15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lintujen siluetti ikkunassa tekee lasit lintukestäviksi

Lintu siluetti -ikkuna-lasi-lintu-ikkuna-koristelu-lapset

Linnut näkevät ympäristönsä ja maailmansa eri tavalla kuin ihmiset. Monet ihmisen tekemät esineet estävät heidän tiensä. Erityisesti kaupungissa, mutta ei vain siellä, lentäville olennoille on erilaisia ​​esteitä: kaapelit, johdot, tuuliturbiinit, köydet ja aidat. Jotkut niistä voidaan tunnistaa myös heti lennon aikana. Toisaalta läpinäkyvät ja heijastavat lasit ovat lintuille näkymättömiä, eikä ole harvinaista, että ne törmäävät niihin. Tämä johtaa yleensä vakaviin vammoihin tai välittömään kuolemaan, jos niska murtuu. Linnun siluetti tai mikä tahansa muu kuvio ikkunaruudussa toimii yksinkertaisena toimenpiteenä, joka tekee lasit lintukestäviksi ja kuka tahansa voi toteuttaa sen.

Lasit ja linnut

Lintu siluetti-ikkuna-lasi-lintu-proof-ideoita

Vaikka ihmiset ovat aina käyttäneet lasia ikkunoissaan, moderni arkkitehtuuri on viime vuosina mahdollistanut niiden rakentamisen lähes kokonaan lasista. Ns. Lasiarkkitehtuuri ja suurikokoiset ikkunat näyttävät erittäin houkuttelevilta arkkitehdeille, rakentajille ja asunnonomistajille, ja ne ovat erityinen kohokohta. Niiden läpinäkyvyys ja heijastukset voivat kuitenkin vaarantaa luonnonvaraisia ​​lintuja, koska he tuskin havaitsevat lasipintaa eivätkä siksi tunnistaa sen esteeksi. Nykyiset tutkimukset osoittavat, että yleisin lintujen kuolinsyy Euroopassa on lintuisku lakipinnoille.

Lintujen siluetti -ikkuna-lasi-linnunkestävä lasi-koriste

Lasi yksin ei ole vain näkymätön, se myös heijastaa. Läpinäkyvät, puhtaat ikkunat voivat olla este jopa ihmisille. Esimerkiksi monien talvipuutarhojen ja parvekkeiden tai nykyaikaisten liikerakennusten kanssa tiedät ongelman, kun kehyksetöntä lasiovia ei tunnisteta ajoissa ja astut yhtäkkiä niitä vastaan. Kun niiden elinympäristö on tuhoutunut ja tieliikenne on edelleen hämmentynyt, monet lentävät linnut joutuvat usein tähän ansaan. Lisäksi tietyissä valaistusolosuhteissa ikkunat heijastavat edessä olevaa ympäristöä, kuten puita, pensaita ja taivasta. Linnut eivät tunnista heijastusta sellaisenaan ja lentävät suoraan kohti kirkasta valoa.

On olemassa useita tapoja tehdä lasit lintujen kestäviksi

Lintu siluetti -ikkuna-lasi-lintu-proof-ikkuna-koristelu

  • Likaiset ikkunat – Luultavasti helpoin tapa vähentää lintujen iskuja lasipinnoille on puhdistaa ne harvoin. Ikkunoissa oleva pöly vähentää heijastuksia ja saa ne näyttämään enemmän todellisilta pinnoilta. Tällä tavalla ne tunnistetaan myös esteiksi linnuille.
  • Yksityisyys ja aurinkosuoja – markiisit, päivänvarjot ja kaikki heijastavaa pintaa varjostavat koriste -elementit vähentävät lintuiskujen riskiä.
  • Verhot, verhot ja kaihtimet jne. – Ne eivät estä heijastuksia, mutta saavat lasit näyttämään vähemmän läpinäkyviltä ja voivat vähentää ongelmia hieman.
  • Perhosuojat – ulkoisesti kiinnitetyt suojat tarjoavat tehokkaan suojan lintujen iskuilta.
  • Lintujen syöttölaitteita, tissipalloja, ruokintapaikkoja ja vastaavia, jotka houkuttelevat lintuja, ei saa koskaan kiinnittää suoraan lasipaneeleihin. Alitajuisesti se voi johtaa sellaisten elävien olentojen vaarantamiseen, joita todella haluat auttaa.
  • Kaikenlaiset ikkunakoristeet, mutta ikkunan ulkopuolella – koristeelliset materiaalit, kuten liimakalvot, liimanauhat, lasimaalaukset ja lasten maalit, voidaan toteuttaa lapsilla ja linnuilla luovasti.

