15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sokkelikansi keittiöön: mikä väri tai ulkoasu valita?

Sokkelikansi keittiöön-ruostumattomasta teräksestä valmistettu laattalattia ja musta roiskevesisuoja

Yksi Sokkeli keittiöön on kirsikka kakulle onnistuneen keittiösuunnittelun kannalta. Se antaa keittiölle viimeistelyn ja yhdistää sen myös visuaalisesti lattiaan. Jalkalista estää lian ja pölyn kerääntymisen keittiön alle ja piilottaa myös epämiellyttävän näkymän lattialle. Mutta minkä jalkalistan valitsisit keittiöön??

Sokkeli keittiöön – käytännöllinen ja koristeellinen

Pohjapaneeli keittiön harmaille pohjayksiköille-seinäyksiköt-tammi-valkoinen-kaakeloitu peili

Keittiön sokkelilla huone näyttää aina siistiltä ja paljon kutsuvammalta. Tästä syystä sinun ei pitäisi tehdä ilman näitä hyödyllisiä lisävarusteita. Tällaisia ​​nauhoja on saatavana monissa eri malleissa, ja ne voidaan myös helposti poistaa milloin tahansa.

Kiinnitä sokkeli keittiöön

sokkeli-keittiö-ruostumaton teräs-saari-valkoinen-harmaa-keittiöyksikkö

Vain asennetut sokkelipaneelit antavat uudelle keittiölle harmonisen ilmeen. Kokoonpano tuskin vaatii manuaalisia taitoja. Useimmiten jalkalistat on jo leikattu oikeaan pituuteen ja korkeuteen. Jos nämä lisävarusteet puuttuvat, voit ostaa nauhat myös yksittäin huonekaluliikkeistä, rautakaupoista, keittiöstudioista tai verkosta.

Keittiön sokkelin korkeus

Sokkeli verhous keittiön alumiini-harmaa-puinen etuosa-vaalea-oranssi-roiskesuoja

Jokaisessa keittiön pohjakaapissa on yleensä sokkelijalat. Peruskorkeuden 15 cm lisäksi on myös muita pohjakorkeuksia, kuten 10 cm, 17 cm, 20 ja 22 cm. Matalalla sokkelilla on se etu, että sinulla on enemmän säilytystilaa kehossa.

Keittiön jalkalistan suunnittelu

sokkeli-keittiö-vaaleansininen-yhtenäinen-näyttää-lasi-roiskesuoja-kukka-aihe

Sokkelipaneeli tulisi tietysti räätälöidä juuri sinun keittiösi mukaan. Erilaisten materiaalien ja sisustusten valikoima on tietysti todella suuri. Kun suunnittelet sitä, pidä mielessä, että jalkalistan ei pitäisi sopia vain keittiökalusteiden vaan myös lattian kanssa.

Rungon värinen pohjapaneeli

sokkeli-keittiö-harmaa-ruho-väri-matta-musta-etuosat

Jalkalista luo visuaalisesti yhtenäisen keittiön etuosan ja on yleensä valmistettu samasta materiaalista kuin keittiökalusteet. Mutta voit myös kokeilla värejä. Edellisen esimerkin harmaa keittiön runko ja vastaava jalkalista esittävät todella laadukkaita mattamustia keittiön etuosia.

Pohjapaneeli musta

Sokkelikansi keittiön mustan takaseinän pähkinäpuun ilmeeseen

Tuskin mikään muu väri luo yhtä paljon syvyyttä kuin musta. Mustalla sokkelipaneelilla ja tummalla lattiapäällysteellä vaaleat perusyksiköt ovat erityisen tehokkaita. Vielä paremman vaikutuksen saavuttamiseksi seinärakenne on myös pidettävä pimeänä.

Pohjalevy ruostumatonta terästä

Sokkelikansi keittiön ruostumattomasta teräksestä, alumiinista, näyttää puiselta, valkoiselta, työtasolta ja roiskeilta

Jos sinulla on ruostumattomasta teräksestä valmistettu uuni ja jääkaappi, olisi hyvä idea, jos ruostumatonta terästä löytyisi jälleen jostain keittiöstäsi. Entä ruostumattomasta teräksestä valmistettu sokkelipaneeli keittiöön? Kiiltävä materiaali yhdistyy myös kauniisti mustan, valkoisen tai harmaan keittiön kanssa.

Keittiökalusteet ja jalkalista samasta puusta

sokkeli-keittiö-etuosat-puu-vaalea-valkoinen-lattia-kalanruotokuvio

Olipa tammi, saarni, pyökki tai pähkinä lämpimän näköinen, puu muuttaa keittiön viihtyisäksi. Keittiökalusteet ja jalkalistat sopivat täydellisesti yhteen, kun molemmat on valmistettu samasta puusta.

