15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Laattojen puhdistaminen ilman kemikaaleja – 13 kotitaloushoitoa kylpyhuoneen ja keittiön puhdistamiseen

Laattojen puhdistus keittiö-kuvio-sininen-seinä-saari-työtaso

Vaikka laatat ovat erittäin käytännöllinen peite ja niitä käytetään usein sekä sisällä että ulkona, ne on ensin hoidettava asianmukaisesti ja säännöllisesti ja puhdistettava, jotta ne näyttävät kauniilta pitkään. Vaikkakin Puhdista laatat ei ole monimutkainen asia, huolto on joskus työlästä ja aikaa vievää. Tässä artikkelissa esittelemme sinulle erilaisia ​​kotihoitoja ja annamme sinulle muutamia vinkkejä, joiden avulla voit puhdistaa keraamiset laatat hellävaraisesti, kestävästi ja nopeasti.

Puhdista laatat kotihoidoilla

puhdistuslaatat puhdistus mop-ämpäri-punainen-turkoosi-lattia

Jos käytät erityisiä ja herkkiä laattoja, kuten luonnonkiveä, marmoria, hiekkakiveä jne., Noudata valmistajan ohjeita ja valitse laatoituksellesi räätälöidyt hoitotuotteet. Jopa kotihoitoilla on tärkeää tehdä koeajo ensimmäistä kertaa ja kokeilla kyseistä tuotetta piilotetussa paikassa.

Puhdista kalkkeutuneet laatat etikalla

puhdistuslaatat etikka omenat pullo vihreät punaiset lehdet

Me kaikki tiedämme ärsyttäviä kalkkitahroja seinillä ja kylpyhuoneen lattialaatoilla. Kalkkitahrat voidaan poistaa helposti ripauksella etikkaa, halpaa kotihoitoa, joka tekee ihmeitä. Hiero laatat ohuesti etikalla tai etikkaöljyllä ja anna sen vaikuttaa likaisuudesta riippuen. Varmista, että liitokset pysyvät kuivina, koska happo voi liuottaa saumaliiman. Jos kalkkitahrat on jo poistettu, voit pyyhkiä ne pois saippuavedellä ja kuivata laatat.

Mattojen puhdistaminen ilman kemikaaleja – vinkkejä ja kotihoitoja vaihtoehtona

Keraamisen keittotason puhdistaminen – hyödyllisiä vinkkejä helppoon puhdistukseen

Vaatteiden puhdistus – loistavia temppuja pinttyneiden tahrojen poistamiseen

Puhdista laatat sitruunahapolla

Laattojen puhdistus sitruunankuori-sitruuna puolikas

Jos sinulla on sitruunahappoa käsillä, voit käyttää sitä samalla vaikutuksella erittäin kalkkeutuneisiin laattoihin kuin etikkaöljyä. Ota 30 grammaa sitruunahappoa litraa vettä kohti ja käytä sitä voimakkaasti kalkkeutuneiden laattojen käsittelyyn. Voit myös levittää itse tekemäsi puhdistusaineen suoraan liittimeen.

Käytä appelsiininkuorta saadaksesi laatat loistamaan

puhdistuslaatat appelsiini-kuori-appelsiini-hedelmät-hapan

Voit myös käyttää sitruuna- tai appelsiininkuorta puhdistuksen helpottamiseksi. Kalkkitahrat häviävät ikään kuin taikalla, jos hierot laattoja puolikkaalla sitruunalla. Tämä happamien aineiden ekologinen muunnelma on täydellinen puhdistusaine tummille laattoille, joihin jokainen vesipisara jättää jälkiä.

Puhdista laatat kirnupiimällä

Laattojen puhdistus-kirnupiimä-lasipullo-nestemäinen taikina

Seuraavan kerran, kun sinulla on jäljellä kirnupiimää, älä heitä sitä pois. Tämä elintarvike on halpa ja biohajoava puhdistusaine. Hiero laatat sillä, anna vaikuttaa, huuhtele ja kuivaa. Vaikka se kuulostaa oudolta, sitä voidaan käyttää likaisten ja kalkkeutuneiden laattojen puhdistamiseen ilman rasittavaa hankausta.

Laattojen puhdistus keittiössä

laatat-puhdistus-sininen-sieni-käsine-keltainen

Erityisesti keittiön laatat altistuvat jatkuvasti raskaalle lialle, ruokajäämille ja ennen kaikkea rasva tahroille. Hierominen appelsiininkuorella on pelastus jopa keittiön likaisilla laattoilla. Pesusooda, joka tappaa bakteereja ja estää hajuja ja hometta, on todellinen ihmease rasvaa vastaan. Keittiön laattojen rasva voidaan helposti poistaa alkoholilla tai laimentaa vedellä.

