15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Korkkilattia sisätiloissa: Kaikki korkista asunnon lattianpäällysteenä

klassinen korkkilattia olohuone lämpöä eristävä

Nykyään olohuoneen lattiapäällysteiden valikoima on valtava ja tarjoaa oikean valinnan jokaiseen makuun. Parketin, laminaatin ja laattojen lisäksi on jo olemassa moderneja vaihtoehtoja, kuten betonista tai korkista valmistetut lattiat, jotka eivät ole millään tavalla huonompia kuin klassiset. Jokaisella lattialla on omat etunsa ja haittansa, joilla on tärkeä rooli valinnassa. Tämän päivän artikkelissa esittelemme korkkilattian todellisena monikäyttöisenä sisätiloissa, joka tekee vaikutuksen eristävällä vaikutuksellaan ja suurella kestävyydellään. Lue lisää korkkilattiasta.

Mikä on korkki?

kuori pois korkkitammen kuoren uuttamiskorkki ympäristöystävällinen

Korkki on 100 -prosenttisesti luonnollinen, kierrätettävä materiaali, jolla on erinomaiset ominaisuudet. Raaka -aine saadaan kuorimalla korkkitammen ulkokuori vahingoittamatta puuta. Siten korkki tarjoaa valtavan edun puuhun verrattuna: puuta ei tarvitse kaataa louhintaan tai tuotantoon. Korkkitammi on lehtipuu, joka kasvaa pääasiassa Länsi -Välimerellä. Tästä syystä korkkia korjataan pääasiassa Espanjassa ja Portugalissa. Kuori kuoritaan käsin 9 vuoden välein ja käsitellään edelleen, jolloin jätettä ei muodostu.

Korkin poisto Kuori korkkitammen kuori käsin

Korkkimateriaali on erittäin joustavaa, kestävää ja sillä on monia positiivisia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä täydellisen lattiapaneelien valmistukseen. Toisaalta korkkipaneeleilla on erittäin hyvä ääni- ja lämpöeristysvaikutus ja ne hylkivät vettä. Joten ei ole ihme, että korkkia käytetään edelleen pullon tulpana. Pinta on myös erityisen helppohoitoinen ja antistaattinen. Tämä tarkoittaa, että se ei ime pölyä tai likaa ja on hyvä valinta asuintiloihin hygieeniseltä kannalta.

Korkki lattianpäällysteenä olohuoneessa

korkkilattian edut korkkipaneelit olohuone eristys

Sisätiloissa on kaksi vaihtoehtoa korkkilattialle: materiaali joko asetetaan ja sinetöidään laattojen muodossa tai asennetaan parketiksi napsautusjärjestelmän avulla.

Klassiset korkkilaatat ovat pehmeä lattiapäällyste, joka on erittäin joustava. Se on kestävä tuote, joka tekee vaikutuksen kestävyydellään ja kestävyydellään. Asennettaessa laatat liimataan alustaan ​​ja suljetaan. Liimakorkia löytyy eri kokoja, sävyjä ja värejä. Päätät itse, onko luonnollinen ruskea sävy vai moderni valkoinen tai harmaa.

korkkilattia korkkiparketti olohuoneen lattia maalaistalo

Korkkilaattoihin verrattuna korkkiparketin tai esivalmistetun korkkiparketin jo suljetut lankut napsautetaan toisiinsa napsautusjärjestelmän avulla. Tällä asennuksella on monia etuja: Toisaalta suojelet ympäristöä käyttämättä liimaa, toisaalta korkkilattia voidaan asettaa kelluvaksi tällä tavalla. Tämä tarkoittaa, että korkkilaudat eivät ole liimattu alustaan ​​ja ne voidaan poistaa nopeasti milloin tahansa. Esivalmistetulle korkkiparketille on saatavana myös useita moderneja suunnitteluvaihtoehtoja.

Korkkilattian edut ja haitat

korkkilattia olohuone luonnollisen näköinen tiiliseinä

Ne, jotka arvostavat luonnonmateriaaleja ja kestäviä kalusteita, tekevät oikean valinnan korkkilattialla. Luonnon lisäksi lattialla on paljon muutakin tarjottavaa. Alla on yhteenveto korkkilattian eduista ja haitoista sisätiloissa.

