15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tilaa säästävät ovijärjestelmät keittiön seinälaitteisiin – yleiskatsaus

Ovijärjestelmät keittiön seinälaitteisiin, taitto-nosto-ovet-riippuva kaappi-puukahva-ruostumaton teräs

Pääsääntöisesti keittiöön mahtuu paljon, ja pieni ylimääräinen säilytystilaa ei voi koskaan olla liikaa. Seinäyksikkö on ihanteellinen lisä keittiökalusteisiin, koska se tarjoaa runsaasti säilytystilaa ja näyttää hyvältä huoneessa. Tärkeä osa seinäkaapin suunnittelua on kaapin ovien avausmekanismi. Tavanomaisten ulospäin avattavien pyöröovien lisäksi on vielä muutamia Keittiön yläkaappien ovijärjestelmät jotka säästävät enemmän tilaa eivätkä ole tiellä. Saat lisätietoja tästä artikkelista.

Ovijärjestelmät keittiön yläkaappeihin – taitettavat nosto -ovet

Ovien järjestelmät keittiön seinälaitteisiin, taitto-nosto-ovet-puu-himmeä lasiseinä-keittiö

Onko sinulle koskaan tapahtunut, että löisit päätäsi seinäyksikön avoimiin pyöriviin oviin? Avoin seinäkaappi on aina tiellä ja se on suljettava heti käytön jälkeen törmäysvaaran välttämiseksi. Vaihtoehto olisi valita toinen ovijärjestelmä keittiön yläkaappeihin. Esimerkiksi ns. Taitettavilla hissioveilla on kaksiosainen etuosa, joka voidaan avata ylöspäin ja tarjoaa säilytystilaa useille hyllyille.

Avattava mekanismi taitettaville ovijärjestelmille keittiön yläkaappeihin

Ovijärjestelmät keittiön yläkaappiin, taitettavat nosto-ovet-automaattinen-valkoinen-keittiö-seinään asennettava kaappi

Taitettavien nosto -ovien etuosa taittuu keskelle taitettavilla luistiliittimillä, joten niiden ei tarvitse olla liian kaukana katosta. Siksi tämän avausmekanismin omaavat keittiöseinät sopivat hyvin keittiöihin, joissa on matala katto. Lisäksi avoimet kaapin ovet eivät ole tiellä tämän ovijärjestelmän kanssa ja voit jättää ne auki kiireesti.

Suunnittele keittiö nykyaikaisella tavalla sähkökäyttöisillä keittiön seinäyksiköillä

Ovijärjestelmät keittiön seinäyksiköihin taitettavat nosto-ovet-sähkö-moderni-keittiö-kiiltävät julkisivut

Seinäyksiköiden taitto -ovet voidaan joko avata ja sulkea käsin kahvalla tai automaattisesti. Keittiön yläkaappien automaattisia ovijärjestelmiä käytetään erityisesti moderneissa keittiöissä, ja ne sopivat hyvin korkeampien seinäkaappien kanssa, joiden kahva ei ole ulottuvilla avattaessa.

Ovijärjestelmät keittiön seinälaitteisiin – tilaa säästävät taskuovet

Keittiön yläkaappien ovijärjestelmät sisäänvedetty-pyörivät ovet-keittiö-kaappi-puu-idea

Niin kutsutut taskuovet tai sisäänvedetyt pyöröovet ovat toinen keittiön kaappien ovijärjestelmä, jota pidetään tilaa säästävänä. Kääntyvät ovet avautuvat sivulle, mutta eivät ulkone yhtä paljon huoneeseen. Tämä tilaa säästävä muotoilu sopii erinomaisesti pieniin keittiöihin, mutta näyttää yhtä hyvältä tilavissa keittiöissä.

