15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ikkunallisen keittiön suunnittelu: 42 suunnitteluideaa pienille ja suurille keittiömaisemille

Ovien lisäksi keittiön ikkunat ovat myös tärkeä suunnitteluelementti, joka kannattaa ehdottomasti ottaa huomioon suunnittelussa. Ikkunat eivät ole vain valonlähde, vaan ne mahdollistavat myös huoneen lämpötilan ja kosteuden säätelyn. Siksi on erittäin tärkeää, että ne sisältyvät suunnitteluun. Selitämme sinulle, kuinka suunnitella keittiö, jossa on ikkuna ja mitä sinun tulee ottaa huomioon, ja tarjoamme sinulle 42 suunnitteluideaa erilaisiin huoneolosuhteisiin ja keittiön muotoihin. Anna itsellesi inspiraatiota ja luo moderni ja toimiva keittiön maisema, joka on täynnä valoa!

Ikkunallisen keittiön suunnittelu: yleiskatsaus eri ikkunatyypeistä

Suunnittele keittiö, jossa on ikkuna, mitä kannattaa ottaa huomioon ja vinkkejä sijoittamiseen

Omista mieltymyksistäsi ja huoneolosuhteistasi riippuen ikkunoita on erilaisia. Ja vaikka periaatteessa kaikki ikkunatyypit voidaan integroida keittiöön, jotkut niistä saavat enemmän toimintoja. Yritämme antaa sinulle yleiskuvan suunnitteluvaihtoehdoista.

kuten Pivot -ikkuna Näitä kutsutaan yleensä suurikokoisiksi ikkunoiksi, joissa on vaakasuora, keskelle sijoitettu akseli. Ikkunaluukku voi käytännössä kääntyä akselinsa ympäri, jolloin ikkunan alaosa avautuu ulospäin ja yläosa sisäänpäin. Tämä rakenne mahdollistaa tehokkaan ilmanvaihdon ja on erittäin käytännöllinen keittiössä. Tämä mahdollistaa raikkaan ilman virtaamisen huoneen alaosan läpi ja varmistaa keittiön saaren ympärillä tai ruokapöydän ääressä istuvien mukavuuden. Lämmin ilma, joka nousee kypsennyksen aikana, poistuu nopeasti yläikkunan aukosta. Hyvä ilmanvaihto on erityisen tärkeä keittiölle, koska se säätelee huoneen kosteutta ja estää homeen muodostumisen.

Keittiön suunnittelu ikkunalla

Käännettävä ikkuna ovat periaatteessa hyvin samankaltaisia ​​kuin kääntyvät liukuikkunat. Vain tässä tapauksessa pyörimisakseli ei ole vaakasuora, vaan pystysuora. Tällä ikkunarakenteella on kaksi suurta haittaa: Toisaalta ikkuna avautuu sisäänpäin, joten suoraan alla olevaa työtasoa ei voida käyttää. Toisaalta avautumissuunta tekee mahdottomaksi asentaa verhot, ikkunaluukut tai muut yksityisyysnäytöt. Kasveja ei myöskään voida järjestää ikkunalaudalle. Käännettävät ikkunat ovat hyödyllisiä, jos ne näyttävät puutarhaan ja ulkokeittiö on suunniteltu ulkopuolelle. Tällä tavalla ruoka ja tarvikkeet voidaan helposti siirtää ikkunan läpi.

Suunnittele modernit keittiöt, joissa on ikkunat ja seinäyksiköt

Yksi Kiinteät lasit tulee kyseenalaiseksi, jos ikkuna on kapea ja pitkä. Useimmissa moderneissa keittiöissä kiinteät lasit asennetaan erityiseksi takaseinäksi. Kiinteän lasituksen yhteydessä on kuitenkin tärkeää, että suunnittelet toisen tuuletusvaihtoehdon. Passiivisella ilmanvaihdolla varustetut keskusilmanvaihtojärjestelmät ovat ihanteellisia uusiin rakennuksiin.

pieni keittiö, jossa on ikkuna, tilaa säästävät hyllyt

Kallistus- ja kääntöikkunat ovat yksi suosituimmista ikkunatyypeistä. Mahdollisuuksia on useita: Esimerkiksi ikkunat voidaan rakentaa siten, että ne eivät avaudu sisäänpäin vaan ulospäin. Tämä osoittautuu erittäin käytännölliseksi pienissä huoneissa. Muun muassa seinähyllyt voidaan asentaa ikkunan eteen.