Korkkilattian edut

Korkkilevyillä on eristävä vaikutus. Niiden erityinen rakenne absorboi ympäristön lämpötilan ja varastoi lämpöä. Siten korkkipohja on aina lämmin jaloille ja säästää osan lämmitys- ja energiakustannuksista.

Korkkilattia toimii myös äänieristyksenä ja on niin pehmeä, että haluat kävellä paljain jaloin. Joustavuutensa ansiosta korkki takaa korkean kävely- ja seisomismukavuuden, joka on hellävarainen myös nivelille.

korkkilattia lastenhuone miellyttävä kävelymukavuus lapsiystävällinen

Korkkilevyt eivät läpäise vettä, mikä tekee niistä vähemmän haavoittuvia kuin muut lattiapäällysteet, kuten laminaatti. Koska sen pinta on antistaattinen eikä ime pölyä ja punkkeja, korkkipohja sopii myös lapsille ja allergikoille.

Toinen korkin etu lattiapäällysteenä on, että sitä on helppo hoitaa. Voit jopa korjata korkkilattian itse, jos jotkut korkkilevyt ovat vaurioituneet, naarmuuntuneet tai venyneet. Vaurioitunut alue voidaan helposti leikata ja vaihtaa. Ja mikä parasta, korjatut alueet ovat tuskin näkyvissä.

korkkilattia lastenhuone vauvan huoneen lattia lämmöneristys

Korkkilattian pinta on samanlainen kuin matto ja toisin kuin kivi- tai puulattiat, se on täysin luistamaton. Siksi se sopii erinomaisesti lastenhuoneen lattiapäällysteeksi.

Nykyaikaisten käsittely- ja painotekniikoiden ansiosta korkkiparketti voidaan suunnitella mihin tahansa optiikkaan ja kuvioon, jotta jokainen voi tehdä oikean valinnan omille neljälle seinälleen.

korkkilattia olohuone korkkilaatat miellyttävä ilmapiiri

Korkkilattian haitat

Koska korkki on luonnollinen materiaali, se reagoi ilmastonmuutoksiin. Siksi se voi laajentua tai supistua, mikä edellyttää paisuntasaumojen käyttöä asennuksessa.

Korkkilaatat eivät sovellu kosteisiin tiloihin, kuten keittiöihin ja kylpyhuoneisiin. Täyspintaisella liimauksella sitä voidaan kuitenkin käyttää myös näillä asunnon alueilla.

korkkilattia puu näyttää kevyeltä modernilta

Korkin pehmeän rakenteen vuoksi raskaat huonekalut voivat jättää jälkiä ajan myötä. Siksi huopatyynyt ovat suositeltavia sohvan, pöydän ja tuolien jaloille.

Jos korkkilattia altistuu suoralle auringonvalolle, pinta voi haalistua ajan myötä ja menettää kauniin ulkonäkönsä. Mahdollinen ratkaisu on tiukat verhot ikkunoihin.

Raaka -aineena korkki kerätään pääasiassa Välimeren alueella, minkä vuoksi sen hinta on korkeampi. Materiaalin ominaisuuksista ja laadusta riippuen neliöhinta työvoimakustannuksineen voi olla 35-130 euroa.

Aseta korkkilattia

korkkilattia moderni puu näyttää olohuoneen sohvan sivupöytä

Korkkia laskettaessa ei vaadita eristysalusta materiaalin eristysominaisuuksien vuoksi. Jos suunnittelet myös lattialämmitystä, sinun tulee valita vaihtoehto, joka perustuu kuumaan veteen.

Jopa tee-se-itse harrastaja, jolla ei ole paljon asiantuntemusta, voi laittaa korkkilattian. Joten sen ei aina tarvitse olla ammattilainen. Helpoin tapa tehdä tämä on korkkiparketti, jossa on napsautusjärjestelmä. Et tarvitse korkkiliimaa tähän, kuten korkkilaattojen ja korkkiparketin kanssa, ja asennus on erittäin nopeaa. Napsautat koko lattialautaa laudalta.