Sisäänvedetyt pyöröovet katoavat avaamisen jälkeen

ovijärjestelmät-keittiön yläkaapit-sisäänvedetyt-pyörivät ovet-puiset kaappihyllyt

Joissakin sisäänvedettyjen pyöröovien malleissa ne katoavat kokonaan “taskuihin” ja muuttavat keittiökaapin hyllyksi. Tätä säilytystilaa voidaan käyttää keittiövälineisiin ja astioihin sekä ruoanlaittovälineisiin ja ruokaan.

Käytä kaappia hyllynä taskuovilla

ovijärjestelmät-keittiön yläkaapit-sisäänvedetty-pyörivä ovi-säilytystila-keittiö-valkoinen

Taskuovet tekevät työskentelystä kaapin edessä paljon miellyttävämpää, varsinkin kun kaapin ovet ovat auki. Pienissä keittiöissä voit silti käyttää kaapissa olevaa tilaa työtasona. Jos keittiö on saatettava järjestykseen hyvin nopeasti, ovet voidaan sulkea nopeasti ja kaikki näyttää siistiltä ja puhtaalta.

Ovien järjestelmät keittiön seinäyksiköihin – liukuovet

ovijärjestelmät-keittiön yläkaapit-liukuovet-avausmekanismi-lasi-moderni

Sivulle avautuvat ovet voidaan korvata myös ns. Liukuovilla. Kuten taitettavat nosto-ovet, ne voidaan avata ylöspäin, mutta niissä on yksiosainen etuosa, joka “kelluu” ylöspäin. Tällä avausmekanismilla ei ole törmäysvaaraa, ja se tarjoaa helpon pääsyn hyllyille.

Automaattiset liukuovet keittiökaappeihin

ovijärjestelmät-keittiön yläkaapit-liukuovet-kiiltäväpinta-keittiö

Läppähissillä liukuovet avataan ensin hieman eteenpäin ja sitten ylöspäin kaapin suuntaisesti. Kaapin ovet voidaan joko työntää ylös käsin kahvan avulla tai tilata automaattinen avaus uudelleen. Jos napautat kevyesti etuosaa sormillasi, automaattimallien liukuovi avautuu itsestään.

Suunnittele liukuovilla varustetun keittiön seinälaitteen etäisyys kattoon

ovijärjestelmät-keittiön seinäyksiköt-liukuovet-seinäyksiköt-kiiltävät-etuosat

Keittiön seinäyksiköiden kelluvat ovijärjestelmät eivät kuitenkaan sovi kaikkiin seinäyksiköihin. Esimerkiksi kattokorkeat kaapit eivät ole mahdollisia tällä mekanismilla, koska ovi tarvitsee vastaavan välyksen katosta. Jos päätät liukuovista, sinun on mitattava ja suunniteltava tarvittava etäisyys.

Ovien järjestelmät keittiön seinäyksiköihin – taitto -ovet

oven järjestelmät-keittiön yläkaapit-taitto-ovi-lasi-valkoinen-keittiö-ruostumattomasta teräksestä valmistetut kahvat

Jos kuitenkin haluat keittiön kaapit, jotka avautuvat sivulle, voit valita muotoilun, jossa on taitto -ovet. Huomaa kuitenkin, että taitto-ovet eivät ole niin tilaa säästäviä kuin kelluvat tai taitettavat nosto-ovet. Avoimet ovet työntyvät huoneeseen, eikä niitä saa jättää auki. Kuitenkin, jos se on seinälaite keittiön kulmassa, taitto -ovet eivät myöskään ole tiellä.

Ovijärjestelmät keittiön yläkaappeihin – klassiset liukuovet

ovi-järjestelmät-keittiö-seinä-kaapit-liukuovet-seinä-kaapit-pieni-keittiö-suunnittelu

Liukuovet tuovat hyvän, tilaa säästävän idean keittiön seinäyksiköihin. Ne eivät ulotu keittiöön ollenkaan, ja ne voidaan yksinkertaisesti työntää sivuun kiskoilla. Liukuovilla kaappi ei kuitenkaan koskaan voi olla täysin auki.

