15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Yhdistä harmaa parketti oikein – 20 elävää ideaa ja inspiraatiota

Harmaa parketti moderni-olohuone-yhdistelmä-tummansininen-tummanharmaa-valkoinen

Parkettilattiat luovat kodikkaan ilmapiirin ja sopivat jokaiseen elämään. Lisäksi ne eristävät hyvin ja sopivat siksi myös lattialämmitykseen. Harmaa parketti on trendikäs ja voidaan helposti sovittaa kodin sisustukseen. Lue lisää löytääksesi hyviä ideoita ja hyödyllisiä vinkkejä huonekalujen ja harmaan parketin yhdistelmästä.

Harmaan parketin eri versiot

Harmaa parketti tammi-moderni-yksityinen-kirjasto-huoneisto-tyylikäs-tuolit-lattiavalaisin

Harmaaksi parketiksi parhaiten soveltuva puulaji on ehdottomasti tammi. Väri on luonnollisesti harmaa tai harmaa-keltainen. Mutta jos haluat vahvan ja rikkaan harmaan parkettilattiallesi, se voidaan värjätä käsittelyllä. Tumma tai vaaleanharmaa parketti saavutetaan öljyttämällä, värjäämällä tai kalkittamalla puupinta. Tässä tapauksessa sinulla on laaja valikoima puulajeja, jotka voidaan värjätä.

Harmaa parketti – värin erityisominaisuudet

Harmaa parketti-olohuone-takka-sohva-kynttilänjalka-kattovalaistus-upotetut paikat

Harmaa on yhdistelmä mustaa ja valkoista, mutta se on luonteeltaan hyvin harvinaista. Se on kuitenkin erityinen väri, joka sopii erilaisiin optisiin tehosteisiin. Harmaat pinnat puhuvat rauhallisuudesta ja kestävyydestä, erityisesti yhdessä neutraalien värien kanssa. Harmaa parketti on sopiva valinta moderniin sisustukseen, jossa on tyylikkäät kalusteet.

Yhdistä tummanharmaan parketti vaaleisiin kalusteisiin

Harmaa parketti tummanharmaa-vaalea-olohuone-valkoiset-sohvat-seinät-moderni-kattokruunu

Saat täydellisen kontrastin kodin sisustuksen ja parkettilattian välillä valitsemalla nämä kaksi täysin eri sävyjä. Esimerkiksi tummanharmaalla parketilla voit laittaa vain valkoisia huonekaluja ja käyttää valkoista seinävärinä. Tällä tavalla huomio kiinnittyy parkettiin ja siitä tulee huoneen aksentti.

Harmaa parketti eri väreissä

Harmaa parketti tammi-öljytty kalanruototyyppi-vaaleanharmaa-tummanharmaa

Harmaan parketin ei välttämättä tarvitse olla yksivärinen. Kaksi eri harmaasävyä voidaan vuorotellen luoda mielenkiintoisia tehosteita lattialle. Voit valita munimismalleista, kuten kalanruoto, kuutio, side ja muut, ja löytää täydellisen sisustuksesi.

Harmaa parketti keittiöön ja ruokasaliin

parketti-harmaa-vaalea-ruokailuhuone-keittiö-matto-punainen-seinämaalaus-väri

Harmaa parketti sopii kaikkiin huoneisiin, jopa avokeittiöihin. Jos keittiön ja ruokasalin lattiat ovat kuitenkin samat, suosittelemme peittämään keittiön lattian matolla, varsinkin kun kyse on vaaleasta parketista. Tämä suojaa pintaa putoavilta esineiltä ja tahroilta ruoanlaiton aikana.

Harmaa parketti keittiössä?

Parketti-harmaa-keittiö-yhdistelmä-musta-pohja-yksiköt-valkoinen-työtasot

Koska keittiö on huone, jossa kävelet koko ajan, oikean puulattian valinta on harkittava huolellisesti. Toisaalta se luo mukavan ilmeen, toisaalta parketti kuluu epätasaisesti eikä ole täysin kosteudenkestävä.

Hanki harmaa parketti värittämällä

parketti-harmaa-ylellinen-huoneisto-neutraali-värit-ruokasali-kattokruunu

Jos sinulla on jo puulattia kotona, jota et halua sekoittaa, mutta haluat kuitenkin eri värin, voit valita parketin värin. Hyvä ja myöhempi uudelleenvärjäys saavutetaan öljyttämällä väri. Lähes kaikki puulajit voidaan värjätä, mutta on parasta kysyä asiantuntijalta lisää vinkkejä.

Parketti ja huonekalut tummanharmaalla violetilla aksentilla

parketti-harmaa-tumma-harmaa-ruokasali-tummat-huonekalut-violetti-värit

Jos dramaattinen sisustus saavutetaan tummilla sävyillä, harmaan tai harmaanruskean tumman parketin yhdistelmä on sopiva vaihtoehto. Suosittelemme lisäämään väriaksenttia, jotta sisustus muuttuu tyylikkäämmäksi. Laventeli -violetin koristelu virkistää varmasti huonetta ja säilyttää samalla tummien värien vaikutuksen.

Minimalistinen keittiö harmaalla

parketti-harmaa-minimalistinen-keittiö-valmis parketti-saari-ruokasali

Harmaa sopii täydellisesti minimalistisiin huoneistoihin, koska tämä väri on moderni ja sopii kaikille pinnoille. Keittiön sisustamiseen löytyy harmaita pöytiä, tuoleja, työtasoja ja jopa keittiökoneita.