Jalkalista ja lattia sopivat täydellisesti yhteen

Sokkeli keittiön pähkinäpuu-valkoinen-etu-marmori-työtasolle

Keittiön tumma puulattia luo täydellisen kontrastin valkoisiin keittiön etuosiin ja marmoriseen työtasoon. Yhdessä samanvärisen jalkalistan kanssa se luo erityisen täydellisemmän ja houkuttelevamman vaikutelman.

korkeampi pohja kuvioinnilla 

sokkeli-keittiö-saari-jalka-laatat-timanttikuvio-lattia-samanlainen

Erityisen kaunis elementti moderniin keittiö-olohuoneeseen on vapaasti seisova keittiösaari. Se luo visuaalisen eron keittoalueen ja olohuoneen välillä ja tarjoaa samalla runsaasti tilaa ja mahdollisesti myös säilytystilaa. Voit antaa tälle keittiön keskisaarelle hyvin erikoisen ilmeen koristeellisella pohjalla.

Jalkalista peili

sokkeli-keittiö-peili-parketti-tammi-harmaa-seinä-design-marmori-optiikka

Peilimuotoinen jalkalista olisi täydellinen pyöreä viimeistely uudelle keittiön lattiapäällysteelle. Se suurentaa visuaalisesti keittiötä ja saa sen näyttämään kevyemmältä. Sokkelipaneeli voidaan yhdistää myös peilin keittiön takaseinään – loistava vaihtoehto valmistetulle tai painetulle lasille.

trendikkäitä peileistä valmistettuja pohjalevyjä

Sokkeli keittiölle -peili-musta-etu-valkoinen-työtaso

Trendikkäät peilijalustapaneelit korostavat tehokkaasti jokaisen keittiön alle ja antavat niiden kellua ilmassa. Jos olet päättänyt mustasta keittiöstä, tämä yksityiskohta on ihanteellinen. Peilit heijastavat valoa, jolloin huone näyttää kirkkaammalta ja paljon kutsuvammalta.

Peilit heijastavat valoa 

sokkeli-keittiö-peili-musta-etuosa-harmaa-parkettilattia

Peilielementit ovat erittäin suosittuja sisustuksessa, koska ne luovat kauniita optisia tehosteita ja näyttävät erittäin koristeellisilta. Peilipinnat on myös erittäin helppo puhdistaa, koska niillä on samat ominaisuudet kuin lasilla.

Keittiön valaistuksen suunnittelu

sokkeli-keittiö-led-nauha-harmaa-korkeakiilto-rintama-saari

Valaistus on suunniteltava yhtä huolellisesti kuin muut keittiön piirteet. Liian vähän tai väärin sijoitettuja valonlähteitä voi aiheuttaa häikäisyä, varjoja ja riittämätöntä valaistusta. Optimaalisesti valaistun työpaikan lisäksi myös vaaleat aksentit ovat tärkeitä.

Upotetut valot jalkalistalla

sokkeli-keittiö-led-upotetut valot-valkoiset etuosat-kiiltävä-musta-työtaso

Keittiön sokkelivalaistuksen avulla voit luoda tunnelmallisen tunnelman. Laaja valikoima värejä, muotoja ja lampputyyppejä. Voit integroida keittiön pohjaan yksittäisiä halogeeni-, energiaa säästäviä tai LED-lamppuja tai valita epäsuoran valaistuksen LED-nauhoilla.

Värilliset valot

sokkelikeittiö-led-upotetut-valot-siniset-puiset rintamat

Jännittävien värimuutosten avulla olet valmis seuraaviin juhliin! RGB -raidat tai siniset LED -upotetut valot luovat upeita tehosteita omaan keittiöön. Joten pysyt melko joustavana väreissä.

LED -nauhat 

jalkalistat-keittiö-led-alumiini-jalkalistat-mustat etuosat

Todellinen katseenvangitsija keittiön uudelle lattiapäällysteelle! LED -nauhoja on saatavana eri malleina, väreinä ja valovoimana: liimaamiseen tai ruuvaamiseen, lämmin valkoinen tai kylmä valkoinen, valkoinen tai värimuutoksilla jne. Nykyaikaisen LED -tekniikan ansiosta energiantarve on erityisen pieni.

tasainen hajavalon jakautuminen perusalueelle

sokkeli-keittiö-led-nauha-valkoinen-keittiö-marmorinen työtaso

Upotettujen valaisimien kokoaminen vaatii manuaalista taitoa, kun taas itseliimautuvat LED-nauhat on erittäin helppo kiinnittää. Nämä ovat myös halvempia kuin yksittäiset halogeeni- tai LED -lamput. Yksinkertainen LED -nauha, joka sisältää virtalähteen, kaapelin ja kaukosäätimen, voi pituudesta ja rakenteesta riippuen maksaa alle 30 euroa.

epäsuora valaistus saa keittiöt loistamaan

sokkelikeittiö-led-nauha-valkoinen-keittiö-kelluva-kirkas-lattialauta

Keittiön sokkelissa oleva LED -valonauha luo tunnelmallista pysyvää valoa päivällä ja lisävalaistusta suunnistamiseen illalla. Epäsuorana valaistuksena ne muuttavat jokaisen keittiön viihtyisäksi huoneeksi.

