15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Oikean sängynpenkki makuuhuoneeseen – vinkkejä ja esimerkkejä

Vuode penkki makuuhuone vintage moderni sekoitus violetti turkoosi harmaa

Yksi käytännöllisimmistä (ja siksi suosituimmista) huonekaluista, jotka voidaan sijoittaa sängyn juureen, on sängyn penkki, jota joskus kutsutaan ”makuuhuoneen penkiksi”. Sängynpenkit eivät ainoastaan ​​tarjoa mukavuutta pukeutumisen aikana, vaan auttavat myös luomaan järjestystä makuuhuoneeseen. Mutta täydellisen penkin valitseminen makuuhuoneeseen ei ole aina helppoa. Käytännöllisen huonekalun on väriltään ja tyyliltään vastattava sängyn muotoilua ja muodostettava kokonaisuus sisustuksen kanssa. On myös otettava huomioon muutama asia koon ja mittasuhteiden suhteen. Lue vinkkimme ja inspiroidu alla olevista hienoista esimerkeistä!

Sängynpäällinen verhoiltu valkoinen, metallijalat, vihreä sängyn verhoilu

Materiaalit: kontrasti voittaa

Tyypillisesti valitset sängynpenkki sen jälkeen, kun sinulla on jo sänky – poikkeus on, jos ostat täydellisen makuuhuoneen huonekalusarjan. Sisustussuunnittelijat suosittelevat, että makuuhuoneisiin valitaan sängynpenkki, joka erottuu helposti sängyn tyynystä tai päinvastoin. Jos päätysi on verhoiltu, puinen tai metallinen penkki sängyn juurella saattaa näyttää hyvältä. Jos päätysi on metallia tai puuta, valitse verhoiltu penkki.

Siluetti: kevyt ja ilmava

On parasta valita sängyn penkki, jossa on tyylikkäät jalat. Kaarevat tai ristikkäiset jalat näyttävät erityisen tyylikkäiltä. Massiivinen penkki, jolla on raskaat jalat, näyttää toisaalta liian isolta ja estää sängyn näkymän.

Vuodesohva verhoiltu puinen sänky maalaismainen kontrasti

Jalkaosan kanssa tai ilman?

Sanomattomien suunnittelusääntöjen mukaan, jos sängyssä ei ole jalkalevyä, on järkevää lisätä penkki selkänojalla. Joten voit nojata taaksepäin esimerkiksi housujen päällä. Mutta se ei ole pakko. Tietysti myös päinvastoin: Jos sängyssä on korkea jalkalista, suositellaan penkkiä ilman selkää.

Verhoiltu sängyn penkki mustalla kromijalalla makuuhuoneessa loft -tyyliin

Leveys: Sängynpinnan tulee olla kapeampi kuin sänky

Jotta penkki ei tarttuisi ulos sängyn kummaltakaan puolelta (mikä olisi sekä hankalaa että suhteetonta), penkin tulisi olla kapeampi kuin sängyn leveys. 15-20 senttimetriä sallitaan kummallakin puolella. Joten jos sinulla on queen -size -vuode (160 x 200 cm), penkin tulee olla noin 120 cm leveä. Kun king-size-vuode on kooltaan 180 x 200 cm tai 200 x 200 cm, penkin pituus voi olla 140 tai 160 cm.

Sängyn penkki, puurunko, verhoiltu istuin, luonnonkuitumatto

Korkeus: Sängyn penkki ei saa olla liian korkea

Yleensä muutaman tuuman alempi kuin sänky on paras. Tässä sinulla on hieman enemmän liikkumavaraa. Esimerkiksi, jos sängyssä on jalkalauta, penkin tulisi olla yhtä korkea tai hieman pienempi.

Syvyys: Riippuu …

kuinka suuri etäisyys sängynpinnan ja vastakkaisen seinän välillä on. Huonekalun ei pitäisi estää tietä. Kapea ja korkea penkki vie vähemmän tilaa pienessä huoneessa.

Nyt tiedät jo, mitä etsiä, kun valitset oikean vuodesohvan makuuhuoneeseen. Ja nyt haluamme näyttää sinulle inspiroivia esimerkkejä.

Pelaa väreillä ja kuvioilla!

Sängynpenkki makuuhuoneessa Aztec -kuvioitu puuseinäpaneeli

Jos haluat perustaa suuren makuuhuoneen, voit ostaa mukavan king-size-vuoteen lisäksi myös suuren sängynpenkin. Parantaakseen entisestään huoneen tyyliä suunnittelijat luovat vahvan kontrastin väreihin ja kuvioihin. Yllä olevassa kuvassa näemme kuinka kauniisti penkityynyn värikäs kangas on ristiriidassa valkoisesta liinavaatteesta valmistettujen liinavaatteiden kanssa.

moderni makuuhuone ruskeat sävyt nahkasänky sänky penkki seinäpaneelit

Poimi eri kuvio huoneesta yhtenäisen ilmeen luomiseksi. Tässä penkkirakenne toistaa saman marmorimaisen kuvion, jota käytettiin sängyn takana olevissa seinäpaneeleissa.