Yhdistä harmaa parketti ruskeaan

Parketti-harmaa-kalanruoto-kuvio-matto-tiiliseinä-ruokasali-kalusteet-ruskea

Voit yhdistää harmaan parketin muihin puukalusteisiin. Tämän seurauksena saat poikkeuksellisen mutta kauniin laitoksen, joka sopii tyylikkääseen sisustukseen. Vielä tyylikkäämmän ilmeen saamiseksi suosittelemme harmaan parketin vaihtamista ruskean kanssa mielenkiintoisessa asennuskuviossa.

Valoisa makuuhuone harmaalla parketilla

parketti-harmaa-vaaleanharmaa-makuuhuone-valkoinen-inspiraatiokalusteet

Vaaleanharmaa parketti voidaan yhdistää vaaleisiin sävyihin, jos pidät asunnon valoa erittäin tärkeänä. Suuret ikkunat, kaapit ja ovet, joissa on tyylikkäät metallikahvat ja lasitetut pinnat ja koristeet, sopivat hyvin huoneisiin, joissa on tällainen sisustus.

Suosittu harmaan ja vanhan pinkin yhdistelmä

parketti-harmaa-tammi-makuuhuone-yhdistelmä-tumma vaaleanpunainen-päiväpeite-beige-matto

Harmaan ja hämärän vaaleanpunaisen yhdistelmä sopii erityisesti tyttömäisiin makuuhuoneisiin. Voit yhdistää harmaan parketin vaaleanpunaiseen seinämaaliin, vuodevaatteisiin, peittoon tai huonekaluihin.

Harmaa parketti kylpyhuoneeseen

parketti-harmaa-kylpyhuone-kylpyamme-seinä peilipalkit katto-viisto katto

Hieno harmaa tarjoaa enemmän mukavuutta ja erityisen vaikutelman olohuoneessa ja makuuhuoneessa, keittiössä ja jopa kylpyhuoneessa. Kyllä, harmaan parketin asettaminen kylpyhuoneeseen on myös mahdollista. On vain tärkeää selvittää etukäteen, onko lattiapäällyste vedenpitävä. Jos näin ei ole, voit ostaa kylpyhuoneeseen suihkukaapin tai kylpyammeen, jossa on suihkuseinä.

Harmaa parketti kotikirjastolle

parketti-harmaa-tammi-yksityinen kirjasto-sohva-takka-iso-ikkuna-päivänvalo

Harmaalla esivalmistetulla parketilla saat myös halutun vaikutelman mukavuuden ja hyvinvoinnin saavuttamiseksi kotona.

Idea kodin sisustamiseen – olohuone, jossa on harmaa parketti

parketti-harmaa-lattia-olohuone-takka-kattokruunu-seinäpeili

Mukava yhdistelmä olohuoneen sisustamiseen saavutetaan tummilla huonekaluilla ja vaalealla parketilla. Sitä ei missään nimessä ole tarkoitettu vain mustavalkoiseksi, vaan esimerkiksi vaaleanharmaaksi parketiksi ja tummanharmaiksi tai mustiksi istuinkalusteiksi. Valinnan kanssa kannattaa kuitenkin olla varovainen, jotta lopputulos ei ole epämiellyttävä ja tumma sisustus.

Tummanharmaan puulattian asettaminen olohuoneeseen

parketti-harmaa-tumma-musta-valkoinen-kalusteet-kattopalkki-olohuone

Parkettia käytetään usein olohuoneessa, koska se tarjoaa mahdollisuuden lattialämmitykseen. Joten koko perhe voi kävellä paljain jaloin talossa jopa kylminä talvipäivinä tuntematta kylmää.

Värikäs huonekalu – hyvä lisä harmaaseen parkettiin

parketti-harmaa-tammi-tummanvihreä-sohva-värinen aksentti-olohuone-seinäpeili

Jos haluat varustaa olohuoneesi kirkkailla kalusteilla, säteilevä vaikutus voidaan pehmentää harmaalla parketilla. Tällaisella lattiapäällysteellä voit laittaa värillisen huonekalun olohuoneeseen huoletta.

Pieni olohuone harmailla sävyillä

parketti-harmaa-tummanharmaa-pieni-olohuone-valkoinen-sohva-matto

Hyvä suositus olohuoneen sisustamiseen harmaalla parketilla olisi valita eri harmaan sävyt. Vinkkimme: osta suurin huonekalu (yleensä sohva), jonka väri on parketin ja muiden huonekalujen, kuten nojatuolien ja pöytien, vastainen, lattianpäällysteisiin väreihin verrattuna. Värit virtaavat toisiinsa ja luovat mukavan tunnelman huoneeseen.

Harmaa parketti – sopii maalaistyylisiin kalusteisiin

parketti-harmaa-olohuone-klassinen maalaistyylinen viktoriaaninen-tuoli-kattopalkki

Harmaa parketti voidaan asentaa kaikkiin mahdollisiin asuintyyleihin. Esimerkkinä olemme näyttäneet tämän olohuoneen maalaistyyliin, jossa on myös klassisen tyylin elementtejä.

Ilmoitus

Previous Post
Rakenna oma päätysi kierrätyspuusta – ohjeet
Next Post
Tee kirjanmerkkejä itse upeilla ideoilla ja ohjeilla