Suunnittele keittiön valaistus huolellisesti

sokkeli-keittiö-led-nauhat-ruoanlaitto saari

Itseliimautuvat LED-nauhat on erittäin helppo asentaa. Liitä ensin valopalkki kaapelilla ja kytke se muuntajaan. Kiinnitä sitten nauhat haluttuun kohtaan. Asenna kaapelit ja muut osat. Muuntaja sijoitetaan pohjapaneelin taakse tai pohjakaappiin. Kytke virtajohto pistorasiaan, kytke virta ja olet valmis!

hyvä idea pieniin keittiöihin

sokkeli-keittiö-laatikko-säilytystilaa luovat-leivinpannut

Sokkelilaatikoilla voit käyttää keittiön alla olevaa arvokasta säilytystilaa. Laatikoiden mitat on yksinkertaisesti mukautettava kaapin tavanomaisiin mittoihin. Voit käyttää koko kaapin syvyyttä keittiön muotojen tai pienten keittiövälineiden säilyttämiseen.

Jalkalistat laatikot

sokkeli-keittiö-laatikko-lemmikkieläinten imukupit

Sokkelilaatikot eivät ole samankorkuisia kuin tavalliset laatikot, mutta ne sopivat erinomaisesti pienten esineiden, kuten lautasliinojen tai teepyyhkeiden säilyttämiseen. Kiinnitä vain huomiota korkeusmittoihin suunnitellessasi.

Viinin varastointi ero

sokkeli-keittiö-laatikot-viinivarasto-eri-matala

Kapeat ruostumattomasta teräksestä valmistetut linjat toimivat usein vetolaatikoiden kahvoina. Ensi silmäyksellä ne eivät ole edes näkyvissä, koska ne on kiinnitetty suoraan perinteisten keittiövälineiden alle.

Laattapeili ja jalkalista sopivat väreihin

Sokkeli-keittiö-kaakeloitu-peili-keltainen-yhdistelmä-valkoinen-etuosa-puulattia

Värilliset keittiön takaseinät luovat myös mielenkiintoisen kontrastin ja voivat yhdessä värillisen jalkalistan kanssa vaikuttaa suuresti keittiön ilmapiiriin. Kahden aurinkoisen keltaisen aksentin ansiosta valkoisessa keittiössä on poikkeuksellinen luonne.

Mausta jalkalista itse liimakalvolla

pohja-paneeli-keittiö-tee-se-itse-mauste ylös-kalvot-värikäs

Toki listasi keittiön remontti -ideoista on pitkä ja kallis. Sokkelipaneelit voivat auttaa tässä! Anna keittiösi moderni ja tyylikäs ilme maustamalla vanhaa keittiön jalkalistaa.

värikäs aksentti valkoiseen keittiöön

pohjapaneeli-keittiö-tee-se-itse-mausta värilliset kalvot

Liimakalvon ja pesuteipin avulla voit antaa vanhalle jalkalistallesi aivan uuden ilmeen. Se ei kestä niin kauan, mutta näyttää erittäin tuoreelta.

Messinkisen näköinen jalkalista

sokkeli-keittiö-kulta-optiikka-liima-kalvo-valkoinen-keittiö

Liimakalvot ovat ihanteellisia käsityöhön, suunnitteluun ja kunnostamiseen! Niitä on saatavana lähes kaikissa kuvitettavissa olevissa väreissä ja monissa mielenkiintoisissa sisustuksissa. Tämän avulla voit myös piilottaa mahdolliset vauriot jo asennetuille sokkelipaneeleille.

Piristä Ikean keittiö

sokkeli-keittiö-tee-se-itse-mausteinen liimakalvo

Voit myös selvittää käsittelytekniikoista, joilla voit levittää liimakalvon ammattimaisesti ja ilman kuplia. Sileille pinnoille suositellaan märkäkäsittelyä. Tämä helpottaa kalvon käsittelyä ja estää kuplien pääsyn sisään.

Laatikko piilotettu sokkelin taakse

jalkalista-keittiö-tee-se-itse-kahvat-jalkalista-messinki-kulta-ilme

Jos etsit edullisia remonttiideoita keittiöön, harkitse laatikon kahvan vaihtamista. Tämä valkoinen keittiö, jossa on esimerkiksi messinkivärisiä aksentteja, näyttää erittäin tyylikkäältä. Itseliimautuvia kalvoja löytyy edelleen kuparin, kullan ja kromin väreissä.

Previous Post
55 olohuoneideaa – moderni kohtaa klassikon
Next Post
Tee Fluffy Slime itse – 3 reseptiideaa keinotekoisella lumella ja sienellä yksisarvisen väreissä