Suunnittele keittiö, jossa on ikkunallinen teollinen tyyli

Molemmat Ristikkoikkunat useita pienempiä lasilevyjä kiinnitetään ikkunaluukkuun metallitankojen avulla. Tämä ikkunarakenne on yksi vanhimmista. Nykyään niistä on tullut suosittu sisustuselementti teollisuusrakennuksissa (New Yorkin parvihuoneistojen innoittamana). Nykyaikaisia ​​ristikkoikkunoita käytetään myös suojeltujen rakennusten kunnostamiseen tai vanhojen rakennusten kunnostamiseen.

Keittiö, jossa on panoraamaikkuna -ideoita suunnitteluun

Riippumatta siitä, minkä vaihtoehdon valitset, yksi asia on varma: Kun suunnittelet unelmiesi keittiötä, sinun on ehdottomasti kiinnitettävä huomiota huoneen valaistusolosuhteisiin. Useimmiten keittiön pesuallas asennetaan ikkunan alle. Myös ikkunan alla oleva työtaso on erittäin toimiva. On vähemmän käytännöllistä asentaa liesi ikkunan alle. Lähinnä siksi, että sinne ei voida asentaa roiskesuojaa.

Ikkunallinen keittiö suunnittelee eri ikkunatyypit yhdellä silmäyksellä

Kun suunnittelet keittiötä, sillä on myös rooli, haluatko suunnitella keittiön keittiösaarella tai ilman sitä, onko käytettävissä oleva tila pieni tai suuri ja millainen huone on. Paras tapa tehdä tämä on tehdä luettelo kaikista keittiössä tarvittavista keittiökoneista ja kaikista haluamistasi kaappityypeistä. Käytä sitten luonnosta neuvoaksesi, miten löytää paras paikka. Erityisesti pienissä keittiöissä voi olla ongelmallista, jos joudut tekemään ilman seinäyksiköitä, koska seinässä on ikkuna.

Keittiö, jossa ikkuna työtason yläpuolella

Ideoita keittiössä, jossa on ikkuna työtason yläpuolella

Jos haluat suunnitella keittiön, jossa on ikkuna työtason yläpuolelle, pitkänomaiset ikkunat ovat ihanteelliset. Kapeat, mutta pitkät ikkunat päästävät riittävästi auringonvaloa ja saavat puhdistuksen nopeasti. Valittavana on kaksi vaihtoehtoa:

1. Ikkuna alkaa suoraan työtason yläpuolelta ja päättyy suoraan seinäkaappien alle. Ikkunan mitat ovat siis samat kuin keittiön takaseinällä. Se on mukava vaihtoehto moderneihin puutarhaan päin oleviin keittiöihin. Tässä tapauksessa yksityisyyden suojaa ei tarvita ja voit odottaa kevyesti tulvivaa työtasoa.

Suunnittele keittiö, jossa on ikkuna työtason yläpuolella ja liukulasioviovet ja keittiösaari

2. Ikkuna on 50 cm työtason yläpuolella. Tämä jättää työtasolle riittävästi tilaa kahvinkeittimelle ja muille pienemmille keittiölaitteille. Ikkuna voidaan myös avata ilman ongelmia, etkä tarvitse yksityisyysnäyttöä.

Keittiö, jossa ikkuna pesuallas

Keittiön suunnittelu ikkunalla pesualtaan yläpuolella Vinkkejä suunnitteluun

Jos haluat suunnitella keittiön, jossa on ikkuna pesualtaan yläpuolella, sinun on harkittava muutamia asioita. Seuraavat kysymykset voivat tukea sinua tehtävässä ja auttaa suunnittelussa:

1. Kuinka syvä ikkuna on ja pystyykö se avautumaan, kun kokoat keittiökaapit ja työtason?

2. Millaiseen tyyliin keittiösi on suunniteltu? Jos suunnittelet modernia keittiötä skandinaaviseen tai minimalistiseen tyyliin, suuret ikkunat ovat ihanteellisia. Välimeren keittiöissä sekä moderneissa maalaistyylisissä keittiöissä tai trendikkäässä Hamptons -ilmeessä pienet ikkunalaudalla varustetut ikkunat sopivat paremmin. Muuten, paitsi koristeelliset lisävarusteet, myös kukkaruukkuissa olevat kasvit voivat löytää tilaa ikkunalaudalta.