Poista rasva tahrat keittiön laatoista

laatat-puhdistus-keittiö-kiiltävä-beige-kulho-säilytyspurkki

Rasvainen lika voidaan poistaa helposti lämpimällä vedellä ja pienellä astianpesukoneen jauheella. Juustosaippua on myös ihanteellinen puhdistusaine keittiön pinnoille ja poistaa likaisen lian.

Puhdista laatat juustomassalla

laatat-puhdistus-ydin-saippua-ruskea-saippua-lohko-kulmikas

Raastettu juusto saippua sekoitettuna ruokasoodaan, sitruunamehuun ja veteen saa laatat loistamaan. Voit myös käyttää uunisuihketta rasva tahroille. Myös täällä tavallinen menettely – suihkuta, odota hetki ja pyyhi liinalla. Tämän jälkeen keittiön laatat ovat jälleen täysin puhtaita.

Puhdista laattojen liitokset vaivattomasti 

Laattojen puhdistus-hammasharja-hammastahna-lattia-laatta-käsineet

Oletko samaa mieltä siitä, että laattojen saumojen puhdistaminen on todella epämiellyttävä tehtävä? Liitokset muuttavat väriä ajan myötä, eikä niitä voi puhdistaa puhdistussienellä. Kalliita erikoispuhdistusaineita ei tarvita, mutta voit tehdä tämän tylsän tehtävän muutamalla yksinkertaisella kodin korjaustoimenpiteellä.

Poista lika colalla

Laattojen puhdistus-cola-lasi-jääkuutio-poreileva neste

Cola on erinomainen tapa puhdistaa likainen laasti. Colan sisältämän fosforihapon ansiosta se liuottaa lähes kaiken lian ja saa kaiken loistamaan uudelleen. Laita cola sopiville alueille, anna vaikuttaa hetken ja huuhtele huolellisesti. Voit saada kiiltävät laatat hetkessä, jos lisäät sokeritonta kolaa puhdistusveteen tai jos alueet ovat likaisia, ravista kola suoraan sen päälle ja huuhtele sitten huolellisesti vedellä.

Puhdista laattojen laasti ruokasoodalla

Laattojen puhdistus-sooda-leivinjauhe-sooda-lasilusikka

Todistettu kotihoito harmaiden laattojen saumojen puhdistamiseksi uudelleen on ruokasooda. Kun sekoitussuhde on 2: 1, leivinjauhe ja vesi sekoitetaan ja levitetään saumoihin pienellä harjalla. Lika katoaa ja liitokset näyttävät jälleen uusilta. Vaihtoehto leivinjauheelle olisi soodan ja veden seos. Huuhtele laasti tahnalla, anna sen istua ja huuhtele pois.

Puhdista laattojen liitokset hammastahnalla

Laattojen puhdistus-hammasharja-hammastahna-minttu

Tiesitkö, että hammastahnaa voidaan käyttää myös nivelten puhdistamiseen? Hammastahnan hioma -aineiden ansiosta siitä tulee todellinen ihmelääke. Laita hammastahnaa vanhan hammasharjan päälle ja hankaa sen kellastunutta laastia. Se toimii loistavasti. Vaihtoehtoisesti voit käyttää puhdasta valkoturskalakkaa valkoisempiin niveliin.

Kynsilakanpoistoaine täydellisenä laastinpuhdistusaineena

Laattojen puhdistus-kynsilakanpoistoaine-pullo-puuvillatyyny-kädet

Epätavallinen mutta hyödyllinen puhdistusaine on kaupallisesti saatavilla oleva kynsilakanpoistoaine. Suihkuta osa kynsilakanpoistoaineesta vanupuikolle tai vanulapulle ja käytä sitä laattojen liitosten hoitoon. Lika katoaa muutamassa sekunnissa ja olet suorittanut edullisen mutta ammattimaisen puhdistuksen.

Vanhojen laattojen puhdistus

Laattojen puhdistus-harja-lattia-sieni-vihreät käsineet

Ajan myötä vanhat laatat menettävät usein loistonsa ja näyttävät tylsiltä. Voit saada ne loistamaan lisäämällä puhdistusaineeseen hieman astianpesuainetta tai hius shampoota. Toinen kuohuviini on ammoniakki, joka tekee ihmeitä. Hiero vain laatat sillä ja ne loistavat heti.

Anna laattoille kiiltoa pellavaöljyllä

Laattojen puhdistus-pellavansiemen-pellavaöljy-puinen lusikka-lasi

Pinttyneet kalkkitahrat voidaan myös puhdistaa erittäin hyvin huuhtelukirkasteella ja mattapintaiset laatat loistavat jälleen tällä yksinkertaisella kotihoidolla. Jos lisäät muutaman tipan pellavaöljyä moppausveteen, saat myös raikkaan kiillon.

Previous Post
Crossfit -harjoitus – Harjoittele järkevästi ja paranna yleistä kuntoasi
Next Post
Tee kirjanmerkkejä itse upeilla ideoilla ja ohjeilla