makuuhuoneessa, sitä paremmin nukut. Vaihtoehtoisesti voit myös kokeilla unimaskin käyttöä.

Kuvan lähde: Casper

Previous Post
10 alkuperäistä ideaa sisä- ja ulkokylvökoneille
Next Post
Tee seinäkoriste itse 16 ideassa upealla ilmeellä