Suunnittele pieni U-muotoinen keittiö, jossa on ikkuna

3. Tarvitsetko seinäkaappeja vai haluaisitko mieluummin ilman seinäkaappeja kokonaan? Tämä liittyy läheisesti käytettävissä olevaan tilaan. Suurissa keittiöissä voit pärjätä ilman ikkunan ympärillä olevia seinäyksiköitä, pienemmillä keittiömaisemilla voit korvata ne seinähyllyillä.

Keittiö, jossa ikkuna yli pesuallas ja kattoikkuna

Kahden ikkunan keittiön suunnittelu: mitä varoa?

Suunnittele keittiö, jossa on kaksi ikkunaa ja ruoanlaitto -saari, jossa on ruokailutila

Toisin kuin vanhat rakennukset, uusien rakennusten keittiö ei ole erillisessä huoneessa, vaan osa oleskelutilaa. Tämä asettaa suuren haasteen suunnittelussa: toisaalta keittiön maiseman tulee sulautua harmonisesti olohuoneeseen ja toisaalta se on myös suunniteltava toimivaksi. Tehtävä vaikeutuu entisestään, jos keittiöalueella on useita ikkunoita. Usein joudut olemaan täysin ilman seinäkaappeja.

Keittiö, jossa on kaksi ikkunaa ja keittiösaari, luo teollisia ideoita

Toinen tärkeä kysymys on, pitäisikö kaikkien keittiön ikkunoiden avautua. Se on optimaalinen, kun vain yksi ikkuna voidaan avata ja muut on asennettu kiinteäksi lasiksi. Joten keittiökoneet voidaan sijoittaa sen eteen tai asentaa hyllyt.

Suunnittele moderni keittiö, jossa on kaksi ikkunaa työtason yläpuolella

Voit myös sijoittaa keittiön pesualtaan keskelle kahden ikkunan väliin. Voit siis hyötyä hyvin valaistusta työtasosta. Jos yhdellä seinällä on kaksi ikkunaa, seinäyksiköt eivät tietenkään tule kysymykseen. Sen sijaan voit valita keittiön saaren. Se tarjoaa paitsi säilytystilaa astioille ja vastaaville, mutta voit myös integroida ruokailutilan saarelle. Pyörillä varustetut keittiösaaret tarjoavat joustavia suunnitteluvaihtoehtoja ja ovat täydellinen valinta keittiöihin, joissa on useita ikkunoita. Suuremmat keittiösaaret voivat tarjota paitsi työtasoa ja säilytystilaa myös tilaa sisäänrakennetuille laitteille.

Keittiö, jossa on kaksi ikkunaa, kaakeloitu peili ja keittiöallas keskellä työtasoa

Pieni keittiö, jossa on kaksi ikkunaa, luo ideoita

Keittiösaari, jossa on integroitu ruokailutila 

Pieni moderni keittiö, jossa on kaksi ikkunaa

Keittiö, jossa ikkuna kulman takana

Keittiö, jossa kulmaikkuna vaneria ja saari pyörillä

Keittiössä, jonka ikkuna on nurkan takana, joko liukuikkunat tai kääntyvät liukuikkunat ovat paras vaihtoehto. Ikkunoiden yläpuolella olevat seinähyllyt ja leveä ikkunalauta tarjoavat tilaa lisävarusteille ja mausteille. Pyörillä oleva modulaarinen keittosaari voidaan työntää edestakaisin tarpeen mukaan, ja sitä voidaan käyttää sekä tarjoiluvaunuina että lipastoina. Keittiössä on myös ruokailutila aivan keittiösaaren vieressä.

Suunnittele keittiö, jossa on ikkuna kulman takana ikkunalaudalla ja hyllyillä

Suunnittele pieni L-muotoinen keittiö, jossa on ikkuna

pieni keittiö Suunnittelen muodon ikkunalla teollisen näköisenä

L-muotoinen keittiö, jossa on ikkuna, on vaikea suunnitella. Säilytystilaa voi ahtauttaa nopeasti, varsinkin jos käytettävissä oleva tila on kapea ja seinähyllyjä tai seinäkaappeja ei voida asentaa. Tässä tapauksessa sinun tulee ehdottomasti kiinnittää huomiota järkevään keittiön ulkoasuun ja järjestelyyn. L-keittiö on yleensä jaettu useisiin vyöhykkeisiin. Jokaisella näistä vyöhykkeistä on tietty toiminto. Voit siis suunnitella tarvikkeita alueen keittiön sisäänkäynnille ja alueen astioiden ja kattiloiden säilyttämiseen aivan sen viereen. Keittiön pesuallas on lähellä ruokaa valmistavaa aluetta. Keittoalue on myös sijoitettu aivan sen viereen.