Jos se on liimattu korkkilattia, sinun on ensin neuvoteltava asiantuntijan kanssa ja löydettävä oikea liima.

Moderni korkkilattia: betoni, kivi tai puu?

Olohuoneen korkkilattian edut ja haitat

Nykyaikaisen tulostustekniikan ansiosta korkkilattia voi saada halutun ilmeen. Puusta kiviin ja betoniin kaikki on mahdollista. Tällä tavalla materiaalin suuret ominaisuudet voidaan yhdistää moderniin ulkonäköön.

korkkilattia puu näyttää tummalta makuuhuoneen lattialta

Esimerkiksi puupintaiset korkkilattiat ovat loistava idea sisustukseen olohuoneessa tai makuuhuoneessa. Kaikki tietävät, että puu saa huoneen näyttämään lämpimämmältä ja luo miellyttävän ilmapiirin. Betoni ja kivi sen sijaan näyttävät modernilta ja ovat tällä hetkellä erittäin muodissa. Kun yhdistät korkin välittämän lämpimän tunteen, laskeudut kultaiseen keskitiehen.

Huolehdi korkkilattiat kunnolla

Korkkilattian asettaminen olohuoneen puulle näyttää modernilta

Jokainen, joka etsii asunnolle / talolle helppohoitoista lattiaa, rakastuu korkkilattiaan. Antistaattinen ominaisuus takaa enemmän puhtautta kotitaloudessa verrattuna muihin lattiapäällysteisiin. Ajoittain imurointi ja pyyhkiminen riittää puhdistukseen. Jopa suuret määrät likaa voidaan helposti poistaa kostealla liinalla ja oikealla puhdistusaineella.

Ajoittain on myös suositeltavaa varustaa korkkilattia huoltoöljyllä tai tiivistää se uudelleen. Tiivistämiseen tulee kuitenkin käyttää vain luonnollisia öljyjä, vahoja ja vesipohjaisia ​​tiivistysvahoja.

Korkkilattiakeittiön edut ja haitat hoito -ohjeet

Vinkkejä korkkilattiapinnoitteiden hoitoon ja huoltoon:

  • Älä käytä korkkilattian puhdistamiseen hankaavia aineita, neutraalia saippuaa tai puhdistusaineita, joissa on liuottimia, kuten asetonia
  • Älä altista korkkipohjaa liialliselle kosteudelle ja varo, ettei se kastu
  • Puhdista korkkilattia perusteellisesti muutaman kuukauden välein
  • Varusta huonekalusi jalat huopatyynyillä
  • Sen sijaan, että siirrät huonekaluja lattian poikki, nosta huonekaluja siirtääksesi niitä

Mihin korkkilattia sopii parhaiten??

tumma korkkilattia korkkilaatat olohuone valkoinen turkoosi

Haluatko elää kestävästi ja luottaa luonnonmateriaaleihin asuntoa suunnitellessasi? Silloin korkkilattia on juuri oikea peite kotisi lattioille. Korkkilaatat tai parketti sopivat parhaiten asuintiloihin, joissa vallitsee kodikas tunnelma. Korkkilattia olohuoneessa, makuuhuoneessa tai lastenhuoneessa luo asumismukavuutta ja tuntuu myös erittäin miellyttävältä jaloissa. Materiaalin laadusta ja asennustyypistä riippuen korkkilattia voi olla myös hyvä vaihtoehto keittiöön ja kylpyhuoneeseen.

Kuvagalleriasta löydät muutamia ideoita inspiraationa huoneiden suunnitteluun, kun lattia on korkkia. Olipa tumma, vaalea, puinen tai luonnollinen – mahdollisuudet ovat lähes rajattomat.

korkkilattia puu näyttää kirkkaalta lastenhuoneen lattialta

korkkilattian asettaminen lastenhuoneen etuihin

korkkilattia luonnollinen opitk makuuhuoneen lattiavaihtoehto

korkkilattia korkkiparketti edut haitat keittiö ruokailutila

korkkilattian haitat keittiö ruokasali vinkkejä hoito

Previous Post
10 alkuperäistä ideaa sisä- ja ulkokylvökoneille
Next Post
Tee seinäkoriste itse 16 ideassa upealla ilmeellä