Keittiökaapit, joissa on liukulasioviovet

ovijärjestelmät-keittiön yläkaapit-liukuovet-lasi-puu-keittiökaappi-idea

Liukuovilla varustettujen keittiön yläkaappien ovijärjestelmät ovat käytännöllisiä ja täydellisiä pieniin keittiöihin. Materiaalien ja värien valinnalla ei ole rajoituksia, ja etuosat voidaan helposti sovittaa kalusteisiin. Seinäyksiköissä, joita käytetään astioiden säilyttämiseen, voit valita liukuvat lasiovet, jotka tarjoavat vilauksen kaapin sisäpuolelle.

Ovijärjestelmät keittiön yläkaappeihin – vaakasuuntaiset luukut

ovijärjestelmät-keittiön yläkaapit-vaaka-taitettavat ovet-kahva-keittiökaapit

Muita suosittuja keittiön yläkaappien ovijärjestelmiä ovat vaakasuuntaiset luukut. Ne avautuvat ylöspäin ja sopivat erityisesti seinäyksiköihin, joissa ei ole hyllyjä. Taitto -ovet on yleensä varustettu kahvoilla, joita käytetään helpottamaan avaamista.

Seinäkaapit avattavilla ovilla

ovijärjestelmät-keittiön yläkaapit-läppä-vaakasuora-läpät-ovet-himmeä lasi-puu

Vaakasuorat luukkuovet ovat hyvä valinta pieniin keittiöihin, koska niihin mahtuu astioita, laseja ja elintarvikkeita. Läpät avautuvat vain kaapin yläreunaan asti ja sopivat siksi myös kattoon ulottuviin keittiökaappeihin.

Vaakasuorat pudotusovet ideoita keittiön yläkaappeihin

ovijärjestelmät-keittiön yläkaapit-taitto-ovet-vaakasuora-himmeä lasi-kahva-pieni keittiö

Keittiön seinäkaappi, jossa on taitto -ovet, tarjoaa säilytystilaa ja antaa keittiölle viimeistellyn ilmeen. Riippumatta siitä, valitsetko kaapin ovet puusta, muovista, lasista tai himmeästä lasista – seinä voi olla todellinen katseenvangitsija keittiössä.

Ovijärjestelmät keittiön yläkaappeihin – sälekaihtimet

ovijärjestelmät-keittiön yläkaapit-säleikkö-ovet-alumiini-jalo-optiikka-moderni

Yksinkertainen ratkaisu kaapin oviin on ns. Niillä on tyylikäs ulkonäkö ja ne piilottavat täydellisesti astioita, kattiloita ja tarvikkeita. Etupinnat voivat olla puusta, metallista tai muovista ja yksinkertaisesti rullautua kaihtimen läpi.

Keittiön seinäyksiköt säleikköovilla siistiin keittiöön

ovijärjestelmät-keittiön yläkaapit-säleikkö-ovet-innovatiiviset-keittiökaapit

Säleikköillä varustetut keittiökaapit ovat tilaa säästäviä, koska keittiössä ei ole avoimia ovia. Avattuina kaappeja voidaan käyttää myös hyllyinä ja kaihtimien sulkemisen jälkeen keittiö näyttää jälleen siistiltä.

Kaihtimet tai kaihtimet keittiön kaappien ovien sijasta

ovijärjestelmät-keittiön seinäyksiköt-yhdistelmä-avausmekanismit-sälekaihtimet

Nykyaikaiseen keittiöön voidaan asentaa myös rullaverhot kaapin ovien sijaan, jotka voidaan avata sivuvetosäätimillä. Kuitenkin, kun kaihtimia ja rullakaihtimia käytetään keittiön etuosina, osa käytettävissä olevasta säilytystilasta viedään pois, jos mekanismit sijaitsevat kaapin sisällä.

* Voit käyttää käytännöllisiä keittiön seinäyksiköitä tässä löytö. 

Previous Post
Crossfit -harjoitus – Harjoittele järkevästi ja paranna yleistä kuntoasi
Next Post
Tee kirjanmerkkejä itse upeilla ideoilla ja ohjeilla