Moderni teollinen keittiö, jossa ikkuna

Pieni keittiö, jonka muotoilen ikkunalla ja kattoikkunalla ja keittiön saarella

Kapean L-muotoisen keittiön kaksi ikkunaa eivät jätä vapaata tilaa seinäkaappeille

Pieni I-muotoinen keittiö, jossa ikkuna ja laatat seinälle ilman seinäkaappeja

Kattoikkunat tuovat keittiöön runsaasti auringonvaloa

Suunnittelen pienen keittiön ikkuna- ja suunnitteluideoilla

U-muotoinen keittiö, jossa ikkuna

U-muotoiset keittiöt, joissa on ikkunat, luovat ideoita

U-muotoinen keittiö on paljon tilavampi kuin pieni L-muotoinen keittiö. Oikea järjestely on myös tärkeä tässä tapauksessa, jotta keittiön prosessit voidaan käsitellä mahdollisimman käytännössä. Mutta jos sinulla on U-muotoinen keittiö, voit helposti tehdä ilman seinäyksiköitä niemimaan hyväksi. Tällä tavalla voit lyhentää työmatkaa, erottaa keittiön optisesti olohuoneesta ja luoda sitten lisäistuimia perheelle tai vieraillesi.

Alla olevasta kuvagalleriasta löydät myös muita esimerkkejä moderneista ja toimivista keittiömaisemista sekä fiksuja ideoita sisustukseen.

U-muotoinen keittiö, jossa ikkuna

U-muotoinen keittiö, jossa on ikkuna-ideoita kuvissa

U-muotoinen keittiö niemimaalla

Suunnittele ja suunnittele U-muotoinen keittiö, jossa on ikkuna

Keittiö, jossa ikkuna ja saari

Ikkunallinen keittiö ja saari luovat ideoita

Moderni keittiö kattoikkunalla ja saarella osana oleskelutilaa

Ikkunalla varustetun keittiön ja keittosaareen suunnitteleminen ja toimiviksi Living -ideoiksi suunnitteleminen

Pieni keittiö ja ruokailutila ikkunan vieressä

Pieni keittiö, jossa ruokailutila ikkunan ääressä, asetti ideoita

Moderni pieni L-keittiö ja ruokailutila

pieni keittiö ja ruokailutila ikkunan ääressä luovat ideoita

Keittiö, jossa penkki ikkunan alla

Skandinaavinen keittiö, jossa penkki ikkunan alla

Ikkunan alla oleva penkki säästää tilaa pienessä keittiössä

Keittiö, jossa on penkki ikkunan alla ja pieni ruokapöytä, luovat ideoita kuvissa

Kaksi penkkiä ja pieni ruokapöytä ikkunan alla

Suunnittele ja suunnittele keittiö, jonka penkki on ikkunan alla

Suunnittele ruokailutila keittiössä

Keittiö, jossa penkki ikkunan alla, suunnitteluideoita pieniin huoneisiin

Suunnittele moderni keittiö, jossa on ikkuna

Moderni keittiö ikkunalla luo ideoita

Moderni keittiö, jossa ikkuna, jossa on heikompi valo ja ikkunalauta

Moderni keittiö, jossa ikkunasuunnitelma, mitä harkita ja materiaalit

Kaksirivinen keittiö, jossa ikkuna

pieni galleria keittiösuunnitteluideoita keittiömaisemaan ilman seinäyksiköitä

Kaksirivinen keittiö, jossa on suuret ikkunat: Täydellinen vaihtoehto käytäville

pieni galleria keittiö teollisen ikkunan alla penkillä

Pieni keittiö, jossa L-muoto ja ikkuna

pieni L-muotoinen keittiö, jossa on ikkunasuunnitteluideoita ja kuvia

Suunnitteluideoita pieniin keittiöihin, joissa on L-muoto ja ikkuna

pieni L-muotoinen keittiö, jossa marmorinen työtaso ja puiset kaapit

Pieni keittiö moderniin maalaistyyliin ja iso ikkuna

Suunnittele pieni L-muotoinen keittiö, jossa on ikkuna

Previous Post
Mitä verhoja kylpyhuoneessa? Nämä ratkaisut ovat parhaita kylpyhuoneen ikkunalle!
Next Post
Tinker -tarttumiskupit – 4 ohjetta paperilla, muovilla, jogurttikupilla ja wc -rullalla