Kiiltävät pinnat

Sängynpinta kromi metallijalat harmaa verhoilu

Eri jalka- ja kehysvaihtoehtoja voidaan käyttää myös tehokkaiden aksenttien asettamiseen huoneeseen. Kodikkaat kankaat ja kiiltävä kromi harmaassa ja mustassa neutraalissa värimaailmassa määräävät tämän makuuhuoneen tunnelman. Penkki ja sänky antavat huoneelle modernin ilmeen.

Lämpimät metallivärit, kuten kulta, messinki ja kupari, toimivat parhaiten korostuksessa ja sisustuksessa. Monet suunnittelijat yhdistävät ne pastelliväreihin, vaaleaan puuhun ja hienoon betoniin.

Luo käytännöllistä säilytystilaa jalkapäähän

Sängyn penkki puu säilytystilaa messinki koristeet bensiini sininen pääty

Täällä sängyn penkillä on kaksinkertainen tehtävä: istuimena ja hyllynä. Hyllyssä on tilaa lukemismateriaalille, peitolle, tyynylle tai muulle.

Tämä esimerkki osoittaa, kuinka tärkeää on valita sängyn penkille täydellinen muoto, jotta se ei pilaa huoneen avoimuutta. Tämän yksinkertaisen rakenteen ansiosta huone näyttää siistiltä ja tarjoaa mukavan kehyksen sängylle.

Mieti miltä sinusta tuntuu

moderni makuuhuone harmaa seinämaali vaaleanpunainen värillinen sängynpenkki

Harkitse emotionaalista vaikutusta, jonka vaaleat ja mykistetyt sävyt voivat luoda yhdessä huoneessa. Emotionaalinen suunnittelu on jännittävä aihe nykyään. Tämä ainutlaatuinen ottomaani sängyn juurella tuo luonnetta ja sielua hiljaiseen makuuhuoneeseen ja luo samalla kodikkuuden ja ylellisyyden tunteen.

Luo visuaalinen yhteys värin avulla

Verhoiltu sängynpunainen Tiilipunaiset tyynyt Harmaa sängyn verhoilu

Kun asetat ja sisustat, on tärkeää käyttää värejä yhtenäisen ilmeen luomiseksi. Siksi on suositeltavaa valita väri, joka löytyy tyynyistä, taiteesta ja yöpöydistä. Anna näiden kappaleiden olla värisi ja pidä muu paletti neutraalina. Tämä luo visuaalisen tasapainon.

Vaihtoehdot sängynpenkille: Niin kauan kuin toiminnallisuus säilyy

Vaihtoehtoinen sängyn jakkara kromi jalat musta nahka

Jos pitkä penkki ei ole juuri sitä mitä haluat, voit aina sijoittaa pari jakkaraa tai kaksi vastaavaa lyhyempää penkkiä sängyn juureen. Kun valitset, sinun on jälleen pidettävä kiinni makuuhuoneen sisustustyylistä.

Kaksi jakkaraa säilytystilaa

Vuode penkki makuuhuone vaihtoehto kaksi verhoiltua jakkaraa säilytystilaa

Kannellinen sängynpenkki voi usein näyttää isolta. Jos et kuitenkaan halua tehdä ilman säilytystilaa, voit käyttää kahta jakkaraa penkin sijaan. Ulosteisiin voidaan myös sijoittaa erilaisia ​​asioita.

Lattiatyynyt

Lattiatyyny sängyn juurella Shibori -tekniikka

Lattiatyynyt ovat perhe- ja lemmikkieläinystävällisiä, mutta ne näyttävät usein paikaltaan – kuten huoneen keskellä.

Yksinkertainen (ja tyylikäs) ratkaisu: lattiatyynyt sängyn juurella. Ne tarjoavat mukavan korkeuseron, kun silmä liikkuu huoneen läpi, ja niissä on mielenkiintoinen Shibori -kuvio.

Puinen rintakehä tarjoaa antiikkisen viehätyksen

maalaismainen makuuhuoneen sängyn penkki vaihtoehto puinen rinta säilytystilaa

Toinen vaihtoehto sängyn penkille on puinen rintakehä. Rinta on ihanteellinen peittojen ja tyynyjen säilyttämiseen ja on todellinen helmi. Jos olet klassisen maalaistyylin fani, tämä malli sopii sinulle täydellisesti.

Previous Post
10 alkuperäistä ideaa sisä- ja ulkokylvökoneille
Next Post
Tee seinäkoriste itse 16 ideassa upealla ilmeellä