Lintu siluetti

lintu-siluetti-ikkuna-lasi-lintu-turvallinen-aihe-ideoita

Yksilöllisesti kiinnitetty petolintu siluetti ikkunoiden koristeluina tai tarroina on yksinkertainen ja hyvin yleinen toimenpide lintujen iskuja vastaan. Kuitenkin vain tarra ikkunassa on suurelta osin tehoton. Linnun siluettia ei usein tunnisteta vihollisena sinänsä, vaan pelkkänä lentoesteenä, koska se ei itse asiassa liiku. Linnut lentävät yksinkertaisesti lasia vasten yksittäisen aiheen vieressä. Jos haluat tehdä lasista linnunkestävän, linnun siluetista itsessään ei ole hyötyä. Sinun täytyy laittaa kuvioita ikkunaan. Jotta tämä toimenpide olisi todella tehokas, yksittäisten kuvien välinen etäisyys ei saa olla yli kymmenen senttimetriä niiden suunnittelusta ja muodosta riippumatta.

lintu-siluetti-ikkuna-lasi-lintu-turvallinen-kuvio-motiivi-diy

Ikkunaan sisäpuolelta liimatut siluetit vaikuttavat yleensä huonosti ulkopuolelta. Heijastuksista johtuen tarroja ei edes huomaa ulkopuolelta. Jos ne liimataan ruudun ulkopuolelle, ne näkyvät paljon paremmin.

Lintu siluetti aurinkovoidetta

lintu-siluetti-ikkuna-lasi-lintu-turvallinen-tarra-tee itse

Usein käytetään sitä tosiasiaa, että linnut (mutta eivät kaikki lintulajit) voivat nähdä UV -alueen. Kaupassa on erityisiä apuvälineitä sekä erikoislasia, jotka heijastavat auringon lyhytaaltoisia säteitä ja tekevät siten lasipinnan erittäin helposti havaittaviksi linnuille. Veteen liukenemattoman aurinkovoiteen, jolla on korkea aurinkosuojakerroin, ruiskutuksen pitäisi itse asiassa riittää. Voit käyttää linnun siluettia mallina ja luoda näkymättömän kuvion lasipaneelille. Tämän menetelmän tehokkuus on kuitenkin kiistanalainen, koska kaikki linnut eivät voi havaita ultraviolettialuetta.

Tee-se-itse-lintu siluetti-lyhyet ohjeet

lintu-siluetti-ikkuna-lasi-lintu-turvallinen-ikkuna-koristekalvo

Useimmiten lasit on kiinnitettävä myöhemmin. Kuvioidut liimakalvot, jotka voit myös suunnitella itse, ovat täydellisiä tähän. Kuvio tai aihe on vapaasti valittavissa. Mutta on järkevää valita lintu -siluetti ja sisällyttää siten ikkunan sisustuksen tavoite. Pian näytämme sinulle, kuinka luoda kaunis aihe itse.

bird-silhouette-window-glass-bird-safe-template-print

Voit käyttää mallia lintujen siluetille ja tulostaa ne missä tahansa koossa. Vaihtoehtoisesti voit kertoa saman aiheen, mutta vain erikokoisina. Jos haluat, voit maalata linnun itse. On tärkeää tehdä siitä mahdollisimman yksinkertainen, jotta saadaan lopulta puhdas ja selvästi tunnistettava linnun siluetti.

lintu-siluetti-ikkuna-lasi-lintu-todiste-malli-niellä

Leikkaa nyt valitut aiheet saksilla, jotka toimivat myöhemmin malleina. Leikatut lintujen siluetit siirretään paksulle paperille tai mikä parasta, itsekiinnittyvälle kalvolle, jos ne kiinnitetään myöhemmin ikkunalasien ulkopuolelle. Se näyttää varmasti kauniilta, kun pienet ja suuret lintu -siluetit yhdistetään haluamallasi tavalla. Lopputuloksena on mukava yhdistelmä ja lopuksi – ikkunakuva, joka ei ainoastaan ​​luo hyvää tunnelmaa vaan tekee lasista linnunpitävän.

lintu-siluetti-ikkuna-lasi-lintu-turvallinen idea-korpit

Jos olet tehnyt useita lintuja, on varmasti luovaa venyttää viiva ikkunalasille ja liimata se siihen. Tähän käytetään usein Washi -teippiä tai värillistä teippiä. Jos valitset erivärisen liimakalvon lintujen siluetteihin, syntyy söpö, ajaton ikkunakoriste, joka valmistetaan myös erittäin nopeasti ja sopii myös ihanteellisesti luovaksi DIY -projektiksi hieman vanhemmille lapsille.

Linnut voidaan pelastaa oikeilla ikkunakoristeilla

lintu-siluetti-ikkuna-lasi-lintu-turvallinen-origami-paperi

Tunnetuilla mustilla raptor-silueteilla ei käytännössä ole vaikutusta. Mutta voit suojella eläimiä hyvin yksinkertaisilla keinoilla. Värillinen koriste, jonka olet itse tehnyt ja levittänyt ikkunaan ulkopuolelta, toimii yleensä erittäin hyvin, jotta linnut tunnistavat lasin ja välttävät sen.

lintu siluetti ikkuna lasi lintu kestävä origami malli

Previous Post
Luonnonkivi sisustuksessa – tiili, laatta tai laatta?
Next Post
DIY -kirjontakehyksen koristelu – käsitöitä kuivatuilla kukilla tai tuoreilla leikkokukilla ja -kasveilla